Įkraunama...
Įkraunama...

Namo Aplinka 61

QUOTE(smth1 @ 2011 04 04, 11:40)
O koks cia dirvozemis?  Nemaza dalis viksviniu ir kt. varpiniu augalu gerai prisitaike augti nederlingoj zemeje ir megsta saule.

Apacioj labai sunki, molinga zeme - ant virsau, na apie 15-20cm uzpilta gero juodzemio...
Oi mergaites, susisuko man galvele... perskaiciau visas jusu mintis, esu nuosirdziai dekinga, kad dalinates ir diskutuojat 4u.gif
Prisiziurejau foto internete, tai man daug kas patiko... ypac pirmoji ir paskutine nuotrauka (gal zinote ten susodintu augalu pavadinimus?) blush2.gif
user posted image
user posted image
o kas ten tais raudonais ziedukais?
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Makra: 04 balandžio 2011 - 14:53
QUOTE(picea @ 2011 04 04, 10:20)
Pati nesodinau, bet jei reiktų - laisvai gyvatvorei sodinčiau, kas 50 cm, karpomai - kas 30 cm.

Žiauriai per tankiai, laisvai kas 1m - 150cm, o karpomai 70-80 cm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 04 balandžio 2011 - 16:04
QUOTE(leliumai @ 2011 04 03, 12:11)
yra du požiūriai: vienas - sukurti ir palaikyti tinkamas sąlygas norimam augalui norimoj vietoj; antras - parinkti augalams sklype tinkamiausią vietą ir/ar rinktis esamom sąlygom tinkamus augalus. Pirmas variantas darbštiems, antras - tingiems. Aš priklausau pastariesiems, tad tenka pasigilinti, kas kam patinka...

o as, matyt, misrus variantas rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Makra @ 2011 04 04, 10:13)

prie pat terasos pasodincia bent viena pusaite-kokia kuplesne,besikerojancia,idomesne forma,gal ilgais spygliais,neaukstauge wub.gif, kad kad pridengtu terasos apacia,poto,atsizvelgiant kad vieta labai sauleta-viksvos( miskantai,poavizes),prie ju levandos,galbut silokai, tarpuose-ivairiu rusiu aguonos,kurias po zydejimo gali ir israuti( unsure.gif ) Pas mane sitas augalu derinys isbandytas ir nekeiciamas jau keli metai.Pernai dar prikomponavau pukeni,irgi dera.
Papildyta:
QUOTE(kkarile @ 2011 04 04, 10:24)
Labukas sodininkes mirksiukas.gif
Reikia ir man patarimo: dabar sodo pietineje puseje auga obelis, bet ji serga(vezys gal? kada zieve nuo stiebo nusilupa) ir manau, kad nebeilgai ji mus dziugins savo sudaromu pavesiu vasara...tad, ka galeciau vietoje obels pasodinti, kas sudarytu pavesi karsta vasaros diena? Gal ir kamieninis gal ir kruminis, kad atrodytu dekoratyviai. Ir dar, toje puseje auga tik geles, labai lauksiu pasiulymu ax.gif

siulau gudobele,buna kaip krumai ar kaip medziai,graziai zydi
http://www.medelynas...ai/gudobele/570
dekoratyvus man zagrenis,ypac su ziedynais,bet cia dauguma jo nemegsta unsure.gif ,mat siuksliu daug-ot galiu pasigincyt-nuo kitu medziu ju daug daugiau,o cia tvarkingai rudeni "sakelemis" nukrenta ir kvit-nereik po lapa vaikytis tongue.gif
dar grazu puosmedis...
ta pati alyva-gali but suformuota ir kaip medis-pati maciau kaimynystej-kai zydi isvis fantastika wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Makra @ 2011 04 04, 11:19)
Aciu, isidemejau jusu pasiulymus  4u.gif Ar turite dar kas kokiu ideju  bigsmile.gif
O, kaip jums atrodo ar cia ziuretusi levandos  g.gif
Papildyta:

Aha, as irgi kazkodel dabar levandas atsiminiau  biggrin.gif  Roziu cia nenoriu, nes turiu atskira rozyna  mirksiukas.gif

dar prisiminiau erskecius-sauletoj vieto jiems kaip tik,skaniai kvepia,graziai atrodo uogos,plius ir pavalgyt gali.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 04 balandžio 2011 - 17:01
QUOTE(smth1 @ 2011 04 04, 13:32)
Manau, kad visai nebutinai gaunasi chaosas. Pailiustravimui nuoroda.
http://hayefield.com...htii/#more-5999
Nuotraukos apie tai, kaip vienas augalas keiciasi per sezona. Atkreipkite demesi i ta vieta, kur liaudiskai 'baslys su laistytuvu'. Nuotraukos su ta vieta geguzes, birzelio, rugpjucio, ir jei neklystu, lapkricio menesio. Nera vizsaliu cia. Ir chaoso taipogi.
Tik, pasikartosiu, tai yra skonio reikalas.

QUOTE(zmogs @ 2011 04 04, 14:43)
Kokia nuoroda  wub.gif Ačiū.
Man irgi daugiametės labiausiai prie širdies. Deja, joms daugiausiai priežiūros reikia - čia irgi vienas iš dalykų, į kuriuos atsižvelgt reikia augalus parenkant.

net labai akivaizdus skonio reikalas drinks_cheers.gif ! as tokio stiliaus sodo ne uz ka nenoreciau.

