As manau, kad tai yra politika. Nemanau, kad istatymas bus priimtas iki rinkimu. Baznycios kisimasis i si reikala irgi ne siaip sau...Cia susipyne daug dalyku...
As palaikau jus ir tik jus ( pati esu is jusu)...
AS manau ,kad moteris taip negali galvoti,ji juk turi tikriausiai vaiku,negi ji nesuvokia kaip mes jauciames,ne ji tikrai ne moteris ,ji ledas...tegu ji nukopina musu kito skyrelio pokalbius seimo nariams,ka tad jie ten perskaitytu ,kiek skausmo ir asaru ten pamatytu
Man labai idomu, kodėl abortai nereguliuojami? Juk tai jau yra tikrasis žudymas. Kur šita supuvusi valstybė ritasi? Pasakykite man kokių antžmogių galvose gimsta tokios mintys dėl reguliavimo? Man jau vien tokios mintys siaubą kelia, nekalbu apie priimtus įstatymus. Tai yra mano pasirinkimas kai gertis - negerti, rūkyti ar nerūkyti, šiai dienai net ir abortą galiu laisvai pasidaryti. Gal aš tiesiog noriu dirbtinio apvaisinimo, nes neturiu tinkamo vyro? Koks kieno reikalas?
QUOTE(Irėnė @ 2011 04 12, 14:56)
klausykit, ar viskas gerai su p.Mikutiene
faktas kad negerai. tokias aklai pamišusias sava tiesa kažkada ant laužo kūrendavo...šalta šį pavasarį, pakurtų kas
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 04 12, 15:43)
Vaziuos gydytis kitur,ka darys.Ka jau ir taip nemaza dalis daro.Ir geriau ir pigiau,ir niekas nepagristai nekaltina.Padeda ir nuosirdziai dziaugiasi.
žinot, jei ne tam tikros aplinkybės, mielai gimdyčiau kitur, kad tik mano vaikas nemokėtų mokesčių šitai varnai
ir jei kitam nėštumui prireiks IUI ar IVF INVESTUOSIU PAS KAIMYNUS, Pasprink, Mikutiene. Mokesčių mažiau surinksit
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 04 12, 16:40)
Ponia Mikutiene,tikriausiai jus vaikuciu turite?
sotus alkano NIEKADA neužjaus.
Kur Tadas Blinda šiuolaikinis???????
Nu as pakraupau del P.Mikutienes...neturiu net zodziu... tikrai labai kyla didelis klausimas ar verta tokioje salyje isvis likti, kada tavo normalus prigimtinis noras BUTI MAMA padaromas nezinau kuo... gerai as isivaikinsiu vaika, o ta kuri bus to vaiko BIO mama toliau sekmingai gimdys viena po kito ir palikines, cia viskas gerai, su situo kovoti nereikia, o abortai, cia irgi viskas normalu? as is to piktumo negaliu net minciu sudelioti. Kad pakoreguoti laiska zmogus nori tai cia kazkoks samokslas, gal jam tiesiog is pykcio ir susijaudinimo neiseina aiskiai sudelioti minciu...kraupu... akivaizdu kad su tokiu ju istatymu mokesciu tikrai gerokai sumazes, tegu bent pasiskaiciuoja kiek per metus Lietuvoje zmones isleidzia sios problemos gydymui. Kuo toliau tuo labiau virstame i kazkokia aborigenu sali (atsiprasau uz issireiskima) bet kazkas nenormalaus ant tos LIetuvos vyksta...
QUOTE(Edita ES @ 2011 04 12, 12:56)
p.Dangutė Mikutienė išsiuntė laiškus visiems seimo nariams, kur mus apkaltino melavimu bei darbu vasingumo klinikų naudai. Pasirodo ginti savo interesus kartu su vaisingumo asociacija yra labai labai blogai... Čia laiškas, kurį gavo vienas iš seimo narių.
