Sveikutes
Nusipirkau namuose daryto alyvuogiu aliejaus, bet pamirsau paklaust kokiu budu ji spaude
Kaip manot? ar tiktu jis odai? o gal geriau nerizikuot ir palikt salotom...
Vienas geriausių kūno priežiūros būdų, žinomas ir vertinamas nuo senų laikų naudoti natūralius, geros kokybės kosmetinius aliejus. Išsirinkti gerą ir kokybišką aliejų tikrai nėra lengva, todėl arba skaitykite etiketes, arba pirkite iš patikimų rankų. Svarbiausia įsitikinti: nerafinuotas tai yra neišvalytas cheminėmis medžiagomis, todėl dažnai būna drumstas, kvepiantis augalu, išlaikęs tikrąją spalvą, ir visas vertingąsias medžiagas, spaustas šaltuoju (mechaniniu) būdu, tai yra aliejus iš augalo gaunamas jį slegiant, trinant,( o ne kaitinant ir naudojant chemiją), pirmo spaudimo ,tas pats augalas gali būti spaudžiamas kelis kartus, tačiau antras ar trečias kartas nebeduoda tokio kokybiško aliejaus, juolab, gali būti atliekamas naudojant cheminius tirpiklius. Aliejus tikrai neriebins, neteps ir nežvilgės, jei jį teisingai naudosite. Efektyviausias augalinių aliejų naudojimo būdas - tepti ant drėgnos odos.
Su drėgme aliejus lengviau įsigers ir apie jį tiesiog pamiršite. Aliejaus riebalai savo sudėtimi yra artimiausi odos išskiriamiems riebalams sebumui, todėl patekę ant odos jie įsisavinami 100 procentų. Aliejus odai suteikia pačią natūraliausią apsaugą: drėkina, sureguliuoja, gydo, tačiau jis neprivers jos pasikeisti per naktį. Bet per mėnesį tikrai. Aliejai iš tiesų yra kažkas stebuklinga, nepelnytai pamiršta ir užgožta chemijos mokslo. Gaila, kad žmonės mano, kad tai kažkokia nauja ekologinė mada - tiesiog išbandę visas chemijas, galiausiai grįžtame prie natūralumo, kas yra artimiausia mūsų prigimčiai . Jei kas nors tai laikys mada puiku!
Su drėgme aliejus lengviau įsigers ir apie jį tiesiog pamiršite. Aliejaus riebalai savo sudėtimi yra artimiausi odos išskiriamiems riebalams sebumui, todėl patekę ant odos jie įsisavinami 100 procentų. Aliejus odai suteikia pačią natūraliausią apsaugą: drėkina, sureguliuoja, gydo, tačiau jis neprivers jos pasikeisti per naktį. Bet per mėnesį tikrai. Aliejai iš tiesų yra kažkas stebuklinga, nepelnytai pamiršta ir užgožta chemijos mokslo. Gaila, kad žmonės mano, kad tai kažkokia nauja ekologinė mada - tiesiog išbandę visas chemijas, galiausiai grįžtame prie natūralumo, kas yra artimiausia mūsų prigimčiai . Jei kas nors tai laikys mada puiku!
merginos,noriu mamai nupirkti nerafinuoto taukmedziu sviesto,gal galit kokia internetine parduotuve parekomenduot?lt ir ne lt,aciu
QUOTE(pokahonta @ 2011 04 21, 11:55)
merginos,noriu mamai nupirkti nerafinuoto taukmedziu sviesto,gal galit kokia internetine parduotuve parekomenduot?lt ir ne lt,aciu
As pirkusi esu is cia kainos ir kokybes atžvilgiu nesu nusivylusi 2kg baiginėju
Noriu paklaust vieno klausimo nuo "Adomo ir Ievos"...
Aliejų galima tepti TIK ant drėgnos odos. O kaip masažai? Juos daro ant sausos odos kaip reikia daryt kasdienius masažus-glostymus mažiem leliukam? Jiems daroma ant sausos...
Ir ar "nesusigadinsiu" odos tepdama ją vien aliejais (o ne kremais). Nuo naujų metų tepu odą argano aliejum ir jau kelis kartus (kaip tik ir šiuo metu) išsausėjo kaklo oda (kur tas linkis sausa, raudona, atrodo kaip smaugta ). Šiaip tai šiuo metu esu , bet per pirmą nėštumą tokių dalykų nebuvo
Dėkui jeigu kas nors man paaiškinsit kaip čia yra
Aliejų galima tepti TIK ant drėgnos odos. O kaip masažai? Juos daro ant sausos odos kaip reikia daryt kasdienius masažus-glostymus mažiem leliukam? Jiems daroma ant sausos...
Ir ar "nesusigadinsiu" odos tepdama ją vien aliejais (o ne kremais). Nuo naujų metų tepu odą argano aliejum ir jau kelis kartus (kaip tik ir šiuo metu) išsausėjo kaklo oda (kur tas linkis sausa, raudona, atrodo kaip smaugta ). Šiaip tai šiuo metu esu , bet per pirmą nėštumą tokių dalykų nebuvo
QUOTE(Cosette @ 2011 04 21, 13:46)
Noriu paklaust vieno klausimo nuo "Adomo ir Ievos"...
