Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms, 4 tema

QUOTE(akcent @ 2011 09 22, 22:02)
Trupininis obuolių pyragas

Obuolių patalui reikės:
5 obuoliukai
sauja razinų
2 cukraus šaukštai
cinamono
40g sviesto
Crumble arba trupiniams
150g sviesto
150g miltų
100g maltų migdolų (miltų arba avižinių dripsnių)
100 g rudo cukraus
50 g balto cukraus
cinamono, jei patinka
Obuolius geriausiai imti antaninius, rūgščius. Obuolius nulupti, supjaustyti postambiais gabalais, dėti į puodą kartu su sviestu, cukrum, cinamonu ir razinom. Lengvai patroškinkite, kad obuoliai truputį suminkštėtų, bet jokiu būdu neišvirkite obuolienės.
Dabar reikia padaryti trupinius. Sviestą būtinai iš šaldytuvo, o ne kambario temperatūros supjaustykite gabaliukais, užpilkit miltus ir maltus migdolus, ir rankomis trinkite sviestą su miltais ir migdolais. Tarp pirštų lengvais judesiais, per daug nemaigant, sviestui ištirpus nuo jūsų rankų šilumos ir maigymo (užtrukti gali tai iki dešimties minučių maksimum). Tada įberti cukrų, gerai pamaišyti (aš dar dedu cinamono). Trupinius užpilti ant obuolių patalo (kuris, jau aišku, yra nebe puode, o ištiestas kepimo inde). Kepti 200 C orkaitėje iki 40 min. Pyragas valgomas karštas su vaniliniais ledais arba grietinėle. Jo pjaustyti taip pat nereikia ir nepavyks, kabinkite tiesiog šaukštu.

http://www.beatosvir...ti-nusidavimai/

Tik obuolius iš tiesų rūgščius reikia rinktis - aš turėjau iš mamos antaninių obuolių parsivežusi, tai labai labai jie tiko. Beje, sekantį kartą į pačius obuolius mažiau cukraus dėsiu, nes razinos ir taip užsaldina.
Atsakyti
QUOTE(Suveltos Avys @ 2011 09 22, 18:52)
Gal reikėtų pačios Beatos užklausti. Aš kepiau kokius 4 kartus ir jokio progreso  smile.gif

Reikia FB parasyti, bet speju tikslaus atsakymo nebus smile.gif

QUOTE(aurikyte @ 2011 09 22, 21:54)
Nu šis trupininis pyragas tai fantastiškas. Kepiau vakar. Valgėm su ledais  wub.gif . Labai skanus ir šiltas ir atvėsęs. Kepsiu dar ir dar ....  smile.gif


va va, kolegė sakė kad su ledais jis nerealus, tai jau rytoj kepsiu drinks_cheers.gif thumbup.gif
QUOTE(beinggirl @ 2011 09 23, 09:31)
Tik obuolius iš tiesų rūgščius reikia rinktis - aš turėjau iš mamos antaninių obuolių parsivežusi, tai labai labai jie tiko. Beje, sekantį kartą į pačius obuolius mažiau cukraus dėsiu, nes razinos ir taip užsaldina.

Gerai,kad pas mus razinos nevalgomos, tai jų ir migdolų nedėsiu, kad vaikio neišbertų rolleyes.gif Tai jau po savaitgalio visos surašysim atsiliepimus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(spinsa @ 2011 09 23, 06:56)
vakar pagaminau burokeliu su tunu misraine. tikrai skanu, as asmeniskai sau kitakart deciau maziau alyvuogiu, nes jos man kaip tai skoni numusinejo, o sparagai cia labai vietoj.


Man su šita mišraine irgi tas pats- labai ji skani, tunų ir burokėlių derinys tikrai nustebino bigsmile.gif Bet va alyvuogės man nelabai dera būtent šitam patiekale, nors šiaip esu didelė alyvuogių gerbėja ir valgytoja smile.gif

QUOTE(picea @ 2011 09 23, 07:49)
Merginos, prie to trupininio obuolių pyrago noriu plaktos grietinėlės. Kaip reikia teisingai ją išsiplakt, cukraus reikia dėt?


