Įkraunama...
Įkraunama...

Namo Aplinka 61

QUOTE(ARasytee @ 2011 04 28, 15:56)
O paparastos saulegrazos ar bijo salciu? Kada jas galima sodint? As nuo kaimynu savo darzo pakrasty tokia auksta tvorele uzsiauginu-smagiau biggrin.gif

As jau savaitgali sukisau ir paprastas ir dekoratyvines biggrin.gif
QUOTE(Lietuvaitee @ 2011 04 28, 15:58)
Jooo as suprantu, kad esu beviltiska aplinkos grazinime  doh.gif  nes nieko apie tai neismanau  doh.gif  bijau, kad to dizainerio paslaugos labai labai brangios  unsure.gif

Nebeviltiska, tikrai biggrin.gif Pasakysiu nuo ko as pradejau. Kadangi laksto maza pupa, o gelytes norisi, tai gelynui pasirinkau niekam nekliuvancia vieta - patvori prie ivaziavimo. O kita vieta - spygliuociams ir rozems paskyriau kita patvori - kad tik iejus pro vartelius/isejus pro duris butu grazu akiai ir vel , kad niekam nekliudytu ir neistryptu. Vidury sklypo ar pacioj vejoj nesiryzau dar nieko daryti, nes didele tikimybe kad ten nieko neliks, eina mano mergina ir neziuri po kojom doh.gif O del paciu augalu, tai vizijos konkrecios neturiu,nes truksta elementariai ziniu ir apie augalus ir kitas subtilybes.Pirmais metais gal ir bus kaip "pas babyte darzely" bet bent jau matysiu savo klaidas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fidele @ 2011 04 29, 08:59)
Merginos, dar vienas klausimelis - ar nieko, kad mulcuota gelyno lysve gaunasi auksciau vejos? Nebyres? Jauciu, kad zeme pakilo perkasus... doh.gif

Kiek as esu soduose macius, tai taip ir gaunasi, kad gelyno lysve, lyg kalnelis, tada griovelis ir veja.

Ir as turiu viena klausimuka 4u.gif . Ar kuri nors is cia uzsukanciu galetu atpazinti is nuotraukos namine bite?
O istorija tokia, jau kuris laikas labai noriu biciu, bet del vietos stygiaus negaliu sau to leisti. tada emiau galvot, kad galeciau isigyti laukinems bitems arba kamanems skirta nameli, bet vyras uzprotestavo ir dukra bijo. Ir ka gi jau kuris laikas kaip nujausdamos i kiema ir net i namus eme skristi bites blink.gif Kieme dar nezydi, nei lavandos,nei rozes, net nezinau kas jas taip traukia. Per virtuves duris einancias i soda iskrenda, per svetaines langa isskrenda doh.gif ir taip varineja per nama. Tik negaliu atskirt kokios bites cia. Jei kuri is jusu susidure su bitininkyste ikelciau foto, gal atpazintumet.
Atsakyti
Įdomu, kokios kainos landšafto dizainerio paslaugų? Ir kas konkrečiai į tas pasalugas įeina? Nu pvz., pasakysiu dizaineriui, kad noriu kieme kažkiek logiškai ir gražiai išdėstytų augalų (dekoratyviniai medžiai, krūmai, spygliuočiai, gal ir gėlės), kuriems reikėtų minimalios priežiūros bei laiko bei kurių kaina nebūtų didelė. Koks galėtų būti pats minimaliausias (apimties, kainos prasme) dizainerio pasiūlymas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 29 balandžio 2011 - 15:42
QUOTE(zmogs @ 2011 04 29, 08:10)
Aš visiškai nepergyvenčiau. Čia labai jau pagal raidę suinterpretavai. Hortenzijoms rūgštis nebūtina, nebent nori „išlaužt“ mandresnę žiedų spalvą. Tokiu atveju aplink jas reikia įdėti vertikalų atribojimą gal pusmetrio gylio. Nesiterliočiau..
Rožes gali „riebiau“ pamulčiuot lapais ar kita organika, kuri pamažu irdama „maitins“ augalą. Nebent aplink augantys spygliuočiai bus per arti jų ir ilgainiui užgoš. Tada tiesiog rožytes iškelsi į atskirą gėlyną.
Pas mane šalia rožių per pusmetrį-metrą kadagiai auga ir nėra problemos.

