Įkraunama...
Įkraunama...

Namo Aplinka 61

QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 04 08, 13:14)
laba
niu va kas pas mane jau darosi smile.gif
laukiu nesulaukiu kafmano tulpiu pražystančiu. Jau vakar pumpurus užmačiau.

Grožis wub.gif O ar krokų lapai netrukdo vejos priežiūrai? nes taip pat norėčiau panašiai susodinti ... O tie irisai - kokie? 4u.gif
Atsakyti
Grazu wub.gif
o kur cia taip saulute sviecia?
as neatsimenu jau kada saule maciau unsure.gif

Per kiek laiko buksmedziai pas jus tokio dydzio isaugo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingapoc: 08 balandžio 2011 - 12:39
Krokai visia nekenkia vejos priežiūrai, kol reikia pirmą kartą pjauti veją, jie jau senai būna nužydėję, ir jau spėję truputį maisto medžiagų pasikrauti kitiems metams, o vistiek pjaunama ne 2 cm aukštyje, o aukščiau, taip, kad dar lieka tų lapų tolesniam svogūnėlių augimui. O lapeliai jų siauri, taip, kad nuo žolės nelabai ir skiriasi.

Saulutė Vilniaus pakraštyje praeitą savaitgalį švietė, tuomet ir išlėkiau su fotiku.
Papildyta:
Čia 20 metų senumo buksmedžiai, pati iš šakučių kažkada (berods 1989 metais) prisiauginau, net nesitikėdama, kad jie pas mane kada nors nuosavame sklype augs. O ir persodinti 2 kartus jau, paskui mane keliavo ir į senąjį sodą ir į naująjį namą.
Atsakyti
Tinkliniai irisai.
Sodinami rudenį svogūnėliais.
Pas mane šitie http://www.kevockgar..._iris_alida.htm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apzeldintoja diplomante: 08 balandžio 2011 - 15:08
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 04 08, 15:12)
Saulutė Vilniaus pakraštyje praeitą savaitgalį švietė, tuomet ir išlėkiau su fotiku.

O tas Vilniau pakrastys kartais ne palei kokius Zujunus rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingapoc: 08 balandžio 2011 - 17:36
Pas mane irgi krokai pietinėje pusėje visu gražumu žydi, o vakarinėje dar tik lapeliai kyšo iš žemės.

Gal kas galit patart. Turiu vietos augalams šiaurės vakarinėj namo pusėj. Norėčiau ten įrengti rododendryną. Tik va skaitau, skaitau jau kelintą dieną internete apie tuos rododenrus ir abejoju, ar viskas bus jiems ten gerai. Kaip suprantu jiems reikia pavėsio, tai jie jį turėtų. Saulė šviečia daugiau antroj dienos pusėj...Tik va - tie pajūrio vėjai..Skaičiau, kad jie vėjo nemėgsta, bet jei žiemą aš jiems užuovėją įrengčiau, gal vasarą vėjai nekenkia taip?
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 04 08, 14:14)
laba
niu va kas pas mane jau darosi smile.gif
laukiu nesulaukiu kafmano tulpiu pražystančiu. Jau vakar pumpurus užmačiau.

o as taip apie tulpes narcyzus apibarstyciau drozlemis? o kai nuzides uzpilciau? tik aisku pleveles tiesti nereikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2011 04 08, 22:23)
Pas mane irgi krokai pietinėje pusėje visu gražumu žydi, o vakarinėje dar tik lapeliai kyšo iš žemės.

Gal kas galit patart. Turiu vietos augalams šiaurės vakarinėj namo pusėj. Norėčiau ten įrengti rododendryną. Tik va skaitau, skaitau jau kelintą dieną internete apie tuos rododenrus ir abejoju, ar viskas bus jiems ten gerai. Kaip suprantu jiems reikia pavėsio, tai jie jį turėtų. Saulė šviečia daugiau antroj dienos pusėj...Tik va - tie pajūrio vėjai..Skaičiau, kad jie vėjo nemėgsta, bet jei žiemą aš jiems užuovėją įrengčiau, gal vasarą vėjai nekenkia taip?

Turi idealią vietą rododendrams. Prie jūros didelis oro drėgnumas ir vėjai nebaisūs.
Atsakyti
APZELDINTOJA DIPLOMANTE, po sios bemieges nakties jusu sukurta mano kiemelio plota sodinau nakti ir kasiau ir t.t. o ryte pabudus pagalvojau ar gerai bus kalnu puseles su rododendrais nes plotas pietineje puseje?
Atsakyti
Labas 4u.gif Gal kas zinote kada Siauliuose muge?
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 04 09, 08:42)
Turi idealią vietą rododendrams. Prie jūros didelis oro drėgnumas ir vėjai nebaisūs.

Hmm, o aš prisiskaičiau, kad vėjas kenkia baisiausiai kažkokiame straipsnyje, visur taip skirtingai rašo doh.gif Dar vienoj knygoj radau, kad rododendrus reikia sodinti ne į duobę pripylus rūgščių durpių, o ant žemės suformavus pylimus iš rūgšių durpių blink.gif Aš tai ruošiausi iškasti gilią ir plačią duobę, į ją priberti ant dugno smulkių akmenukų (drenažui) ir pridėti rododendrams tinkamų durpių. Kaži ar teisingai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ynka @ 2011 04 09, 14:51)
Labas 4u.gif Gal kas zinote kada Siauliuose muge?

Sekantį savaitgalį.

QUOTE(ilonux @ 2011 04 09, 17:15)
Hmm, o aš prisiskaičiau, kad vėjas kenkia baisiausiai kažkokiame straipsnyje, visur taip skirtingai rašo  doh.gif Dar vienoj knygoj radau, kad rododendrus reikia sodinti ne į duobę pripylus rūgščių durpių, o ant žemės suformavus pylimus iš rūgšių durpių  blink.gif Aš tai ruošiausi iškasti gilią ir plačią duobę, į ją priberti ant dugno smulkių akmenukų (drenažui) ir pridėti rododendrams tinkamų durpių. Kaži ar teisingai  g.gif

Teisingai, tik duobės kraštus reikia izoliuoti. Pajūryje rododendrai labai gerai auga.
Atsakyti