Įkraunama...
Įkraunama...

Namo Aplinka 61

QUOTE(ingapoc @ 2011 04 06, 18:46)
Aš dabar žiūriu kad tas mano trikampis nuotraukoj labai didelis gavosi, realiai jis mažesnis  smile.gif 

Aha, fotoaparatas ištampo tikruosius atstumus (vis pamirštu tai įvertinti). Todėl augalus dėlioti geriausia pradėti nuo tikslių matmenų plano, o tokios nuotraukų dėlionės tik padeda geriau įsivaizduoti būsimą derinį.
QUOTE(vida777 @ 2011 04 06, 18:48)
as dar vis tikrinau savaja vizija, bet dabar pasakysiu - kazkodel man viskas atrodo priesingai g.gif .

Mano pirma mintis irgi buvo tokia ax.gif , bet truputį padėliojusi apsistojau ties apsodintu įėjimu, nes man pasirodė, kad taip to trikampio kompoziciją būtų lengviau pajungti bendrai kiemo erdvei (gali būti, kad dėl šios priežasties, nelimpa trys aukštesni augalai kampuose, nes taip trikampio sklypelio kompozicija pilnai "uždaroma savyje" ir netenka ryšio su aplinka). Aukšti augalai iš kairės erdvę skelia, tad kyla klausimas, o ką sodinti anapus keliuko. Taip ir prasideda, kuo toliau į mišką tuo daugiau medžių biggrin.gif
Bet nepriimkit rimtai mano pasvaičiojimų blush2.gif ta mano vizija tikrai nėra išbaigta ar labai apgalvota, tiesiog norėjau pabandyti naują "blynų dėliojimo" techniką 4u.gif
AD, ačiū už tą impulsą 4u.gif , nežinia kada būčiau prisirengusi pabandyti, o tai pasirodo visai įdomu.
Atsakyti

Sveikos smile.gif
planuoju ir as savo gelynus,pilnas kompas nuotrauku,nuorodu doh.gif
perverciau kelias temas ir googlint bandziau,nu niekaip nerandu kokios programos,kad plana aplinkos butu galima pasidaryt g.gif va toki ,kaip nuk,

Kampą prie terasos lyg ir sudėliojau. Tikiuosi, kad jau galutinis variantas

user posted image

buciau labai dekinga,jei imestumet nuorodele 4u.gif

Atsakyti
Aš trikampio pagrindinius augalus įsivaizduoju taip:
user posted image
- kadagys 'Gold cone'
- rutulinė tuja
- kadagys 'Blue chip' ar kitas žemas šliaužiantis mėlynspyglis

papildymas galėtų būti neaukštomis daugiametėmis, varpiniais augalais. Pvz. kuklus variantas galėtų būti mėlyni eraičinai (Festuca glauca) ir gelsva lapija citrininis čiobrelis (Thymus citriodorus 'Aureus'). Įsivaizduočiau eraičinų plastiškesnės formos juostą maždaug per trikampio vidurį einančią nuo terasos (plačiau) link trikampio smaigalio (siauriau), o kraštai čiobreliu. Maždaug taip:
user posted image
Atsakyti
kada laikas tręšti augalyną su daugiametėmis gėlėmis hidrocomplex'u?
kada metas tręšti spygliuočius?
Atsakyti
o kas i tikrųjų yra kitoje takelio (dešinysis) pusėje?? Gal ten kokie nors augalai, kuriuos būtų galima atkartoti šitame trikampyje?
Kiek metrų nuo smailaus kampo iki įvažiavimo vartų?
Kažkaip pritrūkau erdvės tolesniam smegenų šturmui biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū dar kartelį ,kad visos taip įsijungėt į mano trikampio kūrimą thumbup.gif
man labiausiai prie širdies bitules variantas ( tik augalus kitaip padėliojus, tuos didžiuosiu perkeliant į kairę pusę ) , apzeldintojos diplomantes paskutinis variantas ir leliumai pagrindiniai augalais- vat būtent ties kažkuo tokiu aš ir norėčiau apsistot..
Rožes aš noriu dvi pirkt (pas kauniečius Elijošius), bet į kitas vietas..o rožės aplamai tinka prie kadagių?
Ten pas mane jei žiūrėt tai pagrindinis kiemas yra po dešine puse, o po kaire kiek matosi trinkelių tai maždaug tokio pločio dar veja ir viskas, kaimynų tvora, užtat ir norisi aukštaji augalą dėt į kairę pusę..
Ten kur dabar 'tūpi' tuja apvalioji, aš noriu pasodint hibridinį karklą, o prie įvažiavimo kelis paprastus karklo krūmelius, na kad jien tarpusavyje derėtų..
Augalų tokių 'ryškių' pas mus kolkas nėra, kad reiktų prie kažko derint..

