Įkraunama...
Įkraunama...

Namo Aplinka 61

QUOTE(ingapoc @ 2011 04 06, 13:48)
Čia šitas turimas omeny ar ne ?

Krūminė sidabražolė (Potentilla fruticosa)
Tankus, 1m aukščio ir kiek platesnis krūmas.
Žiedai geltoni arba gelsvai balti.
Žydi birželį ir negausiai ištisą vasarą.

taip 4u.gif
http://www.rojaussod...ion=com_content

Šiaip dėkingas augaliukas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 06 balandžio 2011 - 15:52
sidabražolė bais graži, bet man nepatinka josios viena savybė. Nuzydeję žiedai turi būti nuskinami, kitaip labai nekaip atrodo, o jų daug ir jie smulkūs.
Papiesiu veliau ingapoc, dar viena fantazija galvoje subrendo. Einu seimynai vakariene ruosti ir galutinai subrandinsiu ideja prie puoduuu (be nenoriu i ta virtuve), nors gal ir nepatiks (ideja), bet pabandyti galima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Makra @ 2011 04 06, 15:20)
Vida777 labai grazios pirmos dvi foto. Ar jus tas gelytes "susodinat" su Photoshopu?

foto dejau is interneto.

QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 04 06, 15:54)
sidabražolė bais graži, bet man nepatinka josios viena savybė. Nuzydeję žiedai turi būti nuskinami, kitaip labai nekaip atrodo, o jų daug ir jie smulkūs.

sidabrakrumiai labai ilgai zydi, iki velyvo rudens, todel tie nuzydeje ziedynai neatrodo labai blogai. Bet man jie visu labiausiai nepatinka pavasari - plikas raizgalas kol suzaliuoja, o suzaliuoja ne taip jau ir anksti.
Jau pernai rasiau, kad sidabrakrumiai gerokai apdega nuo tiesiogines saules karsta vasara.
Atsakyti
O jau kiek spalvų šiandien thumbup.gif
Kažkaip ir man kilo ūpas išmėginti naujas planavimo technikas biggrin.gif Nors tas trikampis susilaukė daugybės idėjų, įvairovės dėlei įmesiu ir savo viziją:
user posted image
Mano galva vertikalūs akcentai turėtų pabrėžti įėjimą į pastatą, tarsi užduoti ėjimo kryptį ir tikslą, o palei terasą norisi žemesnių, pridengiančių (bet neuždengiančių) krūmelių. Ten tiktų turima tuja, o šalia tilptų ir sidabrakrūmiai (vietoj jų dar ten labai derėtų levanda - ir vaizdas, ir nuostabus kvapas). Kupsteliai palei taką - kiliminiai gvazdikai, ar gvaizdė. Likusiuose neužpildytuose tarpuose - kas nors iš superžemų, kiliminių daugiamečių, arba tiesiog smulki skaldelė.

Kūrybos technika ta pati kaip ir "dėliojant blynus", tik čia iš nete surastų nuotraukėlių iškarpyti reikalingi augaliukai ir sudėti ant norimo fono. Tą galima daryti su daugeliu foto redagavimo programų, čia naudojau Paint.net.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 06 balandžio 2011 - 17:00
Mergaites, sakykit kas cia per geles per viduri smulkiai raudonai zydincios, tos ale to "S" raide pasodintos?
user posted image
Atsakyti
Aš dabar žiūriu kad tas mano trikampis nuotraukoj labai didelis gavosi, realiai jis mažesnis smile.gif
Ir jau beveik mintys susidėliojo galvoj- kažkaip užsiciklinau ties Arnoldu arba Gold Cone smile.gif , tada šalia tiktu kažkoks gal žemesnis kadagys ir labiau išsikerojes , ta rutulinė tuja ir žydintis sidabrakrūmis biggrin.gif , tik dabar nlb suprantu kuri čia jų rūšis pusrutulio formos..
Ir labai labai ačiū visoms už patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 04 06, 16:56)
O jau kiek spalvų šiandien  thumbup.gif 
Kažkaip ir man kilo ūpas išmėginti naujas planavimo technikas  biggrin.gif Nors tas trikampis  susilaukė daugybės idėjų, įvairovės dėlei įmesiu ir savo viziją:
user posted image
Mano galva vertikalūs akcentai turėtų pabrėžti įėjimą į pastatą, tarsi užduoti ėjimo kryptį ir tikslą, o palei terasą norisi žemesnių, pridengiančių (bet neuždengiančių) krūmelių. Ten tiktų turima tuja, o šalia tilptų ir sidabrakrūmiai (vietoj jų dar ten labai derėtų levanda - ir vaizdas, ir nuostabus kvapas). Kupsteliai palei taką - kiliminiai gvazdikai, ar gvaizdė. Likusiuose neužpildytuose tarpuose - kas nors iš superžemų, kiliminių daugiamečių, arba tiesiog smulki skaldelė.

