QUOTE(VŽ @ 2011 04 22, 08:16)
Sveikos,
Labai patiko šita mintis. Man taip pat, bet niekaip nesugalvoju kaip be jo issiverst.
Pirma vieta, tai tujų gyvatvorė pas mus. Tai aplink pacias tujas, patiese mes agroplėvelę, ir pripyle mulčo. Na, bet išplauna kasmet jį ar kažkokiu būdu jis ten dingsta. Tai kasmet dapylinėt reik. Tai nevieną maišą kasmet supilam. Vis kai kur važiuojam žiūriu kaip pas kitus žmonės padaryta. Skaldelės pripilta, konkorėžių iš miško pridėta tarp tujų. Bet vis jokios auksinės minties nerandu. Gal kas žino kokį gerą variantą?
Antra vieta, šiaip toks kampelis. Tai dabar čia paskaičius galvoju kokiais kiliminaiis augaliukais užleist jį, kad nereiktų to mulčo. Kokie greičiausiai suauga ir plečiasi? Ir kad paprasti būtų, tiesiog žali.
Ir aš įkišiu savo trigrašį apie mulčią.
Man nepatinka tik mulčias iš skaldytos ir nudažytos medienos. Būna baisių nenatūralių spalvų ir dar priedo supurkštas impregnantais. Jis netrūnija, o tik mėtosi po kampus ir jokios naudos neatneša.
Kankorėžiai , spygliai, smulkinta pušies žievė ir kitos neapdorotos chemikalais natūralios medžiagos man mulčiavimui yra vien tik gėris.
Labiausiai mėgstu kai žemę dengia augalai, bet kol augalai dar mažiukai , tai mulčias neblogai pagelbėja. Kai augalai suauga piktžolių būna nedaug ir jas belieka tik ištraukti. Be to irdamas natūralus mulčias labai pagerina dirvą.
Nuoga žemė man irgi nelabai, bet tada bent jau lengva su kaptuku prasinešti.
VŽ, o toj vietoj saulė ar pavėsis?