QUOTE(yuki @ 2011 04 05, 08:01)
labai
išduokit paslaptį, kokia čia lietuvos pusė ir kaip giliai sodinot? gal ką nors ne taip darau, kad dar tik lapų nosys kyšo?
Ačiū
, akys taip išsiilgusios pavasario, kad kiekvienas žiedelis tirpdo širdį.
Čia pats Lietuvos vidurys, o sodinau net neatsimenu kokiame gylyje
normaliai turbūt, per kokius tris pirštus. Stengiuosi sukišti giliau, nes pas mane dygstančius krokus, jei tik sekliau pasodinti, labai išlesa varnos. Ką ten krokus, šiemet prasiėjo per visą rudeninio pirkimo rasodninką - radau ištrauktus ir išmėtytus net gėlių kerelius su visu šaknų gumulu
QUOTE(Nuk @ 2011 04 05, 10:04)
Dar kartą pakartosiu, nes jau labai rankos niežti eiti duobes kasti
Iš gėlių suplanuotos melsvės margalapės ir žalialapės, astilbės, raktažolės ir sibiriniai vilkdalgiai.
Ar nebus visi augalai dekoratyvūs tik rudenį? Bus 'plikas' tarpas nuo gegužės iki liepos mėn.
Ką patartumėt prieš sedulą sodinti? Parinkau sidabrakrūmius atkartojimui, bet kažkaip dar galutinai nesusidėliojo mintys. Gal geriau eglutes mažas, kad ir tas pačias nidiformis?
Tai jau kask, kask
, didiesiems augalams vietas kaip ir turi, o su gėlėmis menka bėda - visada gali persodinti, jei kokia nauja mintis ir vėliau kils.
Sibiriniai vilkdalgiai tikrai žydi pakankamai anksti, tad baisaus tarpo čia kaip ir nėra. O iš dar ankstyvesnių gal tiktų sinavadai - labai anksti sprogsta, žydi beveik iškart po svogūninių, mėgsta ir pavėsį
Nidiformis, mano akimis žiūrint, visai neblogai draugautų su sedula
QUOTE(zmogs @ 2011 04 05, 12:43)
Dėl žydėjimo - pas mane pavėsiniam gėlyne kiškiagrikis pirmas pražysta
Kaip smagu matyt sugrįžusią
O kokie kiškiagrikio žiedai
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 04 05, 16:44)
Palei terasątrys "Blue arow" kadagiai. Kadagių eilė užsibaigia pilkąja lanksva "grefsheim", žemiau labai jau norimos jukos ir visas kalnas užklotas glažute ir šiliniais gvazdikais, paliekant esamus akmenis ir visžalius. Terasa pridengta, visžalių yra, kaita sezoninė irgi matyti. kadagių spalva sakyčiau irgi tinka pri melsvų (arba man akys ne taip rodo) namo sienų.
tik reiktų pasižiūrėti ar aukštesni augalai iš tos pusės niekam netrukdys, pvz. ar nemes ant terasos ilgai trunkančio šešėlio, neužstos kokio reikalingo, gražaus vaizdo ir t.t.
QUOTE(dianai440 @ 2011 04 05, 18:10)
Galima pavasari formuoti medziu "sienas"-zardenius.
O, nežinojau, kad ir medliava tinka šitai kūrybai
, man ji tokia liauna atrodo. Iš karpomų medliavų gaunasi man labai gražios aukštos gyvatvorės - ypač gerai jų šakų grafiškas piešinys atrodo žiemą.
QUOTE(karalyste @ 2011 04 05, 18:11)
Ech merginos jau ir naktim sapnuoju ir nezinau ko ir kiek prisiskaiciau bet nezinau kaip protingai apsodinti isigyto namuko sklypeli.
Jūsų sklypelis labai gražioje vietoje, aplink tvorą matosi jau ūgtelejusios pušys
po keleto metų aplinkui turėsite nuostabų pušyną, tai gal ir neverta apsikrauti vešliais želdynais
tiesiog šiemet sklypą užleiskite veja, gal vieną kitą gražesnį krūmą pasodinkit tvorai pridengti ir palikit rimtesnę kūrybą ateičiai, kai jau turėsite kokią savo sodo viziją
Tiesa, dešinėje įvažiavimo pusėje ta pušis irgi labai
, o kol kas, aš galvoju, kad pakaktų pasodinti kokią žydinčių augalų juostą ar žemaūgę gyvatvorę palei keliuką.