Įkraunama...
Įkraunama...

Namo Aplinka 61

QUOTE(picea @ 2011 04 05, 03:54)

Sobieskos nuotraukose jos lanksva (kalbame konkrečiai apie Grefsheim) tikrai 150+ cm. Į tai ir orientuojuosi. Bet čia jau nebesvarbu, dėkoju visoms už staskytą klausimą 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Makra @ 2011 04 04, 07:13)
Turiu stai toki gelyneli prie namu. Kas met apsodinu vis kitaip, nes nematau vizijos kuom man "paslepti" ta negrazu terasos tarpa.

Aš pirmiausia imčiau domėn tuos patarimus, kur sako, kad reikėtų apsodinti ne gėlėmis, o krūmais arba visžaliais neaukštais augalais. Tiesiog tam, kad žiemą, kai dauguma gėlių numeta lapus ir sunyksta, tarpas irgi liktų užmaskuotas ax.gif
Aš pati sodinčiau lansvas (tankios, plonos šakelės, net ir nukritus lapams krūmas ne itin persišviečia) arba nelabai aukštus, į šonus besiplečiančius kadagius, kurie galėtų dar ir ant terasos savo šakas "užmesti", gautųsi natūralesnė perėjimo linija ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 05 balandžio 2011 - 08:44
QUOTE(rozamunda @ 2011 04 02, 17:54)
prie ko dabar tas  pavesis? unsure.gif matyt kazkaip ne taip mane supratot ax.gif as pasakojau kas pas mane su kuo auga -dienos metu ten ir saules ir pavesio( seselis nuo namo)-manau joms tas ir tinka.

kadangi buvo paminėtos melsvės ir hortenzija, tokią išvadą padariau 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2011 04 05, 08:43)
Aš pirmiausia imčiau domėn tuos patarimus, kur sako, kad reikėtų apsodinti ne gėlėmis, o krūmais arba visžaliais neaukštais augalais. Tiesiog tam, kad žiemą, kai dauguma gėlių numeta lapus ir sunyksta, tarpas irgi liktų užmaskuotas  ax.gif

drinks_cheers.gif
dar niekas nepaminėjo sidabrakrūmių smile.gif
O juka, mano nuomone, sunkiai priderinamas augalas LT kraštovaizdžiui. Bet čia, galbūt tik mano pradedančiosios nuomonė.
Papildyta:
QUOTE(bitule @ 2011 04 04, 20:30)
wub.gif  Mes laukėme, laukėme ir pagaliau sulaukėme...  wub.gif
Ir pas mus vienas kitas stagaras pražydo

kaip gražu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2011 04 04, 18:12)

siulau gudobele,buna kaip krumai ar kaip medziai,graziai zydi
http://www.medelynas...ai/gudobele/570
dekoratyvus man zagrenis,ypac su ziedynais,bet cia dauguma jo nemegsta unsure.gif ,mat siuksliu daug-ot galiu pasigincyt-nuo kitu medziu ju daug daugiau,o cia tvarkingai rudeni "sakelemis" nukrenta ir kvit-nereik po lapa vaikytis tongue.gif
dar grazu puosmedis...
ta pati alyva-gali but suformuota ir kaip medis-pati maciau kaimynystej-kai zydi isvis fantastika wub.gif
Papildyta:

dar prisiminiau erskecius-sauletoj vieto jiems kaip tik,skaniai kvepia,graziai atrodo uogos,plius ir pavalgyt gali.

Labai dekinga pasidalinusioms nuomone 4u.gif dar norejau pamineti, kad aukstis galetu buti apie 3 m, dideliam medziui vietos gaila, o dideli man pasirode ir puosmedis ir gudobele... Zagrenis labai, saknimis dauginasi ir visur jo pridygsta, man jis schmoll.gif Alyvos grazu wub.gif bet ar mokesiu suformuot graziai? ax.gif O kaip atrodytu putinas, lazdynas? Ar jie irgi prie dideliu? Bet gal kuri turite tad is patirties galesite patarti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2011 04 02, 13:28)
Lelijoms (jei kalbama apie dažniausiai auginamas azijines) patinka, kai "kojos" vėsiai, o "galva" karštai. Vieta optimalu saulėta ar šiek tiek pavėsinga.
Pavėsyje gali augti miškinės lelijos (Lilium martagon) - joms optimaliausia pusšešėlis, vietos po aukštais medžiais.

