Oi, privargau virtuvėj. Gaminau keptos vištos vyniotinį ( 2 knyga ). Labai baiminausi, kad nesustings normaliai jisai, nes į šaldytuvą padėjau tokį, kad niekaip nesupjaustysi. Bet viskas gavosi gerai, puikiausiai sustingo. Į indą, kuriame dariau tą vyniotinį, įklojau kepimo popieriaus, tada man jis labai lengvai ir paprastai išsiima iš indo. Šiaip labai skani iškepė vištytė, reikės kada tiesiog vištukę iškept taip paprieskonintą, labai skanu.
Ir kepiau karamelinį šokoladinį kavos tortą. ( 2 knyga ). Pirmas tortas mano, tad labai pergyvenu ar bus valgomas, na bet labai stengiausi . Neturėjau 2 formų, tai biskvitus kepiau per du kartus. Ir, kadangi pirmą kart darau tortą, tai nežinojau kiek stipriai reikia sulaistyti tuos biskvitus, žodžiu laisčiau negailėdama, sunaudojau beveik visą tą sirupą, o jo išsiviriau manau truputi per daug. Ir nežinojau kokiu storumu tepti tą kremą. Na, bet viskas lyg ir pavyko, tortas suformuotas jau šaldytuve. Ryt pjausim, labai tikiuosi kad bus skanus.
Dariau velykoms Danuko torta (kur kazkuri buvo idejus nuoroda i siek tiek pakeista recepta), tai skanus, bet sausokas gavosi.
O varskes ir slyvu tortas super skanus buvo Labai gaivus, nepersaldus ir pasigamina palygint greit
O varskes ir slyvu tortas super skanus buvo Labai gaivus, nepersaldus ir pasigamina palygint greit
Aš Velykom gaminau šventinį kepenėlių paštetą. Kadangi negavau vištos kepenėlių, gaminau iš kalakuto. Gavosi tikrai labai skanus paštetas, visi kas ragavo gyrė ir recepto prašė Ir spanguolės čia kaip tik, visai skonio nepagadino
Dar kepiau Danuko tortą, jis taip pat nemažai pagyrų sulaukė Man irgi jis patiko, bet kada vėl gaminsiu, tai nežinau, nes nemažai darbelio su juo
Dar kepiau Danuko tortą, jis taip pat nemažai pagyrų sulaukė Man irgi jis patiko, bet kada vėl gaminsiu, tai nežinau, nes nemažai darbelio su juo
As gaminau varskes ir spanguoliu pyraga, marinuota silke su morkomis ir svogunais. Tai jau turiu uzsakymu kitoms progoms, nes visiems labai patiko. Pyragas labai daug pakilo ir net keista, bet nesukrito.
Visas su šventėm
Mane irgi šis tortas nenuvylė, tik aš su abrikosais dariau, labai skanus
Dar Velykoms išbandėm:
kepenėlių vyniotinį - patiko, tik aš jį žymiai ilgiau kepiau, gal kokias 2 valandas, nes susidarė daug skysčio, vis laukiau kad jis išgaruotų, gal ir nereikėjo, būtų sustingęs ir viskas būtų ok ;
keptų morkų ir vištienos mišrainę - man patiko, vyras neliko sužavėtas, nes toks skonis gavosi salstelėjęs, manau, ir dėl užpilo, ir dar dėl to, kad naudojau ne pomidorus (jų nevalgau ), o vynuoges;
įdarytus kiaušinius su krienais ir ikrais - elementaru, bet labai gražiai atrodo, papuošė stalą ;
na ir padariau naminio klasikinio majonezo - viskas su juo gerai, bet teko dalį šiandien išmesti, nes nesuvalgėm viso, o ilgiau nei dvi dienas jį laikyt bijau.
Ai, tiesa, dar sparnelius su sojų padažu ir medumi dariau eilinį kartą, pirmiausiai dingo nuo stalo, visi paprašė recepto
QUOTE(Miranda80 @ 2011 04 26, 09:59)
O varskes ir slyvu tortas super skanus buvo Labai gaivus, nepersaldus ir pasigamina palygint greit
Mane irgi šis tortas nenuvylė, tik aš su abrikosais dariau, labai skanus
Dar Velykoms išbandėm:
kepenėlių vyniotinį - patiko, tik aš jį žymiai ilgiau kepiau, gal kokias 2 valandas, nes susidarė daug skysčio, vis laukiau kad jis išgaruotų, gal ir nereikėjo, būtų sustingęs ir viskas būtų ok ;
keptų morkų ir vištienos mišrainę - man patiko, vyras neliko sužavėtas, nes toks skonis gavosi salstelėjęs, manau, ir dėl užpilo, ir dar dėl to, kad naudojau ne pomidorus (jų nevalgau ), o vynuoges;
įdarytus kiaušinius su krienais ir ikrais - elementaru, bet labai gražiai atrodo, papuošė stalą ;
na ir padariau naminio klasikinio majonezo - viskas su juo gerai, bet teko dalį šiandien išmesti, nes nesuvalgėm viso, o ilgiau nei dvi dienas jį laikyt bijau.
