Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip puošti tortus pyragus ir kitus skanėstus, 58

[quote=agu0na,2011 04 06, 17:04]
Svekutes, 4u.gif

labai grazus visu tortukai, Julioska -kamuolys thumbup.gif
atnesu ir as svo tortuka gimtadieniui, 3,5kg. sokoladinis biskvitas ir morenginis -riesutinis pusgaminis perteptas sviestiniu-karameliniu kremu su riesutais.Geles is cukrines mases ,o pastilazas savo kurybos


dieve koks geliu grozis,na Jusu ir sugebejimai.as ir tik pabaigiau rafaela,zinau man su juo tik i krumus sleptis po tokiu groziu verysad.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(agu0na @ 2011 04 06, 17:04)
atnesu ir as svo tortuka gimtadieniui, 3,5kg. sokoladinis biskvitas ir morenginis -riesutinis pusgaminis perteptas sviestiniu-karameliniu kremu su riesutais.Geles is cukrines mases ,o pastilazas  savo kurybos



blink.gif labai grazus o geles dar grazesnes wub.gif
Agu0na, o koks tas savos kurybos pastilazas? ax.gif

Kiti tuortukai ir grazus 4u.gif
Atsakyti
FOTBOLO KAMUOLYS

kadangi pazadejau dedu formule ir aprasyma futbolo kamuoliui

jums prireiks skaiciuotuvo, matlankio

visu pirma reikia issimatuoti formos, kurioje kepsite torto biskvitus, krastines ilgi (arba tiesiog apskritimo krastines ilgi, jei pvz kepat meduti). pazymesiu ji x

dabar apskaiciuossim penkiakampiu ir sesiakampiu vienos krastines ilgi

x*2/30= y (krastines ilgis)

buvo duotas 20cm formos pvz jos sienele =64cm

64*2= 128/30= 4.26cm

mano torto forma (16cm) matavau formos sieneles vidine puse

tai skaiciavau taip 49,5*2/30=3.3cm

sesiakampio kampas = 120 laipsniu
penkiakampio= 108 laipsniai

tai nusibreziate ant lapo y ilgio atkarpele (mano atveju 3,3) su matlankiu atmatuojat kampa, vel breziat linija y irtaip kol nubraizysit penkiakampi ir siasiakampi

kad butu tikroviskiau as tuos lopelius ispjovus ismases dar apvedziojau tuo siules imitatorium

pusei kamuolio uzteks 6 juodu penkiakampiu, sesiakampiu daugiau, net neskaiciavau kiek ax.gif

manau surinkimas aiskus bet prie progos ir ji aprasysiu

ant virsaus uzdedam juodapenkiakampi, aplink vienas prie kito deliojam siasiakampius, gali buti vienas kitas milimetras paklaidos, nes kamuoli gi formuojam is akies biggrin.gif , ji svelniai pirstukais nuglostom i reikiama puse

sudejus siasiakampius i tarpju zemiau atsiradusius tuscius kampukus vel dedam juodus penkiakampius. man patogiau buvo is pradziu atitaikyt sonus i kampus, o po to ikloti ir virsutini kampa. toliau ir vel deliojam sesiam=kampiuskiekviena svelniai paglosstydamos...

va ir visas menas, ir uztrunkama daug trumpiau nei gali atrodyt, bent as pastilazukvadratini tortailgiau dengiu blush2.gif



jei skaitysit mano aprasa naudingu ir reikalingu, galit ikelti si aprasyma i virsutine tema, kad visoms butu po ranka ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo julioske: 06 balandžio 2011 - 22:20
o mamamija,kokia cia aukstoji matematika umn.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2011 04 06, 23:26)
o mamamija,kokia cia aukstoji matematika  umn.gif  biggrin.gif

bet zinok tiksli,pas mane tik viena siasiakampi patempt reikejo,bet tik del to kad tortas toj vietoj neidealiai isformuotas buvo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(agu0na @ 2011 04 06, 20:04)
atnesu ir as svo tortuka gimtadieniui, 3,5kg. sokoladinis biskvitas ir morenginis -riesutinis pusgaminis perteptas sviestiniu-karameliniu kremu su riesutais.Geles is cukrines mases ,o pastilazas  savo kurybos

fantastiskas tortas thumbup.gif wub.gif ir nieko jam netruksta schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(daluze77 @ 2011 04 06, 22:23)
[ pabaigiau rafaela,zinau man su juo tik i krumus sleptis po tokiu groziu verysad.gif

niekur nereikia sleptis. schmoll.gif Galit ir i zmones iseit. mirksiukas.gif Labai mielas, toks svelnus. Grazu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IwonaBogd: 07 balandžio 2011 - 07:36
Labas,rytas biggrin.gif

aciu uz pastabas ir malonius zodzius rolleyes.gif
Man tortai mielesni neperkrauti dekoru,jei geles israiskingos manau nebutina marginti fona.Man labai gaila ,kad nesugebejau gerai nufotografuoti,nes torto pastilazo spalva sampanine,gal net kremine ,bet nuotraukoje gavosi baltas

Vis eksperimentuoju kiekviena karta darydama pastilaza si karta taip pat nesu patenkinta rezultatu,jis buvo labai lipnus,tasus .Receptas:

500gr cukraus pudros, 0,5 stiklines gliukozes miltel,2 valg. saukstai balto aliejaus, 1a.s zelatinos,1 baltymas ,bet dar pasikartosiu si recepta reikia tobulinti g.gif

daluze77 labai skaniai atrodo tortas,padarytas tvarkingai ,grazu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agu0na: 07 balandžio 2011 - 08:01
Labai patiko agu0nos tortas wub.gif wub.gif wub.gif nieko netrūko man schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(agu0na @ 2011 04 07, 08:59)
bet dar pasikartosiu si recepta reikia tobulinti g.gif

lauksim tobulumo rolleyes.gif
Atsakyti
aguona, tortas fantastiskas, gal galiu i az keleta klausimuku, buciau labai labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
daluze 77 gerulis tas tavo tortukas , taip ir prašosi suvalgomas thumbup.gif

Aguona jūs be kalbų tobulai ir patį tortą formuojat ir apie puokštes tai išvis nekalbu , dar širdis man suplyš blink.gif biggrin.gif , visą savaitę bandžiau puokštelę sudėliot , gaunas nu tikrai palyginus su jumis nekas , sakykit ar yra kokios taisyklės puokštės formavimo , gal kokių nuorodų turit , ar jau jei dievulis nedavė tos gyslelės tai nėr nė ko spangt lotuliukas.gif , dar pasikartosiu jūsų tortai nuostabūs wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(neramuole @ 2011 04 07, 09:28)
aguona, tortas fantastiskas, gal galiu i az keleta klausimuku, buciau labai labai dekinga  4u.gif


taip zinoma smile.gif
Atsakyti