QUOTE(speedy @ 2010 10 26, 09:38)
Tamsta nelabai supratai ką parašiau.
O kaip toks pavyzdys: skiriu šaldytuvui 3000-3500 tūkstančio. Kur tada tamstos Samsungai ir Snaigės su "išklibusiom gumom"? Tai kuris šaldytuvas bus "geriausias kainos ir kokybės santykis"? Mano supratimu bus trys tokie santykiai.
Kažkam, kas šiuo metu neturi pajamų, tai bus Snaigė už 799 bus geriausias pasirinkimas (geriau už AKAI, Eiron ar panašius). Jums, panašu, Electrolux. Kažkam gal Liebherr (nes už analogą su Miele ženklu mokėti nebenori).
Todėl pasikartosiu, kad kažkokį "brandą" (Samsung, Snaigė, Electrolux) tituluoti "geriausiu kainos ir kokybės santykiu" absurdas.
Pas mane taip pat be rėmelio "liuksas" jau metukai keturi aria. Jokių tragedijų. Jei kas kiek ir išbėga nuvalai ir tiek. Kad per baldus nubėgtų atsitinka labai retai. Bet rėmelis trukdytų kaskart valant paviršių.
O kaip toks pavyzdys: skiriu šaldytuvui 3000-3500 tūkstančio. Kur tada tamstos Samsungai ir Snaigės su "išklibusiom gumom"? Tai kuris šaldytuvas bus "geriausias kainos ir kokybės santykis"? Mano supratimu bus trys tokie santykiai.
Kažkam, kas šiuo metu neturi pajamų, tai bus Snaigė už 799 bus geriausias pasirinkimas (geriau už AKAI, Eiron ar panašius). Jums, panašu, Electrolux. Kažkam gal Liebherr (nes už analogą su Miele ženklu mokėti nebenori).
Todėl pasikartosiu, kad kažkokį "brandą" (Samsung, Snaigė, Electrolux) tituluoti "geriausiu kainos ir kokybės santykiu" absurdas.
Pas mane taip pat be rėmelio "liuksas" jau metukai keturi aria. Jokių tragedijų. Jei kas kiek ir išbėga nuvalai ir tiek. Kad per baldus nubėgtų atsitinka labai retai. Bet rėmelis trukdytų kaskart valant paviršių.
Speedy, kas skiria daug pinigų (tarkim tuos 3500 lt šaldytuvui), tokiam dažniausiai svarbiau įvaizdis nei kokybė ar funkcionalumas. Kas turi 799, renkasi pigumą. Čia kaip kolega klausė - kokį laptopą pirkti, iki 2000 lt. Atsakymas vienas - pirk kokį nori, vienodas š bus.
O kas skiria 1300-1500 jau turi didelį pasirinkimą - geresnių kompanijų geresnius produktus (tie patys Bosch, Siemens, Liebherr, Electrolux šaldytuvai, jei jau kalbėt apie juos) galbūt prastesnės komplektacijos arba pigesnių ne tokių kokybiškų firmų (pvz. to paties samsung šaldytuvus, kuriuos bent kiek teko girdėt pardavėjai net nenori parduot, nes per daug genda) su neva geresne komplektacija arba užlaužta kaina (= didesnis uždarbis ir suinteresuotumas prekybininkui). Va čia ir iškyla tas kainos/kokybės santykis, kai žmogus renkasi kuo kokybiškesnį gaminį pagal savo kišenę.
beje, naujuose AEG ir Electrolux modeliuose su rėmeliais pats rėmelis daug geriau prigludęs prie stiklo, todėl bent iš vidinės pusės išvalyti nėra jokių problemų, nes nėra tarpelio kur kauptis nešvarumams