Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Kikirike @ 2011 04 02, 00:18)
man reikia egzui padaryti kompoziciją su šakute,stikline ir obuoliu....tai noriu parodyti jums... labai norėčiau išgirsti kritikos ir patarimų  blush2.gif

čia kaip supraantu efoto egzaminas smile.gif man tą patį reikėjo daryt, tik vietoj šakutės šaukštas turėjo būt smile.gif tai iš patirties sakau, kad blogai atlikai... prisimink kaip per paskaitas pasakojo apie apšvietimą, daiktų formas, šešėlius.. nematau, kad būtum pritaikius šias žinias.. pažaisk su šviesa, kad ir vakare, su staline lempa, tik white bansą teisingai susireguliuok..
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2011 04 02, 09:52)

man geriausiai ziurisi antroji foto, ir koliazo pirmoji

aišku 4u.gif ačiū už nuomonę 4u.gif

gal kas dar ką pasakytų apie tuos mano obuolius ir šakutes? lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 04 02, 11:02)
aišku  4u.gif ačiū už nuomonę  4u.gif

gal kas dar ką pasakytų apie tuos mano obuolius ir šakutes?  lotuliukas.gif  blush2.gif

beje, neturi matytis tokių atspindžių ryškių ant obuolio ir šakutės , pabandyk lempą pridengti su baltu popieriaus lapu, šviesa bus minkštesnė, nesimatys tų kontrastingų blikų ant fotografuojamų objektų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 04 02, 12:01)
čia kaip supraantu efoto egzaminas  smile.gif  man tą patį reikėjo daryt, tik vietoj šakutės šaukštas turėjo būt  smile.gif  tai iš patirties sakau, kad blogai atlikai... prisimink kaip per paskaitas pasakojo apie apšvietimą, daiktų formas, šešėlius.. nematau, kad būtum pritaikius šias žinias.. pažaisk su šviesa, kad ir vakare, su staline lempa, tik white bansą teisingai susireguliuok..

hm....aišku...šiaip čia ir buvo su stalinėm lempom,tai reiks biški pareguliuoti kitaip blush2.gif šiaip bandžiau su šešėliais kažką daryti,bet man tie šešėliai silpnoki gavosi g.gif ir nieko doro nesimatė unsure.gif o whtie balance nusistačiau ir man kažkaip per melsvos spalvos gavosi doh.gif tai palikau ant auto,nes nu šiltesnės foto man pasirodė blush2.gif bet reiks dabar iš naujo viską permastyti ir perdaryti ... ačiū už nuomonę 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 04 02, 12:05)
beje, neturi matytis tokių atspindžių ryškių ant obuolio ir šakutės , pabandyk lempą pridengti su baltu popieriaus lapu, šviesa bus minkštesnė, nesimatys tų kontrastingų blikų ant fotografuojamų objektų  4u.gif

aišku,supratau,reiks taip ir padaryti blush2.gif
o gal aš foną netinkamą pasirinkau ? bet ant juodo gi išvis nieko nesimatys g.gif
Papildyta:
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 04 02, 12:05)
beje, neturi matytis tokių atspindžių ryškių ant obuolio ir šakutės , pabandyk lempą pridengti su baltu popieriaus lapu, šviesa bus minkštesnė, nesimatys tų kontrastingų blikų ant fotografuojamų objektų  4u.gif

aj o kaip dėl kompozicijų ? unsure.gif nelabai kaip ane ? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 04 02, 11:07)
hm....aišku...šiaip čia ir buvo su stalinėm lempom,tai reiks biški pareguliuoti kitaip  blush2.gif šiaip bandžiau su šešėliais kažką daryti,bet man tie šešėliai silpnoki gavosi  g.gif ir nieko doro nesimatė  unsure.gif o whtie balance nusistačiau ir man kažkaip per melsvos spalvos gavosi  doh.gif  tai palikau ant auto,nes nu šiltesnės foto man pasirodė  blush2.gif bet reiks dabar iš naujo viską permastyti ir perdaryti ... ačiū už nuomonę  4u.gif
Papildyta:
aišku,supratau,reiks taip ir padaryti  blush2.gif
o gal aš foną netinkamą pasirinkau ? bet ant juodo gi išvis nieko nesimatys  g.gif

