QUOTE(akcent @ 2011 09 22, 22:02)
Trupininis obuolių pyragas
Obuolių patalui reikės:
5 obuoliukai
sauja razinų
2 cukraus šaukštai
cinamono
40g sviesto
Crumble arba trupiniams
150g sviesto
150g miltų
100g maltų migdolų (miltų arba avižinių dripsnių)
100 g rudo cukraus
50 g balto cukraus
cinamono, jei patinka
Obuolius geriausiai imti antaninius, rūgščius. Obuolius nulupti, supjaustyti postambiais gabalais, dėti į puodą kartu su sviestu, cukrum, cinamonu ir razinom. Lengvai patroškinkite, kad obuoliai truputį suminkštėtų, bet jokiu būdu neišvirkite obuolienės.
Dabar reikia padaryti trupinius. Sviestą būtinai iš šaldytuvo, o ne kambario temperatūros supjaustykite gabaliukais, užpilkit miltus ir maltus migdolus, ir rankomis trinkite sviestą su miltais ir migdolais. Tarp pirštų lengvais judesiais, per daug nemaigant, sviestui ištirpus nuo jūsų rankų šilumos ir maigymo (užtrukti gali tai iki dešimties minučių maksimum). Tada įberti cukrų, gerai pamaišyti (aš dar dedu cinamono). Trupinius užpilti ant obuolių patalo (kuris, jau aišku, yra nebe puode, o ištiestas kepimo inde). Kepti 200 C orkaitėje iki 40 min. Pyragas valgomas karštas su vaniliniais ledais arba grietinėle. Jo pjaustyti taip pat nereikia ir nepavyks, kabinkite tiesiog šaukštu.
http://www.beatosvir...ti-nusidavimai/
Obuolių patalui reikės:
5 obuoliukai
sauja razinų
2 cukraus šaukštai
cinamono
40g sviesto
Crumble arba trupiniams
150g sviesto
150g miltų
100g maltų migdolų (miltų arba avižinių dripsnių)
100 g rudo cukraus
50 g balto cukraus
cinamono, jei patinka
Obuolius geriausiai imti antaninius, rūgščius. Obuolius nulupti, supjaustyti postambiais gabalais, dėti į puodą kartu su sviestu, cukrum, cinamonu ir razinom. Lengvai patroškinkite, kad obuoliai truputį suminkštėtų, bet jokiu būdu neišvirkite obuolienės.
Dabar reikia padaryti trupinius. Sviestą būtinai iš šaldytuvo, o ne kambario temperatūros supjaustykite gabaliukais, užpilkit miltus ir maltus migdolus, ir rankomis trinkite sviestą su miltais ir migdolais. Tarp pirštų lengvais judesiais, per daug nemaigant, sviestui ištirpus nuo jūsų rankų šilumos ir maigymo (užtrukti gali tai iki dešimties minučių maksimum). Tada įberti cukrų, gerai pamaišyti (aš dar dedu cinamono). Trupinius užpilti ant obuolių patalo (kuris, jau aišku, yra nebe puode, o ištiestas kepimo inde). Kepti 200 C orkaitėje iki 40 min. Pyragas valgomas karštas su vaniliniais ledais arba grietinėle. Jo pjaustyti taip pat nereikia ir nepavyks, kabinkite tiesiog šaukštu.
http://www.beatosvir...ti-nusidavimai/
Tik obuolius iš tiesų rūgščius reikia rinktis - aš turėjau iš mamos antaninių obuolių parsivežusi, tai labai labai jie tiko. Beje, sekantį kartą į pačius obuolius mažiau cukraus dėsiu, nes razinos ir taip užsaldina.