Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms, 4 tema

QUOTE(Finna @ 2011 09 21, 09:42)
Dėl šokoladainio, tai jis ir yra toks kepinys kurio suvalgoma ir valgoma nedaug smile.gif Mano megiamoj kavinukėj yra panašus labai dalykas, tai ten duoda to pyrago toookį mažą gabalėlį (gal kokie 2cmx10cm biggrin.gif ), su puodu latte puikiai susivalgo, bet jei reiktų valgyti daugiau, tikriausiai širdis apsaltų negyvai lotuliukas.gif 
Aš šiandien suplanavusi gaminti Piemenų pyragą smile.gif

Aš šokoladainį gaminu pagal blog'o receptą - ten jis gaunasi žymiai drėgnesnis, jei neperkepi, aišku smile.gif Paskutiniu metu jau supylus į skardą dar įdėdavau kas keli cm po šaukštelį varškės ir lengvai ją įmaišydavau (Švelniosios arba President). Puikus pyragas.
Atsakyti
QUOTE(Bulčia trupinėlis @ 2011 09 25, 11:36)
Sausainukai (su bulvių krakmolu) išmėginti  thumbup.gif labai skanučiai  wub.gif tik manieji nebuvo tokie sukepę ir išsileidę, kaip pasirodė pas Beatą  g.gif kaip suformavom rutuliukus, įspaudėm duobutes, įdėjom karvutę, taip ir iškepė, labai graži formytė  bigsmile.gif



Papasakok kaip ten juos gaminti. nelabai prisimenu, tik su vyru ziurejom ta laida, maciau kaip rutuliukus formavo, o kaip ta tesla padaryti? ACIU!!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajone_25 @ 2011 09 27, 14:17)
Papasakok kaip ten juos gaminti. nelabai prisimenu, tik su vyru ziurejom ta laida, maciau kaip rutuliukus formavo, o kaip ta tesla padaryti? ACIU!!!  4u.gif


Ir as buciau dekinga jei kas parasytu nuo A iki Z visa eiga ir ko kiek reikia sitiem sausainiukam 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajone_25 @ 2011 09 27, 13:17)
Papasakok kaip ten juos gaminti. nelabai prisimenu, tik su vyru ziurejom ta laida, maciau kaip rutuliukus formavo, o kaip ta tesla padaryti? ACIU!!!  4u.gif


Mielai bigsmile.gif
Beata pirma su mikseriu "išpureno" kambario temp.sviestą (200g.). Aš tokio daikto neturiu, tai rankinu būdu darbavausi, bet irgi gerai gavosi blush2.gif Tada dedam apie 3 šaukštus cukraus pudros, maišom ją su sviestu, pilam miltus 150g., dedam krakmolo 3 šaukštus, galiausiai kakava - 2 šaukštai. Aš naudojau tirpią, nes kitokios neturėjau blush2.gif Viską gerai išmaišom, paminkom, dedam pusvalandžiui į šaldytuvą. Ištraukę tešlą formuojam rutuliukus, pasukiodami tarp delnų, juos pavoliojam cukruje, spaudžiam vidury duobutę ir dedam gabalėlį karvutės saldainio. Kepam apie pusvalandį 190 temp.
Atsakyti
vakar vakare kepiau obuoliu pyraga pagal beata. nu viska padariau kaip knygoj, bet 50 min kepiau ir jis man neiskepe iki galo.sian ryte tik apziurejau.manau kad kepti pyraga reikejo ne maziau nei 200 laipsniu temp ir ne maziau nei valanda. beto tas cinamono skonis pyrage mane truputi erzino. kita kart darysiu pagal savo jau patikrinta recepta.
beje, grizusi namo teks pyraga "dakept" blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(spinsa @ 2011 09 28, 07:21)
vakar vakare kepiau obuoliu pyraga pagal beata. nu viska padariau kaip knygoj, bet 50 min kepiau ir jis man neiskepe iki galo.sian ryte tik apziurejau.manau kad kepti pyraga reikejo ne maziau nei 200 laipsniu temp ir ne maziau nei valanda. beto tas cinamono skonis pyrage mane truputi erzino. kita kart darysiu pagal savo jau patikrinta recepta.
beje, grizusi namo teks pyraga "dakept"  blush2.gif

