Niu iskepiau jau Varskes pyraga su spanguolemis Nu labai graziai atrodo Tik jis man iskilo toks baisiai, ta varske laukiu kol atves ir vakare ragausim Bet is vaizdelio nerealiai skanus ir gan labai paprasta gamyba
QUOTE(dagli @ 2011 04 06, 15:31)
Sangrija
( siek tiek daugiau nei 1 l )
**daug ledo gabaliuku
**butelis paprasto sauso raudono vyno
**4-6 saukstai cukraus sirupo (galima ir daugiau, cia pagal skoni)
** 6 saukstai brendzio
**2-3 apelsinai
**1 citrina
**braskiu, avieciu,pjaustytu melionu (jei turi)
**300-400 ml gazuoto vandens
Lygiai taip pat sangrija gaminama is baltojo vyno , tik tada nereikia pilti brendzio.
jei nenorite terliotis su cukraus sirupu, gazuota vandeni ir cukru galite keisti saldintu citrinu skonio gerimu.
Cukraus sirupa pasigaminame taip:
300 g. cukraus ir 200 ml vandens
cukru ir vandeni puodelyje kaitiname kol uzverda, tada nukeliame nuo ugnies,leidziame atausti.
( siek tiek daugiau nei 1 l )
**daug ledo gabaliuku
**butelis paprasto sauso raudono vyno
**4-6 saukstai cukraus sirupo (galima ir daugiau, cia pagal skoni)
** 6 saukstai brendzio
**2-3 apelsinai
**1 citrina
**braskiu, avieciu,pjaustytu melionu (jei turi)
**300-400 ml gazuoto vandens
Lygiai taip pat sangrija gaminama is baltojo vyno , tik tada nereikia pilti brendzio.
jei nenorite terliotis su cukraus sirupu, gazuota vandeni ir cukru galite keisti saldintu citrinu skonio gerimu.
Cukraus sirupa pasigaminame taip:
300 g. cukraus ir 200 ml vandens
cukru ir vandeni puodelyje kaitiname kol uzverda, tada nukeliame nuo ugnies,leidziame atausti.
ačiūkas už receptuką
QUOTE(Nexta @ 2011 04 06, 18:03)
Niu iskepiau jau Varskes pyraga su spanguolemis Nu labai graziai atrodo Tik jis man iskilo toks baisiai, ta varske laukiu kol atves ir vakare ragausim Bet is vaizdelio nerealiai skanus ir gan labai paprasta gamyba
Vėsdamas šiek tiek sukrenta. Pamenu, taip išsipūtė, kad nebuvo kur tos uogienės pilt
Kadangi buvau prisipirkus grietinėlės tortui (dėl visa ko daugiau, jei nesusiplaktų iš pirmo karto ), vakar padariau Mango panna cotta . Šiandien ragavom, labai skanu ir gražu Tikrai svečius galima būtų vaišint. Šįkart dariau be jokių priedų, nes neturėjau jokių uogų, jei su kokiom trintom braškėm pateikt dar būtų gražiau. O pagamint kaip lengva, spėjau jį padaryt, kol vaikas pietus suvalgė
QUOTE(Tanika @ 2011 04 03, 00:31)
Vakare - ryžių pudingą (jau tiek maišiau, tiek maišiau, bet vis tiek jis man prisvilo ).
Pasidalinsiu patirtimi dėl prisvilimo. Aš paimu gerokai didesnį puodą, jo dugną lengvai ištrinu sviesto gabaliuku ir tada supilu pieną. Pieną užkaitinu, bet neužvirinu, supilu ryžius ir palieku per naktį (o kartais ir per kitą dieną iki vakaro, tik į šaldytuvą įdedu). Tada beveik po paros užkaitinu (atidengtą) ir kai pradeda virti, sumažinu karštį iki minimumo. Kai jau vos vos burbuliuoja - uždengiu ir pamaišau retkarčiais. Po ~45min. išjungiu ir palieku. Nors būna dar skystoka, pastovėjus sutirštėja iki tiek, kiek reikia. Paskui pieno niekad nereikėjo pilti, kad praskiest, gaudavosi idealiai.
