Įkraunama...
Įkraunama...

Namo Aplinka 61

QUOTE(Nuk @ 2011 04 12, 10:30)
Žinau, kad visai kitokios formos  4u.gif Bet man atrodo derėtų blush2.gif
Tai kiek reikėtų palikti? Rašo, kad po 15 metų plotis 2,5 m. Na aš nesitikėčiau, kad tiek pasieks, nes žemė labai prasta pas mane  verysad.gif

Na, 2,5 m gal ir neblogai, ilgam užteks, o nuo tvoros 1,5 m ar bent 1,2 m. Aišku, galima bus pakarpyti, reikalui esant.
Dar pagalvojau, galima būtų pamaišyti - ir Ohlendorfii, ir Cupresina, dar įdomiau atrodytų, o kadangi abi eglės, tikrai nesipjaus.
Atsakyti
Laba diena,sakykit ar jau galima po ziemos formuoti tuja ir puseles?
Atsakyti
pušelės formuojamos ,kai pradeda ūgliukus leisti
Atsakyti
Kaip norėčiau, kad kas patartų 4u.gif Renkuosi greitai augančius augalus,ar tai vijokliai ar tai krūmai būtų,visai nesvarbu.Mat situacija tokia, kad mūsų ir kaimynų sklypai atitverti augančia eglių gyvatvore,tos eglės jau buvo didelės ir siekė elektros laidus,elektrikai atvažiavę nupjovė kelias egles,atsivėrė mūsų kieman ertmė,matosi kaimyno nesutvarkytas sklypas,ir apaugęs tvenkinys.Taigi ir ieškau augalų užsodinti tai 8 metrų ilgio ertmei.Pradžioj galvojau apie tujas,bet jos lėtai auga,ar ne?Vėliau mąsčiau,pastačius tvorą apauginti vinvyčiu,o gal kartuolė tiktų g.gif kaip vijoklis ji man patinka.O gal kokie svyrantys žilvičiai tiktų ,na nežinau gal dar kokių variantų pasiūlitumet.Beje toje vietoje iki pietų būna ūksminga,po piet išsklaidyta saulės šviesa,dirvožėmis drėgnas,sunkus priemolis.
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2011 04 12, 15:30)
laba diena,
prašau patarimo ką sodinti-norim tvenkinio kraštus apželdint,pavasary jie būna apsemti,kadangi daug vandens pribėga iš šalia esančio upelio kai patvinsta.krantai gana statūs,tai gėlynų daryt neina,nes beravint gali tekt išsimaudyt,o žolyte užsėt irgi kažin ar išeis,ne visur nušienaut gali eit prieit.Galbūt yra koki šliaužiantys augaliukai,ar kaip kitaip besiplečiantys,po kurių tankia lapija kitos žolės nelabai bujoja?ar aš jau čia iš fantastikos serijos noriu kažko?jau nusipirkau miscantus kelis,zebrina,kaip supratau,galiu sodint prie vandens,ar taip?gal dar ką gražaus pakrantei ir krantams rekomenduotumėt?

Miskantas labai sausamėgis ir užmirkimo neperneša visai, o zebrina pas mus sunkiai žiemoja net pridengta.

QUOTE(Lewisia @ 2011 04 12, 18:59)
Kaip norėčiau, kad kas patartų 4u.gif Renkuosi  greitai augančius augalus,ar tai vijokliai ar tai krūmai  būtų,visai nesvarbu.Mat situacija tokia, kad mūsų ir kaimynų sklypai atitverti augančia eglių gyvatvore,tos eglės jau  buvo didelės ir siekė elektros laidus,elektrikai atvažiavę nupjovė kelias egles,atsivėrė mūsų kieman ertmė,matosi kaimyno nesutvarkytas sklypas,ir apaugęs tvenkinys.Taigi ir ieškau augalų užsodinti tai 8 metrų ilgio ertmei.Pradžioj galvojau apie tujas,bet jos lėtai auga,ar ne?Vėliau mąsčiau,pastačius tvorą apauginti vinvyčiu,o gal kartuolė tiktų g.gif kaip vijoklis ji man patinka.O gal kokie svyrantys žilvičiai tiktų ,na nežinau  gal dar kokių variantų pasiūlitumet.Beje toje vietoje iki pietų būna ūksminga,po piet išsklaidyta saulės šviesa,dirvožėmis drėgnas,sunkus priemolis.

