http://www.perennial...:80/favicon.ico - daugiamečių fėlių enciklopedija, pateikiami augalai-kompanionai (susirasti reikiamą augalą ir žiūrėti jo aprašą, pvz.: http://www.perennial...view/?plant=602)
QUOTE(Knifofija @ 2011 04 10, 10:45)
Reiks izoliuot tada, tik rudenį pasodinau.
Šiandien sukišau į žemę pora valgomųjų sausmedžių. Pirkau per "Ką pasėsi..." Darausi fanatikė, atsitrenkiau iš Klaipėdos į Kauną, tiesa turėjau ir kitų reikalų, bet visgi į parodą labai norėjau
Gal galite dar patarti - ką daryti su didžialapėm hortenzijom - ar jau galima nudengt. Pas mane buvo truputį apkauptos ir eglišakėm apdengtos, pradengiau, pakrapščiau - jau žali pumpuriukai išsprogę, mažyčiai lapukai jau yra Jei atidensiu dabar tikriausiai nušals ?
Levandas šiandien nukirpau iki pažemės kažkaip kaip šienas atrodė tie nudžiūvę lapai Kaži ar gerai pasielgiau
QUOTE(leliumai @ 2011 04 07, 07:02)
Aš trikampio pagrindinius augalus įsivaizduoju taip:
- kadagys 'Gold cone'
- rutulinė tuja
- kadagys 'Blue chip' ar kitas žemas šliaužiantis mėlynspyglis
- kadagys 'Gold cone'
- rutulinė tuja
- kadagys 'Blue chip' ar kitas žemas šliaužiantis mėlynspyglis
Tai ka, pirkau snd Gold Cone ir Blue Chip ( blue chipo kaina biski isgadino- 95 lt )
dar nusipirkau sidabrazoles krumeli geltonos spalvos ir ciobreliu kazkokiu mandru, atveztiniu..labai jau grazus buvo ..ir eraicino..pradziai
Beliko susodint ir laukt rezultato
QUOTE(ingapoc @ 2011 04 10, 19:36)
Tai ka, pirkau snd Gold Cone ir Blue Chip ( blue chipo kaina biski isgadino- 95 lt )
dar nusipirkau sidabrazoles krumeli geltonos spalvos ir ciobreliu kazkokiu mandru, atveztiniu..labai jau grazus buvo ..ir eraicino..pradziai
As siandien planavau daug sodinti, bet tik zirnius pasisodinau darzan ir kelias lysves susikasiau Ai dar pusi pasodinom.
Dar darzui serenciu "gyvatvore" sumasciau pasodinti... O palei negrazia siena murine saulegrazu prisodinsiu, bent siek tiek uzstos, ir naudos bus
Ai gi, mane seimyna siandien "isdurnino", nes noriu salia pusies sidabrine eglute pasodinti. Ka jus manot? Labai "durna" ideja?
Bandau įkelti savo kiemo vieną kampą. Nuo namo į pietinę pusę jis randasi. Buvo skiepytos ant koto rožės trys, ir trys krūmones rožės, deja aukštosios pernai nušalė, ataugo erškėtrožės, šiemet rausiu lauk... Ožekšniai kairėj per tris metus nei kiek nepaaugo, o ir kukmedžius išraut norėčiau... Gal galėtumėt patarti, kaip sutvarkyt tą kampelį? Šiemet vėjas labai išvartė augalėlius pas mus, teks po truputuką atitiesinti...
o čia vaizdas į namo pusę
o čia vaizdas į namo pusę
QUOTE(Kulke @ 2011 04 10, 11:21)
Sitkaip Net nezinojau Reikes uzsiimti sodinimu
Tik pirma pienes reikia isnaikinti ir norimo plotelio
Aisku klausimas jau igrises iki kaulu ciulpu smegenu, bet nusipirkau roundup'o, tai kada po ispurskimo ir zoles sunykimo galima bus sodinti? Ar siemet jau nebus vilties ten sodint kazka?
Tik pirma pienes reikia isnaikinti ir norimo plotelio
Aisku klausimas jau igrises iki kaulu ciulpu smegenu, bet nusipirkau roundup'o, tai kada po ispurskimo ir zoles sunykimo galima bus sodinti? Ar siemet jau nebus vilties ten sodint kazka?
