Įkraunama...
Įkraunama...

Namo Aplinka 61

QUOTE(valleria @ 2011 04 22, 00:01)
Labas vakaras.Ateinu į šią temą su klausimu.Ar šimtamečius klevus galima nugenėti aštuonių metru aukštyje,ar yra tikimybė, kad atžels ,nes gresia pavojus pastatams,o atsisakyti tu medžių nenorime.Gal teko kam nors susidurti su panašia problema.Pasidalinkite patirtim,prašau. g.gif

Turiu tokią patirtį, nes visa gatvė prie mano namų apsodinta tokiais klevais. Jei apgenėsite tik šakas, žaliuos ir toliau, bet jei nupjausite taip kaip uosius ar liepas - paliekant pliką kamieną, medis žus.
Atsakyti
Sveikos,

QUOTE(Knifofija @ 2011 04 19, 13:24)
Mulčas man visad kvepia kiču ir netvarka.

Labai patiko šita mintis. Man taip pat, bet niekaip nesugalvoju kaip be jo issiverst.
Pirma vieta, tai tujų gyvatvorė pas mus. Tai aplink pacias tujas, patiese mes agroplėvelę, ir pripyle mulčo. Na, bet išplauna kasmet jį ar kažkokiu būdu jis ten dingsta. Tai kasmet dapylinėt reik. Tai nevieną maišą kasmet supilam. Vis kai kur važiuojam žiūriu kaip pas kitus žmonės padaryta. Skaldelės pripilta, konkorėžių iš miško pridėta tarp tujų. Bet vis jokios auksinės minties nerandu. Gal kas žino kokį gerą variantą?
Antra vieta, šiaip toks kampelis. Tai dabar čia paskaičius galvoju kokiais kiliminaiis augaliukais užleist jį, kad nereiktų to mulčo. Kokie greičiausiai suauga ir plečiasi? Ir kad paprasti būtų, tiesiog žali.
Atsakyti
QUOTE(VŽ @ 2011 04 22, 08:16)
Sveikos,
Labai patiko šita mintis. Man taip pat, bet niekaip nesugalvoju kaip be jo issiverst.
Pirma vieta, tai tujų gyvatvorė pas mus. Tai aplink pacias tujas, patiese mes agroplėvelę, ir pripyle mulčo. Na, bet išplauna kasmet jį ar kažkokiu būdu jis ten dingsta. Tai kasmet dapylinėt reik. Tai nevieną maišą kasmet supilam. Vis kai kur važiuojam žiūriu kaip pas kitus žmonės padaryta. Skaldelės pripilta, konkorėžių iš miško pridėta tarp tujų. Bet vis jokios auksinės minties nerandu. Gal kas žino kokį gerą variantą?
Antra vieta, šiaip toks kampelis. Tai dabar čia paskaičius galvoju kokiais kiliminaiis augaliukais užleist jį, kad nereiktų to mulčo. Kokie greičiausiai suauga ir plečiasi? Ir kad paprasti būtų, tiesiog žali.

Šilokai, čiobrelis, paronichija, smiltė, uolaskėlės, virskydė, siūlinė veronika ir t.t.
Atsakyti
Gal kas nors jau aeravote veją? Dar ne per vėlu? Šį savaitgalį nepavyks, o kitą gal jau vėloka.

Dar priminkit, kuo purkšti veją nuo pienių, dobiliukų ir kt. piktžolių. Berods MCPA ir Banvel mišiniu, tik kokiu santykiu maišyti nepamenu blush2.gif Ir geriausias laikas iki pienių sužydėjimo, ar ne?