Ech... man lygiai tas pat. Bandžiau ir aš sekančią dieną "dakept", bet nesėkmingai. Turbūt reikia facebook'e užklaust, kodėl čia taip visoms nesiseka su šiuo pyragu - tik kažin ar kas nors ten atsakys g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulčia trupinėlis @ 2011 09 28, 08:04)
Mielai  bigsmile.gif
Beata pirma su mikseriu "išpureno" kambario temp.sviestą (200g.). Aš tokio daikto neturiu, tai rankinu būdu darbavausi, bet irgi gerai gavosi  blush2.gif Tada dedam apie 3  šaukštus cukraus pudros, maišom ją su sviestu, pilam miltus 150g., dedam krakmolo 3 šaukštus, galiausiai kakava - 2 šaukštai. Aš naudojau tirpią, nes kitokios neturėjau  blush2.gif Viską gerai išmaišom, paminkom, dedam pusvalandžiui į šaldytuvą. Ištraukę tešlą formuojam rutuliukus, pasukiodami tarp delnų, juos pavoliojam cukruje, spaudžiam vidury duobutę ir dedam gabalėlį karvutės saldainio. Kepam apie pusvalandį 190 temp.



ACIU!! 4u.gif Bandysim ax.gif
Atsakyti
QUOTE(beinggirl @ 2011 09 28, 09:34)
Ech... man lygiai tas pat. Bandžiau ir aš sekančią dieną "dakept", bet nesėkmingai. Turbūt reikia facebook'e užklaust, kodėl čia taip visoms nesiseka su šiuo pyragu - tik kažin ar kas nors ten atsakys  g.gif


Cia jus kalbat apie obuoliu pyraga is pirmos knygos? Kur plonai obuoliai pjaustomi? Jei taip, as ji kepus kelis kartus ir jis man visad gerai iskepdavo, jokiu nusiskundimo del jo neturiu mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Miranda80 @ 2011 09 28, 10:52)
Cia jus kalbat apie obuoliu pyraga is pirmos knygos? Kur plonai obuoliai pjaustomi? Jei taip, as ji kepus kelis kartus ir jis man visad gerai iskepdavo, jokiu nusiskundimo del jo neturiu mastau.gif



manau problema yra labai maza - kepimo temperatura padidint ir kepimo laika padidint iki valndos. as visada kepu tik kita pyraga obuoliu
Atsakyti
QUOTE(Tiga @ 2011 09 15, 21:55)
Aš gaminau sparnelius su bulvių skiltelėm ir padažu! Bulvytes įsimylėjau, padažas idealiai joms tinka smile.gif  thumbup.gif


bigsmile.gif nebandžiau dar šitų būtinai reiks
QUOTE(aaistulis @ 2011 09 19, 14:47)
bulviu kose tai man istrigo, taip idomiai ten ji dare ja - isvire bulves pasudytame vandenyje, tada siek tiek jas nugarino ir pertryne jas tiesiog per sieteli, tada islyde gabaleli sviesto, ten ipyle pieno, pasilde ir sumaise su bulviu kose smile.gif o spinatu nelabai pamenu, juos atskirai patroskino keptuveje.

superinė bulvių košė. dabar tik taip ir gaminu. anksčiau į klijų bulvių košę net pažiūrėt negalėdavau scare.gif

QUOTE(pupa*uoga @ 2011 09 19, 21:09)
Gaminau Beatos kiauliena su obuoliu sultimis: super!!! Labai skanu, tik troskinau mesyte paprastame puode, itariu, kad tikram cpiziniame tai butu dar skanesne mesyte. smile.gif

Nerealu. mano 5 metis vaikis kapojo kad net ausys raitėsi

QUOTE(mmartaa @ 2011 09 21, 08:27)
Dariau salotas su karsto rukymo skumbre, avokadais ir obuioliais,labai labai patiko,tokios gaivios,kad ir su majonezu,tikrai taps vienos is megiamiausiu!


aš darau panašią užtepėlę ant duonos su skumbre ir avokadais thumbup.gif
QUOTE(picea @ 2011 09 21, 09:41)
Namines, ir gana rūgščias. Įdomu, kokias kitos naudojo?

aš irgi namines natūralias naudojau. nebuvo rūgštu schmoll.gif
Atsakyti
Siandien kepiau sausainius su "Karvutes" saldainiais. Nesitikejau, kad jie toookie trapus, tiksliau smeliniai, tirpsta burnoje. Tik as nelaikiau teslos saldytuve, neturejau laiko, tad is karto formavai ir kepiau. Nemanau, kad kas pasikeite. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingada @ 2011 09 29, 20:56)
Siandien kepiau sausainius su "Karvutes" saldainiais. Nesitikejau, kad jie toookie trapus, tiksliau smeliniai, tirpsta burnoje. Tik as nelaikiau teslos saldytuve, neturejau laiko, tad is karto formavai ir kepiau. Nemanau, kad kas pasikeite. biggrin.gif


O koks sausainių receptas? 4u.gif
Atsakyti