Is patirties galiu papasakoti, kad dideliu problemu su oda neturejau. Na iskildavo vienas kitas spuogelis ir aplink nosi kimsdavosi poros, todel nusprendziau pabandyti rugstinius prausiklius bei krema, nes prisiklausiau, kaip jie valo odos poras ir kaip nebeleidzia odai uzsitersti, na vienu zodziu super duper tie prausikliai bei kremai. Pabandziau kelias dienas, lyg ir nieko, tik labai grauze oda. Man sake, kad oda turi priprasti. Po keliu dienu jau pradejo berti oda ten, kur niekada nera bere. Na vienu zodziu su kiekviena diena vis baisau ir baisiau. Ir visa ta laika man bande itikinti, kad cia nieko tokio, taip turi buti, neva oda valosi. Pratempiau menesi laiko, daugiau nebegalejau, nes pageberimo nebuvo Meciau viska velniop, nes supratau, kad oda "oziuojasi" ir as jos "nebeprievartausiu". Kai meciau vartoti, per kelias savaites oda atsistate i tokia, kokia buvo anksciau ( mano oda misri ). Pasirinkau kita kosmetika ( estee lauder ), prausikli, seruma, krema. Ir ka... Odos bukle beveik esu patenkinta, poros praktiskai nebesikemsa, nera jokio odos "oziavimosi". Ir daugiau niekada gyvenime nebeeksperimentuosiu, klausydama ale "kosmetologiu", kurios teigia, jog jei oda beria, vadinasi ji tokiu budu valosi. Briedas Jei odai nepatinka, vadinasi reikia ieskoti, tai kas jai patinka ir tinka.
Prieš porą mėn šioje temoje paskaičiau, kad spuogus gerai gydo nimbamedžio aliejus, tai susigundžiau ir nusipirkau 20 ml iš AZ. Patepus jau esamus juos apdžiovina ir gyja tikrai greičiau, bet jau kvapas negaliu jo pakęst. Tik kartą savaitėj (nes dažniau nepakęsčiau) spuogų profilaktikai tepu visą veidą mišiniu-lašelis nimbamedžio, lazdyno riešutų ir erškėtrožių aliejaus, bet tas kvapas po to persekioja mane visą dieną
QUOTE(baltagėlė @ 2011 08 07, 21:31)
Prieš porą mėn šioje temoje paskaičiau, kad spuogus gerai gydo nimbamedžio aliejus, tai susigundžiau ir nusipirkau 20 ml iš AZ. Patepus jau esamus juos apdžiovina ir gyja tikrai greičiau, bet jau kvapas negaliu jo pakęst. Tik kartą savaitėj (nes dažniau nepakęsčiau) spuogų profilaktikai tepu visą veidą mišiniu-lašelis nimbamedžio, lazdyno riešutų ir erškėtrožių aliejaus, bet tas kvapas po to persekioja mane visą dieną
Kai tik nusipirkau, net žiaugčiojau nuo to kvapo Bet paskui tyčia tepiausi grynu kelias dienas ir pripratau prie kvapo - dabar jis man nei bjaurus, nei atgrasus, smirda ir tiek. Tik kad tikrai ilgai laikosi, kartais net nuprausus veidą kvapas lieka, bet aš jo net nejaučiu paskui.
Aišku tepuosi tik namie, nes kitiems jis irgi sukelia ne kokius jausmus, tai negąsdinu aplinkinių
skaičiau skaičiau - susimaišiau
Kas paprotins, tam bus didelis dėkui
Aliejai būna šalto spaudimo (čia kaip suprantu, išgavimo būdas) ir ...??? Dar kažkokie būna? Šalto spaudimo geresnis?
Aliejai būna rafinuoti (cheminis apdirbimo būdas, kai aliejus išvalomas, panaikinamas natūralus kvapas) ir nerafinuoti. Kosmetikai, šaltam naudojimui, pvz. salotoms, geriausi nerafinuoti, taip suprantu.
O kepimui? Ar galima kepimui naudoti nerafinuotą ir ar naudingumas jo išlieka, o gal jis kaip tik kenksmingas pasidaro ir vis tik kepimui naudoti rafinuotą? Suprantu, kad reikia žiūrėti, ir koks aliejus, nes ne visi pakelia aukštą temperatūrą.
Ačiuks nepasivarginusioms atsakyti
Kas paprotins, tam bus didelis dėkui
Aliejai būna šalto spaudimo (čia kaip suprantu, išgavimo būdas) ir ...??? Dar kažkokie būna? Šalto spaudimo geresnis?
