QUOTE(Daugiskaita @ 2011 04 06, 18:10)
Ir kodėl mums atrodo, kad Zygfridas TAU patiktų?
Mulish-o filosofija nėra sudėtinga, pakankamai "populiaraus" pobūdžio. Knygoje šiek tiek veiksmo, šiek tiek filosofijos, šiek tiek mistikos ir, kaip ne keista, meilės... (Evos Braun Hitleriui). Mums buvo labai įdomu.
Idant nesakytumėt, jog Daugiskaita tik komentuoja kitų nuomones,
nesipūsim ir pasiguosim, kad ketinimas
atsipūsti nuo rūpesčių nebuvo labai
įspūdingas. Perskaitėme
Lee Harper "Nežudyk strazdo giesmininko". Išgrynintų vertybių (pagarbos, tolerancijos, sąžiningumo) knyga, kupina šviesos, nuoširdumo, paprastumo. Istorija teisinga, tačiau naivi ir neįtikėtina, nes čia "kiaušinis moko vištą" (vaikai įtakoja suaugėlių sprendimus ir veiksmus), juo labiau, jog "veiksmas vyksta" XX a. pradžioje pietinėse JAV valstijose.
Ideologijos požiūriu būtų gerai, kad šiais "vampyrų laikais" skaitytų "visažiniai" paaugliai.

Kodėl skaitėme mes?.. juk kartais smagu sugrįžti į vaikystę?
Na gal kada nors ir pasivartysiu ją

Bet kol kas dar išlieka kiti prioritetai.
O Harper Lee knyga irgi jau laukia savo eilės lentynoje.
QUOTE(Masako @ 2011 04 06, 18:11)
*

ooo sitas dalykas tai tau tikrai labai galejo koja pakist.

O man si knyga visai netycia pateko i rankas - pazistama paskolino kalna knygu, o kartu ir ja, visai nieko nebuvau girdejus
**o as, kiek esu skaicius, tai man labai patinka. Ypac tos senobines seimu istorijos
S. Lagerliof man asmeniskai zymiai maziau artima uz S. Undset - per daug ten stebukliniu pasaku, mitu, tautosakos itakos, per sviesi ji man, nors irgi patinka
Bet, zinok, Ingenai, man keista, kad tu nelabai skandinavus myli

Nes zinau, kad megsti Simonaityte, o as ja i ta pacia greta statyciau. Matyt, mums kitais dalykais ji imponuoja
Kad Masako myli skandinavų literatūrą, tai šitą aš matyt iš miego pakelta išpyškinčiau, ką jau ką, o tai įsidėmėjau
Va tik nebeprisimenu, o tu su Wassmo ar draugauji? Ar jau skaitei "Dinos" trilogiją?
Pagal tai, kaip nupasakojai S. Lagerliof stilių, man lyg ir turėtų patikti. Bent jau "Nilso kelionės" vaikystėje tai tikrai patiko.
Simonaitytė tai man tokia sava, autentiška. Irgi perdaug seniai skaityta, kad galėčiau konkrečiau pasakyti, kuo ji man patinka. O gal tiesiog tuo metu, kai jos kūrybą skaičiau, man reikėjo tokio tipo knygų
Papildyta:
QUOTE(katilina @ 2011 04 06, 18:35)
Valdas Papievis "Eiti"
Džiugu, kad visgi parašei atsliepimą

Aš labai susidomėjusi šia knyga (nors pavartyti jos taip ir neturėjau progos), tai man tavo atsliepimas buvo labai aktualus.
Kadangi melancholiją knygose aš mėgstu, tai labai gali būti, kad ji man ir patiktų. Žodžiu, ieškosiu šios knygos toliau
Beje, o tu pati knygų lyg ir nepardavinėji? Šitą iš tavęs perpirkčiau, jei ką.