Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija 2011 metai

Tai kai viskas įskaičiuota irgi duodate arbatpinigių restorane? Juk net neaišku, kiek kainuoja. Suprantu, kad barmenui kokiam reikia, bet padavėjams kaip?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 04 02, 23:22)
o už kambarių tvarkymą tai kaip nori, nori duodi - nori ne

Visada duodavau, bet ne kiekviena diena, kas antra rolleyes.gif O kai buvau Bodrume, tai ten aplamai tokia aplinka, kad kazkaip tik atvyke berniukui davem, o paskui jau atsipalaidavom labai. tai susivokiau tik pries isvykdama, kad kambarinems nepalikdavom doh.gif tai isvaziuojant padejom pinigelius joms. O siaip apie ta viesbuti skaiciau, kad rusai norejo pasikeisti kambari ir kai nuejo prie registracijos, tai ju gide dar buvo ir ji perspejo neduoti pinigu uz kambari, nes tame viesbutyje tai nepriimta, jei yra i ka apkeisti, tai keicia be jokiu pakistuku wub.gif

Pagalvojau apie arbatpinigius kavineje, tai kiek pamenu buvo i saskaita iskaiciuota. Mokejome kortele.
Atsakyti
mes doleri paliekam kambarinei
bet pernai kemere dvi dienas grindys buvo neplautos,nes mano plaukai matesi,dulkes,prasluosto vonia,pakeicia ranksluoscius,prpildo mini bara ir viskas,supykau,ir nieko nepalikau
grizom-blic viskas.matyt pacios jau supranta,kodel nepalikta
Atsakyti
QUOTE(+Burbulė+ @ 2011 04 02, 23:29)
Tai kai viskas įskaičiuota irgi duodate arbatpinigių restorane? Juk net neaišku, kiek kainuoja. Suprantu, kad barmenui kokiam reikia, bet padavėjams kaip?

Tai jie prieina, paklausia, ka noresite atsigerti, vyno, vanden ir pan. Jei matote reikala, tai tada galite duoti ir paprasyti kazka atnesti tarkime. Tik ne visada tie pinigeliai jiems atitenka. Nuo viesbucio priklauso, ar jie eina i bendra "kasa" (jei kas uzmato, kad duota buvo) ar lieka padavejui asmeniskai. Su baro arbatpinigiais tas pats. Esu maciusi ir kaip dedasi sau, ir kaip padavus sumeta pinigus i viena bendra kruvele.
Atsakyti
manau kad pinigiuką duoti, kai prašai paslaugos - pvz atneša tau gėrimą kur sėdi, mato kad baigei, pasiūlo dar.. čia taip draugė mano Bulgarijoj atostogavo - sakė neišlipo iš šezlongo ni karto nueit prie baro lotuliukas.gif
Atsakyti
Tai jei eina arbatpinigiai į bendrą kasą, gal nelabai motyvuoja darbuotojus?
Atsakyti
Ar esate kas nors skride is Rygos, su latviu TEZTURU?
Atsakyti
o tai kaip su tais viskas įskaičiuota? Nes pvz pirmą kartą važiuoju šitaip, tai man išvis blush2.gif mąstau - mokėt nereikia, tai kam su savimi piniginę nešiotis? blink.gif blush2.gif
Atsakyti
As savo reikalais narsau tai imetu, kas netyciukais po akim pakliuvo
Good morning : Günaydin
Hello : Merhaba
Have a nice day : iyi günler
Good evening : iyi akşamlar
Good night : iyi geceler
Welcome : Hoşgeldiniz
Good-bye (to be said to the person who leaves) : Güle Güle
Good-bye (to be said to the person who stays) : Allahaısmarladık
How are you? : Nasılsınız?
Thank you : Teşekkür ederim
How much does this cost? : Kaç lira?
Breakfast : Kahvaltı
Lunch : Öğle yemeği
Dinner : Akşam yemeği
Please help me : Lütfen bana yardım edin
Good Appetite : Afiyet olsun
O.K. : Tamam
Expensive : Pahalı
Too expensive : Çok pahalı
Cheap : Ucuz
I love you : Seni Seviyorum
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2011 04 03, 00:10)
o tai kaip su tais viskas įskaičiuota? Nes pvz pirmą kartą važiuoju šitaip, tai man išvis  blush2.gif  mąstau - mokėt nereikia, tai kam su savimi piniginę nešiotis? blink.gif  blush2.gif

tai man atrodo, kad jau kaip ir paaiskinom: nori - moki, nenori - nemoki. O jei jau nori, tai parasem kam ir kiek mazdaug. na ir kada. Is tu visu, berniukui ko gero labiausiai priklauso, nes jiems manau visada duodama, tai ziurek dar stoves ir ziures i akis, kol susiprasi biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Isila @ 2011 04 03, 00:13)
skamba it keiksmažodžiais hihihi.gif

o man graziai rolleyes.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 04 02, 23:16)
tai man atrodo, kad jau kaip ir paaiskinom: nori - moki, nenori - nemoki. O jei jau nori, tai parasem kam ir kiek mazdaug. na ir kada.  Is tu visu, berniukui ko gero labiausiai priklauso, nes jiems manau visada duodama, tai ziurek dar stoves ir ziures i akis, kol susiprasi  biggrin.gif
Papildyta:

o man graziai  rolleyes.gif  ax.gif

nu gerai, tarkim planuoju duot. Tai tiek ir tepasiimu su savim pinigėlių ir visus į papinyką, nes plaižinsiuos? hihihi.gif nu suprantum kad durnai... man išvis viskas, kaip fantastika ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2011 04 03, 00:17)
nu gerai, tarkim planuoju duot. Tai tiek ir tepasiimu su savim pinigėlių ir visus į papinyką, nes plaižinsiuos? hihihi.gif nu suprantum kad durnai... man išvis viskas, kaip fantastika ax.gif

man pliazinantis neprireike biggrin.gif bet pliazinantis yra paprasciau, nei parastai: juk bet kokiu atveju i pliaza su jumis keliaus kremai nuo saules, kortele nuo kambario (na arba raktas, buna ir tokiu gerumu kartais), gal dar knyga, cigaretes, zurnalas, blizgiukas lupoms ir t.t. ir pan biggrin.gif , jau moteris tikrai ras ka ten isimesti rolleyes.gif . tai bent jau man be papludymio tasiuko niekaip nesigauna, dar ir vaiko visokie plaukmenys, zaisliukai juk isimetami. tai vat jusu doleris irgi manau turetu ten tilpti g.gif Blogiausiu atveju vaiko plaukmenis ismeskite ir tikrai tilps mirksiukas.gif

QUOTE(+Burbulė+ @ 2011 04 03, 00:38)
Ne, ta prasme, kad nereikėtų arbatpinigių kišti į papinyką.

is papinyko efektas geresnis butu manau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 02 balandžio 2011 - 22:54