Ai, tiesa, dar sparnelius su sojų padažu ir medumi dariau eilinį kartą, pirmiausiai dingo nuo stalo, visi paprašė recepto
As irgi gaminau Danuko torta, bet taip pat paprastinta varianta (is Ules blogo). Gavosi tikrai labai skanus, visi isgyre, likau patenkinta. Siaip nebuvo jokiu sunkumu, biskvitus gausiai laisciau apelsinu sultimis, tad gavosi slapias. Buvau skaicius, kad daug kam kremuko truksta, kad maskarpones surio reikia daugiau, nei nurodyta recepte, bet man jo butu uzteke ir 500 g, nes nesunaudojau viso. Zodziu, rekomenduoju
QUOTE(latte.. @ 2011 04 26, 16:45)
As irgi gaminau Danuko torta, bet taip pat paprastinta varianta (is Ules blogo). Gavosi tikrai labai skanus, visi isgyre, likau patenkinta. Siaip nebuvo jokiu sunkumu, biskvitus gausiai laisciau apelsinu sultimis, tad gavosi slapias. Buvau skaicius, kad daug kam kremuko truksta, kad maskarpones surio reikia daugiau, nei nurodyta recepte, bet man jo butu uzteke ir 500 g, nes nesunaudojau viso. Zodziu, rekomenduoju
Man pritrūko kremo irgi Gal per storai tarp biskvitų tepiau
tiramisu, kaip ir aisku visiems
o stai aguruku ir bobeline kokteilis, man padare ispudi.
kadangi visu ingridientus, pasikeiciau kitokiais limonado negeriam, tai vermuto pyliau, spanguoliu trauktine pyliau 20%, likau pat nustebusi
toks tikrai vasariskas gerimas. ir visi ingridientai suvalgomi
turbut, kad daugiau gaiviau butu, reiktu pjustyti labai persvieciamai griezineliais. ir stikline, labai idomaus turinio atrode- spalvu
pastebejimas del tiramisu pirsteliu mirkymo
jei mirkote karstam-siltam gerime, pirsteliai labai greitai prisigeria kavos
jei saltame, leciau. tai galima reguliuotis, jei norite koses tiramisu, vienokia kava daryti-karstesne,
jei darote tokia kaip ir pjaustoma, tai saltame. nes likusia dregme dar sugertu pirksteliai bestovedami.
o stai aguruku ir bobeline kokteilis, man padare ispudi.
kadangi visu ingridientus, pasikeiciau kitokiais limonado negeriam, tai vermuto pyliau, spanguoliu trauktine pyliau 20%, likau pat nustebusi
toks tikrai vasariskas gerimas. ir visi ingridientai suvalgomi
turbut, kad daugiau gaiviau butu, reiktu pjustyti labai persvieciamai griezineliais. ir stikline, labai idomaus turinio atrode- spalvu
pastebejimas del tiramisu pirsteliu mirkymo
jei mirkote karstam-siltam gerime, pirsteliai labai greitai prisigeria kavos
jei saltame, leciau. tai galima reguliuotis, jei norite koses tiramisu, vienokia kava daryti-karstesne,
jei darote tokia kaip ir pjaustoma, tai saltame. nes likusia dregme dar sugertu pirksteliai bestovedami.
Dariau Aguonini torta,tai gavosi superinis.Staigiai dingo nuo stalo,tik manau,kad uzpila nereikia tiek ilgai kaitinti,nes jis man po 15 min.jau buvo tirstas ir neisigere taip stipriai,kaip,kad as galvoju jis turejo isigerti.Tikrai sis tortukas bus gaminamas dar ne viena karta.Stai koks gavosi pjuvis
As bandziau daryt triufelius, tai man nestingo taip greit, kaip recepte. Palikau saldytuve, kai prisiminiau jau buvo sustinge taip, kad nebeisejo padaryt saldainiu
Turiu dabar bliuda triufeliu sukietejusios mases
Turiu dabar bliuda triufeliu sukietejusios mases
Gal mergaites parduodate pirmaja Beatos knyga- "Beatos virtuve"?? Gali buti skaityta
Lauksiu pasiulymu i az
Lauksiu pasiulymu i az
varskes ir slyvu tortas gavosi labai skanus.