Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(eurikaite @ 2011 04 01, 17:25)
grazu , tik  kiekvienoj foto skiriasi sienu atspalviai  smile.gif

Tai vat užtai ir klausiau dėl jų, ar labai blogai? Nes visiškai suvienodinti nepavyko, bet bendrą tokį rausvą atspalvį dėjau tai tarsi tos foto labai nekrenta iš bendro konteksto.. g.gif
Atsakyti
kadangi žadu (labai tikiuosi) susigrąžinti kažkiek deklaruodama,tai noriu nusipirkti portretinį objektyvą... info turiu tokią - portretui yra 85-130mm ant FF,tai ant mano (Canon) bus 50mm kaip suprantu,taip? ir ką jūs galėtumete patarti man pirkti,su kokia diafragma (norėčiau aštrių foto,na tarkima kaip Laukines vaikučių foto) ? Ir ką jūs manote apie Sigma objektyvus? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 04 01, 17:31)
(norėčiau aštrių foto,na tarkima kaip Laukines vaikučių foto) ? Ir ką jūs manote apie Sigma objektyvus?  blush2.gif

Laukinė fotkina su 50mm. O kelios draugės turi Sigmas, tai labai patenkintos. Girdėjau, kad Sigma 50 1,4 net geriau vertinama nei Nikkor..
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2011 04 01, 17:42)
Aš ateinu pasirodyt daugiau ne tiek su foto, kiek su restauruota lėlių lovyte, apie kurią čia vis jums pasakojau. dar norėjau pasiklausti, ar labai blogai, kai atspalviai koliaže nesutampa, ar šiame variante dar pusė bėdos tie atspalviai?  g.gif Daugiau foto yra flickre: ČIA

O aš galvojau, tu lovytę būsimam leliukui gražini rolleyes.gif Galvojau kaip fainai, išsijuosus dirba ir laukiau rezultato ax.gif
Bet ir dukrytės lovytę gerai išrąžinai 4u.gif
O kodėl tie atspalviai skiriasi? Viskas dėl apšvietimo?
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 04 01, 18:31)
kadangi žadu (labai tikiuosi) susigrąžinti kažkiek deklaruodama,tai noriu nusipirkti portretinį objektyvą... info turiu tokią - portretui yra 85-130mm ant FF,tai ant mano (Canon) bus 50mm kaip suprantu,taip? ir ką jūs galėtumete patarti man pirkti,su kokia diafragma (norėčiau aštrių foto,na tarkima kaip Laukines vaikučių foto) ? Ir ką jūs manote apie Sigma objektyvus?  blush2.gif

Sigmos gerai, jos graziau, astriau ir greiciau nei nikkorai, bet gera sigma nupirkti - loterija. labai daznai buna bedu su fokusu. Taip pat sigmos dydis ir svoris vos ne dvigubai didesnis palyginus su nikkoru.

gotte nuostabi lovyte, fotkes irgi fainos tik gal ju per daug? Man uztektu ir dvieju. Ir siek tiek i ruzava atspalvi nesha.
Atsakyti
Pandre, mano ekranėlis gerai spalvas rodo, tik kad jau toks mažas, jog nieko ten neįžiūriu lotuliukas.gif
Eurikaite, su abiem žmones fotkinu, 100tukas puikus portretinis objektyvas su macro funkcija, tai reiškia, kad jei noriu, galiu iš arti kokią sagą nufotografuot ar vieną akį bigsmile.gif
pvz.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2011 04 01, 18:53)
Sigmos gerai, jos graziau, astriau ir greiciau nei nikkorai, bet gera sigma nupirkti - loterija. labai daznai buna bedu su fokusu. Taip pat sigmos dydis ir svoris vos ne dvigubai didesnis palyginus su nikkoru.

gi grazu kai didelis biggrin.gif amn tai grazi sigmos plaaaati akis wink.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 04 01, 19:15)
gi grazu kai didelis biggrin.gif amn tai grazi sigmos plaaaati akis wink.gif

man tai sunku, rankos ir taip dreba, kuo sunkiau tuo labiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 04 01, 17:44)
Man vakar taip buvo.Kazkada mergaite viena fotografavau, vakar pamaciau fb ideta mano nuotrauka, bet su tokiu apelsininiu atspalviu, kad as nugriuvau.Parasiau, paprasiau, kad isimtu ir kita karta mano nuotrauku negadintu, o man paaiskino, kad cia grazu ir jauniems tai patinka(suprask as sene biggrin.gif  biggrin.gif ), na bet iseme.Brrrrrr.
Papildyta:

ojei, užjaučiu, įsivaizduoju kaip jautiesi. Nes man tai dar ir dabar nepraėjo, nors įvykis prieš du metus buvo. Bet nu nepamiršiu.
Atsakyti
As galvoju kaip nuo to apsisaugot, fotografuosiu seima, ir matau facebooke kad ta mama tiesiog dievina tokio stiliaus nuotraukas. Jauciu ir manosios turi gresme buti "papuostos". Galvoju kad reiks i sutarti toki punkta itraukti ir dar perspeti, kad nebutu koreguojama.
Atsakyti

QUOTE(Yvette @ 2011 04 01, 16:35)
biggrin.gif  prakalbot apie tai, kad bijot, jog kas įmes linką į jūsų darytas foto ir parašys va, koks sh....
Na man kartelį, panašiai buvo  smile.gif  Nuotraukos  mano darytos buvo, bet tie, kam dariau foto, pasigražino jas. Bet jau taaaaaaip pasigražino.
Ant man odarytų foto pridėjo visokių burbulų, drugelio sparnų ir dar visokių "grožybių". Nu niekada nepamiršiu savo reakcijos kai ir man iš vienos internetinės pažįstamos atėjo žinutė, va gal reikia fotografo tai šita fotografuoja.  O ten mano foto, tik pagražintos. Vat taip būna. Ir čia ne balandžio pirmos pokštas. Baisiausia iš viso šito tai, kad žmonėms toks nuotraukų pagražinimas labai patiko ir klausė ar aš negalėčiau tokių padaryti  lotuliukas.gif
Atrodo tada ir nusprendžiau nedaryti daugiau jokių fotosesijų. Fotografuoju tik savo du vyrukus ir šiaip, giminės susibėgimus bei kelis artimus draugus.

pamenu kai pasakojai apie si "nuotyki" smile.gif))

QUOTE(brumbrumai @ 2011 04 01, 18:02)
oi, prisiprasiau demesio biggrin.gif

o kodel taip slepi?
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 04 01, 13:11)
Nu nemeluoju, labai pigiai  canon eos 5 D pasiūlė Ersės draugė. Tik va bėda, kad objektyvus, viską reikia keist  verysad.gif  Bet visvien ff yra ff.

oooo sveikinu 4u.gif 4u.gif 4u.gif Bet geriausia kad neisikertu kokia mano drauge lotuliukas.gif Neturiu as draugiu kurios turi 5d lotuliukas.gif Tik tokia Jurgita kur musu krikstynas fotkino lyg su juo fotkino, bet nei as jos pazistu nei ji mano drauge biggrin.gif
Taip gaila kad nepavyko susitikti doh.gif Aciu dievui bent ne rotas, bet savijauta vistiek tragiska doh.gif Neisivaizduoju kaip reikia isgyvent nestuke.gif kurias pykina biggrin.gif

Beje, kas del sigmos 50tuko, galvoju savo tikriausiai pardavinet smile.gif
Atsakyti