Įkraunama...
Įkraunama...

AEG, Electrolux buitinė technika

apie electroluxa
Atsakyti
QUOTE(Blue_rose @ 2006 02 24, 08:43)
as ir manau,kad apsuku skaicias sklabimo masinoje nereikalingas didelis. NEs kuo ant didesnio uzstatai,tuo labiau susiglamziusius drabuzius issitrauki. O tada jau lyginimo ax.gif
O as tai nemegeja lyginti..tai dauguma drabuziu skalbiu ant 600-700.


Dazniausia kuo daugiau apsisukimu, tuo yra tvirtesne skalbimo masinos konstrukcija ir ji tarnaus ilgiau. Nebutina grezti maksimaliais apsisukimai.
Gerai, kai skalbimo masinos turi grezimo apsuku reguliavimo funkcija.
Atsakyti
mes pirkom aeg kaitlente ir orkaite su pirolize,bet nieko konkretaus dar negaliu pasakyt,nes dar nenaudojom.Bet šituo pirkiniu jau dabar patenkinta esu.
Atsakyti


У меня стиральная машина и холодильник, уже лет 9 точно есть-- тьфу тьфу тьфу работает без проблем. Стиральная машина большой загрузки, но если надо белья поменьше постирать, машина сама взвешивает. Сушкой не пользуюсь , почти. Сушки есть 3 режима. Очень хорошо стирает деликатные вещи. thumbup.gif
Atsakyti
Cia kazkuri minejo, jog kuo daugiau apsuku, tuo labiau susiglamzo drabuziai... schmoll.gif Esme tame, jog kuo daugiau apsuku, tuo labiau drabuziai sudyla ir susidevi... Tai 1000 apsuku per akis... ax.gif
Atsakyti
kadangi siek tiek susijes su siom technikom, pabandysiu patart:

geriausia rinktis 60x60cm skalbykle, t.y. standartiniu ismatavimu, ji bus stabiliausia ir ilgiausiai tarnaus.

QUOTE(magenta @ 2006 02 23, 18:07)
o kiek apsuku pas tave? nusiziurejau 1400 ir plius dziovinimas yra, tai nezinau ar apsimoka, nes girdejau kad drabuzius labai suglamzys, ar kuo daugiau tuo geriau? idomu dziovinant daug elektros rys? gal 1200 uztektu?...


apsukų max. 1200 bus per akis, dažniausiai naudosit 1000 ar 1200, ir jau sunku būtų sugalvoti, kokius rūbus galima gręžti su 1600 ar 1800 apsukų (o yra ir tokių modeliu rinkoje). Skalbykle-dziovintuvas viename nerekomenduoju, nes skalbti toks prietaisas gali pilna ikrova (pvz. 5kg), o dziovinti - tik puse tokios ikrovos (pvz 2,5kg), nes būgnas yra per mažas, todėl reikia išimti dalį skalbinių ir džiovinti, paskui išdžiuvusius ištraukti ir sudėti likusius. Arba skalbti iškart pusę normalios įkrovos, ir užstatyt iškart ir skalbimą ir džiovinimą. Bet kuriuo atveju, gauname dideles energijos sąnaudos, nepatogu naudoti, ir nematau tikslo. Pats idealiausias variantas yra pirkti skalbyklę ir džiovintuvą, t.y. du atskirus prietaisus, kuriuos galima statyti vieną šalia kito, arba montuoti su specialiu priedu - stalčiumi - vieną ant kito. Tada visus rūbus išskalbtus su skalbykle, galima iškart išdžiovinti džiovintuve, priedo džiovintuvas turi pūkų filtrą, todėl po džiovinimo rūbai bus ne tik sausi, nesusiglamžę, bet ir išvalyti nuo visokių dulkių ir pūkų. Patikėkit, po kiekvieno džiovinimo tame filtre surenkama visa sauja dulkių ir pūkų, kuriuos šiaip mes tiesiog paskui apsirengtumėm su "švariais rūbais". Juk skalbyklė išskalbia tik dėmes ir nešvarumus, tačiau dulkės ir kt. smulkūs nešvarumai lieka skalbiniuose. To atsikratyti gali padėti tik džiovintuvas. Tiesa, džiovintuvas "ryja" apie 4kwh energijos vienai partijai rūbų išdžiovinti, tad kiekvienas džiovinimas pridės apie 1lt. prie jūsų elektros energijos sąskaitos.