"Gerb. Kolegos,
Šios idėjos iniciatorė ragina moteris taip: Viską kiekviena turėtų aprašyti daugmaž savais žodžiais, bet laiško pavadinimas (Subject) ir pirmas sakinys turi būti toks: Esame šeima, jau .... metų negalinti susilaukti vaikų be medikų pagalbos ir GRIEŽTAI PASISAKOME PRIEŠ D. Mikutienės ir V. Gapšio Dirbtinio apvaisinimo įstatymo projektą Nr. XIP-2502, nes ........... Su šia iniciatore derinami ir visų moterų laiškai Seimui. Moterims netgi grasinama: Jeigu tylėsim yra du variantai: išmetam pinigus į dar didesnę balą arba išvykstame kitur gydytis. Tos kas negalės to sau leisti kapanosis pačios.
Minėtoje interneto svetainėje viena iš moterų rašo: Aš jau vakar laišką daugmaž parašiau. Šiandien galvoju, kaip dar patobulint. Tiesa truputį apsimelavau, na neapsimelavau, bet nutylėjau, kad vieną vaikelį jau turiu. Kita taip atsiliepia: Aš irgi kuriu... reik ramiai prisėst ir kuo graudžiau padejuot. Kitos komentaras: Pozicija turi būti mes prieš, visom keturiom prieš.
"Gerb. Kolegos,
Šios idėjos iniciatorė ragina moteris taip: Viską kiekviena turėtų aprašyti daugmaž savais žodžiais, bet laiško pavadinimas (Subject) ir pirmas sakinys turi būti toks: Esame šeima, jau .... metų negalinti susilaukti vaikų be medikų pagalbos ir GRIEŽTAI PASISAKOME PRIEŠ D. Mikutienės ir V. Gapšio Dirbtinio apvaisinimo įstatymo projektą Nr. XIP-2502, nes ........... Su šia iniciatore derinami ir visų moterų laiškai Seimui. Moterims netgi grasinama: Jeigu tylėsim yra du variantai: išmetam pinigus į dar didesnę balą arba išvykstame kitur gydytis. Tos kas negalės to sau leisti kapanosis pačios.
Minėtoje interneto svetainėje viena iš moterų rašo: Aš jau vakar laišką daugmaž parašiau. Šiandien galvoju, kaip dar patobulint. Tiesa truputį apsimelavau, na neapsimelavau, bet nutylėjau, kad vieną vaikelį jau turiu. Kita taip atsiliepia: Aš irgi kuriu... reik ramiai prisėst ir kuo graudžiau padejuot. Kitos komentaras: Pozicija turi būti mes prieš, visom keturiom prieš.
Čia aš ta melagė didelė turėjau būti. Tik tobulindama savo laišką paklausiau Nakvišos patarimo ir papasakojau visą savo šeimos istoriją, iš pradžių buvau parašius tik kodėl nesutinku su konservatyviuoju įstatymu. Ir tas "patobulintas" laiškas man kažkoks labai jau graudus išėjo, kad ir su vienu jau esamu vaikeliu, bet išsiunčiau. Savo laišką išsiunčiau balandžio 1 dieną, tikriausiai viena iš pirmųjų, labai tikiuosi, kad p. Mikutienė nepatingės ir dar kartelį peržvelgs bent tos dienos laiškelius, na teisybės dėlei, jei jau visur ji paskaito.
Kažkada visai nieko moteris atrodė... Labai gaila, o labiausiai tai gaila, kad net nebando nei gilintis, nei suprasti, nei keisti savo požiūrį bent iš dalies. Tikriausiai ES toki būsim vieninteliai. Labai gėda. Baltai pavydžiu mergaitėm, kurios laiku spėjo emigruoti ir dabar turi galimybę į kompensuojamą IVF. O aš ruošiuosi savo 3IVF, deja ne Lietuvoje, čia daryti tikriausiai matau neteks....
Prašau visų nenusiminti ir nepasiduoti. Matome, kokie metodai yra naudojami, tenka skaityti ir piktus straipsnių komentarus. Dar pakovokime, dar nepasiduokime... tiesiog kiekviena padarykime tai ką galime... Juk galime pareikšti savo nuomonę... Nejaugi vėl, kaip Lietuvoje įprasta, patylėsime ir atsuksime kitą skruostą, kad dar kartelį mums trenktų arba spjautų į veidą? Darykim, nepasiduokim dar.
