QUOTE(leliumai @ 2011 04 03, 12:11)
yra du požiūriai: vienas - sukurti ir palaikyti tinkamas sąlygas norimam augalui norimoj vietoj; antras - parinkti augalams sklype tinkamiausią vietą ir/ar rinktis esamom sąlygom tinkamus augalus. Pirmas variantas darbštiems, antras - tingiems. Aš priklausau pastariesiems, tad tenka pasigilinti, kas kam patinka...
o as, matyt, misrus variantas
Papildyta:
QUOTE(Makra @ 2011 04 04, 10:13)
prie pat terasos pasodincia bent viena pusaite-kokia kuplesne,besikerojancia,idomesne forma,gal ilgais spygliais,neaukstauge
, kad kad pridengtu terasos apacia,poto,atsizvelgiant kad vieta labai sauleta-viksvos( miskantai,poavizes),prie ju levandos,galbut silokai, tarpuose-ivairiu rusiu aguonos,kurias po zydejimo gali ir israuti(
) Pas mane sitas augalu derinys isbandytas ir nekeiciamas jau keli metai.Pernai dar prikomponavau pukeni,irgi dera.
Papildyta:
QUOTE(kkarile @ 2011 04 04, 10:24)
Labukas sodininkes
Reikia ir man patarimo: dabar sodo pietineje puseje auga obelis, bet ji serga(vezys gal? kada zieve nuo stiebo nusilupa) ir manau, kad nebeilgai ji mus dziugins savo sudaromu pavesiu vasara...tad, ka galeciau vietoje obels pasodinti, kas sudarytu pavesi karsta vasaros diena? Gal ir kamieninis gal ir kruminis, kad atrodytu dekoratyviai. Ir dar, toje puseje auga tik geles, labai lauksiu pasiulymu
siulau gudobele,buna kaip krumai ar kaip medziai,graziai zydi
http://www.medelynas...ai/gudobele/570
dekoratyvus man zagrenis,ypac su ziedynais,bet cia dauguma jo nemegsta
,mat siuksliu daug-ot galiu pasigincyt-nuo kitu medziu ju daug daugiau,o cia tvarkingai rudeni "sakelemis" nukrenta ir kvit-nereik po lapa vaikytis
dar grazu puosmedis...
ta pati alyva-gali but suformuota ir kaip medis-pati maciau kaimynystej-kai zydi isvis fantastika
Papildyta:
QUOTE(Makra @ 2011 04 04, 11:19)
Aciu, isidemejau jusu pasiulymus
Ar turite dar kas kokiu ideju
O, kaip jums atrodo ar cia ziuretusi levandos
Papildyta:
Aha, as irgi kazkodel dabar levandas atsiminiau
Roziu cia nenoriu, nes turiu atskira rozyna
dar prisiminiau erskecius-sauletoj vieto jiems kaip tik,skaniai kvepia,graziai atrodo uogos,plius ir pavalgyt gali.