as dar vis tikrinau savaja vizija, bet dabar pasakysiu - kazkodel man viskas atrodo priesingai g.gif .
Man kaip tik noretusi didziuosius augalus (o ju tikrai noretusi) sodinti kaireje trikampio puseje, kad uzstotu/pridengtu/atskirtu butent ivaziavima, o ne iejima i nama. Prie iejimo kaip tik sodinciau koki miela, graziai zydinti, skaniai kvepianti augaliuka arba marga kompozicija dideleje vazoje, su salyga, jei daug margumo nebus trikampyje.
O vat tas kadagys, kur ant zemes paguldytas, butu grazu, jei turetu sioki toki kamiena ir butu bent kiek nuo zemes pakiles. Ne bonsai, bet su truputi paformuotu kamienu, kad palei zeme liktu atvira - vaizdas atrodytu erdvesnis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 06 balandžio 2011 - 17:49
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 04 06, 15:43)
o vat karalystes vaizdelis pasisviete galvoje toks:
Kaireje nuo ivaziavimo siulyciau taisyklingai (kvadratais) susodintas soda, kur obelys skiepytos i M126 skiepa, tai yra vidutinio augumo butu: virsunes nuo zemes nepasieksi, bet su kopeciomis nusiskinsi obuoliukus.
o desineje - geliu juosta ir pakrasciuose pusys su rododendrais. Dar pridedu kaip mazdaug isivaizduociau geliu juosta.

Jus stebukladare tikrai man patiko jusu mintis su sodu na super tik man dar klausymelis o kaip jus manot ka po kaire palei takeli daryti? kaip jus manot ar reikia ten kazko? o po desine jus gal ekstrasense nes man begalo patinka rododendrai

ACIUKAS jum uz nepakartojama pagalba jau mintyse as sodinu:)
Atsakyti
na va, dar isrutuliojau minti su rozem ant kamieno, tik na jau reikalaujantis baisiai daug pradinio darbo projektelis, nes rozem skurdzioje zemeje reikes duobes kasti ir geros zemes deti. Aplink rozes kazkas panasaus i salvia nemorosa, veronika spicata, lavanda, o likes laisvas plotas visas pilnai be tarpeliu apsodintas na variantu ivairiu turejau: ciobreliu, glazute, vaistuciu, nu kas nors kiliminio,..
o kitas variantas mazdaug kaip nupasakotas su kadugiais, viendienem, irisais, tik, kad nuorauka is ivaziavimo puses, tai uz kadagiu link terasos nesimato nieko, o ten galima butu snaputi, arba astilbe, arba katileli,.... vienzo geliu ivairoves nesinoretu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apzeldintoja diplomante: 06 balandžio 2011 - 20:11
Sveikos
įsiterpsiu ir aš į trikampio kūrimą. Iš principo labai nedėkinga forma paties plotelio, toks lyg pleištas, kampai aštrūs, o smailiausias atsuktas į ateinantįjį.. Todėl norisi švelninti. Aukštų augalų norisi kairėje (arčiau ilgos kraštinės, tik ne palei kraštinę eile išrikiuotų, o vieno-dviejų augalų skirtingų aukščių - Vidos nuotraukose yra gražių pavyzdžių). Kampų visai nesinori pabrėžti, todėl man nelimpa a/d (irgi prašau nepykti) pasiūlyti variantai, kuriuose vienodi augalai patupdyti kampuose.
Miskantas, kiti varpiniai tiktų - jie švelnina formas. Pritariu gražaus kvepiančio krūmo idėjai palei įėjimą - galima sidabrakrūmį, bet labiau matau ten metro aukščio ir pločio rožių krūmą. O „pleištą“ smailųjį kokiais nors besidriekiančiais norisi apsodinti - ar kadagiais, ar šliaužiakais, kad akis neužkliūtų ir neišryškėtų.
Nuotraukų kėlimui aš irgi prisirankioju norimų augalų nuotraukyčių iš interneto, apkerpu ir lipdau ant pagrindinės nuotraukos. Dirbu su programa Gimp - ją galima parsisiųsti nemokamai.
Atsakyti
QUOTE(Makra @ 2011 04 06, 18:37)
Mergaites, sakykit kas cia per geles per viduri smulkiai raudonai zydincios, tos ale to "S" raide pasodintos?

Jei neklystu, tai ten gvazdikėliai. Kai peržydi būtinai reik nukarpyt, nes jau sėjasi doh.gif

Beje, būna jų įvairių spalvų, o dėl išsisėjimo tai pastebėjau, kad būtent šitie labai gerai moka tai padaryti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Makra @ 2011 04 06, 18:37)

šiliniai gvazdikai (Dianthus deltoides)
Žydi gausiai, sėjasi dar gausiau - aš jų pernai atsisakiau. Kai daug - pernelyg tamsūs atrodo, reikia kažko šviesesnio atsvarai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 06 balandžio 2011 - 21:38