Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *56 Namučiai...

Creed knygą gavau, tiksliau lapelis iš pašto jau pas mane, tik pasiimsiu penktadienį arba šeštadienį. Tai gali būti rami, knyga pasiekė mane mirksiukas.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Perskaiciau Sigrid Undset romana Ulavas, Auduno sūnus, iš Hestvikeno.

Kurinio asis - Ingunos ir Ulavo gyvenimo dramatiska istorija - skaudi, liudna, sokiruojanti. Veiksmas vyksta XIII a. pb. Norvegijoje. Skaitant nuolat kildavo ivairiu minciu, vis svarstydavau, kaip veikejus istinkancios situacijos galetu susiklostyti siais laikais; stebino paraleles su musu, lietuviu, kultura; keldavo pykti dalykai, kuriuos siais laikais sunku suprasti..
Gan neiprasta ir mazai kur bent jau tokio tipo kurinyje pletota pati istorijos "varomoji jega", kaip as suprantu, pagrindine ideja, davusi "tona" visam tolesniam pasakojimui (t.y. "nusidejusios" merginos emimas i zmonas, jos bei jos vyro ne/sugebejimas susigyventi su padaryta "nuodeme")
Kurinys sodrus, itaigus, tikras; turtingas tu laiku gamtos, vietu, zmoniu kasdienybes, buities, veiklos aprasymu. Kaip budinga siai autorei, veikeju paveikslai spalvingi, ivairiapusiski, detaliai ir smulkiai atskleisti.
Labiausiai itrauke nuo "Ingunos" dalies, tada jau buvo sunku atsiplesti.
Puiki, rimta norvegiska knyga. Man labai patiko.

Sorry, kazkaip sunkiai ir man mintys deliojasi siandien, aisku, buvo galima ir literaturiskiau viska parasyt wacko.gif

sphinx, saunus atsiliepimai mirksiukas.gif
Esu skaiciusi antraja knyga kazkada, ir filmu pagal ja yra sukurta? (tas su W. Ryder, pvz g.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 06 balandžio 2011 - 14:17
QUOTE(Mona187 @ 2011 04 06, 15:04)

Mona187, 06 Bal 2011 - 15:04, parašė:

Mona187, 06 Bal 2011 - 15:04, parašė:

Čia kokiam mieste? Įdomu tai įdomu, bet iki Pegaso turbūt nenukaksiu unsure.gif  verysad.gif

Čia kokiam mieste? Įdomu tai įdomu, bet iki Pegaso turbūt nenukaksiu unsure.gif  verysad.gif

Paprastai bet kuriam mieste Pegaso knygynuose nupiginamos tos pačios knygos.

QUOTE(Masako @ 2011 04 06, 15:11)

Masako, 06 Bal 2011 - 15:11, parašė:

Perskaiciau Sigrid Undset romana  Ulavas, Auduno sūnus, iš Hestvikeno.
Sorry, kazkaip sunkiai ir man mintys deliojasi siandien, aisku, buvo galima ir literaturiskiau viska parasyt wacko.gif

Esu skaiciusi antraja knyga kazkada, ir filmu pagal ja yra sukurta? (tas su W. Ryder, pvz g.gif )

Taigi gerai parašei, visai aiškus vaizdas susidarė. smile.gif Tik nemaniau, kad ji apie tokius senus laikus.

Tavo minimas filmas pagal šią knygą (tiksliau, pagal abi knygas) pastatytas. Aš irgi mačiau, visai nieko, bet man knyga nepalyginamai geresnė.
Atsakyti
sveikos.
QUOTE(sphinx @ 2011 04 06, 14:35)

sphinx, 06 Bal 2011 - 14:35, parašė:

Louisa May Alcott "Mažosios moterys".

man ši knyga labai patiko wub.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 04 06, 15:11)

katilina, 06 Bal 2011 - 15:11, parašė:

katilina, 06 Bal 2011 - 15:11, parašė:

Man ji labai patiko, nors sutinku, kad pakankamai didaktiška, ypač žiūrint šiandienos žmogaus akimis. Bet vis tiek puiki knyga, ir sesutės labai fainos.  Aš skaičiau ir tęsinį ("Geros žmonos", tik nesu tikra, ar yra lietuviškai), taip pat įdomi knyga, nors pirmoji turbūt labiau patiko.