Po trijų savaičių.
QUOTE(ilonux @ 2011 04 10, 13:40)
Reiks izoliuot tada, tik rudenį pasodinau.
Šiandien sukišau į žemę pora valgomųjų sausmedžių. Pirkau per "Ką pasėsi..." Darausi fanatikė, atsitrenkiau iš Klaipėdos į Kauną, tiesa turėjau ir kitų reikalų, bet visgi į parodą labai norėjau
Gal galite dar patarti - ką daryti su didžialapėm hortenzijom - ar jau galima nudengt. Pas mane buvo truputį apkauptos ir eglišakėm apdengtos, pradengiau, pakrapščiau - jau žali pumpuriukai išsprogę, mažyčiai lapukai jau yra Jei atidensiu dabar tikriausiai nušals ?
Levandas šiandien nukirpau iki pažemės kažkaip kaip šienas atrodė tie nudžiūvę lapai Kaži ar gerai pasielgiau
Na sekantį savaitgalį manau atsitrenksi Klaipėdoj prie Frezijos Hortenzijas atidenk, bet jei pranašaus šalnas, nakčiai uždenk, nes jei neatidengsi, sulapos dar labiau.
Levandų nereikia kirpti iki žemės, reikia palikti bent jau 15 cm.
QUOTE(Paix @ 2011 04 10, 19:54)
Bandau įkelti savo kiemo vieną kampą. Nuo namo į pietinę pusę jis randasi. <...> kukmedžius išraut norėčiau...
kukmedžius perkelkite į šiaurinę namo pusę - jiems pietinė pusė netinka.
Siūlyčiau sodinti
smailiadantę vyšnią 'Kiku shidare sakura' ir gulsčiuosius kaulenius (arba besidriekiančius kadagius/dagiametes gėles) apačioje. Bet kadangi užuovėjos ten kaip suprantu nėra ir švilpauja vėjai, vargu ar mano siūlomas medelis tiks.
Klausimas ne į temą: kokių išmatavimų Jūsų terasa ir koks jos aukštis?
QUOTE(leliumai @ 2011 04 10, 19:51)
1. kukmedžius perkelkite į šiaurinę namo pusę - jiems pietinė pusė netinka.
2. Siūlyčiau sodinti
smailiadantę vyšnią 'Kiku shidare sakura' ir gulsčiuosius kaulenius (arba besidriekiančius kadagius/dagiametes gėles) apačioje. Bet kadangi užuovėjos ten kaip suprantu nėra ir švilpauja vėjai, vargu ar mano siūlomas medelis tiks.
3. Klausimas ne į temą: kokių išmatavimų Jūsų terasa ir koks jos aukštis?
2. Siūlyčiau sodinti
3. Klausimas ne į temą: kokių išmatavimų Jūsų terasa ir koks jos aukštis?
1. Kukmedžius pirkau iš tokio dėdulės sodininko, tai jie man nei formos neturi nei žinau kokie jie ir kaip formuoti. Visi trys buvo vienodi, tačiau vienas auga gražiai, o du visai vargani... Tai aš tikrai juos planuoju iškelti į kitą namo pusę.
2. Užuovejos jokios, deja... Nuotraukoj matyti, kaip nusviro gluosnis, nes vėjas nulaužė jo kuolą.. Tas gluosnis labai gerai ten apauga, kelis sykius prikerpam, kai ant žolės ima šakos driektis. Kadagys ten vienas yra, aš galvoju, gal dar pasodint kokį.. Labai graži ta vyšnia siūloma, net nemačius tokios. O jei reikia ko gero užuovejos?
3. Terasa 1,2m aukščio, o dydis 3x11,5=34.5 m. Vasarą išnešu vazonus didelius ant jos padedu, ale dėl tų vėjų nelabai kas ten pavyksta.
Čia antroje namo pusėje
ten tie stagarai tai sidabrakrūmiai trys, man jie labai gražu. O prie tako šeši tokie margais lapai daugiamečiai augalai išlenda, anyta vadina margalapiu, ale žinau kad kitaip jie vadinas...