Taip pat yra ir kompaktiškas džiovintuvas (t.y. mažų matmenų), kurį galimą pakabinti ant sienos, ar pastatyti kur nors kampe kur yra laisvos vietos - tik šis modelis džiovina iki 3,4kg skalbinių vienu metu.

QUOTE(Ieva-Pieva @ 2006 02 24, 09:58)


deja, cia tik koncepciniai modeliai, ir kada/ar isvis kada bus isleisti i serijine gamyba, nieks nezino smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pikciurna_ @ 2006 03 03, 10:43)
Cia kazkuri minejo, jog kuo daugiau apsuku, tuo labiau susiglamzo drabuziai...  schmoll.gif  Esme tame, jog kuo daugiau apsuku, tuo labiau drabuziai sudyla ir susidevi... Tai 1000 apsuku per akis... ax.gif



schmoll.gif schmoll.gif Она расправляет белье.
Atsakyti
Mes pries metus beveik viska virtuvei nusipirkom is AEG.

Orkaites su pirolize mums nerekomendavo, nes norint paleisti ta valymo programa reikia valanda vandeni garinti. As sugalvoju, kad as vistu nekepu, tai man bus nesunku ir taip issivalyti. Mes nusipirkom 6 kartos orkaite.

Kaitlente mes emem elektrine nepriklausoma su prasiplecianciomis vietomis, bet ne indukcine, kur reikia specialiu puodu.

Indaplove emem 9 komplektu, kol kas pilnai uztenka, ir maziau kainavo, ir vietos maziau uzima.

Gartrauki irgi ne ypatinga pasirinkom, bet savo funkcija atlieka.

Saldytuvas AEG mums pasirode per brangus - 11 ar 12 tukst. lt., kadangi mes norejom dvidurio.

Taip pat atsisakem imontuojamos AEG mikrobangu krosneles, pasirode per brangu 1300lt. uz krosnele ir 500lt. uz remeli. Todel i spintute isidejom paprasta sena, tik virtuvinio dureles gudresnes padare, kad patogu butu naudotis.

Kol kas nesigailim ir esam patenkinti. AEG energijos sanaudos yra mazos, beveik viskas A klases.
Kaimynai turi Gorenje ir irgi patenkinti, bet kainu skirtumas akivaizdus.

Skalbykles dar nenusipirkom (dar sena tarnauja), bet pacios moderniausios AEG nepatariu pirkti, jei nereikia kosminio laivo, o paprasciausios skalbykles. Pvz., yra madingu drabuziu skalbimo programa. Idomu kaip ji veikia? Bugnas pripilamas drungno vandens ir kas pusvalandi apsisuka po kelis kartus. Tai tas pats kas sudesi rubus i kibira, ipilsi vandens ir kas pusvalandi truputi pamakaluosi.

Dabar modernios skalbykles skalbia taip, kad drabuziai beveik nesiglamzo. O vyksta viskas taip, kai pasibaigia skalbimo funkcija, yra uzpilamas vanduo skalavimui. Seno tipo skalbyklese uzpilamas saltas vanduo, todel drabuziai susiglamzo (gal kas arciau fizikos, bus aiskiau), o naujoviskose vanduo yra pasildomas pries uzpilamas skalavimui, todel rubai nesusiglamzo.
AEG neturi (ar bent jau neturejo) skalbykles su dziovykle, kad butu viename.

Dabar as turiu masina su dziovykle viename, bet jei ruosdavausi dziovinti, tai as tik puse uzkrovos dedavau. Gyvenome kitoj vietoj, kur ziemos metu as neturejau, kur dziovinti rubu, patalynes, todel dziovykle praversdavo. Dziovykle taip pat naudoja ir vandeni, ne tik elektra (nebent man taip atrodo).
Bet man daugiau nei 1000 apsuku irgi neprireike.

Rekomenduoju sulaukti ir pasinaudoti akcijomis. Be to, man atrodos birzelio men. keiciasi AEG, Electrolux ir Gorenje kainorasciai, t.y. senieji modeliai atpiginami.

Jei turit klausimu, gal ka dar prisiminsiu.
Atsakyti
Sutinku, kad daug buities prietaisų "veikia", nors kainų skirtumas akivaizdus. Bet yra "veikia" (ir šaldytuvai rusiški veikė) ir yra - gerai ir patogiai veikia.

