QUOTE(Violeta* @ 2011 05 08, 17:51)
kitas dalykas - šiandien nupirkau 3 nukainuotus feleonopsius...apžiūrėjau lyg sveiki, sveikos palyginus šaknys,aišku, kad nudžiovintos, aplaužytos, bet.... lapai lyg geri, padariau jiem dėl viso pikto karštą dušą, kad kokių kenkėjų nebūtų atsinešę namo...visos žydi ir bebaigiančios nužydėt, vėl tas pats kls, ką daryt, ar leist naujokėms žydėt ir kraut pumpurus? ar geriau leist adaptuotis? kada reikia persodint - ar reika duot kokį ramybės periodą po žydėjimo?
Kas čia - gal naujas stiebas leidžiamas?
atsakiusioms naujokė esu feleonopsių auginime....
Kas čia - gal naujas stiebas leidžiamas?
atsakiusioms naujokė esu feleonopsių auginime....
čia auga šaknis. leisk falenopsiui žydėt kiek jis nori ir džiaukis žiedais. neleidžiama žydėt jei augalas paliegęs, serga ir jį reikia gelbėti.
augaliukai auga, tai apskritai geras laikas persodinti.
tik toks dalykas, kartais, nors ne visada, iš seno žiedastiebio augančios atšakėlės su žiedeliais būna mažesnės su mažiau žiedų. nors ne visada. turiu vieną, jau antri metai varo ant to paties žiedastiebio kaskadas vieną po kito, būna kad net išsišakoja daugiau nei pirkta kad buvo. jei žiedastiebis atrodo tvirtas sveikas, tai jį verta išnaudot.
QUOTE(Violeta* @ 2011 05 08, 18:15)
tada - ar reikia tikrint naujo augalo šaknų būklę? Kiek pažiūrėjau, šaknys kiek matosi per vazoną - sveikos. Tai galvoju, viduj gal irgi?
jei nužydėjęs, aš pirktinį augalą persodinu. jei nenužydėjęs - laukiu kol nužydės, nebent pamatau labai blogybių pro vazonėlio sienas.
žinau, kad paklausi į kokį substratą (berods to nėra pirmam puslapy), tai tikrai geras yra Stambus substratas. Verta pirkt internetu arba Maximoje, nes ten laiko 9.99 Lt kainą, kai pvz Ermitaže 14.-- Lt