Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms, 4 tema

ar gal kas laimejo knygele?
pusryciu konkursas

a? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(raganiukstiene @ 2011 06 29, 23:44)
ar gal kas laimejo knygele?
pusryciu konkursas
a? bigsmile.gif

jau turėtų būti paskelbti laimėtojai bigsmile.gif

Atsakyti
sveikos,

cia snd pietus tikriausia zinote biggrin.gif , as susipaprastinau recepta.... man ten sedet ir maisyt per ilgai.......
pries
user posted image

po
user posted image

gal jau kas ta knygele turite?
Atsakyti
Vakar kepėm šonkauliukus pagal receptą iš antros knygos, mums patiko smile.gif Tas barbekiu padažas irgi vykęs. Dar tuo pačiu marinatu buvau vištienos filė užmarinavus vaikui, išėjo minkšta ir skani (bijojau, kad bus sausa, bet nebuvo). Tik druskos truputį pagailėjau, bet nieko, taip dar sveikiau biggrin.gif
Bandžiau iš antros knygos iš Joninių meniu kefyro ir braškių desertą, išėjo panašiai kaip jogurtas, tik sustingęs kaip žėlė. Gaila, kad toks pas mus braškių sezonas trumpas, nei atsivalgėm normaliai, nei užšaldyt spėjau, o jų jau nebėra doh.gif
Iš pirmos knygos gėrimus gaivius vis darau - šaltą arbatą ir limonadą (tik be baziliko, nelabai man šis prieskonis), dar nesiryžtų imbierų ir agurkų limonado darytis, nes bijau, kad tektų man vienai jį gert smile.gif
Tai tiek šįkart. Kokie Jūsų nauji atradimai, pabandymai iš Beatos receptukų??? Ko tai aprimusi visai temelė ax.gif
Atsakyti
Gal kas galite is Beatos knygo sokoladinio pyrago recepta parasyti? ax.gif 4u.gif ,savaitgali teko ragauti wub.gif ,dangisko skonio. tik sako,kad knygoje kitas receptas,negu internete. ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Paskutinis gamintas patiekalas iš antros Beatos receptų knygos buvo varškės ir pomidorų pyragas. Likau sužavėta, labai skanus patiekalas wub.gif
Atsakyti
Na va, atkeliauju su savo picos foto (paprasta pica su saliamiu) Tuo metu turėjau tik mobilujį telefoną, tad nuotrauka nelabai kokybiška.

user posted image

O šiandien kepiau "Arvydo močiutės sausainius" (iš pirmos knygos). Tikrai skanūs. Ypač vaikams patiko. Niekaip negalėjau iš virtuvės ištempti smile.gif Tik galvoju, gal reikia ploniau kočioti tą tešlą??? Kitą kartą išmėginsiu smile.gif

user posted image
Atsakyti
netureciau kantrybes deliot sausainius su uogiene blush2.gif

uztat pakeiciau si ta (obuolius, juodais serbentais(atliko uogienes))
http://www.beatosvir...arskes-pyragas/

foto nelabai , nes saulutes nerasta biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(akcent @ 2011 07 18, 16:46)
Paskutinis gamintas patiekalas iš antros Beatos receptų knygos buvo varškės ir pomidorų pyragas. Likau sužavėta, labai skanus patiekalas wub.gif

Kepiau šiandien ir aš - labai skanu, bet dar dėčiau česnako į varškę smile.gif
Atsakyti
įmeskit receptą ax.gif
Atsakyti
Varškės ir pomidorų pyragas

4-6 valgytojams
200 g (pakelis) šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
180 g. varškės(pakelis)
2 kiaušiniai
1/2 šaukštelio kmynų
1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių
4 pomidorai
1 šaukštas alyvuogių aliejaus (nebūtinai)
druskos
pipirų
šviežių bazilikų

Supjaustome į mažesnes dalis (jei norime keleto mažesnių) atitirpintą iškočiotą tešlą. Varškę sumaišome su kiaušiniais, kmynais, raudonėliais, druska ir pipirais. Skardą išklojame kepimo popieriumi, truputį pabarstome miltais ir dedame tešlą. Palikę kokius 2 cm nuo krašto, lakštą lengvai neaštriu peiliu apipjauname, tik neperpjauname tešlos iki galo (kepant kraštai atsiskirs). Kas 2-3 cm subadome šakute vidurinę dalį ir ant jos tepame varškės masę maždaug pusės centimetro sluoksniu. Pomidorus supjaustome plonais griežinėliais ir vieną kitu šiek tiek pridengdami sudedame ant varškės. Pabarstome druska, pipirais, jei norisi, pašlakstome alyvų aliejumi. Kepame iki 200 įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Ištraukiame iš orkaitės ir apibarstome suplėšytais baziliko lapeliais.
Atsakyti
ačiū 4u.gif
Atsakyti