Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms, 4 tema

QUOTE(Finna @ 2011 08 10, 21:11)
Prisiskaičius daugybę jūsų liaupsių pyragui su varške ir pomidorais, ir aš jį kepiau biggrin.gif
Tik į varškę dar įspaudžiau porą skiltelių česnako (dariau iš dviejų normų). Pyragas gavosi labai skanus ir kvapnus, MB labai džiaugėsi, kad panaudojau jo užaugintus bazilikus biggrin.gif Vežiausi į gamtą prie ežero, su daugybe kitų užkandžių, tai šitą visi suvalgė (dvi normas) gal per 10min. (vežiausi dar šiltą) biggrin.gif Po tokio pasisekimo vakar kepiau dar kartą- labai paprastas, labai greitai padaromas ir nepaprastai skanus thumbup.gif

Tik aš dėl varškės konsistencijos irgi turiu pastabą- kaip jau minėjau dariau iš dviejų normų (vienai Beata rekomenduoja dėti du kiaušinius). Aš dėjau du kiaušinius dviems normoms ir tai gavosi per skysta (viskam naudoju tik liesą varškę, gal dėl to) doh.gif Bekepant, nubėgo per kraštus varškės kažkiek, kas skonio nepagadino, bet pagadino vaizdą.

Cia is antrosios knygos g.gif ? Gal galima recepta butu, nes tik pirmaja knyga turiu blush2.gif
O varske visada perku kuo riebesne, man ji tikresne thumbup.gif , tai niekad nepaveda..
Atsakyti
QUOTE(Raile @ 2011 08 14, 20:10)
Cia is antrosios knygos g.gif ? Gal galima recepta butu, nes tik pirmaja knyga turiu blush2.gif
O varske visada perku kuo riebesne, man ji tikresne thumbup.gif , tai niekad nepaveda..

Paziurekit sios temos 22 psl, jis ten vienos mamytes parasytas.
Gaminau ji si vakar, tik tesla dariau pati pagal picos teslos recepta (kuri siandien gavau thumbup.gif ). Pyragas labai skanus ir buvo puikiai ivertintas. Idara dariau is dvigubo kiekio, nes paruosiau pakankamai teslos. Kaip jau buvo rasyta, dvigubam kiekiui dejau 2 kiausinius (varskė 9proc. riebumo, kuri buna supakuota rutuliukais). Mano manymu, pats tas. Dabar darysiu, kol nusibos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aya @ 2011 08 14, 22:00)
Paziurekit sios temos 22 psl, jis ten vienos mamytes parasytas.
Gaminau ji si vakar, tik tesla dariau pati pagal picos teslos recepta (kuri siandien gavau thumbup.gif ). Pyragas labai skanus ir buvo puikiai ivertintas. Idara dariau is dvigubo kiekio, nes paruosiau pakankamai teslos. Kaip jau buvo rasyta, dvigubam kiekiui dejau 2 kiausinius (varskė 9proc. riebumo, kuri buna supakuota rutuliukais). Mano manymu, pats tas. Dabar darysiu, kol nusibos biggrin.gif

Aciukas 4u.gif
Gal ir savaji teslos recepta idetumete g.gif .. Jei kam cia ne i tema pasirodys, gal tada a.z. 4u.gif
P.S. Geda blush2.gif , bet nesupratau, kaip ten originalo recepte su tais teslos krasto ipjovimais.. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raile: 14 rugpjūčio 2011 - 22:34
QUOTE(Raile @ 2011 08 14, 23:27)
Aciukas 4u.gif
Gal ir savaji teslos recepta idetumete g.gif .. Jei kam cia ne i tema pasirodys, gal tada a.z. 4u.gif
P.S. Geda blush2.gif , bet nesupratau, kaip ten originalo recepte su tais teslos krasto ipjovimais.. blush2.gif

Teslos receptas yra puslapio pries si apacioje. Tik naudojau ne sausas mieles, bet tai esmes nekeite. Pabandykit, paprasta ir skanu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aya @ 2011 08 14, 23:47)
Teslos receptas yra puslapio pries si apacioje. Tik naudojau ne sausas mieles, bet tai esmes nekeite. Pabandykit, paprasta ir skanu 4u.gif

Labai aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2011 08 14, 15:15)
500 g miltų,
7 g sausų mielių,
2 šaukštai cukraus,
1,5 šaukštelio druskos,
350 ml vandens,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Sumaišom sausus ingridientus, tada skystus, užpilam ant sauso mišinio, suminkom ir leidžiam pakilt

O jei deciau ne sausas mieles g.gif ? Kiek ju reiketu g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Raile @ 2011 08 16, 15:13)
O jei deciau ne sausas mieles g.gif ? Kiek ju reiketu g.gif ?

7g sausų mielių atitinka 20g paprastų. 4u.gif
Atsakyti
Varskes-pomidoru pyraga kepsiu dar karta. Bet ne todel, kad jis man pasirode ypatingas ar patiko.. Tiesiog pabandysiu su sluoksniuota tesla, nes si kart kepiau su mieline picos tesla, kaip cia kazkuri forumiete kepe.. Mano seimynai tas kepto pomidoro derinys netiko schmoll.gif Nors pati varske labai skani (paskaninau cesnaku), ir ta mieline tesla super thumbup.gif
Tiesa, cia kazkas rase, kad kiausiniu per daug g.gif . As naudojau Naisiu vasaros varske 9%, dejau 4 kiausinius. Viskas super thumbup.gif , nebuvo per skysta thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raile: 18 rugpjūčio 2011 - 15:59
QUOTE(Raile @ 2011 08 14, 19:10)
Cia is antrosios knygos g.gif ? Gal galima recepta butu, nes tik pirmaja knyga turiu blush2.gif
O varske visada perku kuo riebesne, man ji tikresne thumbup.gif , tai niekad nepaveda..


