Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *56 Namučiai...

QUOTE(katilina @ 2011 04 06, 12:31)
Ne, šitos dar neskaičiau, tik "Beatričę".

Įdomi bus nuomonės perskaičius smile.gif man abi patiko, negaliu net išsirti, kuri labiau... Draugei irgi abi skolinau, tai irgi patenkinta liko.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 06, 18:50)
Džiugu, kad patiko mirksiukas.gif  Sveikinu užsikrėtus Provanso virusu biggrin.gif  4u.gif
Beje, ar jau nori ten važiuoti? Aš - taip, po knygos įsinorėjau.

Vat nuvaziuot zinok ner kol kas minties biggrin.gif suzavejo labai, bet kad noreciau ten.. nzn 4u.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amber123: 06 balandžio 2011 - 18:08
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 06, 15:07)
Tik va susidariau įspūdį, kad "Zygfridas" man gal nepatiktų unsure.gif 
Ir kodėl mums atrodo, kad Zygfridas TAU patiktų? mastau.gif mastau.gif
Mulish-o filosofija nėra sudėtinga, pakankamai "populiaraus" pobūdžio. Knygoje šiek tiek veiksmo, šiek tiek filosofijos, šiek tiek mistikos ir, kaip ne keista, meilės... (Evos Braun Hitleriui). Mums buvo labai įdomu. mirksiukas.gif mirksiukas.gif

Idant nesakytumėt, jog Daugiskaita tik komentuoja kitų nuomones, nesipūsim ir pasiguosim, kad ketinimas atsipūsti nuo rūpesčių nebuvo labai įspūdingas. Perskaitėme Lee Harper "Nežudyk strazdo giesmininko". Išgrynintų vertybių (pagarbos, tolerancijos, sąžiningumo) knyga, kupina šviesos, nuoširdumo, paprastumo. Istorija teisinga, tačiau naivi ir neįtikėtina, nes čia "kiaušinis moko vištą" (vaikai įtakoja suaugėlių sprendimus ir veiksmus), juo labiau, jog "veiksmas vyksta" XX a. pradžioje pietinėse JAV valstijose. unsure.gif unsure.gif
Ideologijos požiūriu būtų gerai, kad šiais "vampyrų laikais" skaitytų "visažiniai" paaugliai. hihihi.gif hihihi.gif Kodėl skaitėme mes?.. juk kartais smagu sugrįžti į vaikystę? mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 06, 18:46)
*Iš tiesų tai sudominai. Galbūt kada nors ir skaitysiu. "Kristina" tai mažumėlę nusivyliau. Gal nebūčiau nusivylusi, jei nebūčiau tiek pagyrų tai knygai skaičiusi, dar pamenu, kad brangiai pirkau, ilgai ieškojau nors kiek pigiau nusipirkti (nes knygyne tuo metu abudu tomai apie 80 su viršum Lt kainavo doh.gif)  Šiaip gan gera knyga, bet tikintis kažko labai ypatingo kartais tie nusivylimai ir ateina, jei knyga pilnai nepateisina lūkesčių.

**Na bet aš iš principo nesu skandinavų literatūros mylėtoja.

* blink.gif ooo sitas dalykas tai tau tikrai labai galejo koja pakist. drinks_cheers.gif O man si knyga visai netycia pateko i rankas - pazistama paskolino kalna knygu, o kartu ir ja, visai nieko nebuvau girdejus smile.gif

**o as, kiek esu skaicius, tai man labai patinka. Ypac tos senobines seimu istorijos wub.gif
S. Lagerliof man asmeniskai zymiai maziau artima uz S. Undset - per daug ten stebukliniu pasaku, mitu, tautosakos itakos, per sviesi ji man, nors irgi patinka biggrin.gif
Bet, zinok, Ingenai, man keista, kad tu nelabai skandinavus myli biggrin.gif Nes zinau, kad megsti Simonaityte, o as ja i ta pacia greta statyciau. Matyt, mums kitais dalykais ji imponuoja g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 06 balandžio 2011 - 18:15
Mačiau aptarinėjot „Mažosios moterys“. Neišpasakyto jaukumo knyga... kažkakip visai pasiilgau tokių šiltų knygų kaip „Paslaptingas sodas“, „Heidi“, „Anė iš Žaliastogių“... paaugliškos, paprastos, bet tokios gyvenimiškos ir jaukios, kad jų neįmanoma pamiršt...
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2011 04 06, 19:25)
*„Anė iš Žaliastogių“...

