Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralūs aliejai

QUOTE(mėnulis @ 2011 09 06, 20:20)
na taip, as ir i alieju isilasinu eterinio  tongue.gif ir geliu vandenys sekmingai naudojami budami ne kreme. nesuprantu kam viska brukti i viena, kaitinti maisyti kose malose, kuri ir stovi trumpiau ir panasiai. o daugelis tu pridetiniu medziagu turbut ten aliejuje svarbus kaip numireliui zvake, tiesa pasakius. kremo pagrindas aliejus plius vanduo (geliu vanduo), na, dar eterinis, kuri galima lasinti ir i bazini alieju, nedarant kremo...vienas pasirinktas geras aliejus turi aibe tu vitaminu

na, likime tuomet prie savo nuomonių smile.gif
Visko į vieną nebruku, bet mielai kremuose naudoju įvairius ekstraktus (ypač alavijų), hialurono rūgštį, kofermentą Q10, vitaminus E, B5, vaisių rūgštis, kofeiną ir t.t. - žiūrint kam kremas ir kokio efekto labiau siekiama.
Bet tema ne apie tai smile.gif
Taigi, aliejus kremuose naudoju bent 3 labiausiai reikalingus smile.gif. Būtinai šalto spaudimo, nerafinuotus smile.gif. Lieku visgi prie nuomonės, kad košės malošės nereikia, bet turtingesnio savo savybėmis kremo reikėtų. Juolab, kad kai kurių aliejų derinys turi sinerginį efektą.
Atsakyti
Sveikos, aciu, mielosios, uz man naudinga diskusija.....labai idomu buvo paskaitynet....nors aliejus naudoju daugiau nei du metus bet net nebuciau pagalvojusi kad man tiktu naturalios gamybos kremas(na ,zinot, vaskai visokiausi, kurie nera labai naudingi misriai odai)....as kaip ir MENULIS buvau tokios pat nuomones...bet manau babandysiu kazka susimeistrauti, vis del to idomu kaip cia bus ir ar tiks... smile.gif : hi:
Atsakyti
QUOTE(tanha @ 2011 09 06, 21:19)
Sveikos, aciu, mielosios, uz man naudinga diskusija.....labai idomu buvo paskaitynet....nors aliejus naudoju daugiau nei du metus bet net nebuciau pagalvojusi kad man tiktu naturalios gamybos kremas(na ,zinot, vaskai visokiausi, kurie nera labai naudingi misriai odai)....as kaip ir MENULIS buvau tokios pat nuomones...bet manau babandysiu kazka susimeistrauti, vis del to idomu kaip cia bus ir ar tiks... smile.gif  : hi:

o kodel turetu netikt? tik ingridientus atitinkamus pasirinkti 4u.gif ir gaminti po nedaug pradzioj, kol atrasi biggrin.gif o gal is akrto atrasi mirksiukas.gif
beja, mano irgi misri mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2011 09 07, 08:20)
o kodel turetu netikt? tik ingridientus atitinkamus pasirinkti 4u.gif  ir gaminti po nedaug pradzioj, kol atrasi biggrin.gif o gal is akrto atrasi mirksiukas.gif
beja, mano irgi misri mirksiukas.gif

BONDA ,sakykite, o kokius ingridijentus naudojate kremo sudety (vaskas ar kastanas-sustingimui?) ir koki vandeni (paparasta ar kazkoki tai hidroliata?)...labai idmomu butu suzynoti- savotiskas gaidas misrios odos kremui pasidaryti.aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tanha @ 2011 09 08, 14:10)
BONDA ,sakykite, o kokius ingridijentus naudojate kremo sudety (vaskas ar kastanas-sustingimui?) ir koki vandeni (paparasta ar kazkoki tai hidroliata?)...labai idmomu  butu suzynoti- savotiskas gaidas misrios odos kremui pasidaryti.aciu smile.gif

