Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *56 Namučiai...

QUOTE(Ingėnas @ 2011 04 06, 10:31)
Jei neklystu, tu šio autoriaus "Purpurines upes" irgi bandei skaityti (bet nepabaigei)?

Ne, šitos dar neskaičiau ir nebandžiau, tik stovi lentynoj eilės laukdama ax.gif O aš vakar skaitydama apie tave pagalvojau, tu užbaigei skaityt "Bjauriosios mergaitės išdaigos", ar atidėjai? g.gif
Parsisiunčiau Užkalnį PDF formatu, bandysiu skaityt rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorifore: 06 balandžio 2011 - 09:44
QUOTE(Dorifore @ 2011 04 06, 09:42)
Ne, šitos dar neskaičiau ir nebandžiau, tik stovi lentynoj eilės laukdama  ax.gif
O aš vakar skaitydama paie tave pagalvojau, tu užbaigei skaityt "Bjauriosos mergaitės išdaigos", ar atidėjai?  g.gif

Kažką sumaišiau, reiškiasi g.gif
Tuomet visgi reikėjo pradėti nuo "Purpurinių upių". Nes "Miserere" žymiai stipresnė.
Ne, "Bjauriosios mergaitės išdaigų" visgi nebeskaitysiu blush2.gif , taip ir nebegrįžau prie jos. Kas man iš to pliusiuko, jei nepatinka...
Dabar skaitau "Midlseksą". Patinka rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 06 balandžio 2011 - 09:47
QUOTE(Magnė @ 2011 04 06, 08:51)
O aš skaitau J.Ch.Grange "Akmenų sinodą" . Tokio įspūdžio kaip jo "Misererė" arba "Purpurinės upės" nekelia, bet skaitosi neblogai, yra intriga, įdomu, kaip viskas baigsis.

As neseniai ja perskaiciau, idomu, kokie bus ispudziai. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 04 05, 23:28)
ai, dar eliss norejau paklaust, kurioj vietoj Ulave purva ir uteles matei? laugh.gif g.gif Sakyciau, kaip tik labai subtiliai nevulgariai visa ta kasdienybe aprasoma... g.gif Ir tu jos neperskaitei iki galo?

Ne,tik perverčiau.Man labai patiko Kristina,o šitos nebenorėjau skaityt,žinojau,kuo baigsis.Nenorėjau to liūdesio...Ir dar tų vardų virtinė rolleyes.gif O apie utėles tikrai buvo rašyta,tik gal Kristinoj,neprisimenu...

Vakar baigiau "Evos pusseserė" - tai Hitlerio meilužės Evos pusseserės prisiminimai apie paskutinius mėnesius iki Evos mirties.Tikėjausi kažko daug įspūdingesnio ir įdomesnio,kaip ir buvo rašyta anotacijoj.Deja,paini,minčių blaškymasis...galų gale taip ir būčiau nieko nesupratus,jei nebūčiau žinojusi iš istorijos rolleyes.gif Žodžiu,nusivyliau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2011 04 06, 10:13)
Ne,tik perverčiau.Man labai patiko Kristina,o šitos nebenorėjau skaityt,žinojau,kuo baigsis.Nenorėjau to liūdesio...Ir dar tų vardų virtinė rolleyes.gif O apie utėles tikrai buvo rašyta,tik gal Kristinoj,neprisimenu...

Man rodos, Kristinoj ir buvo apie utėles..."Ulavo" neskaičiau.
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2011 04 06, 01:05)
Norėjau pagalbos ir patarimo paprašyti: kokie dar lietuvių eseistai yra tikrai geri (Be Parulskio, Radvilavičiūtės ir Stankevičiaus)?

Man Rolandas Rastauskas labai patinka.

QUOTE(aistuliaa @ 2011 04 06, 09:50)
geras pirkinys  biggrin.gif  bet jau lyg ir skaičius ją, ane?

Ne, šitos dar neskaičiau, tik "Beatričę".

QUOTE(sphinx @ 2011 04 06, 10:00)
katilina, gavau knygutę thumbup.gif Ačiū labai 4u.gif

Gero skaitymo. Tikiuosi, kad nors kiek patiks.

