Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms, 4 tema

Niu iskepiau jau Varskes pyraga su spanguolemis wub.gif Nu labai graziai atrodo thumbup.gif Tik jis man iskilo toks baisiai, ta varske ax.gif laukiu kol atves ir vakare ragausim bigsmile.gif Bet is vaizdelio nerealiai skanus ir gan labai paprasta gamyba drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(dagli @ 2011 04 06, 15:31)
Sangrija
( siek tiek daugiau nei 1 l )

**daug ledo gabaliuku
**butelis paprasto sauso raudono vyno
**4-6 saukstai cukraus sirupo (galima ir daugiau, cia pagal skoni)
** 6 saukstai brendzio
**2-3 apelsinai
**1 citrina
**braskiu, avieciu,pjaustytu melionu (jei turi)
**300-400 ml gazuoto vandens

Lygiai taip pat sangrija gaminama is baltojo vyno , tik tada nereikia pilti brendzio.
jei nenorite terliotis su cukraus sirupu, gazuota vandeni ir cukru galite keisti saldintu citrinu skonio gerimu.

Cukraus sirupa pasigaminame taip:
300 g. cukraus  ir 200 ml vandens 4u.gif
cukru ir vandeni puodelyje kaitiname kol uzverda, tada nukeliame nuo ugnies,leidziame atausti.

ačiūkas už receptuką
Atsakyti
QUOTE(Nexta @ 2011 04 06, 18:03)
Niu iskepiau jau Varskes pyraga su spanguolemis wub.gif  Nu labai graziai atrodo thumbup.gif  Tik jis man iskilo toks baisiai, ta varske ax.gif  laukiu kol atves ir vakare ragausim bigsmile.gif  Bet is vaizdelio nerealiai skanus ir gan labai paprasta gamyba drinks_cheers.gif

Vėsdamas šiek tiek sukrenta. Pamenu, taip išsipūtė, kad nebuvo kur tos uogienės pilt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 06 balandžio 2011 - 17:49
Kadangi buvau prisipirkus grietinėlės tortui (dėl visa ko daugiau, jei nesusiplaktų iš pirmo karto smile.gif ), vakar padariau Mango panna cotta . Šiandien ragavom, labai skanu thumbup.gif ir gražu thumbup.gif Tikrai svečius galima būtų vaišint. Šįkart dariau be jokių priedų, nes neturėjau jokių uogų, jei su kokiom trintom braškėm pateikt dar būtų gražiau. O pagamint kaip lengva, spėjau jį padaryt, kol vaikas pietus suvalgė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tanika @ 2011 04 03, 00:31)
Vakare - ryžių pudingą (jau tiek maišiau, tiek maišiau, bet vis tiek jis man prisvilo  doh.gif ).

Pasidalinsiu patirtimi dėl prisvilimo. Aš paimu gerokai didesnį puodą, jo dugną lengvai ištrinu sviesto gabaliuku ir tada supilu pieną. Pieną užkaitinu, bet neužvirinu, supilu ryžius ir palieku per naktį (o kartais ir per kitą dieną iki vakaro, tik į šaldytuvą įdedu). Tada beveik po paros užkaitinu (atidengtą) ir kai pradeda virti, sumažinu karštį iki minimumo. Kai jau vos vos burbuliuoja - uždengiu ir pamaišau retkarčiais. Po ~45min. išjungiu ir palieku. Nors būna dar skystoka, pastovėjus sutirštėja iki tiek, kiek reikia. Paskui pieno niekad nereikėjo pilti, kad praskiest, gaudavosi idealiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 06 balandžio 2011 - 20:54
QUOTE(vija @ 2011 04 06, 18:44)
Vėsdamas šiek tiek sukrenta. Pamenu,  taip išsipūtė, kad nebuvo kur tos uogienės pilt biggrin.gif

Nerealiai skanus drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif As tik kai medaus nemegeja tai man tas skonis uzkliuvo pagrindo, bet siaip visi gyre ir visiems labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tanika @ 2011 04 06, 20:42)
Kadangi buvau prisipirkus grietinėlės tortui (dėl visa ko daugiau, jei nesusiplaktų iš pirmo karto  smile.gif ), vakar padariau Mango panna cotta .

gaminau ir as sita, patiko, bet daug nesuvalgysi, mums su vyru pasirode labai jau sotus g.gif o pasigamina tikrai greitai bigsmile.gif
Atsakyti
Aš iki šiandien galvojau, ka tiramisu nemėgstu. Tiksliau, iki šiandien nebuvau skanaus šio deserto valgiusi. Vis skaičiau jūsų atsiliepimus ir vis galvojau, o gal pabandžius. Vyras sakė, daug nedaryk, nes gi mes nemėgstame bigsmile.gif Tad dariau iš pusės porcijos į nedideles varpelio formos stiklines. Šįryt nieko nelaukusi paragavau, tai vos nenualpau kaip skanu buvo lotuliukas.gif Fantastika, dabar šis desertas bus vienas mano mėgiamiausių thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Krisla @ 2011 04 07, 09:50)
Aš iki šiandien galvojau, ka tiramisu nemėgstu. Tiksliau, iki šiandien nebuvau skanaus šio deserto valgiusi. Vis skaičiau jūsų atsiliepimus ir vis galvojau, o gal pabandžius. Vyras sakė, daug nedaryk, nes gi mes nemėgstame bigsmile.gif Tad dariau iš pusės porcijos į nedideles varpelio formos stiklines. Šįryt nieko nelaukusi paragavau, tai vos nenualpau kaip skanu buvo lotuliukas.gif Fantastika, dabar šis desertas bus vienas mano mėgiamiausių thumbup.gif



man ir tas pats buvo, vis galvodavau kas per velnias tas tiramisu o kai pasidariau tai apie nieka daugiau negalvoju kaip tik dar pasidaryt. o sandien dariau garnyrui morkas troskintas meduj svieste, tai skoniu skonis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Krista @ 2011 04 07, 10:15)
man ir tas pats buvo, vis galvodavau kas per velnias tas tiramisu o kai pasidariau tai apie nieka daugiau negalvoju kaip tik dar pasidaryt. o sandien dariau garnyrui morkas troskintas meduj svieste, tai skoniu skonis thumbup.gif


Mums irgi labai tos morkos patiko smile.gif MB šiaip morkų nemegėjas, bet šitas kirto smile.gif
Aš šiandien planuoju kalakutienos guliašą, visos labai jį išgyrė, o aš dar nebandžiau, tai pietums bus pats tas.
Atsakyti
QUOTE(Krisla @ 2011 04 07, 10:50)
Aš iki šiandien galvojau, ka tiramisu nemėgstu....

Dabar kaip tik Rimi 30% akcija maskarponei, o IKI - 'lady fingers' sausainiams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Krista @ 2011 04 07, 10:15)
man ir tas pats buvo, vis galvodavau kas per velnias tas tiramisu o kai pasidariau tai apie nieka daugiau negalvoju kaip tik dar pasidaryt. o sandien dariau garnyrui morkas troskintas meduj svieste, tai skoniu skonis thumbup.gif


Morkos tos tikrai nuostabios thumbup.gif Ir mano V nemėgėjas išvis daržovių, bet šitas morkas valgė čepsėdamas bigsmile.gif

QUOTE(vija @ 2011 04 07, 11:37)
Dabar kaip tik Rimi 30% akcija maskarponei, o IKI - 'lady fingers' sausainiams smile.gif


Ooo, ačiū už info (nors man nelabai aktualu blush2.gif ), bet perduosiu sesei mirksiukas.gif
Atsakyti