As dar apie sviezius kiminus pakvarsinsiu galvas
O tuos,kuriuos noresiu sudziovinti irgi reiketu apdorot,ar bedziustant visi gyviai ir taip issibegios?
Ar tiks ant saulutes dziovinti ar geriau pavesy?
vistiek teks. nes sudrekinus samanas gali tokia fauna pabirt is kiminu, kad ohohoho paliejus jie vel atkunta jei nebuvo sunaikinti
QUOTE(Laura81r @ 2011 04 18, 15:59)
sveikos,as ir vel su klausimu jei noreciau perlieti savo falenopsiuka su kalio permanganato tirpalu(yra pelesiukas)kokio stiprumo ji pasidaryti?pagaliau gavau jo
QUOTE(Liepa B. @ 2011 04 19, 13:08)
As dar apie sviezius kiminus pakvarsinsiu galvas
O tuos,kuriuos noresiu sudziovinti irgi reiketu apdorot,ar bedziustant visi gyviai ir taip issibegios?
tai juos aš kišau į orkaitę supakuotus, tad ir gyviai dingsta ir sudžiūva, tad nereikia vargti
Papildyta:
QUOTE(Laura81r @ 2011 04 20, 00:42)
kad būtų šiek tiek rūvavas ir tiek, kelis grūnelius, per daug nepersistenk
QUOTE(lark @ 2011 04 20, 08:51)
o man patinka švieži (gyvi) kiminai. Jau treti metai praktikuoju ir nieko blogo nepastebėjau. Taip gražu, kai jie sudygsta ir mano augalams patinka.
Bet čia tik mano nuomonė ir nieko daugiau
Bet čia tik mano nuomonė ir nieko daugiau
Aš išvis kiminų nenaudoju kaip pagrindo sodinimui vat tik keikius apkamšiau, kad šaknytes leistų
jie man nelabai patinka, vat ir miniukų kiek nusipirkau, visus persodinau, kai kuriuose net pūti ruošiasi šaknelės nuo drėgmės
na vat bet kaip kam, kam patinka, kam ne, kiekvienas renkasi pagal save
QUOTE(Kkunigunda @ 2011 04 19, 23:46)
kad būtų šiek tiek rūžavas ir tiek, kelis grūdelius, per daug nepersistenk
Ar jums padėjo tas šiek tiek ružavas? nes aš esu kelis kartus merkus jau į tokį gerookai ružavą. bet vistiek palėsiukas liko
Aš esu į tų stiklinių vazonėlių dugną įbėrus stiklinių rutuliukų, jie šiek tiek apsemti vandeniu ir tada ant viršaus pastatyti plastmasiniai vazonėliai. Gal per daug tos drėgmės?
Padariau skylutes viename plastmasiniame vazonėlyje - žiūrėsiu ar padės.
QUOTE(Pepe_Ilgakojine @ 2011 04 20, 13:31)
Ar jums padėjo tas šiek tiek ružavas? nes aš esu kelis kartus merkus jau į tokį gerookai ružavą. bet vistiek palėsiukas liko
Aš esu į tų stiklinių vazonėlių dugną įbėrus stiklinių rutuliukų, jie šiek tiek apsemti vandeniu ir tada ant viršaus pastatyti plastmasiniai vazonėliai. Gal per daug tos drėgmės?
čia ir pelėsio stadija jau daug ką pasako ji sako pelėsiukas tai suprantu šiek tiek jo yra, man užteko rūžavos spalvos, na jeigu jau jis smarkiai, tai aišku, kad gali ir nepadėti vaistai ir nevisi visas ligas išgydo
na juk ir nenumatuosi, nepasakysiu įberk 5 grūdelius visad tokį dalyką pakartotinai reikia atlikti, pamerkti po kiek laiko, kaip ir su bet kokiais kenkėjais darote
o geriausias būdas tai persodinti, tad nuplauti ir perm pamirtinti šaknis ir tiek
tad jums spręsti ką jau daryti ir kaip su juo kovoti
ačiū už atsakymą
Nėra ten pas mane visos šaknys apipelijusios. Ir tas pelėsis ne grybelinis. bet kažką matyt ne taip darau, jei atsirado jis.