o tu efote gali pasižiūrinėti kaip ankstesnės grupės darė šias užduotis? iš ten idėjų galėtum pasisemti, tik žinoma atlikti savaip smile.gif pvz šitą rodo tau? http://www.efoto.lt/.../256536/249742g čia antra, trečia foto įdomiai su šešėliais sužaista smile.gif žinoma čia irgi yra prie ko kabintis smile.gif bet visada galima padaryti savaip ir žymiai geriau wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Kikirike @ 2011 04 02, 11:09)

aj o kaip dėl kompozicijų ?  unsure.gif nelabai kaip ane ? unsure.gif

man tai nelabai blush2.gif taip biškiuka belenkaip sudėliota... ištikrų galvoju, kaip pati dabar daryčiau, tai irgi nežinau doh.gif čia pas mumis yra merginų kurios mėgsta daiktus fotografuot, tai gal patars kaip geriau būtų dėliot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 04 02, 12:15)
o tu efote gali pasižiūrinėti kaip ankstesnės grupės darė šias užduotis? iš ten idėjų galėtum pasisemti, tik žinoma atlikti savaip  smile.gif  pvz šitą rodo tau? http://www.efoto.lt/.../256536/249742g čia antra, trečia foto įdomiai su šešėliais sužaista  smile.gif  žinoma čia irgi yra prie ko kabintis  smile.gif bet visada galima padaryti savaip ir žymiai geriau wink.gif
Papildyta:
man tai nelabai  blush2.gif  taip biškiuka belenkaip sudėliota... ištikrų galvoju, kaip pati dabar daryčiau, tai irgi nežinau  doh.gif  čia pas mumis yra merginų kurios mėgsta daiktus fotografuot, tai gal patars kaip geriau būtų dėliot  ax.gif

aišku, neatidaro man to linko,rodos kad uždara grupė žmonių gali matyti unsure.gif
na ištikro reikia sumastyti ir permastyti iš naujo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 04 02, 11:09)
aišku,supratau,reiks taip ir padaryti  blush2.gif
o gal aš foną netinkamą pasirinkau ? bet ant juodo gi išvis nieko nesimatys  g.gif

Viskas ant juodo kuo puikiausiai matosi. Tik nebijok žaisti.
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 04 02, 12:25)
Viskas ant juodo kuo puikiausiai matosi. Tik nebijok žaisti.

rimtai? o aš nesuprantu kodėl man tų šešėlių mažokai gaunasi.... gal per daug šviesos šaltinių jaučiu ir gal jie perarti...na aš čia garsiai mastau doh.gif psio,šiandien vėl fotkinsiu...reikia obuolį nusipirkti lotuliukas.gif
Papildyta:
Svajone mūsų - tu kaip suprantu kažkokį priėjimą turi prie tų foto kur linką metei,tai gal galėtum įdėti bent porą pvz iš tų foto kad galėčiau pažiūrėti blush2.gif nes nematau nieko unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 04 02, 11:18)
aišku, neatidaro man to linko,rodos kad uždara grupė žmonių gali matyti  unsure.gif
na ištikro reikia sumastyti ir permastyti iš naujo  unsure.gif

aij, dėl šešėlio dar sakei, kad blyškus gaunasi, tai pabandyk artinti lempą arčiau objekto, tada šešėlis ryškėja, bandyk visaip, pasistatyti objektus toliau/arčiau fono, šviesą artinti/tolinti nuo objektų, apšviesti šiek tiek šonu, pamatysi kaip keičiasi formos ..

arba pabandyk dar su natūraliu apšvietimu.. tarkim stiklinė- įpilk į ją vandens, padėk šakutę įvyniotą į servetėlę, ir pastatyk obuolį su išpjauta viena skiltele, ir ta skiltelė taip nukritus šalia obuolio smile.gif Ale sveika mytyba biggrin.gif o fonas maždaug kažkaip taip atrodytų pvz fonas . T.y. fotkink kiek įmanoma ant atvresnės diafragmos, kad gražiai išplauktų antras planas, bet tuo pačiu visi objektai būtų ryškus smile.gif žodžiu , pasirink optimaliausią F reikšmę smile.gif dabar apsiniaukę (bent jau Vln biggrin.gif ) , tai apšvietimas dabar pats tas tokiem dalyliukam fotkint, nėbus kontrastingų šešėliu kurie gadintų visą reikalą 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Kikirike @ 2011 04 02, 11:29)
rimtai? o aš nesuprantu kodėl man tų šešėlių mažokai gaunasi.... gal per daug šviesos šaltinių jaučiu ir gal jie perarti...na aš čia garsiai mastau  doh.gif psio,šiandien vėl fotkinsiu...reikia obuolį nusipirkti  lotuliukas.gif
Papildyta:
Svajone mūsų - tu kaip suprantu kažkokį priėjimą turi prie tų foto kur linką metei,tai gal galėtum įdėti bent porą pvz iš tų foto kad galėčiau pažiūrėti  blush2.gif nes nematau nieko  unsure.gif