Nu va tikrai pagal raidę tikriausiai, prisiskaičiau knygų ir interneto per daug doh.gif Pas mane nuo rožių iki kadagių 10-15 cm g.gif

QUOTE(smth1 @ 2011 04 29, 09:39)
Purenti nieko nereikia, tresti toje zonoje, kur iskirpta geotekstile.  Rozes - kompostu, organika. Spygliuociams mikroelementai. Nors ar reikia tresti spygliuocius - del to irgi diskusijos vyksta.

Ačiū už patarimus. O aš vakar nusipirkau organinių trąšų spygliuočiam iš Baltic agro. Kaži iš ko jos pagamintos, smirda į mėšlą panašiai, tokios granulikės...
Aš vakar buvau dviejuose medelynuose (vienas privatus, kitas valstybinis) ir ten mane nustebino, kai pasakė, kad jie spygliuočius tręšia salietra. Nu bet ten spygliuočiai labai gražūs buvo unsure.gif
Atsakyti
gal kas žinot - levandos jau turėtų leisti daigus?
kažkodėl labai tikėjau, kad tai - daugiametis augalas, pernai rudenį iš vazonų susodinau į alpinariumą, apkarpiau ir tik tie stabarai tebekyšo doh.gif jokios gyvybės....
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2011 04 29, 15:15)
Tik negaliu atskirt kokios bites cia. Jei kuri is jusu susidure su bitininkyste ikelciau foto, gal atpazintumet.

galiu atskirti

gal netolies kas aviliu turi?bet siaip,bites is avilio iki 5km nu ax.gif skrenda
Atsakyti
QUOTE(girene @ 2011 04 29, 21:00)
galiu atskirti

gal netolies kas aviliu turi?bet siaip,bites is avilio iki 5km nu ax.gif skrenda

Didelis didelis aciu. Prisegu nuoroda. Labai smalsu ar teisingai spejau, o gal cia kokia laukine bite.

My Webpage
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2011 04 29, 21:35)
Didelis didelis aciu. Prisegu nuoroda. Labai smalsu ar teisingai spejau, o gal cia kokia laukine bite.

My Webpage

Tikrai ne naminė, ir mano galva, net ne bitė 4u.gif sunkoka įžiūrėti, bet panašu į žiedmusę. Bitė turi keturis sparnelius, o ten lyg ir tiktai du matosi. Dar galima spręsti pagal skrydį, jei lengvai varinėja, staigiai keisdama kryptį - tikrai musė (bitės ir jų giminės gi sunkiasvorės) mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kas nors padetu, papasakotu/pamokytu, kaip geriau butu pasodint zolyte ax.gif
gruntas : zeme, smelis (geltonas) po juo, nezinia, gal ir yra molio, bet jau turbut gyyyliai doh.gif bent kasem, tai kokie 3/4 kastuvai, vien smelio o pavirsius apie 1,5 kastuvo zemiu.
Kaip geriau butu pasodint, kad vasara lb nedziutu ir butu zalia (neskaitant laistymo bigsmile.gif )
Kazkaip viena ausim teko girdet, kazka deda i zeme, kazkoki kori, ar plevele - nzn.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2011 04 29, 15:15)
Kiek as esu soduose macius, tai taip ir gaunasi, kad gelyno lysve, lyg kalnelis, tada griovelis ir veja.
Ir as turiu viena klausimuka 4u.gif . Ar kuri nors is cia uzsukanciu galetu atpazinti is nuotraukos namine bite?
O istorija tokia, jau kuris laikas labai noriu biciu, bet del vietos stygiaus negaliu sau to leisti. tada emiau galvot, kad galeciau isigyti laukinems bitems arba kamanems skirta nameli, bet vyras uzprotestavo ir dukra bijo. Ir ka gi jau kuris laikas kaip nujausdamos i kiema ir net i namus eme skristi bites  blink.gif Kieme dar nezydi, nei lavandos,nei rozes, net nezinau kas jas taip traukia. Per virtuves duris einancias i soda iskrenda, per svetaines langa isskrenda doh.gif ir taip varineja per nama. Tik negaliu atskirt kokios bites cia. Jei kuri is jusu susidure su bitininkyste ikelciau foto, gal atpazintumet.

