[quote=agu0na,2011 04 06, 17:04]
Svekutes,
labai grazus visu tortukai, Julioska -kamuolys
atnesu ir as svo tortuka gimtadieniui, 3,5kg. sokoladinis biskvitas ir morenginis -riesutinis pusgaminis perteptas sviestiniu-karameliniu kremu su riesutais.Geles is cukrines mases ,o pastilazas savo kurybos
dieve koks geliu grozis,na Jusu ir sugebejimai.as ir tik pabaigiau rafaela,zinau man su juo tik i krumus sleptis po tokiu groziu
QUOTE(agu0na @ 2011 04 06, 17:04)
atnesu ir as svo tortuka gimtadieniui, 3,5kg. sokoladinis biskvitas ir morenginis -riesutinis pusgaminis perteptas sviestiniu-karameliniu kremu su riesutais.Geles is cukrines mases ,o pastilazas savo kurybos
labai grazus o geles dar grazesnes
Agu0na, o koks tas savos kurybos pastilazas?
Kiti tuortukai ir grazus
FOTBOLO KAMUOLYS
kadangi pazadejau dedu formule ir aprasyma futbolo kamuoliui
jums prireiks skaiciuotuvo, matlankio
visu pirma reikia issimatuoti formos, kurioje kepsite torto biskvitus, krastines ilgi (arba tiesiog apskritimo krastines ilgi, jei pvz kepat meduti). pazymesiu ji x
dabar apskaiciuossim penkiakampiu ir sesiakampiu vienos krastines ilgi
x*2/30= y (krastines ilgis)
buvo duotas 20cm formos pvz jos sienele =64cm
64*2= 128/30= 4.26cm
mano torto forma (16cm) matavau formos sieneles vidine puse
tai skaiciavau taip 49,5*2/30=3.3cm
sesiakampio kampas = 120 laipsniu
penkiakampio= 108 laipsniai
tai nusibreziate ant lapo y ilgio atkarpele (mano atveju 3,3) su matlankiu atmatuojat kampa, vel breziat linija y irtaip kol nubraizysit penkiakampi ir siasiakampi
kad butu tikroviskiau as tuos lopelius ispjovus ismases dar apvedziojau tuo siules imitatorium
pusei kamuolio uzteks 6 juodu penkiakampiu, sesiakampiu daugiau, net neskaiciavau kiek
manau surinkimas aiskus bet prie progos ir ji aprasysiu
ant virsaus uzdedam juodapenkiakampi, aplink vienas prie kito deliojam siasiakampius, gali buti vienas kitas milimetras paklaidos, nes kamuoli gi formuojam is akies , ji svelniai pirstukais nuglostom i reikiama puse
sudejus siasiakampius i tarpju zemiau atsiradusius tuscius kampukus vel dedam juodus penkiakampius. man patogiau buvo is pradziu atitaikyt sonus i kampus, o po to ikloti ir virsutini kampa. toliau ir vel deliojam sesiam=kampiuskiekviena svelniai paglosstydamos...
va ir visas menas, ir uztrunkama daug trumpiau nei gali atrodyt, bent as pastilazukvadratini tortailgiau dengiu
jei skaitysit mano aprasa naudingu ir reikalingu, galit ikelti si aprasyma i virsutine tema, kad visoms butu po ranka
kadangi pazadejau dedu formule ir aprasyma futbolo kamuoliui
jums prireiks skaiciuotuvo, matlankio
visu pirma reikia issimatuoti formos, kurioje kepsite torto biskvitus, krastines ilgi (arba tiesiog apskritimo krastines ilgi, jei pvz kepat meduti). pazymesiu ji x
dabar apskaiciuossim penkiakampiu ir sesiakampiu vienos krastines ilgi
x*2/30= y (krastines ilgis)
buvo duotas 20cm formos pvz jos sienele =64cm
64*2= 128/30= 4.26cm
mano torto forma (16cm) matavau formos sieneles vidine puse
tai skaiciavau taip 49,5*2/30=3.3cm
sesiakampio kampas = 120 laipsniu
penkiakampio= 108 laipsniai
tai nusibreziate ant lapo y ilgio atkarpele (mano atveju 3,3) su matlankiu atmatuojat kampa, vel breziat linija y irtaip kol nubraizysit penkiakampi ir siasiakampi
kad butu tikroviskiau as tuos lopelius ispjovus ismases dar apvedziojau tuo siules imitatorium
pusei kamuolio uzteks 6 juodu penkiakampiu, sesiakampiu daugiau, net neskaiciavau kiek
manau surinkimas aiskus bet prie progos ir ji aprasysiu
ant virsaus uzdedam juodapenkiakampi, aplink vienas prie kito deliojam siasiakampius, gali buti vienas kitas milimetras paklaidos, nes kamuoli gi formuojam is akies , ji svelniai pirstukais nuglostom i reikiama puse
sudejus siasiakampius i tarpju zemiau atsiradusius tuscius kampukus vel dedam juodus penkiakampius. man patogiau buvo is pradziu atitaikyt sonus i kampus, o po to ikloti ir virsutini kampa. toliau ir vel deliojam sesiam=kampiuskiekviena svelniai paglosstydamos...