QUOTE(Svirple @ 2011 04 12, 15:19)
.... bet o ką daryti problemų turinčioms poroms?
kaip ką atsipalaiduot, karmą išsičiustyt... nebandėt? mažu padės man turbūt reiktų čakras ir karmas pravalyt. renku informaciją apie valytojus, gal kas ką rekomenduosit?
ir kaip manote, kuo geriau valyti drėgnu skudurėliu ar tuo spalvotu dulkių šepečiu už berods 5 lt? o gal išvis dulkių siurbliu susiurbt neigiamas emocijas, mintis ir bus viskas okey ?
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2011 04 12, 15:43)
Vaziuos gydytis kitur,ka darys.Ka jau ir taip nemaza dalis daro.Ir geriau ir pigiau,ir niekas nepagristai nekaltina.Padeda ir nuosirdziai dziaugiasi.
būtent. ir kuo toliau, tuo labiau mąstau, kad kai tik prisipildys kiaulė taupyklė ir mano padėtis paaiškės brauksim kiton šalin bandyt. nors Lietuvos medikai nėra prastesni už kitos šalies, bet ... aplinkybės verčia.
o gal ir visam išvyksim. kas čia žino.....
Nakviša, gerbiu už drąsą. tikrai.
ir žinot, aš vidumi 100-inė blondinė, tai gal galite paaiškinti kam tai naudinga ?
iš pradžių maniau,kad klinikoms. betgi... koks skirtumas iš kieno babkes pasiimt. žmogaus ar sodros. jie savo gautų. tai klinikos kaip ir atkrenta?
VA? tai prisipažinkit, kuriai į kišenę byra babkės... kur paskutiniu metu atostogavote? gal Maljorkoje? Tenerifėje? ar Nesulaukiančių gandro saloje? (kaip, beje, iš tos salos ištrūkt?)
politikams? kokia nauda jiems? kad proga įlyst į teliką, pasireklamuot prieš rinkimus ? bet tai yra daugiau sričių, kur galima (ir kur reikia) kelti širšalą.....
kunigams ? bet argi šeima ne tam kuriama, kad būtų vaikai? o jei jau Dievas uždarė duris, tai atidarė langą... juk taip teigiama, argi ne taip ?
na negražu, bet tiems kas nesupranta mūsų, linkiu suprasti.
ir jei kas norėtų cituoti ( ne šitoje temoje) mano "genialias" mintis prašyčiau to nedaryti be mano žinios.
---
man nereikia milijono sąskaitoje, nereikia krepšininko vyro, nereikia olialia figūros, nenoriu būti netgi biznio boba, aš tik vieno noriu..... būti mama. argi čia daug?
QUOTE(egk @ 2011 04 12, 23:17)
Baltai pavydžiu mergaitėm, kurios laiku spėjo emigruoti ir dabar turi galimybę į kompensuojamą IVF. O aš ruošiuosi savo 3IVF, deja ne Lietuvoje, čia daryti tikriausiai matau neteks....
O as kvaila budama grizau atgal 7 metus dirbau Anglijoje noredama Lietuvoje tureti savo nuosava kampeli, savo TAIP MYLIMOJE GIMTINEJE O ir kam,,, grizau i sita aborigenu krasta O gi tam, nes norejau, kad mano sunus augtu gimtinėje ir mokintusi lietuvoje, kad as nelauzydama liezuvio kalbeciau savo gimtaja kalba, kad kiti vaikeliai kurie ateis i sita pasauli kalbetu lietuviskai.... nu bet ir naivi buvau....reikejo spjauti i viska ir likti ten, kur i svetimsalius ziuri geriau ir elgiasi su jais geriau, nei cia BANANU VALSTBEJE su sitos bananu valstybes plieciais . TFU TFU TFU,,,, KVAILE
QUOTE(Siguliukas @ 2011 04 12, 20:24)
faktas kad negerai. tokias aklai pamišusias sava tiesa kažkada ant laužo kūrendavo...
