Įkraunama...
Įkraunama...

Namo Aplinka 61

Apziurejau siandien savo "valdas" doh.gif Visi pakrasciai - vienos dilgeles ir pienes doh.gif Supykau juodai, eisiu pirkt roundap'o ir tvarka daryt gun_smilie.gif

Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2011 04 03, 17:53)
Apziurejau siandien savo "valdas"  doh.gif  Visi pakrasciai - vienos dilgeles ir pienes

Nepamenu, kur skaičiau, kad jei auga dilgės - žemė derlinga. O, kad pas mus nors kelios didlgelės augtų schmoll.gif - vien molis verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2011 04 03, 12:11)
yra du požiūriai: vienas - sukurti ir palaikyti tinkamas sąlygas norimam augalui norimoj vietoj; antras - parinkti augalams sklype tinkamiausią vietą ir/ar rinktis esamom sąlygom tinkamus augalus. Pirmas variantas darbštiems, antras - tingiems. Aš priklausau pastariesiems, tad tenka pasigilinti, kas kam patinka...

Viskas taip, tik reik nepamirsti, kad augalai turi tokia savybe prisitaikyti. Tai kartais tas skrupulingas ieskojimas, kad idealiai atitiktu visas salygas, sakyciau yra tikrai ne tinginiu uzsiemimas;)
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2011 04 03, 18:21)
Nepamenu, kur skaičiau, kad jei auga dilgės - žemė derlinga. O, kad pas mus nors kelios didlgelės augtų schmoll.gif - vien molis  verysad.gif

Nu kur nebus derlinga, jei pasak kaimynu, tie zmones is kuriu pirkom sklypa su namuku visa gyvenima veze tempe siuksles i savo sklypa, o ne is jo doh.gif

Off topic : Kai atejom jau tvarkytis tai radom toki siuksliu kalna, kad normaliam zmogui sunku net isivaizduoti, visas jis buvo apie didziuli graikini riesuta supiltas, kokio metro aukscio ir 3m skersmens. Tai kai isvezem, medis tiesiog akyse atsigavo wub.gif
Tiesa, graikinio medzio lapai - puiki priemone nuo skruzdziu, nepakencia jos kvapo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2011 04 03, 18:49)
Tiesa, graikinio medzio lapai - puiki priemone nuo skruzdziu, nepakencia jos kvapo  mirksiukas.gif

o kaip juos vartoti ?
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 04 03, 20:26)
o kaip juos vartoti ?

Nesu tikra, bet man rodos juos susmulkinti reiketu ir pabarstyti apie skruzdelynus. Pati dar nebandziau, man geriau "chemija", palaistau ir ramu smile.gif Apie sita reikala man giminaite pasakojo(zurnale perskaite), prase pas mane lapu, nes kazkokiais chemikalais bijo naikinti jas, kad i pruda lietui lyjant nepatektu..
Atsakyti
Va čia tai geras thumbup.gif Auginu riešutmedį ir nežinojau ,kad taip galiu lapus panaudot.O tai skruzdėlynai šiltnamyje pastoviai kraunami.
Atsakyti
Merginos, gal kas buvote susidūrę. Kokiu atstumu gyvatvorėje sodinti lanksvas Grefsheim? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites biggrin.gif pirmam temos lape devinta punkta skaiciau, bet vistiek labai noriu sulaukti jusu nuomoniu ar patarimu 4u.gif
Turiu stai toki gelyneli prie namu. Kas met apsodinu vis kitaip, nes nematau vizijos kuom man "paslepti" ta negrazu terasos tarpa. Prasau patarkit kas cia labiausiai tiktu is daugiametes floros 4u.gif Sita vieta labai sauleta, saulyte pradeda nusisukti tik apie 16 val. Pernai buvau "paslepus" vienadienemis, bet...
user posted image
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2011 04 04, 10:06)
Merginos, gal kas buvote susidūrę. Kokiu atstumu gyvatvorėje sodinti lanksvas Grefsheim?  4u.gif

Pati nesodinau, bet jei reiktų - laisvai gyvatvorei sodinčiau, kas 50 cm, karpomai - kas 30 cm.
Atsakyti
Labukas sodininkes mirksiukas.gif
Reikia ir man patarimo: dabar sodo pietineje puseje auga obelis, bet ji serga(vezys gal? kada zieve nuo stiebo nusilupa) ir manau, kad nebeilgai ji mus dziugins savo sudaromu pavesiu vasara...tad, ka galeciau vietoje obels pasodinti, kas sudarytu pavesi karsta vasaros diena? Gal ir kamieninis gal ir kruminis, kad atrodytu dekoratyviai. Ir dar, toje puseje auga tik geles, labai lauksiu pasiulymu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Makra @ 2011 04 04, 09:13)
Sveikos mergaites  biggrin.gif pirmam temos lape devinta punkta skaiciau, bet vistiek labai noriu sulaukti jusu nuomoniu ar patarimu  4u.gif
Turiu stai toki gelyneli prie namu. Kas met apsodinu vis kitaip, nes nematau vizijos kuom man "paslepti" ta negrazu terasos tarpa. Prasau patarkit kas cia labiausiai tiktu is daugiametes floros  4u.gif Sita vieta labai sauleta, saulyte pradeda nusisukti tik apie 16 val. Pernai buvau "paslepus" vienadienemis, bet...
user posted image

Pirmas į galvą atėjo šilokas. Galėtum pamaišyti įvairių lapų ir žiedų spalvų. Kitas variantas - varpiniai, jie bus aukštesni - miskantai, lendrūnai ir kt. Jie man labai gražiai atrodo prie medinio terasos pagrindo.
O šiaip tai daug visokių kitokių variantų čia tiktų, priklausomai nuo pačios stiliaus. Nedideli krūmeliai taip pat.
Atsakyti