Man ji labai patiko, nors sutinku, kad pakankamai didaktiška, ypač žiūrint šiandienos žmogaus akimis. Bet vis tiek puiki knyga, ir sesutės labai fainos.  Aš skaičiau ir tęsinį ("Geros žmonos", tik nesu tikra, ar yra lietuviškai), taip pat įdomi knyga, nors pirmoji turbūt labiau patiko.

drinks_cheers.gif O apie antrą knygą, pasirodo, esu girdėjus, bet su pirmąja jos nesusiejau biggrin.gif Bent kiek pažiūrėjau, lietuviškai antroji lyg ir neišleista g.gif

QUOTE(Masako @ 2011 04 06, 15:11)

* Perskaiciau Sigrid Undset romana  Ulavas, Auduno sūnus, iš Hestvikeno.
** Sorry, kazkaip sunkiai ir man mintys deliojasi siandien, aisku, buvo galima ir literaturiskiau viska parasyt wacko.gif
*** sphinx, saunus atsiliepimai mirksiukas.gif

* Perskaiciau Sigrid Undset romana  Ulavas, Auduno sūnus, iš Hestvikeno.
** Sorry, kazkaip sunkiai ir man mintys deliojasi siandien, aisku, buvo galima ir literaturiskiau viska parasyt wacko.gif
*** sphinx, saunus atsiliepimai mirksiukas.gif

* Įdomu bigsmile.gif
** Tai ne man vienai šiandien protingų minčių išeiginė laugh.gif
*** Ačiū 4u.gif Tavo atsiliepimas irgi sudominantis biggrin.gif O filmo mačius nesu, bet, kaip ir rašė katilina, yra toks. Su W. Ryder biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2011 04 06, 12:34)

Gegytė, 06 Bal 2011 - 12:34, parašė:

Gegytė, 06 Bal 2011 - 12:34, parašė:

jei kam įdomu, pasižiūrėkit ko per naktis padirbau biggrin.gif aišku, čia tik dalis
o dabar jau bandysiu prisiverst paskaityti knygą, nes visai nebeturėjau laiko paskutiniu metu. g.gif  bigsmile.gif

jei kam įdomu, pasižiūrėkit ko per naktis padirbau biggrin.gif aišku, čia tik dalis
o dabar jau bandysiu prisiverst paskaityti knygą, nes visai nebeturėjau laiko paskutiniu metu. g.gif  bigsmile.gif

Gražu smile.gif

QUOTE(sphinx @ 2011 04 06, 13:35)

sphinx, 06 Bal 2011 - 13:35, parašė:

sphinx, 06 Bal 2011 - 13:35, parašė:

user posted image
Harry Mulisch "Zygfridas: juodoji idilė" .

user posted image
Harry Mulisch "Zygfridas: juodoji idilė" .

sphinx, atsiliepimus perskaičiau su malonumu. Tik va susidariau įspūdį, kad "Zygfridas" man gal nepatiktų unsure.gif Nes baigiu prieiti sau išvados, kad su filosofija knygose man nepakeliui. Čia po "Sofijos pasaulio" man tokia trauma blush2.gif doh.gif

QUOTE(muminukas @ 2011 04 06, 13:39)

muminukas, 06 Bal 2011 - 13:39, parašė:

muminukas, 06 Bal 2011 - 13:39, parašė:

Ingėnai, geras avataras. toks moteriškai pavasariškas  biggrin.gif

Ingėnai, geras avataras. toks moteriškai pavasariškas  biggrin.gif

Ačiū 4u.gif Tu irgi šauniai atsišviežinusi.

