Įkraunama...
Įkraunama...

Namo Aplinka 61

QUOTE(bage @ 2011 04 27, 15:27)
Patarkit gudragalves:turiu ideja pasisodinti prie verandos juosta pakalnuciu(kai zydes bus grazu ir kvepes,o veliau bus grazi zaluma).Kaip jums atrodo,jei as jas sodinciau i plastmasinius lovelius be dugno ir su loveliais ikasciau i zeme?Ar jos vistiek plesis(nezinau kokiam gylyje ju saknys eina).
g.gif

Sveiki, pas mano mamą pagal taką pakalnučių užsodinta buvo, tai kol jas iš ten išnaikino doh.gif Jų šaknys ilgos, kaip pienių berods.Manau, kad jos plėsis jei loveliai be dugno.
Atsakyti
prikolna, jei neturi kur laistytuvu deti smile.gif
http://www.finegarde...arden-ornaments
Atsakyti
Mergaites, gal man kas gali parodyt kaip turi atrodyt pilnavidures aubretes ?
Kazkaip internete nepavyko rasti..
Pirkau Vilniaus zalumoj aubretes kaip pilnavidures, siryt kelios prazydo, na man nepanasu i pilnavidures..paprasti ziedeliai is keturiu lapiuku g.gif
Atsakyti
Mielos gėlininkės, gal kuri man patartų... Noriu esamos vejos sąskaita praplėsti savo gėlyną, kad šis įgautų nors šiek tiek patrauklesnę formą. Kaip jūs manot, ar gautųsi kas nors doro, jeigu tiesiai ant žolės pilčiau centimetrą kitą durpės ir ant jos - pušies žievės mulčio sluoksnį..? Augaliukų ten jokių papildomų kišti nežadu... Ar vis tik reikia perkasti?

Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fidele @ 2011 04 28, 11:03)
Mielos gėlininkės, gal kuri man patartų... Noriu esamos vejos sąskaita praplėsti savo gėlyną, kad šis įgautų nors šiek tiek patrauklesnę formą. Kaip jūs manot, ar gautųsi kas nors doro, jeigu tiesiai ant žolės pilčiau centimetrą kitą durpės ir ant jos - pušies žievės mulčio sluoksnį..? Augaliukų ten jokių papildomų kišti nežadu... Ar vis tik reikia perkasti?

Dekui  4u.gif

Man atrodo butina nuimt velena ir apverst saknim i virsu, o tada jau pilt visa kita. Priesingu atveju zole prasikals i pavirsiu.
Atsakyti
QUOTE(ingapoc @ 2011 04 27, 10:23)
Neradau temos apie vienmetes- kaži žydrūną jau galiu išsodint lauke?

as tai kita savaite sodinsiu, nes po poros dienu dar pranesa salnas. o del paties zydruno tai man klausimelis - Jus ji pati sejote ar pirkot? jei sejot, tai ar pas Jus krumeliai gavosi? maniskiai tai tokie labai ilgi g.gif siandien turguj masiau triskart trumpesnius ir jau su ziedais.
Atsakyti
Matyt jiems sviesos truko, jei jie istyso..cia man taip su godecija yra, blogoj vietoj stovejo, tai stypenos tokios, nzn ar kas is ju isaugs..
O zydruna pati sejau, stovejo ant palanges sauletoj pusej, tai neauksti , tankus daigeliai, jau netelpa indelyje ,kuriam sejau, norisi jau issodint..
Atsakyti
QUOTE(fidele @ 2011 04 28, 11:03)

Aš tai neperkasinėčiau blush2.gif
Jei mulčo sluoksnis bus pakankamo storio (centimetro kito gali nepakakti), vejos žolytė tikrai neprasikals 4u.gif . Pernai tokiu būdu pasididinau porą gėlynų ax.gif , man labai pasiteisino. Tik mulčiavau nupjauta žolyte tai vaizdas gal nelabai koks, bet jei paviršių pabarstyti kokia smulkinta natūralia žieve, būtų buvę išvis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 04 28, 11:56)
Aš tai neperkasinėčiau  blush2.gif
Jei mulčo sluoksnis bus pakankamo storio (centimetro kito gali nepakakti), vejos žolytė tikrai neprasikals  4u.gif . Pernai tokiu būdu pasididinau porą gėlynų  ax.gif , man labai pasiteisino. Tik mulčiavau nupjauta žolyte tai vaizdas gal nelabai koks, bet jei paviršių pabarstyti kokia smulkinta natūralia žieve, būtų buvę išvis  thumbup.gif

Kažkaip sunku patikėt.. Man veja prasikala pro visus mulčus, lenda į gėlynus ir daržus, kurie mulčiuoti. Gal labai storai mulčiavai? Kokį sluoksnį dėjai?
Atsakyti
QUOTE(fidele @ 2011 04 28, 12:43)
Lab ačiū! Nujaučiau, kad tinginio sumanymai gerų rezultatų neduos  ax.gif

Galit pirmiausia ant nupjautos zoles gerai paliet, uztiesti kartono, tada durpes ir mulciuot - neprasikals. Bet ikasti kazka gelyno atribojimui nuo vejos vis tiek reikes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo polfast: 28 balandžio 2011 - 14:18
sveikos 4u.gif
esu miesto vaikas blush2.gif uzaugusi ant asfalto, su MB atsikelelm i kaima, cia 30 aru sklypas doh.gif gyvenam cia 4 metai per ta laika pasisodinau 5 krumus roziu ir viskas blush2.gif noreciau siemet susikurti gelyna, bet neturiu zalio supratimo nuo ko turiu pradeti blush2.gif kur daryti? kaip? ka rinktis? g.gif blush2.gif aplink namus vien veja doh.gif labai labai aciu is anksto uz visus patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2011 04 28, 15:10)
sveikos  4u.gif
esu miesto vaikas  blush2.gif  uzaugusi ant asfalto, su MB atsikelelm i kaima, cia 30 aru sklypas  doh.gif  gyvenam cia 4 metai per ta laika pasisodinau 5 krumus roziu ir viskas  blush2.gif  noreciau siemet susikurti gelyna, bet neturiu zalio supratimo nuo ko turiu pradeti  blush2.gif  kur daryti? kaip? ka rinktis?  g.gif  blush2.gif  aplink namus vien veja  doh.gif labai labai aciu is anksto uz visus patarimus  4u.gif

Samdyti landsafto dizaineri.
Ka galima patarti lygioje vietoje? Turit ivertinti aplinka, grunta, specifika, pasirinkti megiama stiliu, spalvas ir t.t. Apsiginkluoti kruva literaturos, ieskoti internete ir t.t. Tai ne vieno menesio ir net ne vienu metu darbas.
O jei per keturis metus tik tiek pasistumejot su norais, tai manau paciai nelabai kas pavyks. Ir tikrai ne siemet.. Bus tik laiko ir pinigu ismetimas be dziuginancio rezultato.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo polfast: 28 balandžio 2011 - 14:24