Įkraunama...
Įkraunama...

Namo Aplinka 61

QUOTE(vida777 @ 2011 04 11, 13:19)
kokio amziaus tavo levandos, nes kuo senesnes, tuo labiau sumedeja, o sumedejusios sakeles sunkiai atzelia nukirptos.

Cia tarp kitko, kas zino mano levandu istorija, raportuoju toliau:
pernai rudeni nugenetas pakartojau dar siemet pavasari nugeneti (kad maza nepasirodytu  ax.gif ). Liko 3-5 cm nuo zemes. Bandysiu neleisti joms medeti.
Pernai rudeni negenetas siemet taip pat nureziau, tik jau tu taip trumpai nebepavyko nukirpti - bijojau, kad liks tik stagarai.
Grazesnes ir kuplesnes dabar atrodo vis tik tos, kur buvo jau is rudenens genetos.

Mano nesenos. Pernai sodinau pirktines, gal kokių poros metų, mažučiai kereliai...
Atsakyti
Labukas 4u.gif

Noriu alyvu pasisodinti . Gal galite parekomenduoti, kokiu turite ir kuriomis patenkintos esate, nes is nuotrauku ziuredama jau pradedu blaskytis doh.gif Ir gal patartumete, kur palei Kauna ju isigyti. 4u.gif Ir tikiuosi, kad jos su tujomis draugaus, ar klystu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2011 04 11, 11:01)
ačiū už draugiškumą, bet aš ne Vilniuj  4u.gif
Mano nuotraukos liko senam kompe, tai negaliu pasižiūrėti, kada tiksliai kuris augalas žydi. O česnakus reikia iškasti rudenį?
Prieš sedulą noriu kažką sodinti ne dėl 'kojų' pridengimo, o kad nebūtų labai tuščia. Nežinau ar reikia, bet man atrodo, kad visur augalai susodinti keliom eilėm, tai gal bus nelabai gražu, jeigu sedula bus tik viena  g.gif
Krūmus planuoju mulčiuoti pjauta žole. Ar tai patiktų svogūninėm? Ar jos išlystų per žolės sluoksnį?
Tai jau kasiu pioneer.gif
Kaip matau nepavyks visko iškart susidėlioti, teks dar tobulinti  biggrin.gif
Ko gero sodinu krūmus ir medžius pradedant nuo terasos, o gėlynėlis prie įvažiavimo dar bus stebimas.

Beje, noriu pasiguosti. Niekur nerandu Picea abies 'Cupressina' pirkti 9 vnt. Jeigu aš ją pakeisčiau į Picea abies "Ohlendorfii"? Kažin ar pastaroji lėtai auga  g.gif

Ar galima padalinti ir persodinti dabar smailialapę lanksvą? Mačiau jau pumpurai brinksta ir tuoj žydėti pradės. Ar palaukti kol nužydės? bet tada gal jau bus vėlu?

Sodink drąsiai, kuo anksčiau tuo geriau.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2011 04 11, 13:10)
Sodink drąsiai, kuo anksčiau tuo geriau.

Ačiū 4u.gif

Na dabar tik dėl eglių reikia galutinai apsispręsti g.gif Ko gero teks rinktis Picea abies "Ohlendorfii" į kampą prie terasos. Apsiskambinau kelis medelynus, tai šitų lyg ir turėtų. Tik dar dėl sodinimo atstumų noriu pasitarti. Ar nuo tvoros 1 m gana? O tarpą tarp eglučių reiktų rinktis 2,5 m? Ar daugiau/mažiau g.gif
Atsakyti
Daug kur pas jus skaiciau apie Erikas, ar bandet kas jas seti is seklu? Kaip jos dauginasi?
Tokios grazios, bet pirkti daugeliau, tokios brangios doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 04 11, 13:56)
Noriu alyvu pasisodinti . Gal galite parekomenduoti, kokiu turite ir kuriomis patenkintos esate, nes is nuotrauku ziuredama jau pradedu blaskytis  doh.gif

Turiu dvi: 'Krasavitsa Moskvy' ir bevardę tamsiais žiedais. Pastaroji dar mano kieme nežydėjo (atžala iš kaimynės, tad žinau, ko tikėtis). Pirmoji man labai patinka wub.gif
QUOTE(~lullaby~ @ 2011 04 11, 10:41)
siandien studijavausi www.augalucentras.lt cia tas Kojelaviciaus. dariausi sarasiuka ka pirktis noriu. ale del spygliuociu viena foto tik, ir milijonas ju pavadinimu lotynisku - ir zinok kuris cia bus sliauziojantis, kuris stacias biggrin.gif

Nieko nėr geriau už lotynišką pavadinimą - kopijuojate jį į google vaizdų paiešką ir tampa aišku, ar šliaužiantis ar ne. Greitai "pagausite" tų pavadinimų sistemą, pvz. Juniperus=kadagys, horizontalis=horizontalusis (vadinasi, šliaužiantis), paskui seka veislė, kurios pavadinimai dažnai irgi nemažai pasako 'Blue Chip', užuomina į mėlynus spyglius.
Arba skaitote knygas, puikiai surūšiuoti augalai pvz. šioje knygoje: navasaitis_mindaugas-medziai_ir_krumai_parkams_bei_sodyboms
QUOTE(Nuk @ 2011 04 11, 11:01)
O česnakus reikia iškasti rudenį?

ne
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 11 balandžio 2011 - 13:52
Atskirus lanksva augliukais galima iskart sodint i norima vieta ar kur nors paaugint , paziuret ar prigis?
Blue chip'as iskeroja iki metro ar dvieju? Medelyne sake iki metro, nete skaitau kad iki dvieju..
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2011 04 11, 15:50)
Turiu dvi: 'Krasavitsa Moskvy' ir bevardę tamsiais žiedais. Pastaroji dar mano kieme nežydėjo (atžala iš kaimynės, tad žinau, ko tikėtis). Pirmoji man labai patinka  wub.gif

Na tikrai krasavitsa biggrin.gif thumbup.gif O kvepia?
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 04 11, 15:19)
Na tikrai krasavitsa  biggrin.gif  thumbup.gif  O kvepia?

taip
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 04 11, 15:19)
Na tikrai krasavitsa  biggrin.gif  thumbup.gif  O kvepia?

Ir dar kaip. Aš irgi ją turiu ir dar turiu "Sensation"
Atsakyti
Ziurejau,jau svyranciu alyvu siulo, mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2011 04 11, 16:39)
Ir dar kaip. Aš irgi ją turiu ir dar turiu "Sensation"

Sita kazkur maciau, tai rasiu kas ja turi, o vat grazuoles nerandu schmoll.gif verysad.gif
Ech, perziurejau dar karta alyvu nuotraukas, tai vistik sirdis linksta link tos tradicines alyvu spalvos ir baltos. Na einu dar kuistis internete biggrin.gif Tuo paciu prisiminiau, kad mama man atzalu priauginusi, tik ten tamsi ir mazai kvepianti tokia, tai del ivairoves nebent pasisodinsiu.

O ar draugaus su tujom, tai tikriausiai nezinote?
Atsakyti