Cukinijų, varškės ir lašišos blynai1 vidutinio dydžio cukinijos (apie 300 g)
300 g varškės
3 kiaušinių
3 šaukštai miltų
Smulkintų krapų
Apie 100 g lašišos rūkytos arba sūdytos, plonai pjaustytos
Druskos, pipirų
Kaip paruošti:
1. Cukiniją sutarkuojame burokine tarka, įmušame kiaušinius, įtrupiname varškę, pamaišome, kad varškė ir kiaušiniai subyrėtų, ir susimaišytų.
2. Įdedame miltų, druskos, pipirų ir krapų.
3. Kepant į blyno vidų įdedame lašišos gabaliuką.
Dėmesio! Kadangi druska pradės iš cukinijos leisti vandenį, tai antras blynų užėjimas gali pasirodyti truputį skystesnis, t.y. gali norėtis įdėti papildomai miltų, jei labai suskystės tešla
Tai galima truputėlį jų įdėti, gal pusę šaukšto, kad per daug nesitaškytų.
Aš dažniausiai kepu be lašišos ir man labai gardu