Įkraunama...
Įkraunama...

Namo Aplinka 61

QUOTE(*SIM*SIUS* @ 2011 04 24, 20:56)
o prie spigliuociu trasas reikia iterpt i zeme ar uztenka tik sale pabarstyt?

Vat mane irgi domina panašus klausimas - ar būtų galima purkšti spygliuočius trąšų tirpalu? Turiu kažkokias trąšas miltelių pavidalu, pagrindiniai komponentai magnis ir siera...Užrašyta spyglių pageltimui ir rudumui pašalinti, pas mane kaip tik spygliuočiai pageltę truputį, matyt medžiagų trūksta unsure.gif

QUOTE(luju @ 2011 04 25, 19:14)
jauciu kad labai neskubesiu,pasesiu zole ir ten gyvenant susigules viskas ir sodinsiu, nors kur purkstukus vandens reiks deti -nezinosiu, viskas surista...

Tai ir daryk, nes tik per laiką viskas susiguli, o ji paskubi, paskui sunku klaidas taisyti. Štai vakar aš MB kankinau - rudenį buvau vienoj vietoj pasodinus šluotelinę hortenziją ir šilokus, o teko viską kasti laukan, nes dabar toj vietoj sodinu rododendrus bigsmile.gif Teko kasti duobę 0,6 m, kloti plėvele kraštus, apačioj drenažą daryt, oi MB niurzgėjo biggrin.gif , bet kantrus jis, nemetė darbo..O tą hortenziją tai be plano nusipirkau, nes man ji labai graži medelyne pasirodė, o vat taip daryt negalima. Dabar įkišau ją kitoj vietoj, sode prie vaismedžių, žydės ir bus gražu...Bet šiaip čia pavyzdys, kaip reikia apsispręst ir suplanuot, kad nereiktų 5 kartus keist...Nors tikriausiai senesnės sodininkės paliudytų, kad ir joms taip atsitinka rolleyes.gif
Puikiųjų šilokų turiu 5 ir nežinau juos kur dėt, gal už tvoros pasodint g.gif Kažkaip niekur jie man netinka...Mama atidavė, jei išmesiu, bijau, kad pyktels ant manęs unsure.gif Su kokiais augaliukais jie tinka kompozicijoj?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilonux: 26 balandžio 2011 - 07:03
QUOTE(Kulke @ 2011 04 23, 21:46)

Susodinau siandien melsve , dykai gavau, tai jau kai griebiau  biggrin.gif

as tai laukiu geguzes rolleyes.gif gal nebelaukt g.gif

Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2011 04 26, 08:03)
Vat mane irgi domina panašus klausimas - ar būtų galima purkšti spygliuočius trąšų tirpalu?

mes spygliuočius tręšiam tik skystom spygliuočių trąšom per lapus, t.y. purškiam. sako, kad taip geriau įsisavina.
Atsakyti
Merginos, kaip manot ar dar ne per anksti sodint petunijas i lovelius? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(-Braskeele @ 2011 04 26, 10:02)
Merginos, kaip manot ar dar ne per anksti sodint petunijas i lovelius? blush2.gif

Sodinti tai neperanksti, bet nesti i lauka dar tikrai labai peranksti smile.gif
Atsakyti

Petunijos salcio nebijo. Pacios pasiseja lauke ir uzauga. Gal yra ir lepiu,bijau pameluoti.Siulau ismeginti salciu,pora diegeliu isodinus ir palikus lauke. Kitamet dziaugsites,anksti palanges islaisvinusios...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 26 balandžio 2011 - 09:12
Gal kas nors galetu patarti. Siuo metu esam dar tik pradiniam sklypo tvarkymo etape. Sklypas buvo prizeles jaunu menkaverciu medeliu, daugiausiai alksniu. Nupjovem juos ir liko mazuciai kelmeliai, vidutiniskai 5 cm skersmens ir mazesni. Kaimyne sake, kad pas juos buvo irgi panasi situacija, tuos medelius ji palei zeme nupjove, saknu nerove ir taip ir paliko, kitais metais kas atzele, vel nupjove, o treciais metais jau liko svarus sklypas. Kazkaip sunku patiketi, be to kaimyne l.prastai kalba lietuviskai, gal nemokejo visko normaliai paaiskinti.. Kaip jums, forumietems, atrodo, ar gali per 2 metus suputi jaunu medeliu saknys? Ar butina samdyti traktoriu ir uzkurti ten tikra pirti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(yuki @ 2011 04 26, 09:50)
mes spygliuočius tręšiam tik skystom spygliuočių trąšom per lapus, t.y. purškiam. sako, kad taip geriau įsisavina.

cia turbut turima omeny kad ant pacio augalo purskiat? g.gif va man irgi klausimas iskilo, ar skysta trasa i grunta pilt, ar galima ir ant augalo?

tikrai ne per anksti smile.gif

QUOTE(Gute444 @ 2011 04 26, 10:04)
Sodinti tai neperanksti, bet nesti i lauka dar tikrai labai peranksti smile.gif

as tai dienos metu isnesu, o nakciai parnesu smile.gif jau i kabancius vazonus daigus susodinau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(~lullaby~ @ 2011 04 26, 10:21)
cia turbut turima omeny kad ant pacio augalo purskiat?  g.gif va man irgi klausimas iskilo, ar skysta trasa i grunta pilt, ar galima ir ant augalo?

taip, ant augalo, ant spyglių. o ant žemės nieko nepilam ir nebarstom.
Atsakyti
Mergaites, dar karteli noriu paklausit,kur gauti maumedziu gyvatvorem,nelabai isivaizdavau, kad yra ne medziu...medelynus kelis perziurejau ,tik medzius pardavineja g.gif
Atsakyti
Laba..
pries kelias dienas cia skaiciau , kad migle atspari zole mindziojimui, dabar nete ziuriu, kad ju ivairiu rusiu yra, tai kokia geriausia pirkt? Ar vejai kokia bus tokia ir tinka?
Atsakyti
QUOTE(yuki @ 2011 04 26, 09:50)

O kokias trąšas naudojat ir kokios koncentracijos tirpalą darot?
Atsakyti