Įkraunama...
Įkraunama...

Namo Aplinka 61

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2011 04 29, 22:10)
O as buvai isitikus , kad bite. Be to didele ir stora  biggrin.gif . Del skraidymo tai visa laika tiesiai. Tiesiai per virtuve i svetaine ir prie lango. O gal zinot, kaip is anglu kalbos reiktu isversti Mason Bee. Man i ta lyg panasi. 

Nenoriu būt bjauri bambeklė, bet man į mūsiškę naminę bitę nelabai panašu blush2.gif . Jau vien dėl akių struktūros (padgrindinės akys turėtų būti, ne apvalios, bet siauros pailgos), o ir priekinės kojytės labai keistai "nebitiškai" padėtos.
Tik vat tas faktas, kad leidosi tupdoma ant rankšluosčio tai verčia abejoti, kad gal vistik kas nors iš bičių giminaičių, musė nebūtų leidusis į tokius asmeniškumus biggrin.gif.
Paslaptinga ta jūsiškė fauna biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(girene @ 2011 04 29, 22:21)
mason-siaures amerikos bitutes

isskris jos,neradusios prieglaudos
Papildyta:
lietuviu posakis-jei bites iskrido,atnese laime,ir turi ja priimt

na gal bitinku tiksliau:)mano uosvis bitininkas taip sakydavo:)

As tai priimciau, bet be normalaus avilio turbut niekaip. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2011 04 29, 21:40)
As tai priimciau, bet be normalaus avilio turbut niekaip.  unsure.gif

niekaip deja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(girene @ 2011 04 29, 22:55)
niekaip deja ax.gif

atsiprašau - įsiterpsiu. Nesu didelė žinovė, bet ar vieną bitę-darbininkę pagavus, atskris likusios? Kiek mačiau kaimyno vargus, tai šeimynos 'surenkamos' ar 'atskiriamos', kai motinėlių avily atsiranda daugiau nei viena ir viena jų būna išvaroma, arba pati supykus ant šeimininkų išskrenda. Tuo pačiu ir visa šeimyna debesėliu skraidžioja aplink ją. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 29, 23:07)
atsiprašau - įsiterpsiu. Nesu didelė žinovė, bet ar vieną bitę-darbininkę pagavus, atskris likusios? Kiek mačiau kaimyno vargus, tai šeimynos 'surenkamos' ar 'atskiriamos', kai motinėlių avily atsiranda daugiau nei viena ir viena jų būna išvaroma, arba pati supykus ant šeimininkų išskrenda. Tuo pačiu ir visa šeimyna debesėliu skraidžioja aplink ją.  g.gif

as tai supratau, kad nereiktu gaudyt, jos pacios sulystu i avili jeigu jis butu pastatytas tinkamu laiku. Pvz. siandien namuose cielos trys pabuvojo, kol sriuba viriau ir duris i sodeli atviras laikiau. Dabar pas mus gan vesu ir vejuota, itariu, kad jeigu visa laika durys butu atviros, nespeciau vaikyt. Turbut jos kazkur spieciasi.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2011 04 29, 23:20)
as tai supratau, kad nereiktu gaudyt, jos pacios sulystu i avili jeigu jis butu pastatytas tinkamu laiku. Pvz. siandien namuose cielos trys pabuvojo, kol sriuba viriau ir duris i sodeli atviras laikiau. Dabar pas mus gan vesu ir vejuota, itariu, kad jeigu visa laika durys butu atviros, nespeciau vaikyt. Turbut jos kazkur spieciasi.

