Sveikos noriu pasitikslinti ar taip lapai atrodo, kai trūksta drėgmės šaknims ar čia saulės spinduliai kalti kurie išdžiovino lapus (foto skolinta )
QUOTE(Orfeja @ 2011 05 17, 21:13)
O maisiuka reik uzrist? kaip suprantu turi buti kaip siltnamy
taip, kaip šiltnamy, tik vėdinti irgi reikia
dar kartą pasitikslinu, ar auga naujos šaknys? jei taip, tai siūlau įrėminti tarp dviejų pagaliukų ant substrato, kad į jį leistų aigančias šaknis, substratą purkšti/mirkyti..
kas dėl plastikinių dėžučių, tai man niekada nesisekė taip reanimuot, tai gal kas kitas ką patars
QUOTE(*Kristal* @ 2011 05 17, 22:09)
Sveikos noriu pasitikslinti ar taip lapai atrodo, kai trūksta drėgmės šaknims ar čia saulės spinduliai kalti kurie išdžiovino lapus (foto skolinta )
nudeginta saules.
QUOTE(*Kristal* @ 2011 05 17, 22:09)
taip gali atrodyti ir nudeginta saulės, ir kai trūksta drėgmės, ir kai šaknys supuvo.. reikia kiekvieną atvejį vertinti atskirai
Sveikos,
Visos temos neperskaičiau, tai sorry, jei kartosiuos, problemų nebuvo, šaknys sveikutėlės, laistau retai, nes vėsus butas, palangė vakarine, išleido žiedstiebį, pradėjo skleist žiedus, išleido du naujus lapus, o šiandien žiūriu žiuriu iš pašaknų nugeltę lapai visi, kai pajudinau ir nusirovė visi, labai lengvai, žiedstiebis irgi pakeitęs spalva iš pašaknių tikrai nenupūdžiau, nei nupuvę, nei nudžiuvę dar neištraukiau iš vazono visko, bet šaknys gražutėlės, jokiu dėmių ar padarų nėr, tai kas čia??? Ar jau amen? Ką daryt? Ačiū iš anksto už patarimus
Visos temos neperskaičiau, tai sorry, jei kartosiuos, problemų nebuvo, šaknys sveikutėlės, laistau retai, nes vėsus butas, palangė vakarine, išleido žiedstiebį, pradėjo skleist žiedus, išleido du naujus lapus, o šiandien žiūriu žiuriu iš pašaknų nugeltę lapai visi, kai pajudinau ir nusirovė visi, labai lengvai, žiedstiebis irgi pakeitęs spalva iš pašaknių tikrai nenupūdžiau, nei nupuvę, nei nudžiuvę dar neištraukiau iš vazono visko, bet šaknys gražutėlės, jokiu dėmių ar padarų nėr, tai kas čia??? Ar jau amen? Ką daryt? Ačiū iš anksto už patarimus
QUOTE(chimera @ 2011 05 18, 11:33)
Ką daryt? Ačiū iš anksto už patarimus
na jei sakot nenupuvę nenudžiuvę, tai be nuotraukos nežinau ar kas ką patars
nors man panašu, kad į skrotelę pateko vandens ir ji išpuvo
QUOTE(zuzla @ 2011 05 18, 11:47)
na jei sakot nenupuvę nenudžiuvę, tai be nuotraukos nežinau ar kas ką patars
Nu galbut, O tai taip paprastai laistant juk lengvai gali patekt vandens, bet negi taip ima iškart ir pūna ta skrotelė?
O tai jeigu taip, šansai kokie ir ką daryt?
pabandysiu vakare dar panagrinėt ir nufotkint.
QUOTE(chimera @ 2011 05 18, 12:00)
O tai jeigu taip, šansai kokie ir ką daryt?
pašalinti puvinį, dezinfekuoti pjūvio vietą, nukirpti žiedstiebį ir laukti keikio
QUOTE(zuzla @ 2011 05 18, 12:02)
pašalinti puvinį, dezinfekuoti pjūvio vietą, nukirpti žiedstiebį ir laukti keikio
Ačiū, panagrinėsiu ir teks imtis operacijų bet kaip aš nervuojuos, kaip nežinau dėl ko gaila... Sugedo nuotaika visai dienai.
QUOTE(zuzla @ 2011 05 17, 22:33)
taip, kaip šiltnamy, tik vėdinti irgi reikia
dar kartą pasitikslinu, ar auga naujos šaknys? jei taip, tai siūlau įrėminti tarp dviejų pagaliukų ant substrato, kad į jį leistų aigančias šaknis, substratą purkšti/mirkyti..
kas dėl plastikinių dėžučių, tai man niekada nesisekė taip reanimuot, tai gal kas kitas ką patars
Naujos saknys auga, jos dar labai mazytes, kaip spuogiukai.
O jei ideciau i stikline auksta vaza? Nes pakabint toj plastikinej dezutej, mazai aukscio. ji tik guli.
O vakar padariau taip:
dezutes dangtelyje padariau 5 mazas skylutes, kad gautu oro, paklojau nemaza sluoksni zieves, po juo papyliau vandens, kad garuotu, o vanduo nesiektu orches. Ir uzdengiau. Dar dezutes krastus apklijavau lipnia juosta siandien, nes ziuriu kad per nakty nei kiek neaprasojo dezute. Tai pagalvojau, kad per daug oro eina per visus krastus.
O kaip pakabint ant tu pagaliuku? Siulais apvyniot, kad laikytusi?
Dar siandien galvoju palekt iki misko - samanu.
QUOTE(Orfeja @ 2011 05 18, 12:26)
O kaip pakabint ant tu pagaliuku? Siulais apvyniot, kad laikytusi?
pastatot falenopsį ant žievės, įsmeigiat iš abiejų pusių pagaliukus, kad jis remtųsi į juos ir viskas.. pliusas tame, kad falenopsis iškart į substratą leis šaknis, nereikės jo dar kartą stresuoti išimant iš dėžutės gulintį ir sodinant į substratą stovintį
Papildyta:
QUOTE(lark @ 2011 05 18, 12:15)
Žiūrėjau rusų forumuose, bet nieko doro neprisitaikiau. Todėl prašau patarimo kokią chemiją panaudoti?
Gal kas susidurėt, ar turit įžvalgesnę akį
Gal kas susidurėt, ar turit įžvalgesnę akį
grybas arba virusas
aš tą lapą pjaučiau iki sveikos vietos, panaudočiau fungicidą ir stebėčiau toliau