Aciu ir tau Escada
Hm.., Kuo nepatenkinti? Gal pradesiu nuo to, kad su kitu vaiku esam lanke "Kregzdute", "Ziogeli", tad turim su kuo lyginti. Avizonio regos centras tikrai prasciausias is paminetu. Kuo? Kaip darbuotojos sako, kad kartu dirba jau gal 18 metu. Toks jausmas, kad jos ir pasiliko istrigusios tame laike. Sunku tai ivardint. Pirmiausia gal poziuriu i darba ir vaika, susidaro toks "valdiskas" "sovietinis" poziuris. Tarkim tu atvedi ar pasiimi vaika, o aukletojos beveik nieko nepasakoja kaip praejo diena, turi tempti zodis po zodzio. Jau nuo 16 val. jos akivaizdziai laukia, kada gi tu pagaliau ateisi pasiimt vaiko ir jos gales eit namo. Net jei blogas oras, tempia vaikus i lauka ir ten laukia tevu, nes tada jos pacios iskart vos spejus pasisveikint lekia i automobilius ir vaziuoja namo. O jei ateini ne 16 val.? Darzelis dirba iki 18 val., prailginta grupe iki 19 val., tai speju jos ta vaika ir laiko lauke iki pat to laiko kol pasiimsi. Pampersas atejus pasiimti daznai pilnas (prikakotas). Virsune buvo tada kai atejus pasiimti gal 17.30 val. vaikas prikakotu pampersu buvo laikomas lauke, o paprasius leisti eiti i grupe pasikeisti pamperso, aukletoja paaiskino, kad "uzrakinta ir rakto neturiu". Visa tai 17.30 val., kai darzelis dirba kaip minejau iki 18 val., o prailginta grupe iki 19 val. Kas dar labai nepatinka: tai siekimas vaika padaryti kuo didesniu ligoniu. Tai specializuotas darzelis, silpniau matantiems ir turintiems spec. poreikiu. Kaip suprantu jie del to gauna ivairiu lengvatu ir papildomo finansavimo. Mano vaikas visiskai sveikas isskyrus regejima, ji mato blogai. Taciau rasant apie vaika, vadinamieji "ekspertai" prirase visokiu nesamoniu apie "slapimo nelaikyma, sutrikusi vystymasi ir t.t.". Pamate, kad skaitau net issiziojes, susinepatogino ir paaiskino, kad "nekreipkit demesio, cia specializuotas darzelis, todel mums taip reikia". O ar man to reikia? Ar reikia mano vaikui? Kuriam tai irasas visam gyvenimui? Ji turi problemu tik del regejimo, to pakanka, kad lankyt si darzeli, bet ne, jie kazkodel daro is jo invalida. Zodziu jau senai butume iseje, jei tik butu daugiau galimybiu kitur efektyviai gydyti akis.