Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms, 4 tema

Ką gi... Gaminau ir aš šiandien kiaulieną, troškintą obuolių sultyse. Tikėjausi skaniau. Sultys buvo saldžios, bet įdėjus garstyčių parūgštėjo, įdėjus grietinės dar rūgščiau patapo. Valgant vėl keistas jausmas: nei tai skanu, nei tai ne lotuliukas.gif
Man dauguma Beatos receptų tokie keistoki. Visada lyg daug žadantys, skaniai atrodantys, bet pagaminus lieki nesupratęs, kas čia gavosi lotuliukas.gif
Atsakyti
Gal kuri esate kepusi šį pyragą? Skonis jo geras, bet kiek kepiau, man neiškilo. Kažin, ką darau blogai?

Obuolių pyragas iš Beatos knygos

4 obuoliai
4 kiaušiniai
200 g cukraus, jei obuoliai saldūs, galima mažiau dėti
70 g sviesto
250 ml kefyro
250 g miltų
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono

Pyrago luobelei:

2 šaukštai džiūvėsėlių
2 šaukštai rudojo cukraus
Cinamono


1.Kiaušinius sumaišome su cukrumi ir išplakame iki baltų putų.
2.Sviestą ištirpiname ir supilame į kefyrą. Šią masę pilame į kiaušinius ir gražiai išmaišome.
3.Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į tešlą. Įdedame cinamono. Ir išmaišome.
4.Nuluptus ir labai plonai supjaustytus obuolius dedame į tešlą, išmaišome ir krečiame į kepimo formą. Džiūvėsėlius sumaišome su ruduoju cukrumi ir cinamonu, viską užbarstome ant pyrago viršaus. Šauname į 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 45-50 min.

Atsakyti
QUOTE(Suveltos Avys @ 2011 09 22, 12:05)
Gal kuri esate kepusi šį pyragą? Skonis jo geras, bet kiek kepiau, man neiškilo. Kažin, ką darau blogai?

Obuolių pyragas iš Beatos knygos

4 obuoliai
4 kiaušiniai
200 g cukraus, jei obuoliai saldūs, galima mažiau dėti
70 g sviesto
250 ml kefyro
250 g miltų
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono

Pyrago luobelei:

2 šaukštai džiūvėsėlių
2 šaukštai rudojo cukraus
Cinamono
1.Kiaušinius sumaišome su cukrumi ir išplakame iki baltų putų.
2.Sviestą ištirpiname ir supilame į kefyrą. Šią masę pilame į kiaušinius ir gražiai išmaišome.
3.Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į tešlą. Įdedame cinamono. Ir išmaišome.
4.Nuluptus ir labai plonai supjaustytus obuolius dedame į tešlą, išmaišome ir krečiame į kepimo formą. Džiūvėsėlius sumaišome su ruduoju cukrumi ir cinamonu, viską užbarstome ant pyrago viršaus. Šauname į 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 45-50 min.

Aš irgi 2 kartus kepiau jau - man irgi neiškilo... Antrą kartą kepant dar obuolius plonai plonai supjausčiau, tai po valndos kepimo iš viso jis man kaip žalios tešlos pyragas gavosi. Nesiseka man su tais obuolių pyragais visą gyvenimą lotuliukas.gif Bet tas trupininis obuolių pyragas gavosi puikiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(beinggirl @ 2011 09 22, 17:12)
Aš irgi 2 kartus kepiau jau - man irgi neiškilo... Antrą kartą kepant dar obuolius plonai plonai supjausčiau, tai po valndos kepimo iš viso jis man kaip žalios tešlos pyragas gavosi. Nesiseka man su tais obuolių pyragais visą gyvenimą  lotuliukas.gif  Bet tas trupininis obuolių pyragas gavosi puikiai  thumbup.gif

Man irgi jis nesigavo, niekaip neiskepe doh.gif Bet jeigu visoms nesigauna, tai kame saknys? biggrin.gif
Trupinini bandysiu savaitgali kepti, labai jau koleges isgyre bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nexta @ 2011 09 22, 17:40)
Man irgi jis nesigavo, niekaip neiskepe doh.gif  Bet jeigu visoms nesigauna, tai kame saknys? biggrin.gif


