Įkraunama...
Įkraunama...

DAROM 2011+

Sakykim, aš esu ateistė. Tikiu į Dievą, bet tikrai nepalaikau bažnyčios. dabar tarkim pagal mano įsitikinimus 3 dienų embrionas neturi sielos ir nėras asmenybė, kaip tai teigia bažnyčia (tai pagaliau ir neįrodyta), tai aš dabar turiu vadovautis kažkokiom viduramžių dogmom ir pragyventi visą gyvenimą be vaikų, nes bažnyčia taip nori? kai tuo tarpu kitų išsivysčiusių (protiškai) šalių žmonės džiaugsis tėvystę, kad ir IVF pagalba? Tai gal reikia ir raganas ant laužo deginti vėl pradėti?

Tarp kitko apie konstituciją ir žmogaus teisių pažeidimą, manau pilnai galima kreiptis. Kadangi tai realiginis įstatymas, o pvz aš netikinti, tai man tada nusispjauti ant jo.

beje, o ką šventasis raštas kalba apie apvaisinimą ne kiaušintakyje? Kas čia sugalvojo, kad IVF vaikas tik biologinė masė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lassie172: 19 gegužės 2011 - 09:26
QUOTE(euromergele @ 2011 05 19, 08:21)
smile.gif Italijoje tik 2009 metu balandi Konstitucinis Teismas pripazino konservatyvias istatymo nuostatas (kurias ir stumia musu baznycia) antikonstitucinemis ir atsauke ju galiojima. 2004 metais ten buvo priimtas baznycios remiamas istatymas  4u.gif

Taip, kad... pati supranti  mirksiukas.gif

Suprast suprantu, bet įdomi būtų jųjų nuomonė apie ekskomuniką, biologinę masę ir t.t..... čia jau elementaria etika prasilenkia. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(lassie172 @ 2011 05 19, 09:24)
Sakykim, aš esu ateistė. Tikiu į Dievą, bet tikrai nepalaikau bažnyčios. dabar tarkim pagal mano įsitikinimus 3 dienų embrionas neturi sielos ir nėras asmenybė, kaip tai teigia bažnyčia (tai pagaliau ir neįrodyta), <...>

Na merginos, juk priešinasi tam ne tik tikintieji, reikia tai suprasti.
Bažnyčia ką kalba, dar ne viskas. Yra nemažai ateistų, kurie yra tikrai susirūpine manipuliacijomis embrionais, jie gina negimusiojo teises.

Kaip čia paaiškinti... žinote, kodėl dažniausiai vyrai neleidžia katino kastruoti? Nes jie patys susitapatina su katino kastracija, t.y. per daug įsijaučia per save į galimus katino jausmus.
Tai čia panašiai, nemaža dalis ginančiųjų tai priima pakankamai asmeniškai, tarsi visa tai gali vykti ir vyks su jų embrionais. Bijoma nužmogėjimo, visiško gyvybes nudievinimo ir nušventinimo.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2011 05 19, 14:17)
Na merginos, juk priešinasi tam ne tik tikintieji, reikia tai suprasti.
Bažnyčia ką kalba, dar ne viskas. Yra nemažai ateistų, kurie yra tikrai susirūpine manipuliacijomis embrionais, jie gina negimusiojo teises.

Kaip čia  paaiškinti... žinote, kodėl dažniausiai vyrai neleidžia katino kastruoti? Nes jie patys susitapatina su katino kastracija, t.y. per daug įsijaučia per save į galimus katino jausmus.
Tai čia panašiai, nemaža dalis ginančiųjų tai priima pakankamai asmeniškai, tarsi visa tai gali vykti ir vyks su jų embrionais. Bijoma nužmogėjimo, visiško gyvybes nudievinimo ir nušventinimo.

