Vakarienei buvo makaronai su cukinija, feta ir pomidorais - skonis pranoko visus lūkesčius, labai skanu Puikus būdas sunaudot cukinijas ir pomidorus, kurių šiuo metu daug Ir gaminasi labai greitai, nereik stovėt prie viryklės
QUOTE(Sinuhas @ 2011 08 05, 23:49)
Vakarienei buvo makaronai su cukinija, feta ir pomidorais - skonis pranoko visus lūkesčius, labai skanu Puikus būdas sunaudot cukinijas ir pomidorus, kurių šiuo metu daug Ir gaminasi labai greitai, nereik stovėt prie viryklės
Gal galima receptuką
QUOTE(Sinuhas @ 2011 08 05, 23:49)
Vakarienei buvo makaronai su cukinija, feta ir pomidorais - skonis pranoko visus lūkesčius, labai skanu Puikus būdas sunaudot cukinijas ir pomidorus, kurių šiuo metu daug Ir gaminasi labai greitai, nereik stovėt prie viryklės
reikes isbandyti nes cukiniju ir pomidoru siuo metu tikrai laaabai daug
ačiū
Laba pasisakysiu ir as ispudzius is beatos knygos
gaminau blynus su cukinija ir lasisa -patiko
aviziniai sausainiai truputi perdariau pati ,bet uzskaitau
baklazanai pomidoru padaze man kazkoks keistas skonis, bet daug kam patiko
o siandie gaminau avieciu krema ,nu neskanu nors tu ka kazkokia rugsti kiausiniene gavos dariau viska pagal recepta.
Prisiskaičius daugybę jūsų liaupsių pyragui su varške ir pomidorais, ir aš jį kepiau
Tik į varškę dar įspaudžiau porą skiltelių česnako (dariau iš dviejų normų). Pyragas gavosi labai skanus ir kvapnus, MB labai džiaugėsi, kad panaudojau jo užaugintus bazilikus Vežiausi į gamtą prie ežero, su daugybe kitų užkandžių, tai šitą visi suvalgė (dvi normas) gal per 10min. (vežiausi dar šiltą) Po tokio pasisekimo vakar kepiau dar kartą- labai paprastas, labai greitai padaromas ir nepaprastai skanus
Tik aš dėl varškės konsistencijos irgi turiu pastabą- kaip jau minėjau dariau iš dviejų normų (vienai Beata rekomenduoja dėti du kiaušinius). Aš dėjau du kiaušinius dviems normoms ir tai gavosi per skysta (viskam naudoju tik liesą varškę, gal dėl to) Bekepant, nubėgo per kraštus varškės kažkiek, kas skonio nepagadino, bet pagadino vaizdą.
Tik į varškę dar įspaudžiau porą skiltelių česnako (dariau iš dviejų normų). Pyragas gavosi labai skanus ir kvapnus, MB labai džiaugėsi, kad panaudojau jo užaugintus bazilikus Vežiausi į gamtą prie ežero, su daugybe kitų užkandžių, tai šitą visi suvalgė (dvi normas) gal per 10min. (vežiausi dar šiltą) Po tokio pasisekimo vakar kepiau dar kartą- labai paprastas, labai greitai padaromas ir nepaprastai skanus
Tik aš dėl varškės konsistencijos irgi turiu pastabą- kaip jau minėjau dariau iš dviejų normų (vienai Beata rekomenduoja dėti du kiaušinius). Aš dėjau du kiaušinius dviems normoms ir tai gavosi per skysta (viskam naudoju tik liesą varškę, gal dėl to) Bekepant, nubėgo per kraštus varškės kažkiek, kas skonio nepagadino, bet pagadino vaizdą.
Marinavau juodas alyvuoges pagal receptą iš antros knygos. Kadangi labai mėgstu alyvuoges ir seniau dažnai marinuodavau, tai šitos man pasirodė truputį beskonės ir per saldžios (medaus net nedėjau tiek, kiek buvo parašyta). Kitą kartą marinuojant vėl viską dariau pagal Beatos receptą (tik dėjau vieną šaukštą medaus) ir dar papildomai įpyliau balzamiko acto, prispaudžiau česnakų, įbėriau provanso žolelių- visai kitas reikalas
pasikartosiu
http://www.beatosvir...arskes-pyragas/
kepu sita,
kepiau ir su obuoliais, man nepatiko.
vietoj obuoliu dedu serbentu uogiene ir zinoma cukraus maziau.
bet pyragas gaunasi labai skanus...
http://www.beatosvir...arskes-pyragas/
kepu sita,
kepiau ir su obuoliais, man nepatiko.
vietoj obuoliu dedu serbentu uogiene ir zinoma cukraus maziau.
bet pyragas gaunasi labai skanus...
Laba, gal galetu kas nors parasyti kaip paruosti 2-oje knygoje, 352 psl. esancio picos pagrindo tesla (recepta). Nezinau kur ieskoti
QUOTE(aya @ 2011 08 14, 14:12)
500 g miltų,
7 g sausų mielių,
2 šaukštai cukraus,
1,5 šaukštelio druskos,
350 ml vandens,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Sumaišom sausus ingridientus, tada skystus, užpilam ant sauso mišinio, suminkom ir leidžiam pakilt
QUOTE(cushy @ 2011 08 14, 15:15)
Labai aciu