QUOTE(Masako @ 2011 04 06, 14:11)

Masako, 06 Bal 2011 - 14:11, parašė:

Masako, 06 Bal 2011 - 14:11, parašė:

Gan neiprasta ir mazai kur bent jau tokio tipo kurinyje pletota pati istorijos "varomoji jega", kaip as suprantu, pagrindine ideja, davusi "tona" visam tolesniam pasakojimui (t.y. "nusidejusios" merginos emimas i zmonas, jos bei jos vyro ne/sugebejimas susigyventi su padaryta "nuodeme")

O kuri knyga tau labiau patiko - "Kristina" ar "Ulavas"? "Ulavas" gal nors plonesnė už "Kristiną"?
Beje apie nusidėjėlių savigraužą juk ir "Kristinoje" pasakojama.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 06, 16:07)

Ingėnas, 06 Bal 2011 - 16:07, parašė:

sphinx, atsiliepimus perskaičiau su malonumu. Tik va susidariau įspūdį, kad "Zygfridas" man gal nepatiktų unsure.gif  Nes baigiu prieiti sau išvados, kad su filosofija knygose man nepakeliui. Čia po "Sofijos pasaulio" man tokia trauma blush2.gif  doh.gif

sphinx, atsiliepimus perskaičiau su malonumu. Tik va susidariau įspūdį, kad "Zygfridas" man gal nepatiktų unsure.gif  Nes baigiu prieiti sau išvados, kad su filosofija knygose man nepakeliui. Čia po "Sofijos pasaulio" man tokia trauma blush2.gif  doh.gif

Na, iš tikrųjų šioj knygoj tokia supainiota filosofinė linija, pati ne visus galus surišau unsure.gif Tai sutinku, tau gali ir nepatikt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sphinx: 06 balandžio 2011 - 15:23
QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 06, 16:07)

O kuri knyga tau labiau patiko - "Kristina" ar "Ulavas"? "Ulavas" gal nors plonesnė už "Kristiną"?

aha, plonesne - 560 psl. smile.gif
Bet Kristina daug labiau patiko wub.gif Nors abi geros.
O del tos "nuodemes" - Ulave ta savigrauza labai placiu mastu visu aplinkui gyvenimus apemus, su labai liudnais padariniais...
Bet siaip pageltonintai ne apie savigrauza norejau pasakyt, o apie pacia ispletota tema, tikrai neteko anksciau taip issamiai atskleistos matyt.. smile.gif
Bene skaudziausia man buvo apie Ingunos "benkarta" Eirika skaityt...Zmones tuomet turejo, kaip dabar atrodo, toki ribota supratima, koks turi buti vyras, kaip nedera elgtis vaikui ir t.t. Gaila buvo to berniuko, kai uz lakia vaizduote, susikurtus nematomus draugus jis buvo nesuprastas, skriaudziamas ir t.t... verysad.gif Kita vertus, ir siais laikais visokiu zmoniu, visokiu seimu yra..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Masako: 06 balandžio 2011 - 15:30
QUOTE(Masako @ 2011 04 06, 15:24)

Masako, 06 Bal 2011 - 15:24, parašė:

Masako, 06 Bal 2011 - 15:24, parašė:

Bet Kristina daug labiau patiko wub.gif  Nors abi geros.
O del tos "nuodemes"  - Ulave ta savigrauza labai placiu mastu visu aplinkui gyvenimus apemus, su labai liudnais padariniais...
Bet siaip pageltonintai ne apie savigrauza norejau pasakyt, o apie pacia ispletota tema, tikrai neteko anksciau taip issamiai atskleistos matyt..  smile.gif
Bene skaudziausia man buvo apie Ingunos "benkarta" Eirika skaityt...Zmones tuomet turejo, kaip dabar atrodo, toki ribota supratima, koks turi buti vyras, kaip nedera elgtis vaikui ir t.t. Gaila buvo to berniuko, kai uz lakia vaizduote, susikurtus nematomus draugus jis buvo nesuprastas, skriaudziamas ir t.t... verysad.gif Kita vertus, ir siais laikais visokiu zmoniu, visokiu seimu yra..