KLystate - tokios tuos laužus kitoms kurdavo
Sveikos, merginos,
Na paskaiciusi delfi straipsneli negalejau neparasyti... Nesu labai aktyvi, jau auginu viena beveik suaugusi sunu, taciau su antruoju vyru jau treji metai negalime susilaukti abieju vaikelio.
Is esmes toks Seimo nario padejejo komentaras atrodo panasus i kazkokios sektos skleidziama ruka - juk dvasiniai dalykai bet kokiu atveju turetu buti laisvas pasirinkimas! Bent jau as taip suprantu... Stebiuosi - negaliu sustot - kaip Seimo nariai zudo kryptingai ir tikriausiai apmastytai tai, kas liko is Lietuvos ir tiesiog stumia visus lauk, nesusimastydami, jog tokiu atveju isnyksime kaip tauta. Zinoma, priemus konservatyvesni istatymo varianta daugelis isvyks siekti savo svajoniu kitur. Ir del elementariu priezasciu:
- kad yra palikti vieni, be dvasines ir finansines paramos;
- kad kitur tai yra tiesiog pigiau;
- kad kitur bus galima tiketis maziau stimuliaciju ir sekmingesnio rezultato
- kad kitur tikriausia niekas nepaklaus, ar negaledamas susilaukti vaiku netapai visuomenes atmata (kaip esame kaltinami delfi komentatoriu)
Baznycios poziuris visgi taip pat yra pakankamai nesuprantamas - nusivyliau kunigu Doveika, kuris aiskiai isreiskia savo nuomone siuo klausimu, o veliau nuvaziuoja pristatineti lytiskuma religijos poziuriu analizuojancios knygos. Ir visa tai - uzuot ejus paskui savo pasaukima ir skelbus Dievo buvima salia.
Po tokiu straipsnius, deja, pasijunti apleistas ne tik savo Tevynes, bet ir paties Dievo. Aciu jam, jog tai nera tiesa ir tera tik XXI-ojo amziaus baznycios vykdoma raganu medziokle.
Na paskaiciusi delfi straipsneli negalejau neparasyti... Nesu labai aktyvi, jau auginu viena beveik suaugusi sunu, taciau su antruoju vyru jau treji metai negalime susilaukti abieju vaikelio.
Is esmes toks Seimo nario padejejo komentaras atrodo panasus i kazkokios sektos skleidziama ruka - juk dvasiniai dalykai bet kokiu atveju turetu buti laisvas pasirinkimas! Bent jau as taip suprantu... Stebiuosi - negaliu sustot - kaip Seimo nariai zudo kryptingai ir tikriausiai apmastytai tai, kas liko is Lietuvos ir tiesiog stumia visus lauk, nesusimastydami, jog tokiu atveju isnyksime kaip tauta. Zinoma, priemus konservatyvesni istatymo varianta daugelis isvyks siekti savo svajoniu kitur. Ir del elementariu priezasciu:
- kad yra palikti vieni, be dvasines ir finansines paramos;
- kad kitur tai yra tiesiog pigiau;
- kad kitur bus galima tiketis maziau stimuliaciju ir sekmingesnio rezultato
- kad kitur tikriausia niekas nepaklaus, ar negaledamas susilaukti vaiku netapai visuomenes atmata (kaip esame kaltinami delfi komentatoriu)
Baznycios poziuris visgi taip pat yra pakankamai nesuprantamas - nusivyliau kunigu Doveika, kuris aiskiai isreiskia savo nuomone siuo klausimu, o veliau nuvaziuoja pristatineti lytiskuma religijos poziuriu analizuojancios knygos. Ir visa tai - uzuot ejus paskui savo pasaukima ir skelbus Dievo buvima salia.
Po tokiu straipsnius, deja, pasijunti apleistas ne tik savo Tevynes, bet ir paties Dievo. Aciu jam, jog tai nera tiesa ir tera tik XXI-ojo amziaus baznycios vykdoma raganu medziokle.
Ramybės, mergaitės
Nepasiduokime provokacijoms
Nepasiduokime provokacijoms