QUOTE(jurgusia @ 2011 07 31, 15:49)
Sveikos,
Ziuriu cia dauguma zinote visus istatymus ir pan. Reikia man pagalbos
Nenoriu mineti kol kas darzelio pavainimo, bet suzinojau, kad nuo rudens lopsio grupes vaikai miegos ant ciuziniu, kurie bus padeti ant zemes
Nes matai, darzelis neturi pinigu lovoms. Pries tai vaikai miegojo bendroje patalpoje, kur ir valge ir zaide. O nuo sio rudens suremontavus kitas patalpas, vaikai turejo miegoti atskiroje patalpje, kurioj dar nera lovu. Ka man tokiu atveju daryti?Kur patartumete kreiptis? Pagal HN 75 :"Vaikai gali miegoti jų ūgį atitinkančiose lovose kietu pagrindu arba ant jų ūgį atitinkančių čiužinių, kurių aukštis turi būti ne mažesnis kaip 7 cm. Atsižvelgiant į vaiko amžių ir lovos aukštį, įrengiamos saugos priemonės, kad vaikas neiškristų."Taip iseina, kad nera jokiu sansu pasigalineti su darzeliu
.
QUOTE(jurgusia @ 2011 08 02, 19:23)
Mano nuomone irgi butu tokia, bet kol darzelis tiksliai nepranese tol tik renkuosi informacija, kad po to butu lengviau ir greiciau ieskotis pagalbos. Bandysiu skambintis i svietimo skyriu ir visuomenes sveikatos centra. Man idomiausia kada direktore ruosiasi pranesti tevams
Rugpjucio 29 d.kai tevai atves savo atzalas i lopsi ir nebus kur miegoti
beto i lopsi renksai nauji vaikai, gal tik 4 seni bus.Nei teveliu kontaktu neturime dar
Svarbiausia buvo birzelio menesi surinkti po 50 Lt naujai grupei kurioje nera lovu
Kaip suprantu musu vaikuciai lanke ta pacia lopselio grupe
Rasau butuoju laiku,kadangi vakar parasem skubiai pareiskima vedejai,jog atsisakome lankyti ju lopseli.
Lovytes jau yra, ir gan neblogos pasirode man.. Bet pati didziausia beda ten del grupes aukletoju.. Isejo viena jauna,kuri buvo lb gera pedagoge.. Parejo is atostogu- "senoji",ponia Janina..
Kadangi vaika vedu gerokai po pusryciu,nemate,negirdejo kai atvedziau savo dvimetuke..
Pasiurpusi klausiausi vaiku klyksmo(toli grazu ne verksma),galop kantrybe pedagogei turinciai ilgameti darbo staza -truko,tai pradejo
zverisku balsu staugti ant ju,klausti ko cia rekiat visi,nutilkit ir pan! Labai gaila,kad sustingau,apsalau is netiketumo ir telefonu neirasiau visu situ garsu,auklejimo metodu
Vaikai jau buvo gal kazkek apsiprate.. 8 diena ejimo i nauja istaiga,atsiplesimo nuo tevu,namu.. Taciau sitoji aukletoja-jiems pasirode pirma diena(pirmoji dienai jai po atostogu buvo)-laba diena kaip sakant,susipazinkime mielieji,draugausime visus metus,as jusu pagrindine aukletoja!
Sakau..vaikai nebeverke..jie klyke is siaubo.. trype kojytem,tiese man rankas,kad paimciau,sauke mama
Tikrai skiriu kas yra pakeltas,grieztas tonas(bal but butinas su vaikais,dideliu kolektyvu ir pan),bet sory-ant vaiku paleisti isterija savo,kad juos ibauginti belen kaip.. Pasekmes manau daugeliui tevu zinomos..
Darzelio direktore (ir aplamai,ten dirbantys zmones,kolektyvas)labai saunus darbuotojai.Ten ne vienerius metus lanke jau pirmagime mano..taciau ponia Janina dar lyg siol,praejus 10m-pamena kuo puikiausiai-zinoma ne is gerosios puses..
Trumpai ka norejau parasyt,kad likusiu vaikuciu labui,noriu asmeniskai parasyti skunda sitai aukletojai ir kazkaip informuoti svietima,gal vaiku teises.. "Neapjuodinusi" bendrai sio l/d..
P.S.Sia aukletoja jau ne vieni tevai,ne vienus metus yra skundesis vedejai..Taciau nebuvo realaus pagrindo del ko ja pasalint is pareigu..Ta prasme nera melyniu kokiu ant vaiku ir pan.. Taciau moraline zala(vaikuciu paciu,nemokanciu kalbeti) kaip irodyti,ivertinti..