Jei grietinėlė liesesnė, gali prireikti ir standiklio, kad susiplaktų kažkas. Jei riebesnė- tuomet plaku be nieko, bet cukraus dedu abiem atvejais būtinai, nes kitaip- ji beskonė. Nors kas nemėgsta saldžiai, tai pagal skonį reikėtų derinti, nes pyragas jau savaime būna saldus. Bet asmeniškai man vien nuo jo saldumo neužtenka biggrin.gif
Atsakyti
Ką gi, iškepiau trupininį... Gamyba lengva, produktų stebuklingų nereikia - gavosi tikrai puikus kepinys. Vyras valgo, aikčioja. Patiekiau jam su vaniliniais ledais. Man atrodo ledai čia tinkamesnis variantas nei grietinelė g.gif
Atsakyti
QUOTE(akcent @ 2011 09 23, 19:26)
Ką gi, iškepiau trupininį... Gamyba lengva, produktų stebuklingų nereikia - gavosi tikrai puikus kepinys. Vyras valgo, aikčioja. Patiekiau jam su vaniliniais ledais. Man atrodo ledai čia tinkamesnis variantas nei grietinelė g.gif


Man irgi ledai tinkamesni drinks_cheers.gif O grietinėlė tai man iš viso be ryšio čia su tuo pyragu (ir su kitais pyragais taip pat) doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Finna: 23 rugsėjo 2011 - 21:57
QUOTE(Finna @ 2011 09 23, 17:14)
Man su šita mišraine irgi tas pats- labai ji skani, tunų ir burokėlių derinys tikrai nustebino bigsmile.gif Bet va alyvuogės man nelabai dera būtent šitam patiekale, nors šiaip esu didelė alyvuogių gerbėja ir valgytoja smile.gif
Jei grietinėlė liesesnė, gali prireikti ir standiklio, kad susiplaktų kažkas. Jei riebesnė- tuomet plaku be nieko, bet cukraus dedu abiem atvejais būtinai, nes kitaip- ji beskonė. Nors kas nemėgsta saldžiai, tai pagal skonį reikėtų derinti, nes pyragas jau savaime būna saldus. Bet asmeniškai man vien nuo jo saldumo neužtenka biggrin.gif

Dekui 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo picea: 23 rugsėjo 2011 - 22:14
Labadiena,

gal kas nusirašė šiandien laidoje rodytą sausainukų receptuką? 4u.gif
Atrodo nedaug ten ko reikia (sviestas, miltai, cukraus pudra, kakava, krakmolas, karvutė) bet koks produktų kiekis taip ir neįsidėmėjau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulčia trupinėlis @ 2011 09 24, 13:36)
Labadiena,

gal kas nusirašė šiandien laidoje rodytą sausainukų receptuką?  4u.gif
Atrodo nedaug ten ko reikia (sviestas, miltai, cukraus pudra, kakava, krakmolas, karvutė) bet koks produktų kiekis taip ir neįsidėmėjau  blush2.gif


200 g sviesto
150 g miltu
70 g krakmolo
2 saukstai kakavos
50 g cukraus pudros
cukraus, saldainiu "karvute"
Kepti 190 laipsniu karscio orkaiteje 25-30 min.
Atsakyti
Rekomenduoju isbandyti Kalakutienos guliasa is antros knygos, labai skanus gavosi, tik as morkytes tarkavau, o ne pjausciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingada @ 2011 09 24, 14:31)


didelis dėkui 4u.gif
Atsakyti
Iskepiau trupinini obuoliu pyraga, jau ir suvalgem biggrin.gif Nu tikrai, labai jau paprastas, pigus ir labai skanus pyragas thumbup.gif Visiems labai patiko drinks_cheers.gif
Atsakyti
siandien pabandziau pasigamint morkas su medum, sviestu ir kmynais. mano pastebejimai - man jos skanios tik saltos, ir kurios daugiau paskrudo, tos buvo daug skanesnes. taigi kitakart kai gaminsiu, stengsiuos kad morkos paskrustu.
Atsakyti