Iš savos patirties pasakysiu, kad geriau vien aliejais odos netepkite. Kai pradėjau naudoti lazdynų riešutų aliejų, mano oda labai pagražėjo, išnyko spuogai. Po kiek laiko ji pradėjo sausėt, o T zona riebaluotis. Dabar, mano pačios manymu, turiu super riebią dehidratuotą odą. Aliejaus nekaltinu, kaltinu save, kad neteisingai juo naudojausi. Mano manymu, būtina naudoti aliejų kartu su drėkinamuoju kremu. Na, tarkim, vienas iš jų ryte, kitas vakare.
QUOTE(Ingese @ 2011 04 17, 12:33)
dekoju...
Kaip suprantu, tas monoi aliejus yra tinkamas ir vaikams. Niekur neradau supermamose kokiais kremais tepa vaikučius, būnant sauluteje.Mums dešimt men., todel tikrai nenoriu teplioti cheminiais kremais.
Si savaitgali gal jau neisies uzsisakyti monoi aliejaus, ir kur geriau patartumete uzsisakyti, gal kas daznai sakotes, ir zinot? todel manau gal nieko nebus jai vaiki alyvuogiu aliejumi patepsiu, na kalbu apie veiduka, nes taip vejas su saulute nugairina, o dar ypac balandzio saulute....
dekoju...na tikiuosi supratote ko noriu....
QUOTE(Ingese @ 2011 04 22, 15:49)
Kaip suprantu, tas monoi aliejus yra tinkamas ir vaikams. Niekur neradau supermamose kokiais kremais tepa vaikučius, būnant sauluteje.Mums dešimt men., todel tikrai nenoriu teplioti cheminiais kremais.
Si savaitgali gal jau neisies uzsisakyti monoi aliejaus, ir kur geriau patartumete uzsisakyti, gal kas daznai sakotes, ir zinot? todel manau gal nieko nebus jai vaiki alyvuogiu aliejumi patepsiu, na kalbu apie veiduka, nes taip vejas su saulute nugairina, o dar ypac balandzio saulute....
aliejai tikrai neapsaugos vaikiuko odos nuo UV spindulių, tam yra specialių ekologiškų kremų.
QUOTE(Vivace @ 2011 04 21, 20:26)
Iš savos patirties pasakysiu, kad geriau vien aliejais odos netepkite.
dėkui už atsakymą kaip suprantu, geriau iš karto mokintis gamintis kremus, o neprasidėt vien su aliejais.
O kaip rankas teptis? jeigu maišysiu aliejus (sviestmedį su skystais aliejais ir ea), vis tiek reikia ant drėgnų rankų?
o kaip tept išsausėjusią vaiko odą? Drėgną aliejum ar daryt kremą? Kuo daugiau į mišką - tuo daugiau medžių
QUOTE(Cosette @ 2011 04 22, 20:47)
dėkui už atsakymą kaip suprantu, geriau iš karto mokintis gamintis kremus, o neprasidėt vien su aliejais.
O kaip rankas teptis? jeigu maišysiu aliejus (sviestmedį su skystais aliejais ir ea), vis tiek reikia ant drėgnų rankų?
o kaip tept išsausėjusią vaiko odą? Drėgną aliejum ar daryt kremą? Kuo daugiau į mišką - tuo daugiau medžių
is savo patirties galiu pasakyti, kad vieni aliejai tikrai gali sugadinti odos bukle. bent jau as seniau kai tik pradejau dometis ekolgiskom priemonem isigijau kokosu alieju- ir kad tepdavaus veida, ir kad dziaugdavaus, kad va naturalu "kremo" pakaitala naudoju. kol viena karta pamaciau, kad oda issausejo, sujautrejo, isbere o tada pasidomejau, kad vienas aliejus nedrekins, tad pradejau mokytis gamintis kremus.
o rankas tai buna ir vienais aliejais patepu, siaip ant dregnu ranku daug maloniau- kadangi greiciau susigeria, nelieka tokio riebumo pojucio ant ranku, kaip tepant ant sausu ranku.
o del vaiko odos manau drasiai galima tepti dregna odele aliejumi, as pati kuno odai kremu nesidarau, visada dregna po duso tepu aliejumi- tai man puikiai padrekina, jokiu issausejimu nera buve ar pan.
QUOTE(Vivace @ 2011 04 21, 21:26)
Mano manymu, būtina naudoti aliejų kartu su drėkinamuoju kremu. Na, tarkim, vienas iš jų ryte, kitas vakare.
QUOTE(lapuaite @ 2011 04 22, 23:55)
tada pasidomejau, kad vienas aliejus nedrekins, tad pradejau mokytis gamintis kremus.
Vitulka, manau, kad šitą info irgi reikėtų į pirmą temos puslapį dėt, nes irgi labai dažnai šito klausiama...
Labas vakaras, skaitinėju aš apie aliejukus ir galvoju gal, kas iš naudojančių turi probleminę odą (spuogeliai, inkštirai ir pan.), norėčiau sulaukti pasidalinimo patirtimi, kokį aliejų geriausia rinktis tokiai odai (nepykit, jei apie tai jau buvo daug kalbėta, labai daug temų, kad rasti patarimų )