Įkraunama...
Įkraunama...

Namo Aplinka 61

sveiki, gal kas nors turi minciu is kur gauti akmenu? noriu daryti sluoksniuota soda, kaip laiptus nes namas ant kalno smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bozena83 @ 2011 04 18, 09:08)
ateityje taip, nusimato,bet dar ne šiemet smile.gif

mažas paslėptas sienos gabalėlis viso namo vaizdo nepagerins. Bet jei būtent jis bado akis, galima su vienmetėmis gėlėmis žaisti - kvapiaisiais pelėžirniais ir pan.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2011 04 18, 14:17)
mažas paslėptas sienos gabalėlis viso namo vaizdo nepagerins. Bet jei būtent jis bado akis, galima su vienmetėmis gėlėmis žaisti - kvapiaisiais pelėžirniais ir pan.

Viso namo vaizdo nesistengiu nuslėpti, norėčiau atnaujinti šį kampą. Vat kaip tik su vienmetėmis nenoriu žaisti, o norėtusi,kad ištisus metus šis sienos gabaliukas būtų uždengtas.
Atsakyti
Gal kur užmatėt picea abies `Inversa` gražią, apie 1 m aukščio? Geriau Vilniuj, ar bent Kaune bigsmile.gif
Atsakyti
Laba diena, norėčiau Jūsų paklausti patarimo dėl takelių sklype, gal kas susidūrėte 4u.gif Parodoj matėm tokius skaldos smulkios takelius, gan tvirti ir įrengimas paprastas. Pradžioj galvojom kloti trinkeles, dabar lyg mąstom apie tą skaldą g.gif Gal kas esate susidūrę, ar tai būtų praktiška? O gal mažam sklype (6 a) neapsimoka rolleyes.gif
Atsakyti
Noreciau ir as pamastymu apie mano gelyneli ar kaip cia ji pavadinti ax.gif , jau antri metai nieko gero nesugalvoju doh.gif , prasau jusu patarimu ir ideju, gal atsiras daugiau uz mane ismananciu apie augaliuku isdestyma.
Raudonas matosi mulcas, o cia kur zeme nezinau ka daryti; ar palikti ir daugiau augaliuku sodinti, ar viska mulcu uzpilti, noreciau akmenuku, bet nezinau ar tiktu cia?
Patarkit kokius augaliukus galeciau dar susodinti? rolleyes.gif
user posted image
user posted image

Gal zinote ar sia eglute reikia karpyti ar ne, ismeciau popieriuka su pavadinimu doh.gif , tai nezinau kokio rusies eglute cia yra?
user posted image
Atsakyti
Sveikos, gal kas patartų kur galima nusipirkti raudonųjų klevų?radau , kad yra Acer rubrum ir Crimson King rūšys. Ar vilniuje kas nors prekiauja? radau Ignalinoje, bet nepamacius baisoka pirkti. bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(g-a-b-r-i-e-l-e @ 2011 04 19, 12:42)
Noreciau ir as pamastymu apie mano gelyneli ar kaip cia ji pavadinti ax.gif , jau antri metai nieko gero nesugalvoju  doh.gif , prasau jusu patarimu ir ideju, gal atsiras daugiau uz mane ismananciu apie augaliuku isdestyma.
Raudonas matosi mulcas, o cia kur zeme nezinau ka daryti; ar palikti ir daugiau augaliuku sodinti, ar viska mulcu uzpilti,  noreciau akmenuku, bet nezinau ar tiktu cia?
Patarkit kokius augaliukus galeciau dar susodinti? rolleyes.gif
user posted image
user posted image

Gal zinote ar sia eglute reikia karpyti ar ne, ismeciau popieriuka su pavadinimu doh.gif , tai nezinau kokio rusies eglute cia yra?
user posted image

Man tai norisi, gėlių, vešlumos ir spalvų. Mulčas man visad kvepia kiču ir netvarka. O paskutinėj foto kadagys, jei nori gali karpyti.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2011 04 19, 13:24)
Man tai norisi, gėlių, vešlumos ir spalvų. Mulčas man visad kvepia kiču ir netvarka. O paskutinėj foto kadagys, jei nori gali karpyti.