QUOTE(Makra @ 2011 04 04, 14:47)
Oi mergaites, susisuko man galvele... perskaiciau visas jusu mintis, esu nuosirdziai dekinga, kad dalinates ir diskutuojat  4u.gif
Prisiziurejau foto internete, tai man daug kas patiko... ypac pirmoji ir paskutine  nuotrauka (gal zinote ten susodintu augalu pavadinimus?) blush2.gif

pradedanciajam is visu geru patarimu reikia pasirinkti butent sau labiausiai tinkanti. Panasu, kad megstate margumynus ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2011 04 04, 13:53)
Žiauriai per tankiai, laisvai kas 1m - 150cm, o karpomai 70-80 cm

šitas variantas mano piniginei labiau patinka biggrin.gif
Realiai ir galvojau apie 80 cm sodinti. Būtų pusiau karpomas variantas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2011 04 04, 20:16)
šitas variantas mano piniginei labiau patinka  biggrin.gif
Realiai ir galvojau apie 80 cm sodinti. Būtų pusiau karpomas variantas  4u.gif

Laisvai augdamas krūmas siekia iki 180cm pločio, tuom viskas ir pasakyta.
Atsakyti
[quote=Makra,2011 04 04, 10:13]
Sveikos mergaites biggrin.gif pirmam temos lape devinta punkta skaiciau, bet vistiek labai noriu sulaukti jusu nuomoniu ar patarimu 4u.gif
man tai ten spygliuočiai žemaūgiai labiausia tiktų. Ir dengtų visus metus tarpą ir priežiura neįpatinga.
Atsakyti
QUOTE(Makra @ 2011 04 04, 10:13)
Sveikos mergaites  biggrin.gif pirmam temos lape devinta punkta skaiciau, bet vistiek labai noriu sulaukti jusu nuomoniu ar patarimu  4u.gif 

Man atrodo, kad vistik reikia papildomai sutvirtinti tą šlaitelį (kad ir vienu kitu akmenimi, ar atramine sienele), nes didelė tikimybė, kad vasaros liūtys išplaus nespėjusius įsitvirtinti augaliukus.
QUOTE(leliumai @ 2011 04 04, 13:09)
Pavasaris:

wub.gif Mes laukėme, laukėme ir pagaliau sulaukėme... wub.gif
Ir pas mus vienas kitas stagaras pražydo
user posted image
QUOTE(rozamunda @ 2011 04 04, 18:12)
viksvos( miskantai,poavizes),prie ju levandos,galbut silokai, tarpuose-ivairiu rusiu aguonos,kurias po zydejimo gali ir israuti( unsure.gif ) Pas mane  sitas augalu derinys isbandytas ir nekeiciamas jau keli metai.Pernai dar prikomponavau pukeni,irgi dera.

Jau vaizdas mintyse nusipiešė... wub.gif, o gal kokia nuotraukytė vaizduotės užtvirtinimui atsirastų blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 04 balandžio 2011 - 20:31
QUOTE(Knifofija @ 2011 04 04, 21:07)
Laisvai augdamas krūmas siekia iki 180cm pločio, tuom viskas ir pasakyta.

Pilkoji lanksva
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2011 04 04, 18:12)

siulau gudobele,buna kaip krumai ar kaip medziai,graziai zydi
http://www.medelynas...ai/gudobele/570
dekoratyvus man zagrenis,ypac su ziedynais,bet cia dauguma jo nemegsta unsure.gif ,mat siuksliu daug-ot galiu pasigincyt-nuo kitu medziu ju daug daugiau,o cia tvarkingai rudeni "sakelemis" nukrenta ir kvit-nereik po lapa vaikytis tongue.gif
dar grazu puosmedis...
ta pati alyva-gali but suformuota ir kaip medis-pati maciau kaimynystej-kai zydi isvis fantastika wub.gif
Papildyta:

dar prisiminiau erskecius-sauletoj vieto jiems kaip tik,skaniai kvepia,graziai atrodo uogos,plius ir pavalgyt gali.

Aš nesu žagrenių garbintoja, bet vietoj pavėsinės man šiuo atveju idealiausias variantas. 1.Labai dėkinga augalo forma. 2. Greit auga. 3. Už dyką.

QUOTE(vida777 @ 2011 04 04, 18:15)
net labai akivaizdus skonio reikalas  drinks_cheers.gif ! as tokio stiliaus sodo ne uz ka nenoreciau.
pradedanciajam is visu geru patarimu reikia pasirinkti butent sau labiausiai tinkanti. Panasu, kad megstate margumynus  ax.gif .

Aš irgi ne schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 04 04, 21:30)
wub.gif  Mes laukėme, laukėme ir pagaliau sulaukėme...  wub.gif
Ir pas mus vienas kitas stagaras pražydo

labai wub.gif
išduokit paslaptį, kokia čia lietuvos pusė ir kaip giliai sodinot? gal ką nors ne taip darau, kad dar tik lapų nosys kyšo?
Atsakyti
Bitule, nu labai garzus jusu zydintys stagarai wub.gif

Rozamunda, gal turit kokia nuotraukyte savo derinuko blush2.gif

Zinokit, sianakt jau net sapnavau kuom ta savo terasa pridengti lotuliukas.gif Susapnavau kad ten pasodintos trys jukos... rolleyes.gif
Atsakyti