Įkraunama...
Įkraunama...

Namo Aplinka 61

QUOTE(Nuk @ 2011 04 02, 11:44)
Lelijom patinka pavesis?

Lelijoms (jei kalbama apie dažniausiai auginamas azijines) patinka, kai "kojos" vėsiai, o "galva" karštai. Vieta optimalu saulėta ar šiek tiek pavėsinga.
Pavėsyje gali augti miškinės lelijos (Lilium martagon) - joms optimaliausia pusšešėlis, vietos po aukštais medžiais.
Atsakyti
kodel pas mane silpnos melsves, gal del zemes, ji tokia kieta paliejus as po lietaus buna g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2011 04 02, 11:44)
Lelijom patinka pavesis?

prie ko dabar tas pavesis? unsure.gif matyt kazkaip ne taip mane supratot ax.gif as pasakojau kas pas mane su kuo auga -dienos metu ten ir saules ir pavesio( seselis nuo namo)-manau joms tas ir tinka.
as isvis galvoju,kad per daug cia mes giliai knisam,gilinames i literatura,gamtines salygas-jei paliesi ,patresi-visur augs.Kaip sakot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 02 balandžio 2011 - 17:57
QUOTE(leliumai @ 2011 04 01, 22:52)

Leliumai, ačiū už nuorodą.
Tik čia gyvatvorė padaryta iš Larix decidua, o ta gražioji daroma iš Larix kaempferi. Tada ir žiemą labai gražiai atrodo, vasarą atrodo panašiai.
user posted image
Papildyta:
QUOTE(rozamunda @ 2011 04 02, 18:54)
prie ko dabar tas  pavesis? unsure.gif matyt kazkaip ne taip mane supratot ax.gif as pasakojau kas pas mane su kuo auga -dienos metu ten ir saules ir pavesio( seselis nuo namo)-manau joms tas ir tinka.
as isvis galvoju,kad per daug cia mes giliai knisam,gilinames i literatura,gamtines salygas-jei paliesi ,patresi-visur augs.Kaip sakot?

Neturiu supratimo kaip augint lelijas. blush2.gif Kiek bandžiau manosios numirė. verysad.gif Bet aš jų neiškasu žiemai. blush2.gif Gal reikėtų.
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 04 02, 20:38)
Leliumai, ačiū už nuorodą.
Tik čia gyvatvorė padaryta iš Larix decidua, o ta gražioji daroma iš Larix kaempferi. Tada ir žiemą labai gražiai atrodo, vasarą atrodo panašiai.
user posted image
Papildyta:
Neturiu supratimo kaip augint lelijas.  blush2.gif  Kiek bandžiau manosios numirė.  verysad.gif Bet aš jų neiškasu žiemai. blush2.gif  Gal reikėtų.

Kasti reikėtų tik rytietiškas lelijas, gal pas jus žemė rūgšti.
Atsakyti
Laba vakara smile.gif
Iveikiau jau beveik visas temas thumbup.gif Daug suzinojau bigsmile.gif Dar daugiau pasimeciau. O to irodymas, siandien aplankyta paroda doh.gif Ejau, ziopciojau, seile varvinau, o nusipirkti taip ir neisdrysau nieko, nes buvo geda praverti burna ir leptelti kokia nesamone doh.gif blush2.gif
Ir dar pabijojau kazka pirkti del oro salygu.. Ar tikrai jau galima sodinti vaismedzius/dekoratyvius medelius? Nes sandeliuoti as ju neturiu kur...

Ai dar papasakosiu, kaip man pirmakartei gavusiai keleta gumbu kanu sekesi. Laukiau laukiau, nesulaukiau, isverciau vazonus su gumbais i kibira, nes nagai nieztejo, o pasirodo as juos "siknom" i virsu susodinau, remiasi sudyge daigeliai i vazono dugna/sienas blush2.gif
Atsakyti
Vida, net nežinojau apie tokias žemuogenes 4u.gif

Lyžuka, tikrai prieskoniniai augalai vienas iš variantų, tik galvosiu apie aukštesnius negu čiobreliai. Na tikrai nepatikimos man tos trumpos šaknelės. Nebent tada tikrai tinklą kloti ir ant jo sodinti. O rūtų visgi prisibijočiau, nes mažoji turi rimtą polinkį į visokias alergines reakcijas doh.gif
Atsakyti
mergaites, pelergonijos bijo salcio, gal galima jas isvesti i nesildoma sodo nameli?
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2011 04 03, 09:48)
Vida,  net nežinojau apie tokias žemuogenes  4u.gif

Lyžuka, tikrai prieskoniniai augalai vienas iš variantų, tik galvosiu apie aukštesnius negu čiobreliai. Na tikrai nepatikimos man tos trumpos šaknelės. Nebent tada tikrai tinklą kloti ir ant jo sodinti. O rūtų visgi prisibijočiau, nes mažoji turi rimtą polinkį į visokias alergines reakcijas  doh.gif

Žemuogenė arba indinė žemuogė.

QUOTE(Palme22 @ 2011 04 03, 09:53)
mergaites, pelergonijos bijo salcio, gal galima jas isvesti i nesildoma sodo nameli?

Žinoma, kad gali, manau namelį nebus minusinės temperatūros. Šalčio jos bijo, bet žemų temperatūrų ne.
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2011 04 02, 18:54)

yra du požiūriai: vienas - sukurti ir palaikyti tinkamas sąlygas norimam augalui norimoj vietoj; antras - parinkti augalams sklype tinkamiausią vietą ir/ar rinktis esamom sąlygom tinkamus augalus. Pirmas variantas darbštiems, antras - tingiems. Aš priklausau pastariesiems, tad tenka pasigilinti, kas kam patinka...
QUOTE(Kulke @ 2011 04 02, 21:30)
Ar tikrai jau galima sodinti vaismedzius/dekoratyvius medelius? Nes sandeliuoti as ju neturiu kur...

jei pašalas išėjęs ir gali įkasti žemę - metas tinkamas.
QUOTE(Ledum @ 2011 04 02, 20:38)

o kuris pas mus LT įprastinis?
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2011 04 02, 09:29)
Augs šilokai, perkūnropės uolaskėlės, čiobreliai, virskydės. Jei ten bus pylimas gali daryti žęmč spalvingą alpinariumą. Akmeninė sienelė tiks jei aplinkoje yra panaudota akmenų, jei ne ji iššoks iš bendro vaizdo. Nematant visos aplinkos sunku ką patarti.

QUOTE(vida777 @ 2011 04 02, 10:49)
man asmeniskai atramines sieneles sode yra fantastiskai grazu, net jei tai butu ir betono siena - nekeisciau i joki slaita (ypac, jei arti namo, o ne kur palaukeje). Skirtingu auksciu/lygiu sodas ir vizualiai padideja, ir yra kur kas idomesnis akiai.

http://www.google.de...a...t=0&ndsp=18
user posted image

Labai ačiū, merginos, už patarimus. Man taip gražu štai tokia atraminė sienelė wub.gif ir pas mus tokia labai tiktų, manau. Dabar aiškinuosi, kur gauti tokių akmenų.
Atsakyti
Sveikos merginos,noriu paklausti,kaip manote,ar nieko neatsitiks senai mahonijai,jei persodinsiu? Ar senas augalas prigis? Aukštis virš metro,bet tai gal reikšmės neturi. Tiesiog gaila išmesti,o vietoj netinkamoj auga.
Atsakyti