Įkraunama...
Įkraunama...

*Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Valura @ 2011 05 12, 18:53)
Norėčiau patarimo - ar gali būti toks greitas peržydėjimas. Gėliukas pirkatas 04 26 ir jau buvo išsiskleidę keturi žiedeliai, kiti palaipsniui skleidžiasi. Tik va šiandien užmačiau, kad jau paskutinis žiedelis suvytęs - ar tai reiškia, kad taip greit peržydi verysad.gif ?

as kovo menesi gimtadieniui gavau orchideja dovanu, taip pat ziedelius mete, tik issiskleidzia ir po 1-2 dienu ziedelis nugelsta ir nukrenta. Tik siuo metu like ziedukai nekrenta. Matyt prisitaike prie namu salygu. Orchideja man veze net is Vilniaus
Atsakyti
labas rytas,

kodel pradejo geltonuoti saknys? puse zaliu,puse geltonu.
user posted image

Taip pat pradejo ir lapeliu spalva keistis

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2011 05 13, 09:05)
labas rytas,

kodel pradejo geltonuoti saknys? puse zaliu,puse geltonu.

Taip pat pradejo ir lapeliu spalva keistis

Geltonos šaknys yra tos, kurios substrato gilumoje - negauna šviesos. Pabuvusios šviesiai pažaliuotų mirksiukas.gif Viskas ok su jų spalva.

O va lapų spalva man kategoriškai nepatinka. Toks įspūdis, kad laikote saulės atokaitoje g.gif ir augalas kepa.
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2011 05 13, 09:23)
Geltonos šaknys yra tos, kurios substrato gilumoje - negauna šviesos. Pabuvusios šviesiai pažaliuotų  mirksiukas.gif  Viskas ok su jų spalva.

O va lapų spalva man kategoriškai nepatinka. Toks įspūdis, kad laikote saulės atokaitoje  g.gif  ir augalas kepa.


aciu,nuraminot,nes jau pradejau panikuoti. blush2.gif

Stovi ant palanges,saule buna po piet,bet visada uzdarau zaliuzes. Tikriausiai per jas praeina saules spinduliai. verysad.gif reikes i kita vieta pastatyti.
Atsakyti
Labux 4u.gif
pas mane pateko orchidėja visiškai be šaknų, tiksliau visos buvo nudžiūvę, teko nupjaut. Turėjo tik 2 gyvus lapus ir nužydėjusį stiebą. kurį nujoviau,augaliuką pamerkiau į stiklainiuką su vandeniu, bus kaip bus g.gif ir ką jūs manot, po 2mėn vandenyje ( ji vis dar vandenyje smile.gif ) leidžia naują lapelį ir šakelę ant nužydėjusio žiedstiebio.
O sakoma, kad negalima merkt į vandenį. g.gif Gal patyrę augintojos galėtų pakomentuoti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(liūtuke @ 2011 05 14, 08:59)
leidžia naują lapelį ir šakelę ant nužydėjusio žiedstiebio.
O sakoma, kad negalima merkt į vandenį. g.gif  Gal patyrę augintojos galėtų pakomentuoti? 4u.gif


dėl pamerkimo nieko nesakysiu, bet jei leisit žydėt, prarasit augalą... patarčiau nupjauti žiedstiebį visai
Atsakyti
Sveiki,
norėčiau patarimo, turbūt galutinai sugadinau savo pirmąja orchidėja phaleonopsis verysad.gif gavau dovanų per Vėlykas, patarė gausiai laistyti, nes pas juos pastoviai mirksta vandeny ir ant tiesioginės saulės ir puikiai jaučiasi. Aš namuose jau bijojau taip daryti, tai palaisčiau nuo gavimo iki dabar 2 k. ir ne ant tiesioginės saulės laikiau. Bet, pastebėjau, kad šaknys pradėjo pūti, vazonėlis pažaliavo. Šiandien jau gerai išdžiūvusi, šaknys baltos, tai pasielgiau dar kvailiau, sugalvojau ištraukti ir atsargiai nuvalyti žalumą nuo vazono, prieš tai nepalaisčiau, tai išbyrėjo visas gruntas, tuo pačiu nupjoviau supuvusias šaknis ir pabarsčiau angliuku, bet naujo grunto neturiu tai i tą patį susodinau, bet dabar visai nežinau kaip su palaistymu daryti. Ji sausa, bet pati nesuvytus, ar galiu iš karto palaistyti, ar nors parą palaukti, kad nupjautos šaknyų dalys užsitrauktų?
Labai noriu ją išsaugoti, žiedai dar yra, bet viduriukai parudavo (turbūt nuo drėmgės), lapai dar taip pat gražūs.
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2011 05 14, 11:56)
Sveiki,
norėčiau patarimo, turbūt galutinai sugadinau savo pirmąja orchidėja phaleonopsis  verysad.gif  gavau dovanų per Vėlykas, patarė gausiai laistyti, nes pas juos pastoviai mirksta vandeny ir ant tiesioginės saulės ir puikiai jaučiasi. Aš namuose jau bijojau taip daryti, tai palaisčiau nuo gavimo iki dabar 2 k. ir ne ant tiesioginės saulės laikiau. Bet, pastebėjau, kad šaknys pradėjo pūti, vazonėlis pažaliavo. Šiandien jau gerai išdžiūvusi, šaknys baltos, tai pasielgiau dar kvailiau, sugalvojau ištraukti ir atsargiai nuvalyti žalumą nuo vazono, prieš tai nepalaisčiau, tai išbyrėjo visas gruntas, tuo pačiu nupjoviau supuvusias šaknis ir pabarsčiau angliuku, bet naujo grunto neturiu tai i tą patį susodinau, bet dabar visai nežinau kaip su palaistymu daryti. Ji sausa, bet pati nesuvytus, ar galiu iš karto palaistyti, ar nors parą palaukti, kad nupjautos šaknyų dalys užsitrauktų?
Labai noriu ją išsaugoti, žiedai dar yra, bet viduriukai parudavo (turbūt nuo drėmgės), lapai dar taip pat gražūs.