**paaugliškos, paprastos, bet tokios gyvenimiškos ir jaukios, kad jų neįmanoma pamiršt...

* bigsmile.gif wub.gif
knygos neskaiciau, bet ir serialinis filmukas, ir filmas - wub.gif

** drinks_cheers.gif
Atsakyti
Amber, džiaugiuosi, kad ir tau "Metai Provanse" patiko. Skaičiau tavo atsiliepimą ir šypsojausi, prisiminusi, kaip mane ta knyga veikė.

user posted image
Valdas Papievis "Eiti"

Pirmas dalykas, kurį galiu pasakyti- skaitant mane neigiamai veikė faktas, kad "Eiti" pripažinta kūrybiškiausia praeitų metų lietuvių knyga, t.y. ėmiau ją jau su šiokia tokia išankstine nuostata, kas man paprastai nelabai patinka. Nesiimu spręsti, kiek joje kūrybiškumo, bet iš knygos tikėjausi truputį daugiau.

Jei trumpai apie siužetą- Paryžiuje gyvenantis lietuvis kuriam laikui atvyksta į karščiu alsuojantį, sausros kamuojamą Provansą; gal bėgdamas nuo pasibaigusių santykių, gal nuo savo gyvenimo. Čia jis bendrauja (labai minimaliai) su vietiniais ir daug daug vaikšto, aplankydamas visus kuo nors garsius aplinkinius miestelius.

Deja, ko nors panašaus į "Metus Provanse" neverta tikėtis. Knyga pilna melancholijos ir liūdesio, tam tikro abejingumo, neišsipildžiusių svajonių ir abejonių dėl ateities. Tą ypač pabrėžia savotiškas rašymo stilius, su daug nutylėjimų ir pamąstymų. Gražus, bet vietomis (bent jau man) net truputį nuobodus.

Įsivaizduoju, kad romanas turėtų patikti toms, kas mėgsta lėtas ir ramias knygas be jokių ypatingų įvykių, kur labiau akcentuojamas ne veiksmas, bet nuotaika.

Viena man patikusi citata:
"Kad gyvenom laimingus laikus, mes suprantam tik jiems pasibaigus".
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2011 04 06, 19:25)
Mačiau aptarinėjot „Mažosios moterys“. Neišpasakyto jaukumo knyga... kažkakip visai pasiilgau tokių šiltų knygų kaip „Paslaptingas sodas“, „Heidi“, „Anė iš Žaliastogių“... paaugliškos, paprastos, bet tokios gyvenimiškos ir jaukios, kad jų neįmanoma pamiršt...

Man irgi šios kažkada labai patiko. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Daugiskaita @ 2011 04 06, 17:10)
Idant nesakytumėt, jog Daugiskaita tik komentuoja kitų nuomones, nesipūsim ir pasiguosim, kad ketinimas atsipūsti nuo rūpesčių nebuvo labai įspūdingas. Perskaitėme Lee Harper "Nežudyk strazdo giesmininko". Išgrynintų vertybių (pagarbos, tolerancijos, sąžiningumo) knyga, kupina šviesos, nuoširdumo, paprastumo. Istorija teisinga, tačiau naivi ir neįtikėtina, nes čia "kiaušinis moko vištą" (vaikai įtakoja suaugėlių sprendimus ir veiksmus), juo labiau, jog "veiksmas vyksta" XX a. pradžioje pietinėse JAV valstijose.  unsure.gif  unsure.gif
Ideologijos požiūriu būtų gerai, kad šiais "vampyrų laikais" skaitytų "visažiniai" paaugliai.  hihihi.gif hihihi.gif  Kodėl skaitėme mes?.. juk kartais smagu sugrįžti į vaikystę?  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

Na kai aš ją skaičiau paauglystėje, ji mane sužavėjo. smile.gif
Į paauglystę grįžt smagu, tik sunku atsiriboti nuo praėjusių metų įgytos išminties. Dėl to ir knygas vis tiek vertini kitaip.