na ten autorystė uždėta, tai negaliu svetimų nuotraukų kažkur čia viešinti smile.gif parašyk man į až savo skype, veliau aš atsiūsiu keletą pavyzdžių iš to psl smile.gif dabar atsijungiu biškiuka, iki vakaro prisijungsiu , galėsiu atrinkt ir atsiūsiu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 04 02, 12:35)
aij, dėl šešėlio dar sakei, kad blyškus gaunasi, tai pabandyk artinti lempą arčiau objekto, tada šešėlis ryškėja, bandyk visaip, pasistatyti objektus toliau/arčiau fono, šviesą artinti/tolinti nuo objektų, apšviesti šiek tiek šonu, pamatysi kaip keičiasi formos ..

arba pabandyk dar su natūraliu apšvietimu.. tarkim stiklinė- įpilk į ją vandens, padėk šakutę įvyniotą į servetėlę, ir pastatyk obuolį su išpjauta viena skiltele, ir ta skiltelė taip nukritus šalia obuolio smile.gif Ale sveika mytyba  biggrin.gif o fonas maždaug kažkaip taip atrodytų pvz fonas . T.y. fotkink kiek įmanoma ant atvresnės diafragmos, kad gražiai išplauktų antras planas, bet tuo pačiu visi objektai būtų ryškus smile.gif žodžiu , pasirink optimaliausią F reikšmę  smile.gif  dabar apsiniaukę (bent jau Vln  biggrin.gif ) , tai apšvietimas dabar pats tas tokiem dalyliukam fotkint, nėbus kontrastingų šešėliu kurie gadintų visą reikalą  4u.gif
Papildyta:
na ten autorystė uždėta, tai negaliu svetimų nuotraukų kažkur čia viešinti smile.gif parašyk man į až savo skype, veliau aš atsiūsiu keletą pavyzdžių iš to psl smile.gif dabar atsijungiu biškiuka, iki vakaro prisijungsiu , galėsiu atrinkt ir atsiūsiu wink.gif

uoj kaip ačiū tau už patarimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif eisiu bandyti 4u.gif vakar gal biški perdaug nusikalis buvau doh.gif tuoj rašau tau až 4u.gif
Atsakyti
laba,
kituose žaidimuose ir aš dalyvausiu. Buvau užsikrovusi darbais, užduotimis.. Šiandien vienas išsisprendė - ilgai ieškojom, bet jau pasirašėm sutartį ir penktadienį turėsim naują mašiną. Nebereikės leisti n valandų prie pc su paieškom. Jaučiuosi kaip atostogų gavusi, galiu atsipūsti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2011 04 02, 01:11)
man sake kad kazkoks tamrono atitikmuo labai geras ir nebrangus  g.gif

tiek daug perskaiciau apie ta objektyva, ir tokios skirtingos nuomones doh.gif

QUOTE(pandre @ 2011 04 02, 09:44)
Labas rytas!
Pas mane toks objektyvas tik ne Nikon'ui,o Canon'ui pritaikytas. Siaip tikrai lb sunkus ir didelis,bet,atrodo visai nieko. Kitokiu neturiu ir neturejau,tai nera su kuo palyginti. Budavo,kad fokusas atrodydavo kazkur kitur,bet tik ne ten kur reikia:) Taciau dabar, manau, jog tai buvo technikos nepazinimas,zaidimai su pilnu zumu,ant mazo f ir drebinant ta platu stikla:) Dabar, kai stengiuos kiek imanoma stabiliau islaikyti ta zveri, iseina ir fokusa pagauti:) Taip, kad esu patenkinta juo...tik man paciai reikia mokytis mokytis mokytis perprasti visus parametrus...
Del koliazo...Rasiau Refresh i AZ, bet ji nieko neatrase:( Gal uzsiemusi lb ir nebeuzeina i SM...

aciu uz nuomone 4u.gif 4u.gif
Atsakyti