Ką gi... Gaminau ir aš šiandien kiaulieną, troškintą obuolių sultyse. Tikėjausi skaniau. Sultys buvo saldžios, bet įdėjus garstyčių parūgštėjo, įdėjus grietinės dar rūgščiau patapo. Valgant vėl keistas jausmas: nei tai skanu, nei tai ne
Man dauguma Beatos receptų tokie keistoki. Visada lyg daug žadantys, skaniai atrodantys, bet pagaminus lieki nesupratęs, kas čia gavosi
Gal kuri esate kepusi šį pyragą? Skonis jo geras, bet kiek kepiau, man neiškilo. Kažin, ką darau blogai?
Obuolių pyragas iš Beatos knygos
4 obuoliai
4 kiaušiniai
200 g cukraus, jei obuoliai saldūs, galima mažiau dėti
70 g sviesto
250 ml kefyro
250 g miltų
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
Pyrago luobelei:
2 šaukštai džiūvėsėlių
2 šaukštai rudojo cukraus
Cinamono
1.Kiaušinius sumaišome su cukrumi ir išplakame iki baltų putų.
2.Sviestą ištirpiname ir supilame į kefyrą. Šią masę pilame į kiaušinius ir gražiai išmaišome.
3.Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į tešlą. Įdedame cinamono. Ir išmaišome.
4.Nuluptus ir labai plonai supjaustytus obuolius dedame į tešlą, išmaišome ir krečiame į kepimo formą. Džiūvėsėlius sumaišome su ruduoju cukrumi ir cinamonu, viską užbarstome ant pyrago viršaus. Šauname į 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 45-50 min.
Obuolių pyragas iš Beatos knygos
4 obuoliai
4 kiaušiniai
200 g cukraus, jei obuoliai saldūs, galima mažiau dėti
70 g sviesto
250 ml kefyro
250 g miltų
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
Pyrago luobelei:
2 šaukštai džiūvėsėlių
2 šaukštai rudojo cukraus
Cinamono
1.Kiaušinius sumaišome su cukrumi ir išplakame iki baltų putų.
2.Sviestą ištirpiname ir supilame į kefyrą. Šią masę pilame į kiaušinius ir gražiai išmaišome.
3.Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į tešlą. Įdedame cinamono. Ir išmaišome.
4.Nuluptus ir labai plonai supjaustytus obuolius dedame į tešlą, išmaišome ir krečiame į kepimo formą. Džiūvėsėlius sumaišome su ruduoju cukrumi ir cinamonu, viską užbarstome ant pyrago viršaus. Šauname į 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 45-50 min.
QUOTE(Suveltos Avys @ 2011 09 22, 12:05)
Gal kuri esate kepusi šį pyragą? Skonis jo geras, bet kiek kepiau, man neiškilo. Kažin, ką darau blogai?
Obuolių pyragas iš Beatos knygos
4 obuoliai
4 kiaušiniai
200 g cukraus, jei obuoliai saldūs, galima mažiau dėti
70 g sviesto
250 ml kefyro
250 g miltų
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
Pyrago luobelei:
2 šaukštai džiūvėsėlių
2 šaukštai rudojo cukraus
Cinamono
1.Kiaušinius sumaišome su cukrumi ir išplakame iki baltų putų.
2.Sviestą ištirpiname ir supilame į kefyrą. Šią masę pilame į kiaušinius ir gražiai išmaišome.
3.Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į tešlą. Įdedame cinamono. Ir išmaišome.
4.Nuluptus ir labai plonai supjaustytus obuolius dedame į tešlą, išmaišome ir krečiame į kepimo formą. Džiūvėsėlius sumaišome su ruduoju cukrumi ir cinamonu, viską užbarstome ant pyrago viršaus. Šauname į 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 45-50 min.
Obuolių pyragas iš Beatos knygos
4 obuoliai
4 kiaušiniai
200 g cukraus, jei obuoliai saldūs, galima mažiau dėti
70 g sviesto
250 ml kefyro
250 g miltų
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
Pyrago luobelei:
2 šaukštai džiūvėsėlių
2 šaukštai rudojo cukraus
Cinamono
1.Kiaušinius sumaišome su cukrumi ir išplakame iki baltų putų.
2.Sviestą ištirpiname ir supilame į kefyrą. Šią masę pilame į kiaušinius ir gražiai išmaišome.
3.Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į tešlą. Įdedame cinamono. Ir išmaišome.
4.Nuluptus ir labai plonai supjaustytus obuolius dedame į tešlą, išmaišome ir krečiame į kepimo formą. Džiūvėsėlius sumaišome su ruduoju cukrumi ir cinamonu, viską užbarstome ant pyrago viršaus. Šauname į 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 45-50 min.
Aš irgi 2 kartus kepiau jau - man irgi neiškilo... Antrą kartą kepant dar obuolius plonai plonai supjausčiau, tai po valndos kepimo iš viso jis man kaip žalios tešlos pyragas gavosi. Nesiseka man su tais obuolių pyragais visą gyvenimą Bet tas trupininis obuolių pyragas gavosi puikiai
QUOTE(beinggirl @ 2011 09 22, 17:12)
Aš irgi 2 kartus kepiau jau - man irgi neiškilo... Antrą kartą kepant dar obuolius plonai plonai supjausčiau, tai po valndos kepimo iš viso jis man kaip žalios tešlos pyragas gavosi. Nesiseka man su tais obuolių pyragais visą gyvenimą Bet tas trupininis obuolių pyragas gavosi puikiai
Man irgi jis nesigavo, niekaip neiskepe Bet jeigu visoms nesigauna, tai kame saknys?