Mano šeima ir artimiausi giminės jau daug laiko apsistoję ties AEG+ELECTROLUX+ZANUSSI gaminiais.
Perkam visą šitos kompanijos techniką (nuo tosterio iki šaldytuvo) ir niekas nėra keikęs ar neradęs sau tinkamo modelio. Technika, kuria galima vadinti gudria ir ilgaamže.
Tarkim kai dar mokiausi mokykloj tevai sutaupe tuo laiku didelius pinigus ir isigyjo Electrolux skalbykle. Tai jau apie 10 metų ją naudoja ir nė karto jokio gedimo, nors skalbia daug. Ir technologiškai irgi per tokį laiką gana neblogai atrodo - yra visos reikiamos funkcijos.
Suprantu, kad šiais laikais technika perkama gal ir ne 10 metų, bet negali nuspėti ateities, todėl jei leidžia lėšos aš renkuosi brangesnę, bet patikimą techniką.

Be to, labai dažnai tenka skaityti apie Electrolux grupės pasiekimus - tai jų skalbyklė tyliausia, tai siurblys surenka didžiausią procentą mažiausių dalelių ir pa. T.y. gamintojas eina į priekį ir berods kur kas sparčiau nei kai kurie kiti, kurių naujų modelių atnaujinimas dažniausiai pasireiškia korpuso spalvos pakeitimu.
Atsakyti
QUOTE(Seeme @ 2006 03 04, 10:57)

Orkaites su pirolize mums nerekomendavo, nes norint paleisti ta valymo programa reikia valanda vandeni garinti. As sugalvoju, kad as vistu nekepu, tai man bus nesunku ir taip issivalyti. Mes nusipirkom 6 kartos orkaite.

Dabar as turiu masina su dziovykle viename, bet jei ruosdavausi dziovinti, tai as tik puse uzkrovos dedavau.Dziovykle taip pat naudoja ir vandeni, ne tik elektra (nebent man taip atrodo).

Rekomenduoju sulaukti ir pasinaudoti akcijomis. Be to, man atrodos birzelio men. keiciasi AEG, Electrolux ir Gorenje kainorasciai, t.y. senieji modeliai atpiginami.



Apie pirolizes funkcija orkaiteje kazka jau pardavejas jum primelavo - jokio ten vandens nereikia valanda garinti, ten tiesiog visa orkaite ikaista iki 500 laipsniu ir visi nesvarumai sudega ir pavirsta pelenais ir nukrenta ant orkaites dugno, o tada su dregnu skudureliu visuos juos isvalom. Bet kadangi orkaite valom pakankamai retai, tai tikrai nera butina funkcija, as tai daugiau vertinciau kaip "pribumbasa" smile.gif

O del dziovykles ir skalbykles viename - sis prietaisas neturi pagrindinio dziovintuvo privalumo, t.y. puku filtro, todel rubai skalbykleje-dziovintuve bus isdziovinti, taciau nebus tokie purus ir svarus kaip po dziovinimo dziovintuve [t.y. atskirame prietaise]. Ir beje, dziovinimo metu tikrai nera naudojamas ne laselis vandens smile.gif

o del kainorasciu blogai atrodo wink.gif
Atsakyti
o kas del kainorashchiu? sakai neteisybe kad atpigs? girdejau kad babar maximaliai uzhsikele kainas del ivesto mokeschio ir pagal nauja kainyna dabar neapsimoka pirkt, o balandy bus perskaichiavimas ir jos tures krist...
Papildyta:
QUOTE(Šiaurė @ 2006 03 04, 00:47)
schmoll.gif  schmoll.gif  Она расправляет белье.


shiauria, buk maloni rashyk lietuvisklai, oto ash nemoketi shneketi rusishkai... schmoll.gif
Atsakyti
Mes jau turim šaldytuvą ir skalbyklę iš Electolux. Jokių nusiskudimų neturim, viskas veikia gerai tfu, tfu, tfuDabar dairausi įmontuojamois orkaitės ir kaitlentės. Modelisu išsirinkom, tik reikia nuvažiuoti į spec. parduotuvę. Gal ir nuolaidas gausim, nes šaldytuvą toje parduotuvėje nusipirkom 500 Lt pigiau, nei kitose. Jei būtumėm mokėję grynai, tai būtų dar 200 Lt pigiau. Sakyčiau apsimoka mirksiukas.gif
Atsakyti