bite
vyrui daviau dar paziureti,kuris uzauges nuo mazens tarp aviliu lotuliukas.gif .ir jei jau taip nersia aplink namus,galit drasiai statyt aviliuka,jos dabar ieskosi vietos.susikurs savaji tada,jei neras
Papildyta:
tiesa,jos turi taip,keturis sparnelius,bet fotkej jie dengia vienas kita.nes nutupusios bites neiziuresi sparneliu visu.na bitinko akis aisku matytu
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 04 29, 21:50)
Tikrai ne naminė, ir mano galva, net ne bitė  4u.gif sunkoka įžiūrėti, bet panašu į žiedmusę. Bitė turi keturis sparnelius, o ten lyg ir tiktai du matosi. Dar galima spręsti pagal skrydį, jei lengvai varinėja, staigiai keisdama kryptį - tikrai musė (bitės ir jų giminės gi sunkiasvorės)  mirksiukas.gif

O as buvai isitikus , kad bite. Be to didele ir stora biggrin.gif . Del skraidymo tai visa laika tiesiai. Tiesiai per virtuve i svetaine ir prie lango. O gal zinot, kaip is anglu kalbos reiktu isversti Mason Bee. Man i ta lyg panasi.
My Webpage
Papildyta:
QUOTE(girene @ 2011 04 29, 22:04)
bite
vyrui daviau dar paziureti,kuris uzauges nuo mazens tarp aviliu lotuliukas.gif .ir jei jau taip nersia aplink namus,galit drasiai statyt aviliuka,jos dabar ieskosi vietos.susikurs savaji tada,jei neras
Papildyta:
tiesa,jos turi taip,keturis sparnelius,bet fotkej jie dengia vienas kita.nes nutupusios bites neiziuresi sparneliu visu.na bitinko akis aisku matytu

Jetau kaip faina. Jos turbut jaucia, kad as jomis dziaugiuosi. Ta kuria nufotografavau ranksluosciu lengvai palieciau, tai net nepyko, tik ant ranksluoscio uzlipo ir ismeciau pro langa. Negalim mes aviliuko statyt. Kiemas tiesiogine prasme keli metrai ant keliu, o taip noreciau joms namus sukurt, bet turbut be tikro avilio niekiap neimanoma.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2011 04 29, 21:10)
O as buvai isitikus , kad bite. Be to didele ir stora  biggrin.gif . Del skraidymo tai visa laika tiesiai. Tiesiai per virtuve i svetaine ir prie lango. O gal zinot, kaip is anglu kalbos reiktu isversti Mason Bee. Man i ta lyg panasi.
My Webpage
Papildyta:

Jetau kaip faina. Jos turbut jaucia, kad as jomis dziaugiuosi. Ta kuria nufotografavau ranksluosciu lengvai palieciau, tai net nepyko, tik ant ranksluoscio uzlipo ir ismeciau pro langa. Negalim mes aviliuko statyt. Kiemas tiesiogine prasme keli metrai ant keliu, o taip noreciau joms namus sukurt, bet turbut be tikro avilio niekiap neimanoma.

mason-siaures amerikos bitutes

isskris jos,neradusios prieglaudos
Papildyta:
lietuviu posakis-jei bites iskrido,atnese laime,ir turi ja priimt

na gal bitinku tiksliau:)mano uosvis bitininkas taip sakydavo:)
Atsakyti