Dar pasiguosiu - pernai buvo pridygę daug levandų, rugsėjo mėn. jas pasodinau atskirai (gal kokia 50 vnt.), galvojau daug levandų turėsiu, prie rožių sodinsiu, bet kažkokios negyvos jos man atrodo ir šaknys kai kurių į paviršių iškilusios buvo verysad.gif Kažin yra vilties, kad nors dalis sužaliuos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(VŽ @ 2011 04 22, 08:16)
Sveikos,

Ir aš įkišiu savo trigrašį apie mulčią. blush2.gif
Man nepatinka tik mulčias iš skaldytos ir nudažytos medienos. Būna baisių nenatūralių spalvų ir dar priedo supurkštas impregnantais. Jis netrūnija, o tik mėtosi po kampus ir jokios naudos neatneša.
Kankorėžiai , spygliai, smulkinta pušies žievė ir kitos neapdorotos chemikalais natūralios medžiagos man mulčiavimui yra vien tik gėris. wub.gif Labiausiai mėgstu kai žemę dengia augalai, bet kol augalai dar mažiukai , tai mulčias neblogai pagelbėja. Kai augalai suauga piktžolių būna nedaug ir jas belieka tik ištraukti. Be to irdamas natūralus mulčias labai pagerina dirvą. ax.gif Nuoga žemė man irgi nelabai, bet tada bent jau lengva su kaptuku prasinešti. doh.gif

VŽ, o toj vietoj saulė ar pavėsis?
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 04 22, 08:53)
VŽ, o toj vietoj saulė ar pavėsis?

Popiet atsisuka saulė.
Atsakyti
Atsiprasau, suklaidinau jus blush2.gif Pas mane palei takeli kokio pusmetrio plocio ir nepasakysiu keliu metru ilgio juosta eina, tai va ja ir noriu apsodinti, tai melsve bus ne viena, daug ju bus biggrin.gif Tik galvoju, gal kol ji nesukeros man i tarpus kokiu vienmeciu zydinciu prikaisioti? g.gif Ar nereik?
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2011 04 22, 09:14)
Atsiprasau, suklaidinau jus  blush2.gif  Pas mane palei takeli kokio pusmetrio plocio ir nepasakysiu keliu metru ilgio juosta eina, tai va ja ir noriu apsodinti, tai melsve bus ne viena, daug ju bus  biggrin.gif  Tik galvoju, gal kol ji nesukeros man i tarpus kokiu vienmeciu zydinciu prikaisioti?  g.gif  Ar nereik?

Kažkas buvo minėjas serenčius, tai bent jau man jie ištiesų labai nereiklūs, labai gerai suveši, ilgai žydi ir kai iškeroja, tai jau jokios žolės aplink juos nebeauga.
Atsakyti
QUOTE(VŽ @ 2011 04 22, 08:56)
Popiet atsisuka saulė.

doh.gif Aš žiedų noriu ir iš žemę dengiančių augalų. blush2.gif Ne kiliminių, nes tie aukštesnieji ( 20-30 cm) suauga ir jų lapų šešėly piktžolės neauga. mirksiukas.gif

Neaišku kokio dydžio plotelis. Jei didėlesnis labai geras tik labai smulkiais nepastebimais žiedukais bodendekenas stephanandra. Tik reikia pakarpyt, kad gražiai atrodytų.
user posted image

Tujų apačias taip pat galima pakarpyt, sutankės ir dings galvos skausmas kuo ten žemę uždengti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(VŽ @ 2011 04 22, 09:28)
Kažkas buvo minėjas serenčius, tai bent jau man jie ištiesų labai nereiklūs, labai gerai suveši, ilgai žydi ir kai iškeroja, tai jau jokios žolės aplink juos nebeauga.

Aš siūliau serenčius, nes man jie labai gražu, kaip daug prisėta, nereiklūs visiškai, žydi visą vasarą, ir sėklos nebrangios. Man gražu žemūgiai kupsteliai. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uolma: 22 balandžio 2011 - 11:21
QUOTE(uolma @ 2011 04 22, 12:17)
Aš siūliau serenčius, nes man jie labai gražu, kaip daug prisėta, nereiklūs visiškai, žydi visą vasarą, ir sėklos nebrangios. Man gražu žemūgiai kupsteliai.  wub.gif

Prisodinau serenciuku ir didesniu ir mazuliuku prie darzo, sako gerai atbaido visokius kenkejus bigsmile.gif Jei dar ir palei iejima ju paseciau, tai jokios geles aplink nebutu matyt, tik jie biggrin.gif Ivairoves norisi blush2.gif
Atsakyti
Priminkit prasau 4u.gif kada reike tresti veja ir spygliuocius blush2.gif
Atsakyti