Aliejai būna rafinuoti (cheminis apdirbimo būdas, kai aliejus išvalomas, panaikinamas natūralus kvapas) ir nerafinuoti. Kosmetikai, šaltam naudojimui, pvz. salotoms, geriausi nerafinuoti, taip suprantu.
O kepimui? Ar galima kepimui naudoti nerafinuotą ir ar naudingumas jo išlieka, o gal jis kaip tik kenksmingas pasidaro ir vis tik kepimui naudoti rafinuotą? Suprantu, kad reikia žiūrėti, ir koks aliejus, nes ne visi pakelia aukštą temperatūrą.
Ačiuks nepasivarginusioms atsakyti
QUOTE(Pikciurna_ @ 2011 08 07, 19:51)
Is patirties galiu papasakoti, kad dideliu problemu su oda neturejau. Na iskildavo vienas kitas spuogelis ir aplink nosi kimsdavosi poros, todel nusprendziau pabandyti rugstinius prausiklius bei krema, nes prisiklausiau, kaip jie valo odos poras ir kaip nebeleidzia odai uzsitersti, na vienu zodziu super duper tie prausikliai bei kremai. Pabandziau kelias dienas, lyg ir nieko, tik labai grauze oda. Man sake, kad oda turi priprasti. Po keliu dienu jau pradejo berti oda ten, kur niekada nera bere. Na vienu zodziu su kiekviena diena vis baisau ir baisiau. Ir visa ta laika man bande itikinti, kad cia nieko tokio, taip turi buti, neva oda valosi. Pratempiau menesi laiko, daugiau nebegalejau, nes pageberimo nebuvo Meciau viska velniop, nes supratau, kad oda "oziuojasi" ir as jos "nebeprievartausiu". Kai meciau vartoti, per kelias savaites oda atsistate i tokia, kokia buvo anksciau ( mano oda misri ). Pasirinkau kita kosmetika ( estee lauder ), prausikli, seruma, krema. Ir ka... Odos bukle beveik esu patenkinta, poros praktiskai nebesikemsa, nera jokio odos "oziavimosi". Ir daugiau niekada gyvenime nebeeksperimentuosiu, klausydama ale "kosmetologiu", kurios teigia, jog jei oda beria, vadinasi ji tokiu budu valosi. Briedas Jei odai nepatinka, vadinasi reikia ieskoti, tai kas jai patinka ir tinka.
O as ilgiau panaudojau argano alieju. Ir matau, kad tas berimo istisinio periodas baigiasi, ir oda tapo svaresne, issivale. Dabar jau jo nebeparduodu
Noriu dar parasyti, kad tose parduotuvese, pvz aroma natural, mano reikmems alieju kiekiai kiek didoki...(O kaip jums, kitoms, ar neatrodo taip?)O ir brangoka tuomet. Noreciau su kuo nors pirkti per puse, ar net trecdali, ir atsidalinti. Taip galima butu padaryti isvadas apie daugiau alieju. Noreciau dabar gal ersketroziu, ar jojobos, lazdyno riesutu, ar tamanu dar karta pabandyt
aliejus būna šalto spaudimo, nerafinuotas, rafinuotas.
Rafinuotas, tai vadinas, be savo gerųjų savybių. Salotoms, marinatams, viskam, išskyrus kepimą, naudingiausia naudot nerafinuotą. Tik kepimui rafinuotą.
man Aliejai ir ne tik parduotuvėj, paklausus, ar nerafinuotas tiks kepimui, pasakė, kad kepant ant nerafinuoto, aliejus spraigos, dėl to netinkamas kepimui. Aišku, tai viena iš priežasčių, galbūt. Bet svarbiausia, kad nerafinuoto negalima kaitint.
Papildyta:
čia įdomi diskusija apie šalto spaudimo aliejus
mėnulis, antrą kartą kartoju, jei norit, ką nors organizuotis, yra skelbimų tema "Ekologiškam gyvenimo būde"
Rafinuotas, tai vadinas, be savo gerųjų savybių. Salotoms, marinatams, viskam, išskyrus kepimą, naudingiausia naudot nerafinuotą. Tik kepimui rafinuotą.
man Aliejai ir ne tik parduotuvėj, paklausus, ar nerafinuotas tiks kepimui, pasakė, kad kepant ant nerafinuoto, aliejus spraigos, dėl to netinkamas kepimui. Aišku, tai viena iš priežasčių, galbūt. Bet svarbiausia, kad nerafinuoto negalima kaitint.
