gal palaukti ilgesnių šaknelių ir tada nuo motininio augalo bandyt nupjaut motininis dar gali žydėt ir žydėt, tai gal neverta jo galabyt kas dėl sodinimo kartu ar atskirai, tai jei norisi didesnio krūmo, galima ir kartu
QUOTE(Emukas21 @ 2011 04 11, 18:38)
ar jau man ja cia mesti ar dar gal ko tiketis?
aš mesčiau..
QUOTE(zuzla @ 2011 04 11, 18:48)
aš mesčiau..
As ir taip paalvojau, kad jau is jos nieko gero
QUOTE(zuzla @ 2011 04 11, 17:49)
gal palaukti ilgesnių šaknelių ir tada nuo motininio augalo bandyt nupjaut motininis dar gali žydėt ir žydėt, tai gal neverta jo galabyt kas dėl sodinimo kartu ar atskirai, tai jei norisi didesnio krūmo, galima ir kartu
Na, lauksim tada ilgesnių šaknelių
čia dendrobium bigibbum - iš viršūnių žydi, tai tas senas stiebas žydėjęs jau ir kaip suprantu šie žydi tik iš naujų. Todėl ir sakau, kad kartu kirpčiau.
QUOTE(Pepe_Ilgakojine @ 2011 04 11, 17:42)
Sveikos, norėjau paklausti, ką patarsit daryti su šituo dendrobiu. Užsiaugino keikį jis. Man atrodo, kad jau pakankamai didelį. Mano akim žiūrint, tai ir šaknų pakankamai jau tas keikis turi.
Kaip suprantu reikia kirpti kartu su visa viršūne seno auginio. Bet va nežinau, ar ji sodint į mažą vazonėlį atskirai, ar kartu prie seno augalo įkišti?
Kaip suprantu reikia kirpti kartu su visa viršūne seno auginio. Bet va nežinau, ar ji sodint į mažą vazonėlį atskirai, ar kartu prie seno augalo įkišti?
O tai kiek cm tos saknytes?As saviski atskyriau nuo "mamos",bet"mamos"lapai jau buvo pradeje negraziai nykti.O taviske super graziai atrodo.As dar laukciau.O mano keikio saknytes gal kokiu 3cm buvo,o pats keikis virs 20cm ilgio.
As tai nezinau kaip prazydint sios rusies Dendrobius.Nezydi man jie jau keli metai.Kiek skaitau-tai ju nereik lakyt vesiai ir sausai ,kad prazydint?
QUOTE(Liutukeee @ 2011 04 11, 20:43)
Na ilgiausios apie 3cm, bet daug ir trumpesnių yra. O pats keikis tai gal 8cm kokie.
Man tai atrodo, kad tas stiebas, ant kurio auga keikis jau nykti pradėjęs - nelabai gražus jis - viršutiniai lapeliai kaip ir nuo pagrindo džiūna. Turbūt todėl ir auginasi "vaikutį".
Dėl pražydinimo tai nežinau Čia mamos gėlė, aš ja nelabai rūpinuosi. Žydėjo ji gal lapkritį, bet skurdžiai taip. vienas žiedstiebis buvo su keliais žiedeliais.
Kiek skaičiau apie dendrobius, tai dar truputį neperpratau tų laistymo/poilsio periodų.
Dabar auginasi naujus auginukus. Esu pasižymėjus, kad jiems užaugus reikia apmažint laistymą ir tada turėtų pradėti krauti žiedus. Bandysim
Zuzla, ačiū už nuotrauką
QUOTE(Pepe_Ilgakojine @ 2011 04 11, 21:20)
Esu pasižymėjus, kad jiems užaugus reikia apmažint laistymą ir tada turėtų pradėti krauti žiedus. Bandysim
tai apie dendrobium nobile o čia apie taviškį
QUOTE(zuzla @ 2011 04 11, 19:24)
šitas tavo tai fenomenas
QUOTE(Lerikyte @ 2011 04 11, 21:59)
šitas tavo tai fenomenas
gera mokomoji medžiaga
Ar galima po persodinimo praejus savaitei ar dviem, ne laistyt normaliai, o prausti karstu dusu?