Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms, 4 tema

QUOTE(vija @ 2011 04 04, 16:17)
Gaminau, labai skanus, ankstesnėj temoj rastum ir nuotrauką smile.gif

4u.gif 4u.gif
Rytoj bandysim kelti drinks_cheers.gif
O ji geriau kepti ta diena kada svente ar is vakaro? biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nexta @ 2011 04 04, 16:21)
4u.gif  4u.gif 
Rytoj bandysim kelti drinks_cheers.gif 
O ji geriau kepti ta diena kada svente ar is vakaro? biggrin.gif  blush2.gif

Man jis skanus ir šiltas, ir šaltas. Šaltas tik gal geriau pjaustėsi.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 04 04, 13:21)
*Korektorei nubraukt dalį honoraro biggrin.gif

**Tai kas ta saldžioji bulvė yra? Kur jos būna, kiek kainuoja ir kas per skonis?


*Taip taip lotuliukas.gif
** Man tai nesisekė parduotuvėse rasti, o e-maximoj - lengvai hihihi.gif Apie 7 lt kg kainuoja.

QUOTE(Miranda80 @ 2011 04 04, 13:44)
As dariau viena karta, bet man nesigavo, nes manau nebuvau pakankamai atvesinus sokolado ir zelatinos, nes nuo ju visa grietinele vos ne i vandeneli issileido doh.gif
Grietinele plaku visada ka tik is saldytuvo isimta, avietes buvau atitirpinus ir nusunkus


Mano pirmas gyvenime tortas neprisvilęs thumbup.gif biggrin.gif Valio, puikiai gavosi, visi svečiai po antrą gabaliuką užsinorėjo, torto greitai neliko thumbup.gif Grietinėlę lygiai taip pat šaltą plakiau, pasiskaičius patarimų smile.gif Avietes tai tokias pusiau atitirpusias dėjau, neturėjau laiko ir kantrybės laukt blush2.gif Vat dėl šokolado sutinku, irgi išsigandau kaip pradėjau jį pilt, patirpo truputį grietinėlė. Kitą kartą dar labiau atvėsinčiau. Bet galutinis rezultatas puikus, labai skanus man šis tortas, ne per saldus ir nors galvojau bus riebus (juk ir grietinėlė ir šokolado tiek dedama), bet tikriausiai avietės "numuša" tą riebumą, man jis toks, kaip ir labiausiai patinka, pakankamai purus ir gaivus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tanika @ 2011 04 04, 21:48)
Mano pirmas gyvenime tortas neprisvilęs  thumbup.gif  biggrin.gif Valio, puikiai gavosi, visi svečiai po antrą gabaliuką užsinorėjo, torto greitai neliko  thumbup.gif Grietinėlę lygiai taip pat šaltą plakiau, pasiskaičius patarimų  smile.gif Avietes tai tokias pusiau atitirpusias dėjau, neturėjau laiko ir kantrybės laukt  blush2.gif Vat dėl šokolado sutinku, irgi išsigandau kaip pradėjau jį pilt, patirpo truputį grietinėlė. Kitą kartą dar labiau atvėsinčiau. Bet galutinis rezultatas puikus, labai skanus man šis tortas, ne per saldus ir nors galvojau bus riebus (juk ir grietinėlė ir šokolado tiek dedama), bet tikriausiai avietės "numuša" tą riebumą, man jis toks, kaip ir labiausiai patinka, pakankamai purus ir gaivus  thumbup.gif

thumbup.gif gal kada prisiruosiu dar karteli ji daryt mastau.gif
Atsakyti
Turėjau užsilikusią grietinėlę, kurią žūtbūt reikėjo sunaudoti. Ilgai ieškojau tinkamo recepto, kol akis neužkliuvo už karamelinio grietinėlės likerio bigsmile.gif Visus produktus turėjau namie, tad sumaišiau ir netgi paragavome vakar vakare thumbup.gif Fantastinis gėrimukas, labai mėgstu visokius kreminius likerius, tad šis gėrimas pats tas man. Tik receptą koregavau - brendžio pyliau perpus mažiau, nes jei būčiau visus 500 g supylusi, tai būčiau tokį stiprų padariusi, jog niekas nebūtų gėręs (ir tai V šaukė jog per stiprus, bet man stiprumas buvo idealus) ir grietinėlės dėjau 400 ml, nes tiek turėjau. Ir ne 10 proc. kaip recepte, o pusę 10 proc., pusę 35 proc. Rezultatas tikrai super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 04 04, 13:21)
Korektorei nubraukt dalį honoraro biggrin.gif

Tai kas ta saldžioji bulvė yra? Kur jos būna, kiek kainuoja ir kas per skonis?