bijau, akd cia ne ta tema -gausim velniu nuo moderatoriu ax.gif va cia yra tema naturalia kosmetika gaminames pacios - tai cia visas lobynas thumbup.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif koki alieju rekomenduotumete sausiems, luzinejantiems plaukams? kosmetologe man sake, kad mano plaukams reikia maitinimo, nezinau, ar tai tiesa. Galvoju imti arba kvieciu gemalu, arba migdolu alieju? Kuris butu geresnis tokiems plaukams?
Atsakyti
Aš balta varna dar tarp natūralių aliejų, tad noriu pasitikslint, ar kokosų aliejus ir turi būti toks gabalas kaip sviesto, ar jis būna ir skystas/tirštas, kaip tikras aliejus, pardavime? unsure.gif Ir, kiek suprantu, visuomet geriau nerafinuotas nei rafinuotas aliejus, ar taip? Kuom jie apskritai skiriasi? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tutia @ 2011 09 15, 13:37)
Aš balta varna dar tarp natūralių aliejų, tad noriu pasitikslint, ar kokosų aliejus ir turi būti toks gabalas kaip sviesto, ar jis būna ir skystas/tirštas, kaip tikras aliejus, pardavime?  unsure.gif  Ir, kiek suprantu, visuomet geriau nerafinuotas nei rafinuotas aliejus, ar taip? Kuom jie apskritai skiriasi?  blush2.gif

Aukštesnėj temperatūroj (apie 20-25 gal) kokosų aliejus skystėja, o šiaip jis būna toks pokietis. Normalu:)
Paimkit to gabalo, kaip jūs sakot, į rankas ir pamatysit kaip nuo šilumos tirpsta:)
yep, rafinuotas aliejus nieko vertas, riebalas ir tiek:) išgaunamas mechaniniu būdu, dažnai iš atliekų, kaip aš sakau.
Atsakyti
QUOTE(Tutia @ 2011 09 15, 13:37)
Aš balta varna dar tarp natūralių aliejų, tad noriu pasitikslint, ar kokosų aliejus ir turi būti toks gabalas kaip sviesto, ar jis būna ir skystas/tirštas, kaip tikras aliejus, pardavime?  unsure.gif  Ir, kiek suprantu, visuomet geriau nerafinuotas nei rafinuotas aliejus, ar taip? Kuom jie apskritai skiriasi?  blush2.gif

Kokosų aliejus kambario temperatūroje būna kietas, kaip mano įdėtame paveiksliuky, o patekęs ant odos, ar sušilęs iš karto suskystėja. Rafinuotas su nerafinuotu skiriasi gamybos būdu, naudojamomis išgauti medžiagomis. Rafinuojant kaitinama, naudojami visokie chemikalai , todėl ir tų naudingų medžiagų yra gerokai mažiau. Nerafinuotas kokosų aliejus labai kvapnus – kvepia grynai kokosais. Per daug nesidairant nebloga kaina yra Sveikuose produktuose, ir geras aliejus ten wink.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Flos @ 2011 09 15, 13:54)
Kokosų aliejus kambario temperatūroje būna kietas, kaip mano įdėtame paveiksliuky, o patekęs ant odos, ar sušilęs iš karto suskystėja. Rafinuotas su nerafinuotu skiriasi gamybos būdu, naudojamomis išgauti medžiagomis. Rafinuojant kaitinama, naudojami visokie chemikalai , todėl ir tų naudingų medžiagų yra gerokai mažiau. Nerafinuotas kokosų aliejus labai kvapnus – kvepia grynai kokosais. Per daug nesidairant nebloga kaina yra Sveikuose produktuose, ir geras aliejus ten wink.gif
user posted image

o ar skirias labai, ar rafinuotas ar ne , tas kokoso aliejus jei naudoji plaukams? nusipirkau maistinio, rafinuoto "aniros" aliejaus, maga ant galvos pabandyt ir kiausinienei taip pat biggrin.gif
Atsakyti
Merginos, o aliejai ar turi kokią galiojimo datą?
Radau spintelėj užsilikusį nerafinuotą, šalto spaudimo avokadų aliejų, bet jam gal kokie 2 metai jau. Ar nieko tokio? Noriu jį panaudoti plaukams g.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2011 09 15, 13:55)
o ar skirias labai, ar rafinuotas ar ne , tas kokoso aliejus jei naudoji plaukams? nusipirkau maistinio, rafinuoto "aniros" aliejaus, maga ant galvos pabandyt ir kiausinienei taip pat  biggrin.gif

pabandyti tai galit, tik kaži kiek naudos plaukams iš rafinuoto, aš naudoju tokį: http://www.iherb.com...454-g/2505?at=0, labai skaniai kvepia, kai išsitepu galvą, užkvimpa visi namai wub.gif
Atsakyti