4u.gif Aš turėjau omeny azijines. Turiu keletą ir galvoju, kur pasodinti smile.gif

Tikiuosi, kad mano postas liko nepastebėtas paskutiniam praeitos temos psl., o ne negyvai jus užknisau lotuliukas.gif
Dar kartą pakartosiu, nes jau labai rankos niežti eiti duobes kasti lotuliukas.gif

Kampą prie terasos lyg ir sudėliojau. Tikiuosi, kad jau galutinis variantas

user posted image

O prie įėjimo begalvodama priėjau aklavietę. Pakomentuokit prašau 4u.gif
Šiaurinė namo pusė ir sniegas nučiuožia iki maždaug 1,5 m iki tvoros.

user posted image

Iš gėlių suplanuotos melsvės margalapės ir žalialapės, astilbės, raktažolės ir sibiriniai vilkdalgiai.

Ar nebus visi augalai dekoratyvūs tik rudenį? Bus 'plikas' tarpas nuo gegužės iki liepos mėn.
Ką patartumėt prieš sedulą sodinti? Parinkau sidabrakrūmius atkartojimui, bet kažkaip dar galutinai nesusidėliojo mintys. Gal geriau eglutes mažas, kad ir tas pačias nidiformis? Ar gal viendienes? Bet jos irgi liepos mėn. žydi g.gif
Na gal jum kils kokia idėja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2011 04 05, 06:54)
dar niekas nepaminėjo sidabrakrūmių smile.gif
O juka, mano nuomone, sunkiai priderinamas augalas LT kraštovaizdžiui. Bet čia, galbūt tik mano pradedančiosios nuomonė.

Pritarčiau dėl jukos. Augti tai auga, bet savo "dvasia" augalas nelimpa prie LT gamtovaizdžio. Bet gal čia tik man
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 05 balandžio 2011 - 09:22
QUOTE(kkarile @ 2011 04 05, 09:00)
Labai dekinga pasidalinusioms nuomone  4u.gif dar norejau pamineti, kad aukstis galetu buti apie 3 m, dideliam medziui vietos gaila, o dideli man pasirode ir puosmedis ir gudobele... Zagrenis labai, saknimis dauginasi ir visur jo pridygsta, man jis  schmoll.gif Alyvos grazu wub.gif  bet ar mokesiu suformuot graziai? ax.gif  O kaip atrodytu putinas, lazdynas? Ar jie irgi prie dideliu? Bet gal kuri turite tad is patirties galesite patarti mirksiukas.gif

Medlieva Pavasarį gražiai žydi, rudenį paraudonuoja
Atsakyti
Del juku tikimo LT krastovaizdziui, man kyla lygiai tokios pat asociacijos, jog "nelimpa". Bet jei ju nesureiksminti ir nepadaryti pagrindiniu augalu, galima puikiai suderinti ir su medziais, ir krumais, lapuociais, spygliuociais...
O augalas tikrai vertas demesio, ypac labai kaitrioms vietoms ir skurdziam dirvozemiui.

http://3.bp.blogspot...1.08.09 612.jpg
http://br-und-zett.d...anung_yucca.jpg
http://www.wildstaud...almlilie_12.jpg
http://www.das-wilde...a-gloriosa2.jpg
http://i199.photobuc...pg?t=1301994260
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2011 04 05, 10:13)
Medlieva Pavasarį gražiai žydi, rudenį paraudonuoja

