Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Rita Gude @ 2011 04 04, 23:51)
biggrin.gif  4u.gif
Na, aš suprantu taip. Sufokusuoji į fotelį su AUTO ir perjungi į MANUAL nejudinant fotiko, gaunasi tai, kad fokuse yra tas atstumas, ar tai bus fotelis (kurį kaip suprantu, patrauki į šoną biggrin.gif ), ar tai tu, ar tai tavo suknelė. Aš šiandien apskritai fokusavau su manual į šepetį atkišus ranką priešais objektyvą, net nesivarginau ką nors padėti, nes atstumas mažas. Tikrai veikia, pabandyk. Nes palyginus tikrai mažiau ne fokuse, o aš dar ant mažiausio skaičiuko f  4u.gif

aš panašiai dariau blush2.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2011 04 04, 23:53)

Jau net nervas pradeda imt. Kodėl tik aš viena suprantu ką noriu padaryt????
Kaip gali fotikas sufokusuot orą? Jei buvo kažkoks taškas, jį sufokusavo, dingo taškas, tai fokusas lieka į ką? I orą? Neįkertu  biggrin.gif

na tai pasodink ant tos kėdės kokį didelį pliušinį žaislą, į jį sufokusuok,tada perjunk į MANUEL,nustumi žaislą ir pati atsisėdi... nu aš irgi fokusuodavau į ranką atkištą prieš objektyvą nes atstumas mažas buvo blush2.gif
Atsakyti
Jau kraujas verda. Bandysiu. Blyn, bandysiu biggrin.gif

Dar ***** vaikai nelauktai susirgo.. Tiksliau vyresnėlis, bet va bijau kad ir mažas paskui nesugriūtų. Tai namie visai be šansų jokiai veiklai, apart nosies valymo, pasakų, konstruktorių, garažų.. Nu bet ateis ir į mano kiemą šventė..
Robobebrai, Tu labai nesitikėk kad man pavyks, nes bijosiu jau ir rodyt, kad nenuvilt smile.gif Pirmas blynas gali būt ir prisvilęs.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 04 04, 23:40)
Aš čiaaa, robobebrai smile.gif Blyn, nieko man nesigavo su tuo auto.. Kolkas.
Aš suprantu, kad šviesi mano prigimtis įpareigoja nesuprasti kas pasakoma iš pirmo karto, bet aš visada bent nuoširdžiai stengiuosi  prieš užduodant tą patį klausimą dar kartą, labai labai įdėmiai ir kelissyk iš eilės perskaityti kas buvo nurodyta:
Tu liepei skaityt 302 puslapį:

302 puslapis rašo štai apie ką: (ištrinu patį tekstą) (skaičiau ir lietuviškai ir angliškai  biggrin.gif )

d8: LCD Illumination (LCD apšvietimas)

d9: Exposure Delay Mode (Ekspozicijos atidėjimo
režimas)

d10: MB-D10 Battery Type (MB-D10 akumuliatoriai)

Nu perskaičiau viską kelis kart, nesuprantu kur čia apie fokusavimą kalba? Bijau klaust vėl, bet dievaži, nesuprantu ką ta nuoroda norėjei pasakyt smile.gif Tai va, žinok, aš čia, bet praradus bet kokią viltį autoportretui, nes visų pirma su fokusu absoliučiai neina susikalbėt, o antra, su dviem karapuzais sergančiais namie esu... unsure.gif
Bet kuriuo atveju, jei rimtai- nesuprantu kaip sufokusuoti į save, kai manęs tenai nebūna fokusuojant? (t.y. atsisėdu į vietą jau po fokuso taško suvedimo fotoaparatu). Man elementari logika neišneša, kaip jis gali rast mane, jei manęs ten nėr?  blink.gif Sufokusuoju į fotelį, jį fotikas randa, viskas ok, bet jei aš atsisėdu į tą fotelį, tai fokusas ir lieka foteliui o ne man.  doh.gif
Bandžiau su M ir S ir C žaist ant fotiko kur svirtelė,- tas pats grybas. Neįkirtau kaip merginos ten fokusuoja su Manual, po to kai sufokusuoja perjungia ant S? Ir kas iš to? Žodžiu... Su auto kaip supratau dar bus labai negreit rezultatai bent kokie... doh.gif  unsure.gif