Tiesa vieną tai gavau jau su pelėsiuku. Bet persodindama nepagalvojau apie kalio permanganatą. Karštoku vandeniu tik nuploviau - galvojau pakaks. O dabar vėl traukt kažkaip lyg ir nesinori. Tai tik palaisčius pamirkau permanganato tirpale. Šiaip gėlytė labai atsigavus, leidžią krūvą naujų šaknelių
žiūrėsiu, eksperimentuosiu. Tikiuosi pavyks susitvarkyt
Nėra ten pas mane visos šaknys apipelijusios. Ir tas pelėsis ne grybelinis. bet kažką matyt ne taip darau, jei atsirado jis.
Tiesa vieną tai gavau jau su pelėsiuku. Bet persodindama nepagalvojau apie kalio permanganatą. Karštoku vandeniu tik nuploviau - galvojau pakaks. O dabar vėl traukt kažkaip lyg ir nesinori. Tai tik palaisčius pamirkau permanganato tirpale. Šiaip gėlytė labai atsigavus, leidžią krūvą naujų šaknelių
žiūrėsiu, eksperimentuosiu. Tikiuosi pavyks susitvarkyt
Sveikos,
iš anksto atsiprašau, jei užduosiu durną klausimą, bet gėlės niekada nebuvo mano stiprioji pusė. Man gali jų ir nebūti, tad nelabai domiuosi
MB gavęs dovanų orchidėją Phaleanopsis, o aišku visokie persodinimai ir pan. dalykai teks man Aš skaičiau apie ją, bet...
Taigi ji pirkta šiais metais žiemą ir dar neseniai žydėjo, bet dabar jau viskas, visus žiedus numetė. Tai kaip dabar elgtis? Persodinti dar nebūtina, tiesa? Galima ir kartą į du metus, taip skaičiau... Paskaičiau dar, kad reik pakirpti ir... pakirpau, bet net nežinau ar gerai Palikau maždaug pusę tu rudų stiebelių, tipo iki kažkokių 'akučių'. Tai ar galiu tikėtis, kad pas tokią gėlių nemokšą ji dar sukraus žiedus? Lieju tiesiai iš krano, nepirkau jokių trąšų
iš anksto atsiprašau, jei užduosiu durną klausimą, bet gėlės niekada nebuvo mano stiprioji pusė. Man gali jų ir nebūti, tad nelabai domiuosi
MB gavęs dovanų orchidėją Phaleanopsis, o aišku visokie persodinimai ir pan. dalykai teks man Aš skaičiau apie ją, bet...
Taigi ji pirkta šiais metais žiemą ir dar neseniai žydėjo, bet dabar jau viskas, visus žiedus numetė. Tai kaip dabar elgtis? Persodinti dar nebūtina, tiesa? Galima ir kartą į du metus, taip skaičiau... Paskaičiau dar, kad reik pakirpti ir... pakirpau, bet net nežinau ar gerai Palikau maždaug pusę tu rudų stiebelių, tipo iki kažkokių 'akučių'. Tai ar galiu tikėtis, kad pas tokią gėlių nemokšą ji dar sukraus žiedus? Lieju tiesiai iš krano, nepirkau jokių trąšų
QUOTE(Vicious Vici @ 2011 04 20, 13:42)
Persodinti dar nebūtina, tiesa?
kada būtinai reikia persodinti, parašyta pirmame puslapyje.. kirpti reikėjo iki pirmos iš viršaus nežydėjusios akutės, galima tikėtis šakelės.. lieti, t.y. 15-20 min mirkyti, galima ir vandeny iš krano, tik vėliau pastebėsit, ar ne per kietas tas vanduo falenopsio šaknims.. tręšti po žydėjimo ir nebūtina, tegu pailsi