Vakar pas mane buvo Beatos diena...Troškinau kiaulieną obuolių sultyse ir kepiau trupininį pyragą. Mėsyte labai skani. Aš obuolių sultis pyliau pusę pirktinių, nes jos saldžios, ir pusę šviežiai spaustų savo, nes mano obuoliai labai rugštūs, gavosi geras derinukas. O trupininį valgėm su vaniliniais ledais, kol karštas, man labai skanu, o vat šiandiena man jau ne taip skanu
Sausainukai (su bulvių krakmolu) išmėginti labai skanučiai tik manieji nebuvo tokie sukepę ir išsileidę, kaip pasirodė pas Beatą kaip suformavom rutuliukus, įspaudėm duobutes, įdėjom karvutę, taip ir iškepė, labai graži formytė
QUOTE(Bulčia trupinėlis @ 2011 09 25, 11:36)
Sausainukai (su bulvių krakmolu) išmėginti labai skanučiai tik manieji nebuvo tokie sukepę ir išsileidę, kaip pasirodė pas Beatą kaip suformavom rutuliukus, įspaudėm duobutes, įdėjom karvutę, taip ir iškepė, labai graži formytė
O kaip skonis? Per tv man pasirode, kad jie tokie kieti, kaip dziuveseliai. Tai dar nekepiau.
O gal verta isbandyti?
QUOTE(astute_k @ 2011 09 25, 11:34)
O kaip skonis? Per tv man pasirode, kad jie tokie kieti, kaip dziuveseliai. Tai dar nekepiau.
O gal verta isbandyti?
O gal verta isbandyti?
va va, per TV man irgi tokie kieti ir sukepę pasirodė, tikrai verta bandyti, nes jie tiesiog tirpsta burnoje artimiausiu metu vėl kepsiu, nes jau nebeliko nė vieno, tai manau, sekančiam kartui iš dvigubos normos gaminsiu...
tiesa, vietoj sviesto vyras nupirko tą "netikrą" sviestą, riebalų mišinį, net nežinau, ar tai pagerino skonį, ar pagadino, ar visai neturėjo įtakos
QUOTE(Bulčia trupinėlis @ 2011 09 25, 13:27)
tikrai verta bandyti, nes jie tiesiog tirpsta burnoje artimiausiu metu vėl kepsiu, nes jau nebeliko nė vieno, tai manau, sekančiam kartui iš dvigubos normos gaminsiu...
Ačiū
QUOTE(spinsa @ 2011 09 24, 21:27)
siandien pabandziau pasigamint morkas su medum, sviestu ir kmynais. mano pastebejimai - man jos skanios tik saltos, ir kurios daugiau paskrudo, tos buvo daug skanesnes. taigi kitakart kai gaminsiu, stengsiuos kad morkos paskrustu.
O man skanu tos morkos ir karstos ir saltos bei nebuna apkepusios, greiciau issitroskinusios. Gal cia skonio reikalas?
QUOTE(Manyka @ 2011 09 26, 09:59)
Mergaitės, o kaip manot, ar Beatos gamintas kiaulienos troškinys su obuolių sultimis pavyktų, jei nedėčiau svogūnų?
MB nevalgo jų jokiame apdirbtame pavidale..
MB nevalgo jų jokiame apdirbtame pavidale..
Dėk stambiau pjaustytus svogūnus, kad jis galėtų išsirinkti ir tiesiog nevalgyti. O jei netinka išvis mėsa troškinta su svogūnais, tada gamink be jų. Kaip ir visi patiekalai, taip ir šis pavyks, nebus toks kokį Beata darė, bet skirtumo nepajausit, nes originalo ir nebūsit ragavę
QUOTE(Manyka @ 2011 09 26, 10:59)
Mergaitės, o kaip manot, ar Beatos gamintas kiaulienos troškinys su obuolių sultimis pavyktų, jei nedėčiau svogūnų?
MB nevalgo jų jokiame apdirbtame pavidale..
MB nevalgo jų jokiame apdirbtame pavidale..
Šito patiekalo negaminau. Bet, aš pati nelabai mėgstu svogūnus. Kai randu patiekaluose didelius gabalus, tiesiog iškrapštau ir nevalgau . O kai gaminu, pvz. kotletus, svogūną išspaudžiu per česnakų spaustuką ar sutarkuoju. Gaunu svogūno prieskonį, be svogūno gabalų .
QUOTE(Manyka @ 2011 09 26, 09:59)
Mergaitės, o kaip manot, ar Beatos gamintas kiaulienos troškinys su obuolių sultimis pavyktų, jei nedėčiau svogūnų?
MB nevalgo jų jokiame apdirbtame pavidale..
MB nevalgo jų jokiame apdirbtame pavidale..
aš iš visų receptų svogūnus pašalinu, nes irgi jų pakęsti negaliu, tikrai dar nebuvo taip, kad kuris nors patiekalas be jų būtų nevalgomas
QUOTE(Meizė @ 2011 09 26, 13:57)
Gaunu svogūno prieskonį, be svogūno gabalų .
MB negalėčiau net taip apgauti, nes pajunta bevalgydamas iškart! o jei kokio nors stebuklo dėka nepajustų, po pusvalandžio pats skrandis praneštų, ko mylinti žmona maistan pridėjo...
QUOTE(Rose Prick @ 2011 09 26, 14:21)
aš iš visų receptų svogūnus pašalinu, nes irgi jų pakęsti negaliu, tikrai dar nebuvo taip, kad kuris nors patiekalas be jų būtų nevalgomas
viskas, nutarta, troškinys bus gaminamas be svogų!
ačiū už patarimus!