QUOTE(Liora @ 2008 11 15, 21:04)
As taip pat kepu tik rafinuotame aliejuje. Esme tame, kad kaistant aliejui tam tikroje temperaturoje keptuveje susidaro visi tie negeri dalykai, kuriu mes kaip tik norim isvengti musu maiste. Kiekvienas aliejus turi savo kaitinimo laipsni, t.y. riba, iki kada aliejuije dar nesusidaro kancerogenu. Ir nerafinuotu alieju riba yra gerokai zemesne, nei rafinuotu. Butent todel ant visu nerafinuotu alijeu ir yra parasyta rekomendacija "salotoms, marinadui", bet nekaip ne "kepimui".
Kazkas cia dar parase, kad graikai viska kepa tik ant nerafinuoto pirmo spaudimo aliejaus na, visu graiku virtuvese nebuvau, bet is man pazistomu Graikijos gyventoju, tai ne vienas taip nedaro Tiesa, graikai 99,9% atvieju keps alyvuogiu aliejuje, kuris maistine prasme yra geroooooooookai pranasesnis uz rapsu
Kazkas cia dar parase, kad graikai viska kepa tik ant nerafinuoto pirmo spaudimo aliejaus na, visu graiku virtuvese nebuvau, bet is man pazistomu Graikijos gyventoju, tai ne vienas taip nedaro Tiesa, graikai 99,9% atvieju keps alyvuogiu aliejuje, kuris maistine prasme yra geroooooooookai pranasesnis uz rapsu
QUOTE(Liuliuka @ 2008 11 21, 21:39)
Seip pats kepima snera ekologiskas paruosimo buda,nes prie 200 laipsniu temperaturos,pats ekologiskiausias alejus tampa koncerogenu(skatina onkosusergimus)o i salotas nerafinuotas pirmo spaudimo alivogiu ar saulegrazu
Papildyta:
mėnulis, antrą kartą kartoju, jei norit, ką nors organizuotis, yra skelbimų tema "Ekologiškam gyvenimo būde"
QUOTE(Vitulka @ 2011 08 08, 12:24)
Ačiū
Čia dar pati radau info
http://www.megaukism...iebalai/aliejai
tik prie to skirstymo į grupes vėlgi neparašyta, ar rafinuotiems ar ne taikoma. Ko gero rafinuotiems
Papildyta:
ir va čia kai ko yra, kai kurie aliejai pasirodo ir nerafinuoti pakenčia šiokią tokią nemažą temperatūrą...
http://gyvensena.sve...ugalini_alieju/
QUOTE(Vitulka @ 2011 08 08, 11:24)
aliejus būna šalto spaudimo, nerafinuotas, rafinuotas.
Papildyta:
Papildyta:
Norejote pasakyti, kad aliejus buna : salto spaudimo, nerafinuotas, rafinuotas. Ar teisingai Jus supratau ?
QUOTE(Pikciurna_ @ 2011 08 08, 12:41)
Norejote pasakyti, kad aliejus buna : salto spaudimo, nerafinuotas, rafinuotas. Ar teisingai Jus supratau ?
Radau, kad ir karšto spaudimo aliejus būna, bet šalto spaudimo žymiai geresnis.
Tai aš, kaip suprantu, pagal išgavimo būdą būna šalto spaudimo ir karšto spaudimo, o pagal išvalymo būdą rafinuotas ir nerafinuotas.
Dar radau frazę "pirmo spaudimo"? Reikia pastudijuot, kas čia toks
QUOTE(Pikciurna_ @ 2011 08 08, 12:41)
šalto spaudimo nerafinuotas, šalto spaudimo rafinuotas. Jei nerafinuotas, tai aišku, kad šalto spaudimo
QUOTE(kunigunda78 @ 2011 01 13, 16:48)
iš principo - pirmas šalto spaudimo aliejus reiškia, kad jis nėra rafinuotas (nes tai kokybiškiausias aliejus), o jei pardavėjai prirašinėja tokių dalykų - vadinasi jie nepaiso nusistovėjusių taisyklių, o jei jis dar ir rafinuotas, tai gal jis ir spaustas šaltuoju būdu, bet tai jau bus kokio 5 spaudimo, bet tikrai ne pirmo , todėl ir rafinuoja, kad smarvę panaikintų kokio puvinio
Merginos, kaip su vynuogių kauliukų al? Plaukams norėčiau.