va ir visas menas, ir uztrunkama daug trumpiau nei gali atrodyt, bent as pastilazukvadratini tortailgiau dengiu
jei skaitysit mano aprasa naudingu ir reikalingu, galit ikelti si aprasyma i virsutine tema, kad visoms butu po ranka
o mamamija,kokia cia aukstoji matematika
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2011 04 06, 23:26)
o mamamija,kokia cia aukstoji matematika
bet zinok tiksli,pas mane tik viena siasiakampi patempt reikejo,bet tik del to kad tortas toj vietoj neidealiai isformuotas buvo
QUOTE(agu0na @ 2011 04 06, 20:04)
atnesu ir as svo tortuka gimtadieniui, 3,5kg. sokoladinis biskvitas ir morenginis -riesutinis pusgaminis perteptas sviestiniu-karameliniu kremu su riesutais.Geles is cukrines mases ,o pastilazas savo kurybos
fantastiskas tortas ir nieko jam netruksta
Papildyta:
QUOTE(daluze77 @ 2011 04 06, 22:23)
[ pabaigiau rafaela,zinau man su juo tik i krumus sleptis po tokiu groziu
niekur nereikia sleptis. Galit ir i zmones iseit. Labai mielas, toks svelnus. Grazu
Labas,rytas
aciu uz pastabas ir malonius zodzius
Man tortai mielesni neperkrauti dekoru,jei geles israiskingos manau nebutina marginti fona.Man labai gaila ,kad nesugebejau gerai nufotografuoti,nes torto pastilazo spalva sampanine,gal net kremine ,bet nuotraukoje gavosi baltas
Vis eksperimentuoju kiekviena karta darydama pastilaza si karta taip pat nesu patenkinta rezultatu,jis buvo labai lipnus,tasus .Receptas:
500gr cukraus pudros, 0,5 stiklines gliukozes miltel,2 valg. saukstai balto aliejaus, 1a.s zelatinos,1 baltymas ,bet dar pasikartosiu si recepta reikia tobulinti
daluze77 labai skaniai atrodo tortas,padarytas tvarkingai ,grazu
aciu uz pastabas ir malonius zodzius
Man tortai mielesni neperkrauti dekoru,jei geles israiskingos manau nebutina marginti fona.Man labai gaila ,kad nesugebejau gerai nufotografuoti,nes torto pastilazo spalva sampanine,gal net kremine ,bet nuotraukoje gavosi baltas
Vis eksperimentuoju kiekviena karta darydama pastilaza si karta taip pat nesu patenkinta rezultatu,jis buvo labai lipnus,tasus .Receptas:
500gr cukraus pudros, 0,5 stiklines gliukozes miltel,2 valg. saukstai balto aliejaus, 1a.s zelatinos,1 baltymas ,bet dar pasikartosiu si recepta reikia tobulinti
daluze77 labai skaniai atrodo tortas,padarytas tvarkingai ,grazu
Labai patiko agu0nos tortas nieko netrūko man
QUOTE(agu0na @ 2011 04 07, 08:59)
bet dar pasikartosiu si recepta reikia tobulinti
lauksim tobulumo
aguona, tortas fantastiskas, gal galiu i az keleta klausimuku, buciau labai labai dekinga
daluze 77 gerulis tas tavo tortukas , taip ir prašosi suvalgomas
Aguona jūs be kalbų tobulai ir patį tortą formuojat ir apie puokštes tai išvis nekalbu , dar širdis man suplyš , visą savaitę bandžiau puokštelę sudėliot , gaunas nu tikrai palyginus su jumis nekas , sakykit ar yra kokios taisyklės puokštės formavimo , gal kokių nuorodų turit , ar jau jei dievulis nedavė tos gyslelės tai nėr nė ko spangt , dar pasikartosiu jūsų tortai nuostabūs
Aguona jūs be kalbų tobulai ir patį tortą formuojat ir apie puokštes tai išvis nekalbu , dar širdis man suplyš , visą savaitę bandžiau puokštelę sudėliot , gaunas nu tikrai palyginus su jumis nekas , sakykit ar yra kokios taisyklės puokštės formavimo , gal kokių nuorodų turit , ar jau jei dievulis nedavė tos gyslelės tai nėr nė ko spangt , dar pasikartosiu jūsų tortai nuostabūs
QUOTE(neramuole @ 2011 04 07, 09:28)
aguona, tortas fantastiskas, gal galiu i az keleta klausimuku, buciau labai labai dekinga
taip zinoma