sveikos,

bulviu pirkt yra, man skonis primine, virtas morkas, man jos saldzios ju nevalgau, tai tokios bulviu koses ir atsisakiau biggrin.gif
drauge kepa orkaitej, kol jos suminksteja, (su lupyna) paskui ta kosele iskrapsto sviesto sugruda ir valgo su mesyte

as kitu kl

kuris geriau tortas (noriu ka nors su marscapone daryti) saldytu uogu neturiu, tai tas baltas atkrinta, nebent labai isgirsit biggrin.gif

tiramisu ar sokoladinis kavos tortas.
tiramisu esu dariusi, zinau, o stai kaip tas sokoladinis?
pagaminamo laiko tiek pat reikia?
Atsakyti
QUOTE(Krisla @ 2011 04 06, 09:11)
Turėjau užsilikusią grietinėlę, kurią žūtbūt reikėjo sunaudoti. Ilgai ieškojau tinkamo recepto, kol akis neužkliuvo už karamelinio grietinėlės likerio bigsmile.gif Visus produktus turėjau namie, tad sumaišiau ir netgi paragavome vakar vakare thumbup.gif Fantastinis gėrimukas, labai mėgstu visokius kreminius likerius, tad šis gėrimas pats tas man. Tik receptą koregavau - brendžio pyliau perpus mažiau, nes jei būčiau visus 500 g supylusi, tai būčiau tokį stiprų padariusi, jog niekas nebūtų gėręs (ir tai V šaukė jog per stiprus, bet man stiprumas buvo idealus) ir grietinėlės dėjau 400 ml, nes tiek turėjau. Ir ne 10 proc. kaip recepte, o pusę 10 proc., pusę 35 proc. Rezultatas tikrai super thumbup.gif

Sita likeri ir as labai noriu pasigamint, vis primirstu rolleyes.gif Bet man jis toks zieminis, Kaledinis gerimas, dabar artejant vasarai reikia Sangrijos gamintis asociais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Zaveriukste @ 2011 04 06, 12:44)
Sita likeri ir as labai noriu pasigamint, vis primirstu  rolleyes.gif  Bet man jis toks zieminis, Kaledinis gerimas, dabar artejant vasarai reikia Sangrijos gamintis asociais  thumbup.gif

Sangrija pernai vasara pliurpem, visai nieko biggrin.gif

o as isbandziau tuos cantucci tai siaip jie kietoki,bet tik pamerki i koki gerima kaip mat tirpsta, visai patiko thumbup.gif
pagaliau isbandziau kalakutienos guliasa baika toks visai gaivosi,kartosim tikrai bigsmile.gif
Atsakyti
Dėl sangrijos tai pritariu šimtu procentų! Jau kai tik šiltėja oras, taip ir norisi ją gerti smile.gif Dariau kažkada pagal Beatą, tai labai gaivi buvo ir man labai patiko smile.gif darysiu dar ir dar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga__ @ 2011 04 06, 14:53)
Dėl sangrijos tai pritariu šimtu procentų! Jau kai tik šiltėja oras, taip ir norisi ją gerti smile.gif Dariau kažkada pagal Beatą, tai labai gaivi buvo ir man labai patiko smile.gif darysiu dar ir dar smile.gif

ar gali parašyti receptuką kaip darei 4u.gif
Atsakyti
Sangrija
( siek tiek daugiau nei 1 l )

**daug ledo gabaliuku
**butelis paprasto sauso raudono vyno
**4-6 saukstai cukraus sirupo (galima ir daugiau, cia pagal skoni)
** 6 saukstai brendzio
**2-3 apelsinai
**1 citrina
**braskiu, avieciu,pjaustytu melionu (jei turi)
**300-400 ml gazuoto vandens

Lygiai taip pat sangrija gaminama is baltojo vyno , tik tada nereikia pilti brendzio.
jei nenorite terliotis su cukraus sirupu, gazuota vandeni ir cukru galite keisti saldintu citrinu skonio gerimu.

Cukraus sirupa pasigaminame taip:
300 g. cukraus ir 200 ml vandens
cukru ir vandeni puodelyje kaitiname kol uzverda, tada nukeliame nuo ugnies,leidziame atausti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dagli: 06 balandžio 2011 - 14:33
QUOTE(Zaveriukste @ 2011 04 06, 11:44)
Sita likeri ir as labai noriu pasigamint, vis primirstu  rolleyes.gif  Bet man jis toks zieminis, Kaledinis gerimas, dabar artejant vasarai reikia Sangrijos gamintis asociais  thumbup.gif


Kai pas mus dar sniegynai už lango, tai apie Sangriją net nesusimąsčiau bigsmile.gif Bet tikrai, žadu ir aš jos pasidaryti thumbup.gif
Atsakyti