Gal reikėtų pačios Beatos užklausti. Aš kepiau kokius 4 kartus ir jokio progreso smile.gif
Atsakyti
[quote=akcent,2011 09 22, 11:32]
Ką gi... Gaminau ir aš šiandien kiaulieną, troškintą obuolių sultyse. Tikėjausi skaniau. Sultys buvo saldžios, bet įdėjus garstyčių parūgštėjo, įdėjus grietinės dar rūgščiau patapo. Valgant vėl keistas jausmas: nei tai skanu, nei tai ne lotuliukas.gif
Man dauguma Beatos receptų tokie keistoki. Visada lyg daug žadantys, skaniai atrodantys, bet pagaminus lieki nesupratęs, kas čia gavosi lotuliukas.gif

o as dariau irgi tik kiauliena pakeiciau triusiuna ir vistiena tai liuks gavos,o bulviu kose is vis pasaka,jau kur vyrs nevalgo kosiu sake thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nexta @ 2011 09 22, 18:40)
Trupinini bandysiu savaitgali kepti, labai jau koleges isgyre bigsmile.gif

Bent Beatos pyragai skoniu kol kas nenuvilia, tai ir aš nutariau vyrui trupininį kepti. Baigs valgyti prieš tai keptą gardėsį, imsiuosi trupininio rolleyes.gif Bus matyti ar irgi girs.
Atsakyti
QUOTE(Nexta @ 2011 09 22, 18:40)

Trupinini bandysiu savaitgali kepti, labai jau koleges isgyre bigsmile.gif

Nu šis trupininis pyragas tai fantastiškas. Kepiau vakar. Valgėm su ledais wub.gif . Labai skanus ir šiltas ir atvėsęs. Kepsiu dar ir dar .... smile.gif
Atsakyti
Gal galima to trupininio pyrago receptą?
Atsakyti
QUOTE(Suveltos Avys @ 2011 09 22, 22:58)
Gal galima to trupininio pyrago receptą?

Trupininis obuolių pyragas

Obuolių patalui reikės:
5 obuoliukai
sauja razinų
2 cukraus šaukštai
cinamono
40g sviesto
Crumble arba trupiniams
150g sviesto
150g miltų
100g maltų migdolų (miltų arba avižinių dripsnių)
100 g rudo cukraus
50 g balto cukraus
cinamono, jei patinka


Obuolius geriausiai imti antaninius, rūgščius. Obuolius nulupti, supjaustyti postambiais gabalais, dėti į puodą kartu su sviestu, cukrum, cinamonu ir razinom. Lengvai patroškinkite, kad obuoliai truputį suminkštėtų, bet jokiu būdu neišvirkite obuolienės.
Dabar reikia padaryti trupinius. Sviestą būtinai iš šaldytuvo, o ne kambario temperatūros supjaustykite gabaliukais, užpilkit miltus ir maltus migdolus, ir rankomis trinkite sviestą su miltais ir migdolais. Tarp pirštų lengvais judesiais, per daug nemaigant, sviestui ištirpus nuo jūsų rankų šilumos ir maigymo (užtrukti gali tai iki dešimties minučių maksimum). Tada įberti cukrų, gerai pamaišyti (aš dar dedu cinamono). Trupinius užpilti ant obuolių patalo (kuris, jau aišku, yra nebe puode, o ištiestas kepimo inde). Kepti 200 C orkaitėje iki 40 min. Pyragas valgomas karštas su vaniliniais ledais arba grietinėle. Jo pjaustyti taip pat nereikia ir nepavyks, kabinkite tiesiog šaukštu.

http://www.beatosvir...ti-nusidavimai/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akcent: 22 rugsėjo 2011 - 22:03
vakar pagaminau burokeliu su tunu misraine. tikrai skanu, as asmeniskai sau kitakart deciau maziau alyvuogiu, nes jos man kaip tai skoni numusinejo, o sparagai cia labai vietoj.
Atsakyti
QUOTE(spinsa @ 2011 09 23, 07:56)
vakar pagaminau burokeliu su tunu misraine. tikrai skanu, as asmeniskai sau kitakart deciau maziau alyvuogiu, nes jos man kaip tai skoni numusinejo, o sparagai cia labai vietoj.


O mums ji šiaip sau pasirodė, keista kažkokia ax.gif

Merginos, prie to trupininio obuolių pyrago noriu plaktos grietinėlės. Kaip reikia teisingai ją išsiplakt, cukraus reikia dėt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo picea: 23 rugsėjo 2011 - 07:51