Jei tai būtų naminės bitės, visai gali būti, kad tai žvalgai ieškinėjantys būsimos gyvenamosios vietos, tikrasis spiečius po to seka žvalgų nurodytu keliu. Beje bitės nespiečia blogu oru, dažniausiai spietimas prasideda po pagrindinio pavasarinio intensyvaus medunešio, kai po blogesnių orų periodo švysteli saulė. Jei pas jus jau nužydėję sodai, pienės ir kiti pavasariniai augalai, atšilus orams, galėtumėt spiečiaus ir sulaukti (ko iš tikrųjų tokiame mažame kiemelyje nelabai linkėčiau, nes niekada su tuo nesusidūrusiam žmogui, bičių kiekis ir reginys gali pasirodyti gana gąsdinantis blush2.gif ), nors esu prie to pratusi, man pačiai pernai buvo striokas didžiausias, kai kieme spiečius susimetė šalia miegančio vaiko vežimėlio doh.gif
O jei čia laukinės bitės, tai jos nespiečia. Kiekviena ieško atskiro kampelio ir kuria savo šeimą (kaip širšės ar kamanės), bet jos į tikrą avilį nesikraustytų ir medaus ten neneštų (laukinėms bitėms ir kamanėms daromi tie specialūs inkilėliai).
Na, bet čia jau kaip reikalas nuo NA temos nukrypom biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 29 balandžio 2011 - 23:10
Laba ryta,
ar galiu siemet pasodintus kadagius jau trest?

Ir nzn, sodinom du kadagius, gulsciasis jauciasi puikiai, o Gold Cone kazkodel virsuneles sausos pasidare, trupa.. unsure.gif - ar cia po ziemos normalu ar jam kazko truksta?
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2011 04 29, 21:35)
Didelis didelis aciu. Prisegu nuoroda. Labai smalsu ar teisingai spejau, o gal cia kokia laukine bite.

My Webpage

Tikrai cia bite 4u.gif norint prijaukinti reikia pagauti spieciu ju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 04 29, 16:28)
Įdomu, kokios kainos landšafto dizainerio paslaugų? Ir kas konkrečiai į tas pasalugas įeina? Nu pvz., pasakysiu dizaineriui, kad noriu  kieme kažkiek logiškai ir gražiai išdėstytų augalų (dekoratyviniai medžiai, krūmai, spygliuočiai, gal ir gėlės), kuriems reikėtų minimalios priežiūros bei laiko bei kurių kaina nebūtų didelė. Koks galėtų būti pats minimaliausias (apimties, kainos prasme) dizainerio pasiūlymas g.gif

Man irgi aktualus klausimas, tai perkeliu, kad nepasimestų. Gal kas atsakys 4u.gif
Jei vieta kažką lemia - man reikia Kaune. Gal ir rekomenduoti ką nors galėtumėt?

Ir tuo pačiu kitas klausimas - kas pačios bandote zonas planuoti, gal galit pasakyti kokią programinę įrangą naudojat. Jei dizainerio paslaugos bus neįkandamos, bandyčiau gal pati padėlioti ir jūsų kritikai parodyti. Po truputį skaitau namo aplinkos temas, randu vaizdus dvimačius/trimačius, bet nerandu kuo padaryta. Visko dar neperskaičiau blush2.gif, tai gal ku rnors ir yra, gal tada nuorodą galima kurioje temoje ieškoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2011 04 30, 18:35)
Man irgi aktualus klausimas, tai perkeliu, kad nepasimestų. Gal kas atsakys  4u.gif
Jei vieta kažką lemia - man reikia Kaune. Gal ir rekomenduoti ką nors galėtumėt?

Ir tuo pačiu kitas klausimas - kas pačios bandote zonas planuoti, gal galit pasakyti kokią programinę įrangą naudojat. Jei dizainerio paslaugos bus neįkandamos, bandyčiau gal pati padėlioti ir jūsų kritikai parodyti. Po truputį skaitau namo aplinkos temas, randu vaizdus dvimačius/trimačius, bet nerandu kuo padaryta. Visko dar neperskaičiau  blush2.gif, tai gal ku rnors ir yra, gal tada nuorodą galima kurioje temoje ieškoti  4u.gif

www.zaliavieta.lt
Atsakyti
Radau kažkokią nemokamą landšafto programikę, pasidėliojau...gavosi aišku, labai jau apibendrintas variantas biggrin.gif Gal įkelsiu čia, gal kas kokių idėjų mestels? bigsmile.gif
Atsakyti
[attachmentid=212689]Sveikos,

ateinu pas Jus su prasymu, gal galetumet parekomenduoti koki vijoklini zydinti augaliuka, kuris galetu apsiregzti apie si stulpa. galvojau apie ragane, bet nezinau ar ji cia isikaraliautu g.gif g.gif g.gif

gal galetumet patart, o jei dar tai butu kokia daugiamete zydinti tai is vis butu super bigsmile.gif
Atsakyti