Viskas labai liūdnai man atrodo kai jūsų grožybių prisižiūriu Šiandien palergonijas ir bakopas susisodinau i lovelius... Labai noriu kieme žydintį darželį pasidaryt, patarkit nuo ko pradėt
QUOTE(Paix @ 2011 04 10, 21:34)
1. Labai graži ta vyšnia siūloma, net nemačius tokios. O jei reikia ko gero užuovejos?
2. Terasa 1,2m aukščio, o dydis 3x11,5=34.5 m.
3. O prie tako šeši tokie margais lapai daugiamečiai augalai išlenda, anyta vadina margalapiu, ale žinau kad kitaip jie vadinas...
2. Terasa 1,2m aukščio, o dydis 3x11,5=34.5 m.
3. O prie tako šeši tokie margais lapai daugiamečiai augalai išlenda, anyta vadina margalapiu, ale žinau kad kitaip jie vadinas...
1. vėjų pagairė netiks
2. ačiū
3. gal melsvės (Hosta)?
Iš nuotraukų matyti,kad tolėliau nuo namo nelabai augalų esama. Ar nenorėtumėte pasisodinti užuovėjai medžių, krūmų sklypo pakraščiais ar "strateginėse" vietose, kur vėjų takai?
QUOTE(Knifofija @ 2011 04 10, 20:14)
Na sekantį savaitgalį manau atsitrenksi Klaipėdoj prie Frezijos Hortenzijas atidenk, bet jei pranašaus šalnas, nakčiai uždenk, nes jei neatidengsi, sulapos dar labiau.
Atsitrenksiu, būtinai, man labai arti Pora kilometrų ir aš vietoj
O tai labai blogai jei žemiau nei 15 cm levandas nukirpau? Apie 10 cm nuo žemės kažkur gavosi...Apskritai, kaip žinot, ar atsigaus jos? Tokie stagarai iš jų liko po žiemos, nors kai nukirpau atrodo, kad šakelės žalios
QUOTE(leliumai @ 2011 04 10, 21:04)
gal melsvės (Hosta)?
Iš nuotraukų matyti,kad tolėliau nuo namo nelabai augalų esama. Ar nenorėtumėte pasisodinti užuovėjai medžių, krūmų sklypo pakraščiais ar "strateginėse" vietose, kur vėjų takai?
Jo jo, melsvės.
Yra augalų, tik jie nedideli dar... Įkeliu sklypo planiuką, tik medžius didelius nupiešiau, tai atrodo pilnas kiemas, iš tikro sklypas 22 arai, ir tie medeliai pasiklydę kieme
Plotas 1 iš pirmų nuotraukų, plotas 2, kur vėliau įkėliau.... Toj pirmoj fotkėj matyti tie trys vieniši medeliai, kur planiuke nupiešiau kad noriu gėlyno kokio...
Va dar viena nuotraukėlė, matosi tie medeliai keli, va dar šilauoges prie daržo dvi praleidau piešiny... Ir melsvės tos matosi..
QUOTE(ilonux @ 2011 04 10, 22:36)
O tai labai blogai jei žemiau nei 15 cm levandas nukirpau? Apie 10 cm nuo žemės kažkur gavosi...Apskritai, kaip žinot, ar atsigaus jos? Tokie stagarai iš jų liko po žiemos, nors kai nukirpau atrodo, kad šakelės žalios
atsigaus ,tik teks palaukt ,as uzpernai irgi taip nuskutau,tai poto jau pabodo laukt,kada atzels.Isvis levandu ziedynu nenukirpk,tegul pacios pasiseja,senieji krumai, buna ,neatlaiko salciu,uztat dukterynas puikiausiai zelia.
Puselem gali zeme pamaisyti su smulkiu mulcium ar spygliais,kad lengvesne butu,jei pas tave kokis molis tarkim
Mergaites ,kas praset levandu viksvu ir aguonu derinio-kazkada buvau imetus,bet dabar,kad pakartot, nerandu ,o siuo metu fotografuot neiseina...Bet patikekit-tikrai grazu