QUOTE(vija @ 2011 04 06, 18:44)
Vėsdamas šiek tiek sukrenta. Pamenu, taip išsipūtė, kad nebuvo kur tos uogienės pilt
Nerealiai skanus As tik kai medaus nemegeja tai man tas skonis uzkliuvo pagrindo, bet siaip visi gyre ir visiems labai patiko
QUOTE(Tanika @ 2011 04 06, 20:42)
Kadangi buvau prisipirkus grietinėlės tortui (dėl visa ko daugiau, jei nesusiplaktų iš pirmo karto ), vakar padariau Mango panna cotta .
gaminau ir as sita, patiko, bet daug nesuvalgysi, mums su vyru pasirode labai jau sotus o pasigamina tikrai greitai
Aš iki šiandien galvojau, ka tiramisu nemėgstu. Tiksliau, iki šiandien nebuvau skanaus šio deserto valgiusi. Vis skaičiau jūsų atsiliepimus ir vis galvojau, o gal pabandžius. Vyras sakė, daug nedaryk, nes gi mes nemėgstame Tad dariau iš pusės porcijos į nedideles varpelio formos stiklines. Šįryt nieko nelaukusi paragavau, tai vos nenualpau kaip skanu buvo Fantastika, dabar šis desertas bus vienas mano mėgiamiausių
QUOTE(Krisla @ 2011 04 07, 09:50)
Aš iki šiandien galvojau, ka tiramisu nemėgstu. Tiksliau, iki šiandien nebuvau skanaus šio deserto valgiusi. Vis skaičiau jūsų atsiliepimus ir vis galvojau, o gal pabandžius. Vyras sakė, daug nedaryk, nes gi mes nemėgstame Tad dariau iš pusės porcijos į nedideles varpelio formos stiklines. Šįryt nieko nelaukusi paragavau, tai vos nenualpau kaip skanu buvo Fantastika, dabar šis desertas bus vienas mano mėgiamiausių
man ir tas pats buvo, vis galvodavau kas per velnias tas tiramisu o kai pasidariau tai apie nieka daugiau negalvoju kaip tik dar pasidaryt. o sandien dariau garnyrui morkas troskintas meduj svieste, tai skoniu skonis
QUOTE(Krista @ 2011 04 07, 10:15)
man ir tas pats buvo, vis galvodavau kas per velnias tas tiramisu o kai pasidariau tai apie nieka daugiau negalvoju kaip tik dar pasidaryt. o sandien dariau garnyrui morkas troskintas meduj svieste, tai skoniu skonis
Mums irgi labai tos morkos patiko MB šiaip morkų nemegėjas, bet šitas kirto
Aš šiandien planuoju kalakutienos guliašą, visos labai jį išgyrė, o aš dar nebandžiau, tai pietums bus pats tas.
QUOTE(Krisla @ 2011 04 07, 10:50)
Aš iki šiandien galvojau, ka tiramisu nemėgstu....
Dabar kaip tik Rimi 30% akcija maskarponei, o IKI - 'lady fingers' sausainiams
QUOTE(Krista @ 2011 04 07, 10:15)
man ir tas pats buvo, vis galvodavau kas per velnias tas tiramisu o kai pasidariau tai apie nieka daugiau negalvoju kaip tik dar pasidaryt. o sandien dariau garnyrui morkas troskintas meduj svieste, tai skoniu skonis
Morkos tos tikrai nuostabios Ir mano V nemėgėjas išvis daržovių, bet šitas morkas valgė čepsėdamas
QUOTE(vija @ 2011 04 07, 11:37)
Dabar kaip tik Rimi 30% akcija maskarponei, o IKI - 'lady fingers' sausainiams
Ooo, ačiū už info (nors man nelabai aktualu ), bet perduosiu sesei