....ir labai skanios uogos....vaikai megsta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2011 04 05, 09:04)
4u.gif Aš turėjau omeny azijines. Turiu keletą ir galvoju, kur pasodinti smile.gif

Tikiuosi, kad mano postas liko nepastebėtas paskutiniam praeitos temos psl., o ne negyvai jus užknisau  lotuliukas.gif
Dar kartą pakartosiu, nes jau labai rankos niežti eiti duobes kasti  lotuliukas.gif 

Kampą prie terasos lyg ir sudėliojau. Tikiuosi, kad jau galutinis variantas

user posted image

O prie įėjimo begalvodama priėjau aklavietę. Pakomentuokit prašau  4u.gif
Šiaurinė namo pusė ir sniegas nučiuožia iki maždaug 1,5 m iki tvoros.

user posted image

Iš gėlių suplanuotos melsvės margalapės ir žalialapės, astilbės, raktažolės ir sibiriniai vilkdalgiai.

Ar nebus visi augalai dekoratyvūs tik rudenį? Bus 'plikas' tarpas nuo gegužės iki liepos mėn.
Ką patartumėt prieš sedulą sodinti? Parinkau sidabrakrūmius atkartojimui, bet kažkaip dar galutinai nesusidėliojo mintys. Gal geriau eglutes mažas, kad ir tas pačias nidiformis? Ar gal viendienes? Bet jos irgi liepos mėn. žydi g.gif
Na gal jum kils kokia idėja  ax.gif

Man sudėtinga prisijungti, nes nuo pradžių nedalyvavau. Ir pagal planą sunkoka įsijausti. Gal turi namo ir tų plotelių nuotraukas?
Sniegas taip toli nuo namo stogo nučiuožia?
Dėl žydėjimo - pas mane pavėsiniam gėlyne kiškiagrikis pirmas pražysta
user posted image
Pavasariui - svogūnines visokias sodinčiau. Kai kurie česnakai žydi ilgai, iki liepos (turiu žalsvus, jei reikės, galėsiu sėklų duoti). Jeigu ten ruošies kilimines įterpti, tai anksti žydi žiemė, glažutė. Gal jos palaikytų frontą, kol vėlyvos pavėsinės išsiskleis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmogs: 05 balandžio 2011 - 11:45
QUOTE(shanet @ 2011 04 05, 12:19)
....ir labai skanios uogos....vaikai megsta mirksiukas.gif

O ta medlieva yra labai didelis medis? Ar kaip kaip obelims galima sakas geneti?

Ir dar idomu yra: ar tarp viendieniu galiu "pametyti" kokiu viksviniu? as visa eile palei siltnami pasodinau viendieniu ir galvoju, ar taip ir palikti, ar dar ka iterpti tarpuose?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kkarile: 05 balandžio 2011 - 13:26
QUOTE(kkarile @ 2011 04 05, 14:24)
Ir dar idomu yra: ar tarp viendieniu galiu "pametyti" kokiu viksviniu? as visa eile palei siltnami pasodinau viendieniu ir galvoju, ar taip ir palikti, ar dar ka iterpti tarpuose?

viendienių lapai pailgi, viksvinių taip pat. Jei jau papildyti (nors tai mano manymu nebūtina) gal gražiau būtų kas nors kontrastingo, pvz. augalai apvalesniais lapais (hostos, alūnės ir pan.)
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2011 04 05, 10:04)
Na gal jum kils kokia idėja  ax.gif

Birželį iš Tavo paminėtų žydi sibiriniai vilkdalgiai. Į jų tarpus gali pasodinti dekoratyvinių česnakų (pvz. Allium 'Purple Sensation'). Priekyje jų tiktų heucheros.
Jei priekyje sedulos nori sodinti ką nors dėl krūmo apačios pridengimo, tada nebūtina, margalapė sedula būna graži nuo pat apačios.
Po visais lapuočiais krūmeliais gali prikaišioti pavasarinių svogūninių gėlių, žydinčių dar nesulapojus krūmeliams.
Atsakyti