Trupinini bandysiu savaitgali kepti, labai jau koleges isgyre
QUOTE(Nexta @ 2011 09 22, 17:40)
Man irgi jis nesigavo, niekaip neiskepe Bet jeigu visoms nesigauna, tai kame saknys?
Gal reikėtų pačios Beatos užklausti. Aš kepiau kokius 4 kartus ir jokio progreso
[quote=akcent,2011 09 22, 11:32]
Ką gi... Gaminau ir aš šiandien kiaulieną, troškintą obuolių sultyse. Tikėjausi skaniau. Sultys buvo saldžios, bet įdėjus garstyčių parūgštėjo, įdėjus grietinės dar rūgščiau patapo. Valgant vėl keistas jausmas: nei tai skanu, nei tai ne
Man dauguma Beatos receptų tokie keistoki. Visada lyg daug žadantys, skaniai atrodantys, bet pagaminus lieki nesupratęs, kas čia gavosi
o as dariau irgi tik kiauliena pakeiciau triusiuna ir vistiena tai liuks gavos,o bulviu kose is vis pasaka,jau kur vyrs nevalgo kosiu sake
Ką gi... Gaminau ir aš šiandien kiaulieną, troškintą obuolių sultyse. Tikėjausi skaniau. Sultys buvo saldžios, bet įdėjus garstyčių parūgštėjo, įdėjus grietinės dar rūgščiau patapo. Valgant vėl keistas jausmas: nei tai skanu, nei tai ne
Man dauguma Beatos receptų tokie keistoki. Visada lyg daug žadantys, skaniai atrodantys, bet pagaminus lieki nesupratęs, kas čia gavosi
o as dariau irgi tik kiauliena pakeiciau triusiuna ir vistiena tai liuks gavos,o bulviu kose is vis pasaka,jau kur vyrs nevalgo kosiu sake
QUOTE(Nexta @ 2011 09 22, 18:40)
Trupinini bandysiu savaitgali kepti, labai jau koleges isgyre
Bent Beatos pyragai skoniu kol kas nenuvilia, tai ir aš nutariau vyrui trupininį kepti. Baigs valgyti prieš tai keptą gardėsį, imsiuosi trupininio Bus matyti ar irgi girs.
QUOTE(Nexta @ 2011 09 22, 18:40)
Nu šis trupininis pyragas tai fantastiškas. Kepiau vakar. Valgėm su ledais . Labai skanus ir šiltas ir atvėsęs. Kepsiu dar ir dar ....
Gal galima to trupininio pyrago receptą?
QUOTE(Suveltos Avys @ 2011 09 22, 22:58)
Gal galima to trupininio pyrago receptą?
Trupininis obuolių pyragas
Obuolių patalui reikės:
5 obuoliukai
sauja razinų
2 cukraus šaukštai
cinamono
40g sviesto
Crumble arba trupiniams
150g sviesto
150g miltų
100g maltų migdolų (miltų arba avižinių dripsnių)
100 g rudo cukraus
50 g balto cukraus
cinamono, jei patinka
Obuolius geriausiai imti antaninius, rūgščius. Obuolius nulupti, supjaustyti postambiais gabalais, dėti į puodą kartu su sviestu, cukrum, cinamonu ir razinom. Lengvai patroškinkite, kad obuoliai truputį suminkštėtų, bet jokiu būdu neišvirkite obuolienės.
Dabar reikia padaryti trupinius. Sviestą būtinai iš šaldytuvo, o ne kambario temperatūros supjaustykite gabaliukais, užpilkit miltus ir maltus migdolus, ir rankomis trinkite sviestą su miltais ir migdolais. Tarp pirštų lengvais judesiais, per daug nemaigant, sviestui ištirpus nuo jūsų rankų šilumos ir maigymo (užtrukti gali tai iki dešimties minučių maksimum). Tada įberti cukrų, gerai pamaišyti (aš dar dedu cinamono). Trupinius užpilti ant obuolių patalo (kuris, jau aišku, yra nebe puode, o ištiestas kepimo inde). Kepti 200 C orkaitėje iki 40 min. Pyragas valgomas karštas su vaniliniais ledais arba grietinėle. Jo pjaustyti taip pat nereikia ir nepavyks, kabinkite tiesiog šaukštu.
http://www.beatosvir...ti-nusidavimai/
vakar pagaminau burokeliu su tunu misraine. tikrai skanu, as asmeniskai sau kitakart deciau maziau alyvuogiu, nes jos man kaip tai skoni numusinejo, o sparagai cia labai vietoj.
QUOTE(spinsa @ 2011 09 23, 07:56)
vakar pagaminau burokeliu su tunu misraine. tikrai skanu, as asmeniskai sau kitakart deciau maziau alyvuogiu, nes jos man kaip tai skoni numusinejo, o sparagai cia labai vietoj.
O mums ji šiaip sau pasirodė, keista kažkokia
Merginos, prie to trupininio obuolių pyrago noriu plaktos grietinėlės. Kaip reikia teisingai ją išsiplakt, cukraus reikia dėt?