Aš skaitau Graham Swift "Į dienos šviesą". Kol kas (po 80 psl.) man ji nelabai limpa, tokia nuobodoka. Bet dar du trečdaliai liko, tai neprarandu vilties. unsure.gif
Atsakyti
Sveikos drinks_cheers.gif vakar baigiau Provansa.. gryzus parasysiu atsiliepima, ziauriai patiko.. db pradejo Susitike dykumoje.. ir nuo pirmu psl jau nervas ima del moters durnumo doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
jei kam įdomu, pasižiūrėkit ko per naktis padirbau biggrin.gif aišku, čia tik dalis

o dabar jau bandysiu prisiverst paskaityti knygą, nes visai nebeturėjau laiko paskutiniu metu. g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Kažkaip sunkiai, bet parašiau porą atsiliepimų blush2.gif

user posted image
Harry Mulisch "Zygfridas: juodoji idilė" . Rašytojas Rudolfas Herteris, parašęs kelias didžiulio populiarumo sulaukusias knygas atvyksta į Viena. Čia, duodant interviu vietinei žurnalistei, jam staiga šauna į galvą mintis parašyti apie Hitlerį. Herteris nori sukurti tokią situaciją, kurioje išryškėtų tikrasis Hitlerio veidas. Čia, Vienoje, jis netyčia susipažįsta su pagyvenusia pora, kuri dirbo Hitlerio namuose. Jie papasakoja jam tai, nuo ko Herteris pašiurpsta - kartais gyvenimas būna geriausias fantazuotojas.
Dalis knygos yra būtent poros pasakojamas Hitlerio ir Evos Braun gyvenimas. Jie atskleidžia Herteriui ir didžiausią paslaptį – Hitleris turėjo sūnų Zygfrydą. Išgirdus visą istoriją, Herteriui atsiveria akys.
Knygoje yra nemažai filosofinių Herterio pamąstymų apie Hitlerį ir jo prigimtį. Tad jei kas nemėgsta filosofijos, tiems gali būti nuobodoka ir neįdomu. Nors galima perskaityti tik tą dalį, kuri yra apie Hitlerio gyvenimą, taip pat ir pabaigoje esantį Evos Braun dienoraštį, nes bet kuriuo atveju istorija įdomi, nors įdėmiau pažvelgus knyga gan sudėtinga. Man labai patiko.

user posted image
Louisa May Alcott "Mažosios moterys". Knygos pabaigoje rašoma, kad autorė šią knygą rašė vaikams. Skaitant tai jaučiasi - nemažai pamokomų istorijų, didaktikos. Tokia gal naivoka, saldoka knyga, bet kartu miela ir šilta. Pradžioje atrodė, kad knygos neperskaitysiu - per daug naivu ir kažkaip vaikiška ten man viskas atrodė. Bet skaičiau toliau ir užsikabliavau. Iš tikrųjų perskaičiau su malonumu.
Knygoje pasakojami vieneri keturių sesučių ir jų mamos gyvenimo metai. Mergaičių tėvas kariauja Amerikos Pilietiniame kare. Mama uždirba joms duoną. Vyresnės dvi seserys irgi susiradusios darbus, uždirba nors savo reikmėms. Kažkada šeima gyveno gan pasiturimai. Tačiau jiems praradus santaupas, dabar jos priverstos taupyti. Mergaitės patiria nemažai nuotykių, susipažįsta su kaimynu berniuku, krečia išdaigas, susipyksta, susitaiko. Gal ji kam pasirodys nuobodi, bet man patiko. Tiesiog šilta knyga lietingam vakarui ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sphinx: 06 balandžio 2011 - 13:38
man neskaitadieniai vis dar... daugiadienės. bet pasiėmiau iš bibliotekos G. Grass Skardinis būgnelis. ir dar šiaip pažintinės literatūros- šunų enciklopediją, apie paukštelių auginimą ir iliustruotąją faktopediją vaikui smile.gif

Ingėnai, geras avataras. toks moteriškai pavasariškas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AgnĖ.** @ 2011 04 05, 20:55)
Šiandien iš Luizianos gavau voką su nuostabiais žirafiniais ir ne tik skirtukais  wub.gif  wub.gif  wub.gif Milžiniškas ačiū  4u.gif  4u.gif  4u.gif Kadanors prie progos parodysiu  mirksiukas.gif

O kokia čia proga taip?

QUOTE(katilina @ 2011 04 05, 21:08)
...prisiminiau, kad šiandien savo Pegase prie nupigintų knygų mačiau "Nefertitę" ir "Kleopatrą". Gal kam bus įdomu.

Čia kokiam mieste? Įdomu tai įdomu, bet iki Pegaso turbūt nenukaksiu unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sphinx @ 2011 04 06, 14:35)
Louisa May Alcott "Mažosios moterys".

Man ji labai patiko, nors sutinku, kad pakankamai didaktiška, ypač žiūrint šiandienos žmogaus akimis. Bet vis tiek puiki knyga, ir sesutės labai fainos. Aš skaičiau ir tęsinį ("Geros žmonos", tik nesu tikra, ar yra lietuviškai), taip pat įdomi knyga, nors pirmoji turbūt labiau patiko.
Atsakyti