Siūlyčiau pūslenį geltonlapį. Auga greitai, nekarpomas iki 4-5 metrų gali pasiekt. Niekada niekuo neserga, jokie kenkėjai nepuola. Per metus paauga nuo 30 iki 80 cm, priklauso nuo sąlygų. Pavėsingoj vietoj bus skaisčiai salotinis.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2011 04 12, 20:08)
Miskantas labai sausamėgis ir užmirkimo neperneša visai, o zebrina pas mus sunkiai žiemoja net pridengta.

va tai tau-reiks naujos vietos tada jiems ieškot g.gif ačiū už patarimą 4u.gif o man jie tokie gražūs...šaiip ten aplink daug erdvės,ir galima dar plėstis,tik norisi užsitvert nuo aplinkinių žvilgsnių,nes šalimais eina pėsčiųjų takiukas,tai ir pagalvojau apie miskantus,mat jie žiemą-vasarą puošnūs ir dideli..
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 04 11, 18:20)
Sveikinu prisijungus  4u.gif  o dėl projektavimo, tai sodo planavimas labai panašus į namo kūrybą  4u.gif. Pradedant nuo sklypo (patalpų) zonavimo, erdvių (kambarių) kūrimo, takelių (ryšių) išdėstymo, ir tik tada parenkamas sodo stilius, stambūs augalai (baldai) ir dekoratyvūs akcentiniai augalai (pagalvėlės ir užuolaidos)  biggrin.gif  Belieka tik papildyti žinių apie augalus bagažą ir sodas gims savaime  4u.gif

Tai va, kad projektuoju konstruktyvą, o ne grožį ax.gif Kieme bandau kažką sukurti, bet vis nepataikau. Kaimynė ateina, supeikia, ir pamatau, kad tikrai neytin gerai sumasčiusi buvau...
Galvoju, kur čia tame kieme pasodint greit augančius kokius medelius, kad bent kiek užuovejos būtų....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paix: 12 balandžio 2011 - 19:08
QUOTE(Marmaledas @ 2011 04 12, 20:01)
va tai tau-reiks naujos vietos tada jiems ieškot  g.gif ačiū už patarimą  4u.gif o man jie tokie gražūs...šaiip ten aplink daug erdvės,ir galima dar plėstis,tik norisi užsitvert  nuo aplinkinių žvilgsnių,nes šalimais eina pėsčiųjų takiukas,tai ir pagalvojau apie miskantus,mat jie žiemą-vasarą puošnūs ir dideli..

Yra miskantų, kurie puikiausiai žiemoja, tik reikia sodinti sausai, kad neužmirktų. Ir turėti galvoje, kad miskantai vėlai atželia ir dengimo funkciją pasirodys tik apie liepos mėnesį. Savo aukštį pasiekia rugpjūęio gale, rugsėjo pradžioj.
Atsakyti
Labukas,

Viską jūs žinote apie viską, net akis išvarvinau beskaitydama ax.gif

Sakykite , kuo kovojate su skruzdėlėm ? Mano sklype jų gyvas velnias užsiveisė - amarus nešioja doh.gif o amarai man augalus griaužia verysad.gif Gal kas ką patarti gali, visi patvoriai jų , sakė man virintu vandeniu, bet tai man to virinto vandens sisternoms reiktų pilti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rositta @ 2011 04 12, 21:12)
Sakykite , kuo kovojate su skruzdėlėm ? Mano sklype jų gyvas velnias užsiveisė -

man prieš keletą metų vinos kenkėjų naikinimo firmos veikėjas patarė skruzdėlynus laistyti stipriu decio ir vandens tirpalu-buteliukas kibirui vandens,ir laistyti laistytuvu lietučio antgaliu.decis kažkaip užcukruoja jas,jos visos dingsta,o iš kiaušinėlių neišsirita naujos.daugiau toj vietoj joki skruzdėlyniukai nesidaro visą sezoną,man ypač aktualu vazonuose kad nešmirinėtų,ir šiltnamy,pas mamą rožynams labai gerai.naudoju ir naudosiu thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(rositta @ 2011 04 12, 21:12)
Sakykite , kuo kovojate su skruzdėlėm ? Mano sklype jų gyvas velnias užsiveisė -

man prieš keletą metų vinos kenkėjų naikinimo firmos veikėjas patarė skruzdėlynus laistyti stipriu decio ir vandens tirpalu-buteliukas kibirui vandens,ir laistyti laistytuvu lietučio antgaliu.decis kažkaip užcukruoja jas,jos visos dingsta,o iš kiaušinėlių neišsirita naujos.daugiau toj vietoj joki skruzdėlyniukai nesidaro visą sezoną,man ypač aktualu vazonuose kad nešmirinėtų,ir šiltnamy,pas mamą rožynams labai gerai.naudoju ir naudosiu thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū, bet pasiskaičiau nuodingas labai doh.gif doh.gif o kaip prie daržovių irgi purškiate ?
Atsakyti
QUOTE(rositta @ 2011 04 12, 22:39)
Ačiū, bet pasiskaičiau nuodingas labai  doh.gif  doh.gif  o kaip prie daržovių irgi purškiate ?

aš juo laistau,nepurškiu...purškima snepadeda,reik gerai paliet žemę,ne augalus tuo tirpalu,stengiuosi kad ant augalų nepilt,bet juo gi nuo kenkėjų purškia,kiek žinau g.gif aišku,reiktų kelias dienas nevartoti tų vaisių ir daržovių po palaistymo.kolkas sveiki gyvi ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 12 balandžio 2011 - 21:33