ups, 203 psl. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 04 04, 22:40)
Bandžiau su M ir S ir C žaist ant fotiko kur svirtelė,- tas pats grybas. Neįkirtau kaip merginos ten fokusuoja su Manual, po to kai sufokusuoja perjungia ant S?

Ne režimą, o fokusą ten turi būti ant fotiko af ir mf gal, tokia knopkelė, yra ir ant objektyvo, bet su tuo man nesigavo.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2011 04 04, 23:03)
ups, 203 psl. smile.gif

biggrin.gif

Rita, jo, ten svirtelė tokia prie objektyvo, yra trys padėtys, C,S,M. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 04 04, 23:09)
biggrin.gif

reikai fokuso svirtelės, negi tokio nėra pas tave ant fotiko? t.y., kad iš auto fokusavimo persijungtų į rankinį fokusavimą. Turėtų logiškai būti auto - a, manul - m. Tai ant kokio dabar uždėta?

Einu pažiūrėt tavo instrukcijos
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 04 05, 00:09)
biggrin.gif

vos ne C.S.I. biggrin.gif
siaip tai c - continuous - kai visa laika fokusuoja nuolat judanti daikta
s - single, kai sufokusuoja ir fsio, daugiau nieko nedaro, net jei objektas ir juda
m - manual
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 04 balandžio 2011 - 23:13
LAUKINE

user posted image

72 psl.
Papildyta:
QUOTE(robobebras @ 2011 04 04, 23:11)
vos ne C.S.I. biggrin.gif
siaip tai c - continuous - kai visa laika fokusuoja nuolat judanti daikta
s - single, kai sufokusuoja ir fsio, daugiau nieko nedaro, net jei objektas ir juda
m - manual

ot tai jai galima ir ant s?
Papildyta:
vnz nežinau, aš irgi laukiu to biezbožno portreto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 04 05, 00:25)
LAUKINE

72  psl.
Papildyta:
ot tai jai galima ir ant s?
Papildyta:
vnz nežinau, aš irgi laukiu to biezbožno portreto biggrin.gif

na bent jau as tarkim daikta kai fotkinu, arba su self-timer, tai sufokusuoju autofokusu, tada perjungiu manual fokusa ir tada galiu fotkint. Nes jei neperjungciau manualo, tai kiekviena karta fotkindamas fotikas bandytu fokusuot spaudziant shutteri.

jo, portreto afigieno ir as laukiu, nenuvilk musu, Laukine smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 04 balandžio 2011 - 23:30
Ir aš tuomet laukiu Laukines autoportreto.

p.s. daugiau nei pusės paskutinių psl. nuotraukų aš nematau.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 04 05, 00:51)
Ir aš tuomet laukiu Laukines autoportreto.
p.s. daugiau nei pusės paskutinių psl. nuotraukų aš nematau.

Pastaruoju metu labai liūdna, arba man vaidenasi, imk baliončiką, pailsėk 4u.gif

Aš pasišekspyrinau truputį, jau nesitikėjau, kad čia kas bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2011 04 04, 19:23)
Tai laukiu nuotraukyčių, jau kelias gavau, kai tik sulauksiu visų, padalinsiu.

O aš tik šįryt išsiunčiau, nes tik šįryt pamačiau, kad persiųsti reikia doh.gif tikiuosi nepavėlavau dar doh.gif 4u.gif

Refresh lir vaikams linkiu sveikatytės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sokejuke86: 05 balandžio 2011 - 06:44