Kiemas musu toks nėra iš didžiuju- 5 ariukai..
gal va taip aiškiau bus smile.gif
čia jei žiūrint nuo įvažiavimo
user posted image

čia nuo trikampio kaip kiemas atrodo
user posted image

na ir iš balkono sakau gal vaizdas aiškesnis bus smile.gif
user posted image

Ten kur pas mane gelynas matosi, tai praeitais metais pasodinau dvi rozes- vijokline po kaire ir po desne paprasta ( vat tam gelne tai galiu daryt ka tik noriu biggrin.gif , ten jau pilnai mano valdos, tai siemet irgi ji dar plesiu ), uztat is kaires to gelyno puses man noris dar hibridines irgi rozes..dar ten turiu priekinej linijoj melsve sviesiais lapais, nakvisu , kroku, naslaiciu, is desnes uz akmens bijunas tupi..tik va to draugelio deka kur nuotraukoj matosi nlb man kas gaudavosi uzaugint, as lelija uzkasu jis iskasa, as uzkasu jis iskasa doh.gif , dabar jau yra voljeras tai galiu uzsiimt sodinimais..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingapoc: 07 balandžio 2011 - 07:57
QUOTE(ingapoc @ 2011 04 07, 08:31)
čia jei žiūrint nuo įvažiavimo
user posted image

Susirenku savo vizijas atgal biggrin.gif , didieji augalai tik kairėj pusėj 4u.gif
Atsakyti
Merginos kaip ir nerandu tokio dalyko apie tramazole nuspirkau daigeliu jos ir taip auga jinai graziai sakau gal as galiu nugnibus sakele jos pasidauginti?
Atsakyti
Merginos ,su manim blogai - antra nakti sodinu savo gelyna lotuliukas.gif
o jei rimciau, tai kuo ilgiau ziuriu, tuo grazesnes man sitos ale smilgos "Karley Rose Fountain Grass":
user posted image
Sakykit ar ju pas mus yra? Neissala? Kur ju galeciau nusipirkt g.gif

Atsakyti
QUOTE(ingapoc @ 2011 04 07, 07:31)

va taip visada buna, kai truksta pilnos informacijos arba parodomas tik mazas sklypo gabaliukas ax.gif .
As is dalies pasilieku prie savo viziju, tik dabar aisku viena, kad reikia aukstu,-o augalu,-o kaireje puseje ivaziavimo, tuoj uz kaimyno tvoros kampo. Ir reikia stamboko krumo priekyje ivaziavimo, desineje, netoli krepsinio lentos (kazi ar tai suderinama biggrin.gif ?).
Kaip klasikinio stiliaus gerbejai, man noretusi labiau apsodinti iejimo i nama pradzia (tuoj nuo ivaziavimo) is abieju pusiu pasodinant po koki aukstesni augaliuka ir pereinant i zemesnius. Tokiu budu isryskinant/pabreziant iejima i nama (kazkodel man tai visada yra svarbu), o ne trikampi palei terasa.
Prie terasos paskutines kolonos (palei ivaziavima) galima ir vijokli, ir koki sliauziaka...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 07 balandžio 2011 - 10:11
Na čia jau mano žiopla klaida, kad iškart pilno vaizdo neįkėliau- atsiprašau 4u.gif
ten kur kairėj pusėj yra sklypelis, tai norim vaismedžių sodint
Čia palei krepšinį vyras nori krūmų, bet kaži kas iš jų bus toj vietoj , pas sūnų draugai kai susirenka tai nespėju nuo vejos jų gainiot biggrin.gif
aš galvoju vietoj to guziuko-tujos smile.gif kai pasodinsiu karklą svyrantį jau kampas praktiškai užsidengs, o link įėjimo po dešne mes ten na kaip čia pasakius- einam į kiemą biggrin.gif tai man noris laisva palikt..na vienžo reik tą mano vargo trikampį susitvarkyt pradžiai, nes ir atrodo lb negražiai ir šuo vis ten gėrybių ieško, rausia pastoviai doh.gif
Planuoju savatgali jau važiuot pirkt kadagių, bet kad klausau- minusą dar žada, ar galiu kažin jau užsiimt sodinimais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingapoc: 07 balandžio 2011 - 10:13
QUOTE(karalyste @ 2011 04 07, 09:28)
Merginos kaip ir nerandu tokio dalyko apie tramazole nuspirkau daigeliu jos ir taip auga jinai graziai sakau gal as galiu nugnibus sakele jos pasidauginti?

Galima.
QUOTE(Makra @ 2011 04 07, 10:04)
Merginos ,su manim blogai - antra nakti sodinu savo gelyna  lotuliukas.gif
o jei rimciau, tai kuo ilgiau ziuriu, tuo grazesnes man sitos ale smilgos "Karley Rose Fountain Grass":
user posted image
Sakykit ar ju pas mus yra? Neissala? Kur ju galeciau nusipirkt  g.gif

BET TURĖK GALVOJE, KAD SMILGOS BUS TIK APIE 3-4 SAVAITES, VISĄ KITĄ LAIKĄ BUS TIK ŽOLĖ, KURI GAN VĖLAI ATŽELIA (sprendžiant iš varpų tai penisettum -sorulė) tik balandžio gale sužaliuoja, o varpos rugpjūčio galas rugsėjis. Dabar dar šieno stadijoj.
Atsakyti