Va va veslumos as ir noreciau, bet nezinau ka sodinti, va kame problema, bile kokio kratinio nenoriu, gal grupuoti augalius? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Limit @ 2011 04 19, 12:19)
Laba diena, norėčiau Jūsų paklausti patarimo dėl takelių sklype, gal kas susidūrėte 4u.gif Parodoj matėm tokius skaldos smulkios takelius, gan tvirti ir įrengimas paprastas. Pradžioj galvojom kloti trinkeles, dabar lyg mąstom apie tą skaldą g.gif Gal kas esate susidūrę, ar tai būtų praktiška? O gal mažam sklype (6 a) neapsimoka rolleyes.gif

nežinau, ką Jūs matėte, bet aš pati bandžiau kieme daryti žvirgždo takelį. Dariau be bortelių, iškasusi ravą per gerą kastuvą pyliau statybinį gruzą, paskui žvyriuką, smėliuką ir ant viršaus žvirgždą.
Kas man patinka:
- pigu;
- paprasta;
- natūraliai įsilieja į aplinką (mažesnis svetimkūnis nei trinkelės).
Techniniai niuansai:
mano pagrindinė klaida - per mažai suplūktas pagrindas - takelis "pasėdo", dabar reikės papildyti:
user posted image user posted image
Manau praverstų išsinuomoti tokį kaip tankintuvą (nežinau kaip tiksliai tai vadinasi). Dėl bortelių pakraščiams - jei nutarsite nedėti, reiktų kasti pakankamai giliai. Dėl plėvelės (geotekstilė ar kažkaip panašiai vadinasi) - vertėtų dėti. Pas mane daryta be plėvelės: pirmus metus dėl piktžolių buvo ramu, antrus jau vienur kitur išdygo.
QUOTE(g-a-b-r-i-e-l-e @ 2011 04 19, 12:42)
Noreciau ir as pamastymu apie mano gelyneli ar kaip cia ji pavadinti ax.gif , jau antri metai nieko gero nesugalvoju  doh.gif , prasau jusu patarimu ir ideju, gal atsiras daugiau uz mane ismananciu apie augaliuku isdestyma.
Raudonas matosi mulcas, o cia kur zeme nezinau ka daryti; ar palikti ir daugiau

Man taip pat norisi vešlumos. Vien spygliuočiai niūrokai atrodo. Mulčą nuimkite, geriau apželdinkite žoliniais augalais:
1 variantas: daugiametės gėlės (rinktis pagal dirvožemį, kiek saulės būna)
2 variantas: varpiniai + erikos/viržiai (jei ne pavėsinga vieta)
Atsakyti
Man labai gražu toks takelis, deja, negalėjom tokio daryt... Mūsų aviganis visus akmenukus bėgiodamas po veją ištaško ax.gif . Dabar iš viso turim problemą, nes pavasarį jis iš viso daugiau nei pusmetri ištrypė taip pagal tvorą, tokią trasą padarę, kad baisu... Palyja, ten bala, ir taškosi lėkdamas.... Galvojam išbetonuot takelį pagal tvorą jo pasilakstymui (pradžioj buvo mintis žvirgždu grįsti, pabandėm stambia skalda papilt, lėkdamas viską ištaško)... Tai vėl dilema - o jei išbetonavus jam takiuką, jis bėgs šalia jo, per veją doh.gif Gal kas panašią problemą sprendėt? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paix: 19 balandžio 2011 - 13:48
QUOTE(Paix @ 2011 04 19, 14:47)
Man labai gražu toks takelis, deja, negalėjom tokio daryt... Mūsų aviganis visus akmenukus bėgiodamas po veją ištaško  ax.gif . Dabar iš viso turim problemą, nes pavasarį jis iš viso daugiau nei pusmetri ištrypė taip pagal tvorą, tokią trasą padarę, kad baisu... Palyja, ten bala, ir taškosi lėkdamas.... Galvojam išbetonuot takelį pagal tvorą jo pasilakstymui (pradžioj buvo mintis žvirgždu grįsti, pabandėm stambia skalda papilt, lėkdamas viską ištaško)... Tai vėl dilema - o jei išbetonavus jam takiuką, jis bėgs šalia jo, per veją  doh.gif Gal kas panašią problemą sprendėt?  blush2.gif

Iš patirties galiu pasakyti, kad šuo galėdamas rinktis visada bėgs jam patogesnia danga. O natūrali žolė bėgimui yra kurkas patogesnė nei betoninis ar trinkelinis takelis.
Atsakyti