Bet Kristina daug labiau patiko wub.gif  Nors abi geros.
O del tos "nuodemes"  - Ulave ta savigrauza labai placiu mastu visu aplinkui gyvenimus apemus, su labai liudnais padariniais...
Bet siaip pageltonintai ne apie savigrauza norejau pasakyt, o apie pacia ispletota tema, tikrai neteko anksciau taip issamiai atskleistos matyt..  smile.gif

Iš tiesų tai sudominai. Galbūt kada nors ir skaitysiu. "Kristina" tai mažumėlę nusivyliau. Gal nebūčiau nusivylusi, jei nebūčiau tiek pagyrų tai knygai skaičiusi, dar pamenu, kad brangiai pirkau, ilgai ieškojau nors kiek pigiau nusipirkti (nes knygyne tuo metu abudu tomai apie 80 su viršum Lt kainavo doh.gif) Šiaip gan gera knyga, bet tikintis kažko labai ypatingo kartais tie nusivylimai ir ateina, jei knyga pilnai nepateisina lūkesčių.
Plius man "Kristina" pasirodė perdaug ištempta. Mano nuomone galbūt buvo galima viską ir į vieną tomą sukišti g.gif
Na bet aš iš principo nesu skandinavų literatūros mylėtoja. Va tik Wassmo, Peter Høeg bei Arto Paasilinna man "prie dūšios". Tačiau jie kiek kitokią literatūrą kuria. Reiks dar prisiminti man Selma Lagerlof (esu skaičiusi, bet pedaug seniai).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 06 balandžio 2011 - 17:47
Na va, ateinu su atsiliepimu apie Metai Provanse 4u.gif
user posted image
Pamilau sita knyga.. wub.gif nzn.. bet suzavejo ji mane.. tokia miela, tokia sava.. taip smulkiai aprasyta.. kiekvienas pirstelejimas kaip as sakau, bet taip fainai skaityt wub.gif maistas ir .tt seile bega beskaitant biggrin.gif daug komisku situaciju.. tikrai priverte skaniai ne viena kart nusijuokt.... ir tikrai ji tokia gal net labiau kaledine, bet man nemaise ir db skaityt wub.gif Metai Provanse, tai knyga apie anglu seimos gyvenima Prancuzijoje, Provanse.. su jo keistenybem, tradicijom, savitu humoru, maistu ir kt. tikrai buvo daug idomiu dalyku, kuriuos suzinojau, paskaicius sia knyga.. labai rekomenduoju visom ja paskaityt..aisku, skoniai skirias, bet manau, kad si knyga verta demesio 4u.gif tai knyga, kuria tikrai malonu paimt i rankas, susisukus siltoj lovoj po suniu dienos darbu wub.gif i love it
Papildyta:
QUOTE(sphinx @ 2011 04 06, 14:35)

Dieve.. kokia knyga.. wub.gif man mama padovanojo ja Kaledom, kai buvau maza.. ir dabar ja atsimenu.. tik niekur nerandu ir kiekviena diena del to sazine grauzia, nes si knyga man buvo labai brangi.. tikrai labai patiko tuo metu kai skaiciau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(amber123 @ 2011 04 06, 17:47)

amber123, 06 Bal 2011 - 17:47, parašė:

amber123, 06 Bal 2011 - 17:47, parašė:

Džiugu, kad patiko mirksiukas.gif Sveikinu užsikrėtus Provanso virusu biggrin.gif 4u.gif
Beje, ar jau nori ten važiuoti? Aš - taip, po knygos įsinorėjau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 06 balandžio 2011 - 17:51
QUOTE(Mona187 @ 2011 04 06, 14:04)

Mona187, 06 Bal 2011 - 14:04, parašė:

Mona187, 06 Bal 2011 - 14:04, parašė:

O kokia čia proga taip?

O kokia čia proga taip?

Na, čia buvo kaip ir padėka už Kalėdinę dovaną smile.gif O ir šiaip, kiek teko bendraut, Luiziana nuostabus žmogus smile.gif
Atsakyti