Phalaenopsius reiketu mazdaug laistyti viena karta i savaite ar dvi, dabar arteja vasara galime ir kas savaite laistyti.
Kada laistyti jums pasako saknys, jos papilkeja, ant vazono nera rasos lasiuku, ir pats vazonelis lengvas, sie faktoriai jau sako, kad reiktu palieti (imerkti vazoneli i vandeni ligi pat vazonelio virsaus: geriausiai lietaus vanduo, virintas, na dar kiti naudoja filtruota, 15-20 min). jeigu pradetu lapai glebti tuomet du faktoriai: perlaistote arba nelaistote tinkamai, bet geriau nedalieti nei perlieti, kaip matau ir pati tai pastebejote. Jeigu jau ja persodinote, dvi dienas neliekite, nieko gelytei nenutiks, per ta laika saknu galiukai uzsitrauks, tuo met galesite drasiai pagirdyti. Kaip minejote, kad skrotele (viduriukas) parudavo , vadinasi ji nebegales leisti nauju lapu ir augimo procesas kaip ir sustabdytas, bet dazniausiai tokiu atveju isaugina vaikuti (keiki) sitokiu budu issiaugina atzala, o pats augalas kaip ir ...
Kai laistot jokiu budu nepilkyte vandens i viduriuka (skrotele) nes jis ispus, jeigu jau pateko, visuomet isvalykite, tai galite padaryti su servetele. Sios geles nelaikykite ant tiesiogines saules, nes kitaip lapai nudegs ir ji nemegsta skersveju, nes labai daznai ziedus numeta. Uztat patinka grynas oras.
Sekmes auginime smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kkunigunda @ 2011 05 12, 19:06)
na kartais taip būna, kad labai greitai peržydi yra buvę ir man, per sekantį žydėjimą viskas gerai buvo 4u.gif  čia kažkas įtakoja, tai nereiškia,kad ji taip visad ir žydės 4u.gif


QUOTE(*Versacci* @ 2011 05 12, 20:02)
gal pasikeitus salygom orchyte taip suregavo? visgi parduotuve ir nama skiriasi plius kol parneset ir lauke pabuvo  g.gif


Na ačiū už nuomones, tikiuosi kiti ilgiau laikysis žiedeliai 4u.gif Galvojau, kad adaptacijos požymiai greičiau išlenda
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2011 05 14, 08:47)
dėl pamerkimo nieko nesakysiu, bet jei leisit žydėt, prarasit augalą... patarčiau nupjauti žiedstiebį visai

nuoširdžiai aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2011 05 14, 11:15)
. Kaip minejote, kad skrotele (viduriukas) parudavo , vadinasi ji nebegales leisti nauju lapu ir augimo procesas kaip ir sustabdytas, bet dazniausiai tokiu atveju isaugina vaikuti (keiki) sitokiu budu issiaugina atzala, o pats augalas kaip ir ...

Ačiū labai už išsamų atsakymą, dabar viskas aiškiau, tikiuosi visai nebūsiu sugadinusi. Lauksiu porą dienų ir tada laistysiu.
Gal aš ne taip parašiau, parudavo ne viduriukas iš kurio auga lapai ir žiedstiebis, o žiedų viduriukai blush2.gif , pati skrotelė, žalia ir dar gražiai atrodo (atydžiai apžiūrėjau blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(Mintė @ 2011 05 14, 16:26)
pati skrotelė, žalia ir dar gražiai atrodo (atydžiai apžiūrėjau blush2.gif )

Tuomet šaunu, kad sveika skrotelė 4u.gif
Atsakyti