O vampyrai irgi kartais gerai biggrin.gif Na bent jau man, nes man patinka fantasy, tiesa su moksline fantastika nelabai susidraugauju, o va fantasy pats tas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adžani @ 2011 04 06, 18:38)
Man irgi šios kažkada labai patiko.  wub.gif

Dar pamiršau „Mažoji princesė“ wub.gif
Jei kada turėsiu vaikų, tai šias knygas būtinai siūlysiu skaityti... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Daugiskaita @ 2011 04 06, 18:10)
Ir kodėl mums atrodo, kad Zygfridas TAU patiktų? mastau.gif mastau.gif 
Mulish-o filosofija nėra sudėtinga, pakankamai "populiaraus" pobūdžio. Knygoje šiek tiek veiksmo, šiek tiek filosofijos, šiek tiek mistikos ir, kaip ne keista, meilės... (Evos Braun Hitleriui). Mums buvo labai įdomu.  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

Idant nesakytumėt, jog Daugiskaita tik komentuoja kitų nuomones, nesipūsim ir pasiguosim, kad ketinimas atsipūsti nuo rūpesčių nebuvo labai įspūdingas. Perskaitėme Lee Harper "Nežudyk strazdo giesmininko". Išgrynintų vertybių (pagarbos, tolerancijos, sąžiningumo) knyga, kupina šviesos, nuoširdumo, paprastumo. Istorija teisinga, tačiau naivi ir neįtikėtina, nes čia "kiaušinis moko vištą" (vaikai įtakoja suaugėlių sprendimus ir veiksmus), juo labiau, jog "veiksmas vyksta" XX a. pradžioje pietinėse JAV valstijose.  unsure.gif  unsure.gif
Ideologijos požiūriu būtų gerai, kad šiais "vampyrų laikais" skaitytų "visažiniai" paaugliai.  hihihi.gif hihihi.gif  Kodėl skaitėme mes?.. juk kartais smagu sugrįžti į vaikystę?  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

Na gal kada nors ir pasivartysiu ją biggrin.gif Bet kol kas dar išlieka kiti prioritetai.
O Harper Lee knyga irgi jau laukia savo eilės lentynoje.

QUOTE(Masako @ 2011 04 06, 18:11)
* blink.gif  ooo sitas dalykas tai tau tikrai labai galejo koja pakist.  drinks_cheers.gif O man si knyga visai netycia pateko i rankas - pazistama paskolino kalna knygu, o kartu ir ja, visai nieko nebuvau girdejus smile.gif

**o as, kiek esu skaicius, tai man labai patinka. Ypac tos senobines seimu istorijos wub.gif
S. Lagerliof man asmeniskai zymiai maziau artima uz S. Undset - per daug ten stebukliniu pasaku, mitu, tautosakos itakos, per sviesi ji man, nors irgi patinka biggrin.gif
Bet, zinok, Ingenai, man keista, kad tu nelabai skandinavus myli biggrin.gif  Nes zinau, kad megsti Simonaityte, o as ja i ta pacia greta statyciau. Matyt, mums kitais dalykais ji imponuoja g.gif

Kad Masako myli skandinavų literatūrą, tai šitą aš matyt iš miego pakelta išpyškinčiau, ką jau ką, o tai įsidėmėjau biggrin.gif
Va tik nebeprisimenu, o tu su Wassmo ar draugauji? Ar jau skaitei "Dinos" trilogiją?
Pagal tai, kaip nupasakojai S. Lagerliof stilių, man lyg ir turėtų patikti. Bent jau "Nilso kelionės" vaikystėje tai tikrai patiko.
Simonaitytė tai man tokia sava, autentiška. Irgi perdaug seniai skaityta, kad galėčiau konkrečiau pasakyti, kuo ji man patinka. O gal tiesiog tuo metu, kai jos kūrybą skaičiau, man reikėjo tokio tipo knygų g.gif
Papildyta:
QUOTE(katilina @ 2011 04 06, 18:35)
user posted image
Valdas Papievis "Eiti"

Džiugu, kad visgi parašei atsliepimą thumbup.gif Aš labai susidomėjusi šia knyga (nors pavartyti jos taip ir neturėjau progos), tai man tavo atsliepimas buvo labai aktualus.
Kadangi melancholiją knygose aš mėgstu, tai labai gali būti, kad ji man ir patiktų. Žodžiu, ieškosiu šios knygos toliau smile.gif
Beje, o tu pati knygų lyg ir nepardavinėji? Šitą iš tavęs perpirkčiau, jei ką.
Atsakyti
QUOTE(Daugiskaita @ 2011 04 06, 20:10)

Perskaitėme Lee Harper "Nežudyk strazdo giesmininko".

labai silta, jauki, rimta ir visokeriopa tokia knyga smile.gif
is pradziu atrodo lyg vaikiska, bet problemos ten ne vien vaikiskos, tiesiog matomos vaikiskomis akimis ir nuo to tik dar labiau siltesne ta knyga smile.gif
turiu nusipirkus - bus vaikams biggrin.gif
Atsakyti