ir tuo pačiu norima iš žmogaus atimti teisę rinktis. Užmuškit mane, bet man nesiimplantavęs embrionas neasmenybė. Dar suprasčiau jei apie tai Lietuvoje iš vis būtų kalbama, jei abortai būtų uždrausti, o dabar yra lygūs ir lygesni. kai kurios giriasi po 10 abortų pasidarusios, o čia gi ne iš blogos valios viską darai. Ar apskritai čia bažnyčia nori savo valdžią parodyti? Žiūriu Lietuvoj kostitucija negalioja. Aš sakau, tegul kunigai tiem vaikam, kurie gime IVF pagalba į akis pasako, kad Jūs neturėjot gimti.
Atsakyti
QUOTE(lassie172 @ 2011 05 19, 12:51)
ir tuo pačiu norima iš žmogaus atimti teisę rinktis. Užmuškit mane, bet man nesiimplantavęs embrionas neasmenybė. <....>

Dar kartą pasikartosiu, kunigai tai tik dalis protestuojančių.
Vat jūms dar ne asmenybė, o man jau gyvybė. Skirtumą jaučiat?
Potenciali gyvybė ir ties tuo didesnė dalis ir susimąsto, ką daryti jeigu ....
Ir ten krūva klausimų, bėje aš juos buvau ne vieną kartą uždavusi.
Atsakyti
Bet taip galvojant, galima įsivelti į tokią mišrainę.. Pvz., dabar ląsteles galima klonuoti, iš principo galima sukurti žmogų iš nago ar plauko, kur tada prasideda saugotina gyvybė? Nukirptuose plaukuose?
Beje, varinė spiralė irgi iš principo yra mini abortas, kiaušinėlis jau būna apvaisintas. Bažnyčia draudžia bet kokią kontracepciją, jokio skirtumo, bet įstatymu jos gi neuždraustos... Dar...
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2011 05 19, 15:41)
Dar kartą pasikartosiu, kunigai tai tik dalis protestuojančių.
Vat jūms dar ne asmenybė, o man jau gyvybė. Skirtumą jaučiat?
Potenciali gyvybė ir ties tuo didesnė dalis ir susimąsto, ką daryti jeigu ....
Ir ten krūva klausimų, bėje aš juos buvau ne vieną kartą uždavusi.

Gerai, kad gyvybė kai kam, tegul bent moksliškai kažką pagrindžia. Nes man net ir tikinčiai į Dieva tai skamba kiek absurdiškai. Aš pvz manau, kad kuriai sielai lemta reinkarnuotis, ta ir reinkarnuojasi. Nereikia katalikams per prievarta kišti savo dogmų, tai rodo netoleranciją ir nepagarbą žmogui bei jo kolkas laisvam sprendimui, bei gal būt kitokiai pasaulėžiūrai.
Atsakyti
Labas vakaras. Kaip sekesi siandiena, susirinko palaikanciuju i RUTOS VALANDA? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sanzile @ 2011 05 19, 21:38)
Labas vakaras. Kaip sekesi siandiena, susirinko palaikanciuju i RUTOS VALANDA? 4u.gif

jei teisingai supratau tai musu buvo 6..uj sunku buvo, daug nervu kainavo bent jau man sad.gif
Atsakyti
QUOTE(amela @ 2011 05 19, 22:56)
jei teisingai supratau tai musu buvo 6..uj sunku buvo, daug nervu kainavo bent jau man sad.gif

O Dievuliau verysad.gif Labai labai apgailestauju, kad si karta negalejau sudalyvauti... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(amela @ 2011 05 19, 20:56)

Suprantu.. Bet labai daug padarete. Dekoju uz save 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(amela @ 2011 05 19, 21:56)

o kazkaip judvi pametem po laidos, nespejom apdiskutuoti visko, kavutes isgerti g.gif
man irgi iki vakaro smegenis spaude nuo baznycios atstovu paistymu, kas yra vienos dienos embrionas doh.gif Is esmes savo pozicija jie neatstovejo, nes metesi tarp savo deklaravimu.
Atsakyti