Aš pyragui naudojau 9% varškę, bet gavosi labai skystas įdaras ir kepant nubėgo per kraštus, kitą kartą tikrai dėsiu max vieną kiaušinį g.gif
---

Vėl kepiau (jau gal n-tąjį kartą) šokoladinius sausainius. Netikėtai užsuko MB mama, prie kavos nieko, išskyrus šokoladą, neturėjom, tai greitai sumaišiau tešlą (pasidaro per kelias minutes, produktų nedaug reikia), greitai iškepė. Kepant visi namai kvepėjo šokoladu wub.gif Čia vienas geriausių kepinių užsukus netikėtiems svečiams thumbup.gif MB mamai labai patiko, paprašė net namo įdėti kelis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2011 08 20, 22:16)


Vėl kepiau (jau gal n-tąjį kartą) šokoladinius sausainius. Netikėtai užsuko MB mama, prie kavos nieko, išskyrus šokoladą, neturėjom, tai greitai sumaišiau tešlą (pasidaro per kelias minutes, produktų nedaug reikia), greitai iškepė. Kepant visi namai kvepėjo šokoladu wub.gif Čia vienas geriausių kepinių užsukus netikėtiems svečiams thumbup.gif MB mamai labai patiko, paprašė net namo įdėti kelis biggrin.gif

Arba aš kažkur praleidau, arba nebuvo papostinta.. smile.gif
Gal galima receptuką šių sausainių? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vivulyte @ 2011 08 20, 22:56)
Arba aš kažkur praleidau, arba nebuvo papostinta.. smile.gif
Gal galima receptuką šių sausainių?  blush2.gif


ŠOKOLADINIAI SAUSAINIAI

100g šokolado (tinka bet koks- baltas, pieninis, juodas; kiek esu kepusi aš pati, labiausiai patiko su juodu- tada sausainiai gaunasi grynai su šokolado gabaliukais, kurie kol sausainiai būna dar šilti būna tokie patirpę, kaip šokoladinis kremas) rolleyes.gif
120g sviesto
150g cukraus
1 kiaušinis
150g miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 kupini šaukštai kakavos
2 saujos riešutų (bet kokių)

Sviestą ištirpiname ir sumaišome su cukrumi, šiek tiek paplaktu kiaušiniu. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir kakava. Miltų mišinį beriame į sviesto, cukraus ir kiaušinio masę, sumaišome, tada beriame riešutus ir šokolado gabaliukus (šokoladą susmulkinti maždaug 1cm gabaliukais- aš standartinį šokolado kvadratuką supjaustau į 4 dalis, būna kaip tik). Vėl sumaišome. Tešla bus tirštoka, bet tikrai netinkama minkyti. Šaukštu sudedame ją į skardą (aš į skardą patiesiu kepimo popierių- tada sausainiai neprikimba ir iškepę labai gerai nusiima nuo popieriaus), gaunasi tokie neformiai bokšteliai (jie bekepant susiploja ir gaunasi tokie blynukai) biggrin.gif Kepti įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje 15-20min. (aš orientuojuos pagal sausainių dydį- vieną kartą darau didesnius iš pilno šaukšto tešlos, kitą kartą nededu pilno šaukšto). Kai išimsime, sausainiai dar bus minkštoki, bet vėsdami sukietės.


Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2011 08 21, 11:57)
ŠOKOLADINIAI SAUSAINIAI

100g šokolado (tinka bet koks- baltas, pieninis, juodas; kiek esu kepusi aš pati, labiausiai patiko su juodu- tada sausainiai gaunasi grynai su šokolado gabaliukais, kurie kol sausainiai būna dar šilti būna tokie patirpę, kaip šokoladinis kremas) rolleyes.gif
120g sviesto
150g cukraus
1 kiaušinis
150g miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 kupini šaukštai kakavos
2 saujos riešutų (bet kokių)

Sviestą ištirpiname ir sumaišome su cukrumi, šiek tiek paplaktu kiaušiniu. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir kakava. Miltų mišinį beriame į sviesto, cukraus ir kiaušinio masę, sumaišome, tada beriame riešutus ir šokolado gabaliukus (šokoladą susmulkinti maždaug 1cm gabaliukais- aš standartinį šokolado kvadratuką supjaustau į 4 dalis, būna kaip tik). Vėl sumaišome. Tešla bus tirštoka, bet tikrai netinkama minkyti. Šaukštu sudedame ją į skardą (aš į skardą patiesiu kepimo popierių- tada sausainiai neprikimba ir iškepę labai gerai nusiima nuo popieriaus), gaunasi tokie neformiai bokšteliai (jie bekepant susiploja ir gaunasi tokie blynukai) biggrin.gif Kepti įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje 15-20min. (aš orientuojuos pagal sausainių dydį- vieną kartą darau didesnius iš pilno šaukšto tešlos, kitą kartą nededu pilno šaukšto). Kai išimsime, sausainiai dar bus minkštoki, bet vėsdami sukietės.

Ačiū 4u.gif
Atsakyti