ar gal kas laimejo knygele?
pusryciu konkursas
a?
QUOTE(raganiukstiene @ 2011 06 29, 23:44)
jau turėtų būti paskelbti laimėtojai
Vakar kepėm šonkauliukus pagal receptą iš antros knygos, mums patiko Tas barbekiu padažas irgi vykęs. Dar tuo pačiu marinatu buvau vištienos filė užmarinavus vaikui, išėjo minkšta ir skani (bijojau, kad bus sausa, bet nebuvo). Tik druskos truputį pagailėjau, bet nieko, taip dar sveikiau
Bandžiau iš antros knygos iš Joninių meniu kefyro ir braškių desertą, išėjo panašiai kaip jogurtas, tik sustingęs kaip žėlė. Gaila, kad toks pas mus braškių sezonas trumpas, nei atsivalgėm normaliai, nei užšaldyt spėjau, o jų jau nebėra
Iš pirmos knygos gėrimus gaivius vis darau - šaltą arbatą ir limonadą (tik be baziliko, nelabai man šis prieskonis), dar nesiryžtų imbierų ir agurkų limonado darytis, nes bijau, kad tektų man vienai jį gert
Tai tiek šįkart. Kokie Jūsų nauji atradimai, pabandymai iš Beatos receptukų??? Ko tai aprimusi visai temelė
Bandžiau iš antros knygos iš Joninių meniu kefyro ir braškių desertą, išėjo panašiai kaip jogurtas, tik sustingęs kaip žėlė. Gaila, kad toks pas mus braškių sezonas trumpas, nei atsivalgėm normaliai, nei užšaldyt spėjau, o jų jau nebėra
Iš pirmos knygos gėrimus gaivius vis darau - šaltą arbatą ir limonadą (tik be baziliko, nelabai man šis prieskonis), dar nesiryžtų imbierų ir agurkų limonado darytis, nes bijau, kad tektų man vienai jį gert
Tai tiek šįkart. Kokie Jūsų nauji atradimai, pabandymai iš Beatos receptukų??? Ko tai aprimusi visai temelė
Gal kas galite is Beatos knygo sokoladinio pyrago recepta parasyti? ,savaitgali teko ragauti ,dangisko skonio. tik sako,kad knygoje kitas receptas,negu internete.
Na va, atkeliauju su savo picos foto (paprasta pica su saliamiu) Tuo metu turėjau tik mobilujį telefoną, tad nuotrauka nelabai kokybiška.
O šiandien kepiau "Arvydo močiutės sausainius" (iš pirmos knygos). Tikrai skanūs. Ypač vaikams patiko. Niekaip negalėjau iš virtuvės ištempti Tik galvoju, gal reikia ploniau kočioti tą tešlą??? Kitą kartą išmėginsiu
O šiandien kepiau "Arvydo močiutės sausainius" (iš pirmos knygos). Tikrai skanūs. Ypač vaikams patiko. Niekaip negalėjau iš virtuvės ištempti Tik galvoju, gal reikia ploniau kočioti tą tešlą??? Kitą kartą išmėginsiu
netureciau kantrybes deliot sausainius su uogiene
uztat pakeiciau si ta (obuolius, juodais serbentais(atliko uogienes))
http://www.beatosvir...arskes-pyragas/
foto nelabai , nes saulutes nerasta
uztat pakeiciau si ta (obuolius, juodais serbentais(atliko uogienes))
http://www.beatosvir...arskes-pyragas/
foto nelabai , nes saulutes nerasta
QUOTE(akcent @ 2011 07 18, 16:46)
Paskutinis gamintas patiekalas iš antros Beatos receptų knygos buvo varškės ir pomidorų pyragas. Likau sužavėta, labai skanus patiekalas
Kepiau šiandien ir aš - labai skanu, bet dar dėčiau česnako į varškę
įmeskit receptą
Varškės ir pomidorų pyragas
4-6 valgytojams
200 g (pakelis) šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
180 g. varškės(pakelis)
2 kiaušiniai
1/2 šaukštelio kmynų
1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių
4 pomidorai
1 šaukštas alyvuogių aliejaus (nebūtinai)
druskos
pipirų
šviežių bazilikų
Supjaustome į mažesnes dalis (jei norime keleto mažesnių) atitirpintą iškočiotą tešlą. Varškę sumaišome su kiaušiniais, kmynais, raudonėliais, druska ir pipirais. Skardą išklojame kepimo popieriumi, truputį pabarstome miltais ir dedame tešlą. Palikę kokius 2 cm nuo krašto, lakštą lengvai neaštriu peiliu apipjauname, tik neperpjauname tešlos iki galo (kepant kraštai atsiskirs). Kas 2-3 cm subadome šakute vidurinę dalį ir ant jos tepame varškės masę maždaug pusės centimetro sluoksniu. Pomidorus supjaustome plonais griežinėliais ir vieną kitu šiek tiek pridengdami sudedame ant varškės. Pabarstome druska, pipirais, jei norisi, pašlakstome alyvų aliejumi. Kepame iki 200 įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Ištraukiame iš orkaitės ir apibarstome suplėšytais baziliko lapeliais.
4-6 valgytojams
200 g (pakelis) šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
180 g. varškės(pakelis)
2 kiaušiniai
1/2 šaukštelio kmynų
1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių
4 pomidorai
1 šaukštas alyvuogių aliejaus (nebūtinai)
druskos
pipirų
šviežių bazilikų
Supjaustome į mažesnes dalis (jei norime keleto mažesnių) atitirpintą iškočiotą tešlą. Varškę sumaišome su kiaušiniais, kmynais, raudonėliais, druska ir pipirais. Skardą išklojame kepimo popieriumi, truputį pabarstome miltais ir dedame tešlą. Palikę kokius 2 cm nuo krašto, lakštą lengvai neaštriu peiliu apipjauname, tik neperpjauname tešlos iki galo (kepant kraštai atsiskirs). Kas 2-3 cm subadome šakute vidurinę dalį ir ant jos tepame varškės masę maždaug pusės centimetro sluoksniu. Pomidorus supjaustome plonais griežinėliais ir vieną kitu šiek tiek pridengdami sudedame ant varškės. Pabarstome druska, pipirais, jei norisi, pašlakstome alyvų aliejumi. Kepame iki 200 įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Ištraukiame iš orkaitės ir apibarstome suplėšytais baziliko lapeliais.
ačiū